Fraktpolicy

Tack för besöket och shopping på BrookPad. Följande villkor är de villkor som utgör vår sjöfartspolitik för BrookPad som säljer produkter.

Leveranstid för leverans

Alla order bearbetas inom 1-3 affärsdagar. Beställningar levereras inte eller levereras under veckoslut eller helgdagar. Om vi upplever en hög ljudvolym kan transporterna fördröjas med några få dagar. Tillåter ytterligare dagar i transit för leverans. Om det kommer att bli en betydande försening i transporten av er beställning, kommer vi att kontakta er via e-post eller telefon.

Leveraleverantör

Leverans görs av logistikföretaget DPD, DHL, Amazon Logistic eller local Post beroende på produkt-och regionordning. Genom att beställa sjöfartstjänster samtycker ni till att sjöfarten beställs av oss för er räkning (mottagare), och ni godtar transportörens villkor. Ni håller med om att transportören inte är ansvarig för utförandet av sjöfartstjänster. Du har rätt att hålla transportören ansvarig för tillhandahållandet av sjöfartstjänster i enlighet med transportörens villkor.

Leveranskostnad & eUppskattad leveranstid

Detta är standardleveranskostnaderna och de beräknade leveranstiderna. Om inte en mer exakt leveranstid anges på produktsidan, är den förväntade tiden som i tabellen nedan. För BrookPad-märkesprodukter:

Region Sjöfartsmetod

Uppskattad leveranstid(affärsdagar)

Leverakostnad
Europeiska unionen

Standard

1 - 5 från 3 | beräknad vid utcheckning
Europeiska unionen Ekonomiskt 2 - 10 GRATIS
Europa Standard 3 - 12 från € 12 | beräknat vid utcheckning
Europa Ekonomiskt 4 - 24 FRI för beställningar på mer än 500 €, från 6 €
Internationell

Standard

5 - 30 från € 29 | beräknat vid utcheckning
Internationell Ekonomiskt 6 - 60 från € 19 | beräknat vid utcheckning
EU / Europa / Internationellt Förordning 15-150 + beräknad leveranstid samma som transportmetod


Sjöfartsförsäkring

Standardleverans är försäkrad mot eventuella förlorade eller skadade skiften. Om ditt paket är skadat, ta genast fram en rapport om paketskada. Informera oss och rederiet om händelsen och rapporten om paketskada. Skicka in ett krav direkt till rederiet eller be oss att göra det för din räkning. En ersättning eller återbetalning kommer endast att utfärdas efter en lyckad undersökning av den inlämnade ansökan om förlorade eller skadade skiften hos rederiet. Den ekonomiska leveransen är inte försäkrad, så kunderna får bära alla risker om skiftena är förlorade eller skadade.

Rapportera om paketskada

Skriv inte på paketkvittot förrän du har inspekterat den för skada. Om du ser några skador på skiften, begär du att föraren väntar medan du öppnar och kontrollerar produkterna. Gör en rapport om varje skifte skada och beskriv skadan exakt. I rapporten omnämns alla komponenter som skadats under transporten. Den mottagande personen är ansvarig för att be transportföretaget att inspektera de skadade varor och förpackningar som skadades under transporten. Den formella begäran bör göras omedelbart efter att ha tagit del av förlust eller skada senast 24 timmar efter att ha tagit emot skiftet. Behåll en kopia av ditt orderbrev. Skriv upp dina fynd i en rapport. Om du kan kan du ta foton som bekräftar din inspektionsrapport.

Bekräftelse och orderspårning

När beställningen har levererats eller bearbetats får du ett meddelande om sändning av försändelser med spårningsnumret (er), om möjligt (för standard). leverans). Spårningsnumret kommer att vara aktivt inom 24-72 timmar. Ekonomiskt resultat kan inte ha spårningsnummer.

Förordningens sjöfart

Om artikeln beställdes som förbeställning kommer den att läggas ut direkt från tillverkaren och avsänds så snart som din förbeställning kommer att finnas tillgänglig. Förväntad källtid för förorder är från 15 till 150 dagar. Om produkten är tillgänglig för förbeställning, I varukorgen kommer det att finnas ytterligare information: "För-ordning. " På grund av lägre lagerkostnader och direkt entreprenaddditional pre-orderrabatt får ingå i priset.

Avkastning

Du kommer att vara ansvarig för att betala för dina egna sjöfartskostnader.sjöfartdin artikel. Om produkten returneras eller byts ut, måste den återlämnas till det logistiska företaget. Auktoriserat tjänstecenterSjöfartskostnader är inte återbetalningsbara. Återsändetiketter tillhandahålls av DHL och är endast tillgängliga i Europeiska unionen, Storbritannien och Schweiz. Kostnaden för returetiketten begränsas till 50 euro per returetikett för ett skifte som väger upp till 30 kg och kommer att dras av från bidragsbeloppet.Om produktenlevereradesutan användning av returetikett att vi har tillhandahållen,Ange ett signerat bevis på leverans för att identifiera ditt returnerade paket.

Internationell sjöfart

Vi fartyg för närvarande till Europeiska unionen, Förenade kungariket, Schweiz, Norge, Turkiet, Kanada, Förenta staterna, Australien, Indien och andra länder runt om i världen.

Icke-BrookPad-produkter-Leveranskostnad & eUppskattad leverans

Detta är standardleveranskostnaderna och de beräknade leveranstiderna. Om inte en mer exakt leveranstid anges på produktsidan, är den förväntade tiden som i tabellen nedan.För andra produkter än BrookPad-produkter, som beställts via BrookPad-butiken, för partner och dotterbolag:

Region Sjöfartsmetod

Uppskattad leveranstid(affärsdagar)

Leverakostnad
Internationell Standard 10 - 270 beräknas vid utcheckning
Internationell Ekonomiskt 270 - 720 beräknas vid utcheckning

 

Bilagor

Termer och villkor för logistikföretaget, inklusive men inte begränsat till DPD, DHL, Amazon Logistic eller local post, nämns nedan.