Fraktpolicy

Takk for at du besøker Og handler På BrookPad. Følgende er vilkårene og betingelsene som utgjør Vår Fraktpolicy for BrookPad solgte produkter.

Forsendelsens behandlingstid

Alle bestillinger behandles innen 1-3 virkedager. Bestillinger sendes eller leveres ikke i helger eller helligdager. Hvis vi opplever et stort antall bestillinger, forsendelser kan bli forsinket med noen dager. Vennligst tillat flere dager i transitt for levering. Hvis det vil være en betydelig forsinkelse i forsendelsen av bestillingen din, vil vi kontakte deg via e-post eller telefon.

Fraktleverandør

Levering skjer av logistikkselskapet DPD, DHL, Amazon Logistic eller local post, avhengig av produkt og region bestillingen sendes til. Ved å bestille frakttjenester samtykker du i at frakt bestilles av oss på dine vegne (mottaker), og du godtar transportørens vilkår og betingelser. Du samtykker i at vi ikke er ansvarlige for utførelsen av frakttjenester av transportøren. Du har rett til å holde transportøren ansvarlig for levering av frakttjenester i samsvar med transportørens vilkår og betingelser.

Fraktkostnad brukernavn / e-postadressestimulert leveringstid

Dette er standard fraktkostnader og estimerte leveringstider. Med mindre en mer presis leveringstid er gitt på produktsiden, er forventet tid som i tabellen nedenfor. For BrookPad merkevare produkter:

Region Leveringsmåte

Estimert leveringstid(virkedag)

Fraktkostnader
EU

Standard

1 - 5 fra 3 / beregnet i kassen
EU Økonomisk 2 - 10 GRATIS
Europa Standard 3 - 12 fra 12 / beregnet i kassen
Europa Økonomisk 4 - 24 FRI frakt på ordre over 500, - / fra butikk 6 dagers åpent kjøp
Internasjonal

Standard

5 - 30 fra 29 / beregnet i kassen
Internasjonal Økonomisk 6 - 60 fra 19 / beregnet i kassen
EU / Europa / Internasjonale Forhåndsbestill 15-150 + forventet leveringstid samme som fraktmetode


Fraktforsikring

Standardlevering er forsikret mot mulige tapte eller skadede pakker. I tilfelle pakken din er skadet, må du umiddelbart utarbeide en pakkeskaderapport. Informer oss og fraktleverandøren om hendelsen og videresend pakkeskaderapporten. Send inn et krav direkte til fraktleverandøren eller be oss om å gjøre det på dine vegne. En erstatning eller refusjon vil kun bli utstedt etter vellykket undersøkelse av det innsendte kravet om tapte eller skadede pakker av fraktleverandøren. Økonomisk levering er ikke forsikret, så kundene bærer all risiko i tilfelle pakker går tapt eller blir skadet.

Pakke skade rapport

Ikke signer pakkekvitteringen før du har inspisert den for skade. Hvis du ser noen skade på pakken, be om at sjåføren venter mens du åpner og sjekker produktene. Lag en rapport om eventuelle pakkeskader og beskriv skaden nøyaktig. I rapporten nevnes alle komponenter som er skadet under frakt. Mottakeren er ansvarlig for å be transportøren om å inspisere skadede varer og emballasje som ble skadet under frakt. Den formelle forespørselen bør gjøres umiddelbart riktig etter å ha oppdaget tap eller skade senest 24 timer etter mottak av pakken. Oppbevar en kopi av forespørselsbrevet ditt. Skriv opp funnene dine i en rapport. Hvis du kan, ta bilder for å bekrefte inspeksjonsrapporten.

Forsendelsesbekreftelse og ordresporing

Når bestillingen din er sendt eller behandlet, vil du motta en forsendelsesbekreftelses-e-post med sporingsnummeret ditt, hvis tilgjengelig (for standard levering). Sporingsnummeret vil være aktivt innen 24-72 timer. Økonomisk levering har kanskje ikke sporingsnummer.

Forhåndsbestill frakt

Hvis varen ble bestilt som forhåndsbestilling, blir den hentet direkte for deg fra produsenten og sendt så snart forhåndsbestillingen din er tilgjengelig. Forventet innkjøpstid for forhåndsbestillinger er fra 15 til 150 dager. Hvis produktet er tilgjengelig for forhåndsbestilling, i handlekurven vil det være tilleggsinformasjon: "Forhåndsbestilling". På grunn av lavere lagerkostnader og direkte innkjøp aekstra forhåndsbestillingsrabatt kan være inkludert i prisen.

Retur frakt

Du vil være ansvarlig for å betale for dine egne fraktkostnader forShippingvaren din. Hvis produktet returneres eller byttes, må det returneres til logistikkfirmaet Autorisert ServicesenterFraktkostnader refunderes ikke. Returetiketter leveres AV DHL OG er kun tilgjengelig I Eu, STORBRITANNIA og Sveits. Kostnaden for returetiketten er begrenset TIL 50 EUR per returetikett for en pakke som veier opptil 30 kg og vil bli trukket fra refusjonsbeløpet.Hvis produktet ersendeuten bruk av returetikett som vi har levert,vennligst oppgi signert leveringsbevis for å identifisere den returnerte pakken.

Internasjonal fraktpolicy

Vi sender for Tiden Til Eu, Storbritannia, Sveits, Norge, Tyrkia, Canada, Usa, Australia, India og andre land rundt om i verden.

Ikke BrookPad produkter-Forsendelseskostnad brukernavn / e-postadressestimulert levering

Dette er standard fraktkostnader og estimerte leveringstider. Med mindre en mer presis leveringstid er gitt på produktsiden, er forventet tid som i tabellen nedenfor.For partner-og tilknyttede produkter, annet enn BrookPad-merkevareprodukter, bestilt via BrookPad online store:

Region Leveringsmåte

Estimert leveringstid(virkedag)

Fraktkostnader
Internasjonal Standard 10 - 270 beregnet i kassen
Internasjonal Økonomisk 270 - 720 beregnet i kassen

 

Tillegg

Vilkår og betingelser for logistikkfirma Inkludert men ikke begrenset til DPD, DHL, Amazon Logistic eller local post er nevnt nedenfor.