Recensioner av icke-fiktion böcker att läsa

The Art of Rest av Claudia Hammond

Claudia Hammond Hälsa Livsstil Mental hälsa Motiverande självhjälp Psykologi Socialpsykologi Konsten av vila

The Art of Rest av Claudia Hammond

Du är inte ensam om du tycker att livet är svårt ibland. Livet är en konstant källa till stress. Varje liten sak lägger till, från tryck på jobbet till stress hemma, oöppnade e -postmeddelanden till rätter som lämnas otvättade - och den kontinuerliga existensiella ångesten blir inte enklare. Den goda nyheten är att det finns ett enkelt botemedel mot stress: sömn. Det var av denna anledning som REST -testet, den största studien på REST som någonsin genomförts, försökte identifiera exakt de aktiviteter som individer anser vara de mest vilande. Frågesporten tog 40 minuter att slutföra och fick svar från över 18 000 individer från 135 länder 2016. De tio bästa vilsam aktiviteterna ingick också i boken The Art of Rest. Dessa anteckningar ger insikt i fem av de tio åtgärder som beskrivs ovan. Deras förklaringar av båda varför dessa aktiviteter är återställande och hur att få rätt vila typ kan förbättra ditt liv är vävda i hela boken.

Läs mer →


Donut Economics av ​​Kate Raworth

Hantverk Ekonomi Prognostisering Trädgårdsarbete Hem Växter

Donut Economics av ​​Kate Raworth

Om det är mänskligt att göra fel, skiljer sig ekonomer inte från resten av oss genom att de gör misstag. Teorier som förtrollar oss i läroböcker leder oss ofta fel i den verkliga världen och vice versa. Det visar sig att även de mest kända sinnena har klumpiga Fötter. Ekonomiska begrepp kan å andra sidan ha anmärkningsvärd uppehållskraft. Som den brittiska ekonomen John Maynard Keynes berömt observerade, "praktiska män" som värdesätter deras oberoende av tanke är ofta " slavarna till några döda ekonom, " enligt hans observationer. Trots att de har passerat sitt försäljningsdatum fortsätter bedrägliga uttalanden att sitta på hyllan på marknaden för ideer.

Läs mer →


Food Fix by Dr. Mark Hyman

Dr. Mark Hyman Miljö Familj Matfäste Allmänna medicinska frågor Hälsa Sjukvårdspersonal Livsstil

Food Fix by Dr. Mark Hyman

Ta en närmare titt på ingredienserna nästa gång du köper ett paket potatischips eller en burk Cola. Är det inte sant att alla låter så oskyldiga? Kornsirap, vetestärkelse och sojabönsolja används alla. De innehåller dock nyckeln till en hel del av det lidande som vi ser omkring oss. Livsmedel som har behandlats för mycket skadar oss själva och miljön. Det är den drivande kraften bakom den hemska statistiken om hjärtsjukdomar, cancer och typ 2-diabetes. Och det är skulden för den massiva mängden koldioxid som har släpphänt ut i atmosfären under de senaste åren. Finns det en nedgång i antalet honungsbin? Är det möjligt att ha en sommar utan fjärilar? Du gissade nog rätt. Agroindustrialiseringen, som behövs för att skapa all skräpmat som vi konsumerar, förstör den naturliga miljön och påskyndar påskyndandet av klimatförändringarna.

Läs mer →


Pegan -dieten av Dr. Mark Hyman

Dr. Mark Hyman Hälsokunskap Medicin Näring Förebyggande medicin Pegan -dieten Viktminskningsdieter

Pegan -dieten av Dr. Mark Hyman

Vid första ögonkastet verkar paleo-och vegandiets diametralt motsatta synsätt på näringsförvaltning. En del av orsaken till detta beror på en rad populära klyschor som kontrasterar de fettfria ideologierna av köttätande paleos mot grönkalen-första policyn av påstått självförnekande veganer. Dessa klyschor inkluderar i verkligheten, de två dieterna har mycket mer gemensamt än vad de inte gör. Bortsett från kött förespråkar båda en växtbaserad kost som är låg i kolhydrater, socker, mejeriprodukter och tillsatser och hög fiberhalt. För att få det bästa av båda världarna kombinerar Pegans diet dessa två kompletterande kostideologier till en uppsättning enkla, vetenskapsdrivna rekommendationer som främjar hälsa och förlängd livslängd. Det förklaras hur man på ett riktigt sätt kan förbättra ditt humör, varför kött inte behöver vara en etisk katastrof, och hur man gör grönsaker till huvudattraktionen vid varje måltid i dessa anteckningar.

Läs mer →


En kort historia av tid av Stephen Hawking

En kort tidshistoria Astronomi Natur Vetenskap Rymdvetenskap Stephen Hawking

En kort historia av tid av Stephen Hawking

Att se himlen fylld med stjärnor på natten är en av de mest visuellt fantastiska och tankeväckande sevärdheterna på planeten. Det finns något med universums blinkning som ber oss att ta ett ögonblick och överväga några av de mest djupgående mysterierna i universum. En kort tidshistoria kommer att bidra till belysningen av dessa mysterier genom att avslöja de principer som styr kosmos. Eftersom det är skrivet i förståelige termer, kommer det att hjälpa även de som inte är vetenskapligt benägna att förstå varför kosmos finns, hur det blev och hur framtiden kommer att se ut. Du kommer också att lära dig om udda fenomen som svarta hål, som är ett slags vakuum som drar allt (eller nästan allt) mot dem. Ännu viktigare är att du lär dig själva mysterierna, eftersom dessa anteckningar erbjuder svaren på frågor som "Hur snabbt går tiden?" Förutom "Hur vet vi att det går framåt?"

Läs mer →