What is the best way to design a garden wall?

Wat is de beste manier om een ​​tuinmuur te ontwerpen?

Meer informatie over het ontwerpen van een tuinmuur.

Wat is de beste manier om een ​​tuinmuur te ontwerpen?

Hoe maak je een tuinmuur?

Elke muur boven een meterhoogte naast een openbare weg of twee meter hoge vrijstaande vereist een bouwvergunning. Voor een robuuste en stevige tuinwand mogen de fundamenten niet dieper zijn dan 30 cm (12 inch). Een verhoogd bed met planten aan de voet van een lelijke muur kan het helpen verbergen. Tuinwanden kunnen de grond tegenhouden om een ​​terrasvorm te creëren of te voorkomen dat een steil hellende oever valt. Bouwregels zijn niet van toepassing op hekken, muren of poorten. Ondanks het ontbreken van de bouwvoorschriften, moeten de structuren stevig en goed onderhouden zijn. Natuursteen is veruit de duurste optie, met prijzen die per regio varieerden. De materialen die worden gebruikt om uw huis te maken, evenals de materialen die worden gebruikt in gebouwen en muren in de buurt, zijn andere factoren om te overwegen. Als u een ontwerp selecteert, zorg er dan voor dat u de juiste mortel hebt die beschikbaar is. Om een ​​bakstenen gebouw te bouwen, moet je oefenen met het snijden van stenen.

Meet de baksteen met een liniaal en markeer de snijlijn aan alle vier de zijden met een potlood. Scoor de lijn helemaal rond de baksteen met een zachtjes bonste bolster met een clubhamer. Met de inspringing (of 'kikker') sloeg het vervolgens hard genoeg om er volledig doorheen te snijden. Mortel is de lijm die de stenen of stenen van een muur samenbindt. Algemeen gebruik mortieren zijn onder andere zacht zand, kalk, cement en water. De tewerkstelling van Queen Sluiters op alternatieve cursussen om de gewrichten te wankelen Een wall met dubbele huid vereist 120 bakstenen per vierkante meter vloeroppervlak. Het maken van een mortel en stamper is moeilijk, maar er zijn verschillende trucs. Houd uw bakstenen en mortel droog totdat u klaar bent om ze te gebruiken. Het is van cruciaal belang om cement of beton niet op uw gereedschap te drogen. Gebruik de beschermende bril, handschoenen en een gezichtsmasker bij het mengen van mortel met de hand of met een cementmixer. Als u een mixer gebruikt, combineer dan het zand en de limoen voordat u extra water toevoegt. Meng alles tot het glad is. Als de mortel zijn vorm vasthoudt, is dit de juiste consistentie. Haal het zand uit de mixer als het werd gebruikt in de mengbewerking.

Een prachtige bakstenen of stenen tuinmuur is duurder dan een hek, maar het zal generaties lang blijven bestaan ​​en zal er goed uitzien in alle weersomstandigheden. Planning goedkeuring is vereist voor elke muur die meer dan één meter hoog is aan de kant van een openbare rijbaan en voor elke vrijstaande muur die meer dan twee meter hoog is. De specificaties van een structurele ingenieur zijn waarschijnlijk nodig voor grote keermuren, maar je zou ze niet moeten proberen zonder een eerdere ervaring te werken aan minder ambitieuze bouwprojecten in de eerste plaats. Hoewel de methoden voor het bouwen van een muur vrij eenvoudig zijn, moet je, als je wilt dat je muur sterk en stevig is, het correct plannen en ontwerpen om effectief te zijn. In grote mate zal het ontwerp van uw muur worden bepaald door waarvoor u het wilt gebruiken.

Welke materialen kan ik gebruiken om een ​​tuinmuur te bouwen?

U kunt onder andere een tuinmuur uit bakstenen, natuursteen of gereconstitueerde steen bouwen. De markt biedt een gevarieerde selectie van gereconstitueerde steen, die is samengesteld uit betonnen blokken die zijn gepolijst en gekleurd om te lijken op natuursteen.

Als het gaat om het schilderen van een tuinmuur, wat is dan de beste kleur om te gebruiken?

Als een alternatief, rijke, diepe tonen zoals pauwgroen en paars, evenals donkerrood en eierdooier geel, kunnen worden gebruikt om bladplanten en bleke bloemen te complimenteren. Deze kleuren trekken de aandacht op dezelfde manier als oogverblindende diamanten, en ze werken het beste wanneer ze worden gebruikt als focuspunten.

Wat is de beste manier om mijn tuinmuur te verbergen?

Een verhoogd bed met planten aan de voet van een onaantrekkelijke muur kan helpen om de muur erachter te verbergen. Deze techniek is geschikt voor middelgrote tuinen die het benodigde gebied hebben voor een verhoogd bed. Het soort planten dat je tegen de muur plaatst, is de belangrijkste keuze die je maakt. Kies planten die gedijen in het microklimaat dat door uw wandgezicht wordt gecreëerd.

Wat moet de diepte van de fundamenten zijn voor een tuinmuur?

Begin op het laagste punt te graven en werk je een weg naar beneden totdat je een vaste grond bereikt. Om een ​​eenvoudige tuinwand te construeren, moet een geul die niet dieper is dan 30 cm (12 inch) diep, voldoende zijn, op voorwaarde dat de grond stevig en goed leeg is. De diepte moet echter 46 cm (18 inch) diep op onstabiele of zwakke grond zijn.

Is het nodig om bouwvergunningen voor een tuinmuur te krijgen?

Hekken, muren en poorten hebben geen toestemming nodig van de bouwvoorschriften. Ondanks het feit dat bouwcodes niet van toepassing zijn, moeten de gebouwen structureel solide en goed onderhouden zijn. Een planningsexpert kan u mogelijk helpen ervoor te zorgen dat uw tuinproject goed loopt.

Is het voor mij toegestaan ​​om een ​​muur rond mijn tuin te bouwen?

Als u een hek, muur of poort in de volgende omstandigheden wilt oprichten of wijzigen in de volgende omstandigheden: het hek, de muur of de poort, of een andere grens, vormt een grens met een aangrenzend beursgenoteerd gebouw of het terrein; Het hek, de muur of de poort, of een andere grens, vormt een grens met een aangrenzend beursgenoteerd gebouw of het terrein

De vele doeleinden van een tuinwand zijn als volgt:

Tuinwanden kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het volgende: vuil vasthouden zodat u een terrasgebied kunt bouwen of een steil hellende oever kunt voorkomen om in te storten zijn twee voorbeelden van aardbevestigende technieken. Het opstellen van een betonnen barrière naast een weg of trottoir om lawaai te verminderen of afzondering te bieden, is een gangbare praktijk. Om een ​​tuin in verschillende secties te scheiden, of om extra zitten rond een functie zoals een terras of een vijver aan te bieden, kunt u een pergola gebruiken. U kunt het gebruiken om een ​​lage, stevige foundation te creëren waarop u hek kunt installeren of piers kunt construeren om een ​​overheadstructuur te ondersteunen zoals als een pergola.

Decoratieve tuinwanden zijn er in verschillende soorten en maten.

U kunt onder andere een tuinmuur uit bakstenen, natuursteen of gereconstitueerde steen bouwen. De markt biedt een gevarieerde selectie van gereconstitueerde steen, die is samengesteld uit betonnen blokken die zijn gepolijst en gekleurd om te lijken op natuursteen.

Muren gemaakt van baksteen

Stenen zijn het meest betaalbare bouwmateriaal en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren op basis van het soort klei dat wordt gebruikt in hun productie en de productiemethode. Ze kunnen ook veelkleurig of gevlekt zijn, en ze kunnen een ruwe of gladde textuur hebben, afhankelijk van de fabrikant. Tweedehands bakstenen hebben echter meestal een versleten uiterlijk dat past bij oude thuiswanden, maar ze zijn niet goedkoop-en er is vaak geen manier om te bepalen of ze vorstbestendig zijn voordat ze worden gekocht.

Natuurstenen muren zijn een prachtig gezicht om te zien.

Natuursteen kan worden gekocht bij steengroeven of teruggewonnen stenen werven, maar het is erg duur. Willekeurig puin, vaak bekend als uitgeklede steen, is het soort steen dat je in zijn natuurlijke vorm kunt kopen. Semi-geklede steen wordt in blokken gesneden met ongelijke oppervlakken die nogal consistent in grootte zijn, terwijl volledig geklede steen met machinegesneden gezichten Ashlar wordt genoemd. De semi-geklede steen die wordt gebruikt bij de constructie van deze muur is hier te zien.

Steen muren die semi-droog zijn

Een echte droge stenen muur is gebouwd uit stenen die zorgvuldig zijn geselecteerd, zodat ze volledig stevig zijn en het gebruik van cement niet nodig hebben om ze bij elkaar te houden. Deze muur is gemaakt van semi-droge steen, waardoor het rustiek lijkt. Het heeft het uiterlijk van een echte droge stenen muur, maar het bevat mortelgewrichten die niet zichtbaar zijn.

Muren met een droge stenen uiterlijk

Deze wanden zijn gebouwd uit gereconstitueerde stenen blokken, waarmee je het uiterlijk van een droge stenen muur kunt bereiken tegen een fractie van de kosten van het echte ding.

Materialen voor de constructie van muren

Alleen het begin van de procedure omvat het beslissen over het soort materiaal dat u voor uw tuinwand kunt gebruiken. Een bakstenen muur vereist dat u een patroon kiest (ook bekend als een 'binding') voordat u kunt beginnen met de bouw. En wat van het materiaal dat u selecteert, u moet ervoor zorgen dat u een geschikte mortel bij de hand hebt.

Waar moet u naar op zoek zijn bij het kiezen van uw malling -materialen

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het soort materialen om te gebruiken voor uw tuinwand, en ze zijn als volgt. De materialen waaruit uw huis is gebouwd - evenals de materialen van waaruit andere gebouwen en muren in de omgeving - uw financiële situatie. Natuursteen is veruit de duurste keuze, met kosten die variëren van het ene gebied tot het andere. Natuursteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. De mate van dressing die de steen heeft ondergaan, wordt ook weerspiegeld in de prijs-perfect gesneden steen kost meer dan slecht geklede steen. De prijs van Ashlar Stone is hoger dan de prijs van kale steen. Neem aan om een ​​voorlopige kosten te schatten, neem aan dat 1 ton steen ongeveer 3,3 vierkante meter voltooid steenwerk zal produceren. Maar houd er rekening mee dat dit een schatting is, omdat elke steen uniek is in termen van grootte en gewicht. Bij het bouwen van een muur uit bakstenen is precisie essentieel omdat bakstenen minder vergevingsgezind zijn dan natuursteen in hun constructie. Nadat u de fundamentele methoden hebt geleerd, zult u echter ontdekken dat bakstenen laying veel efficiënter is dan stenen laying. Gereconstitueerde steen is vrij eenvoudig te plaatsen en is niet onbetaalbaar. Omdat de stenen verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kunt u schatten het aantal stenen dat u nodig hebt door het muurgebied te delen door de afmetingen van de blokken die u in uw project wilt gebruiken.

Bakstenen zijn op verschillende manieren gesneden.

Je moet oefenen met het snijden van stenen als je een soort bakstenen structuur gaat bouwen. Hoewel het echter niet precies zo eenvoudig is als een bekwame metselaar doet het lijken, zou je niet te veel moeite moeten hebben om te leren hoe het te doen. Meet met een liniaal de baksteen en teken een potloodlijn aan alle vier de zijden van de baksteen om aan te geven waar de snijlijn zal zijn. Met behulp van een clubhamer, scoor je langs de snijlijn helemaal rond de baksteen met een bolster die zacht is getikt. Vervolgens, met de inspringing (of 'kikker) naar beneden, leg het op gras of zand en sla het met de bolster hard genoeg om er volledig doorheen te snijden. Gebruik bij het snijden van bakstenen of blokken altijd de veiligheidsbril om uw ogen te beschermen tegen vliegend puin.

Er zijn veel verschillende soorten bindingen die in metselwerk worden gebruikt.

Een gewone bakstenen muur wordt geconstrueerd door lagen bakstenen neer te leggen (aangeduid als 'cursussen') en ze samen met mortel te cementeren. De 'binding' verwijst naar de manier waarop de stenen worden vastgelegd wanneer ze worden gebouwd. Met een binding kunt u verticale mortelverbindingen ruimte zodat ze niet op dezelfde locatie verschijnen op twee of meer opeenvolgende cursussen. Als gevolg hiervan wordt het gewicht op de muur over de hele lengte verdeeld, waardoor het sterker en stabieler wordt. Stretchers, Engelse bindingen en Vlaamse bindingen zijn de drie soorten banden die meestal worden gebruikt om tuinwanden te construeren. Bij het berekenen van het aantal bakstenen die u nodig hebt voor een bepaalde obligatie, vergeet niet om een ​​extra 5% te factureren om rekening te houden met breuken en bakstenen die in twee zijn gesneden.

Bond in de Engelse taal

Dit patroon kan worden gecreëerd door afwisselende banen van brancards en headers op de vloer te plaatsen. Plaats Queen Sluiters voor de laatste header om ervoor te zorgen dat de gewrichten aan de uiteinden van uw muur en aan de rechterkanthangen te allen tijde gespreid zijn. Per vierkante meter vloeroppervlak heeft u ongeveer 120 bakstenen nodig.

De band van de Vlaamse

Aan het begin van elke cursus wisselen headers en paren parallelle brancards af voor een muur met dubbele huid. Om de gewrichten te wispelen, afwisselend het gebruik van Queen Closers op alternatieve cursussen af ​​te wenden. Je hebt ongeveer 120 stenen per vierkante meter vloeroppervlak nodig.

Stretcher -binding is een soort binding die wordt gebruikt om een ​​stuk stof te strekken.

Dit soort binding moet worden gebruikt voor muren met één huid die de dikte van een enkele baksteen zijn, evenals voor wanden met dubbele huid die met elkaar zijn verbonden met wandbanden. Leg alle stenen in de lengte neer, met het lange gezicht van elke baksteen zichtbaar. Het einde van elke andere cursus op een rechte muur wordt voltooid met halve bakstenen (halfbats), waardoor elke verticale kruising gecentreerd is op de stenen boven en eronder. Evenzo wissel je de headers en brancards gewoon af. Per vierkante meter vloeroppervlak heeft u ongeveer 60 bakstenen nodig.

Mortel- en mortel -additieven zijn twee soorten mortel.

Mortel is de stof die de stenen of stenen van een muur bij elkaar houdt. Mortieren voor algemene doeleinden zijn samengesteld uit een combinatie van zacht zand, kalk, cement en water; of een mengsel van zacht zand, cement, plasticeriser en water, afhankelijk van het gebruik. Het is noodzakelijk om gehydrateerde kalk aan mortel toe te voegen om het droogproces te vertragen en te voorkomen dat het barst. Het maakt het ook eenvoudiger om met de mortel te werken. Plasticisers en vorstbestendige werken samen om kleine luchtzakken in de mix te produceren, die het gladstrijkt. In koudere klimaten worden ze gebruikt om kalk te vervangen als kalkvervanging. Omdat vorstbestendig slechts beperkte bescherming biedt tegen bevriezing, wordt het aanbevolen om uw tuinmuur niet te bouwen tijdens de vriestemperaturen. Volg bij het toevoegen van plasticisers aan de mix altijd de aanbevelingen van de fabrikant, omdat te veel zal resulteren in een mortel die te bros is. Sommige metselwerkcementen bevatten al een weekmaker die klaar is voor gebruik. Een andere optie is om zakken met mortel te kopen die al zijn voorgemengd in de juiste verhoudingen. Ondanks het feit dat ze duurder zijn, zijn ze behoorlijk nuttig voor kleine taken. Bovendien, als u dat wilt, kunt u verschillende gekleurde mortels kopen die bij verschillende soorten muurmaterialen passen.

Mortel- en stampermengsels

Ongeveer 55 bakstenen kunnen worden gelegd met behulp van een 25 kg zak zand gecombineerd met de andere materialen en gemengd volgens de verhoudingen aangegeven in de onderstaande tabel.

Dingen in opslag houden

Handhaaf de droogheid van uw bakstenen en mortelbenodigdheden totdat u klaar bent om ze te gebruiken. Het is een goed idee om bakstenen, zand en grind met een plastic vel te bedekken om te voorkomen dat ze worden beschadigd. Afgezien daarvan, probeer cementzakken van de grond te verheffen en ze te bedekken met een plastic vel, of bewaar ze indien mogelijk binnen.

Mortel wegen en peilen

Voor het grootste deel volstaat een schop om de materialen voor de mortel te meten. Als de kleur van de mortel echter verandert op bepaalde soorten muren (zoals faced baksteen of puntig metselwerk), zal dit afbreuk doen aan het totale uiterlijk. Het meten van de mortel voorkomt dat dit optreedt, omdat u hierdoor de verhoudingen van de mix nauwkeuriger kunt meten, in plaats van alleen een schop te gebruiken, zoals u normaal zou doen. Teken met behulp van een viltstipmarkering een lijn aan de binnenkant van een emmer om één eenheid van de mix weer te geven. Giet vervolgens een voor een de ingrediënten in de emmer en zorg ervoor dat elke maatregel gelijk is met de lijn onderaan.

Hoe je mortel en stamper kunt maken

Mortel met de hand mengen of een cementmixer gebruiken is beide mogelijk; Het met de hand mengen heeft echter geen praktisch voordeel, tenzij u slechts een kleine hoeveelheid mortel nodig hebt. U moet de mortel binnen twee uur na het maken van deze gebruiken (en nog minder als deze buiten heet is), dus maak zoveel als u denkt dat u in dat tijdsbestek kunt gebruiken. Als een zeer eenvoudige richtlijn, sta ongeveer twee minuten toe dat elke baksteen wordt gelegd. Meng uw mortel op een niveauoppervlak, zoals een stuk multiplex, en, als u een mixer gebruikt, zorg er dan voor dat deze ook op niveau grond is. Het is ook belangrijk om mortel of beton niet op uw apparatuur te laten droog. Geef ze zo nu en dan een goede reiniging met een stevige borstel.

Eerste en eerste, veiligheid is van het grootste belang.

Bij het mengen van mortel of beton is het van cruciaal belang om iemands ogen, handen en gezicht te beschermen met een beschermende bril, handschoenen en een gezichtsmasker. Je moet ook voorkomen dat je je handen of zelfs de schop in een mixer legt terwijl deze loopt.

Mortel wordt met de hand gemengd.

Combineer de droge mortel -ingrediënten grondig in een grote mengkom. Reinig water (gecombineerd met plasticeraar, als u het gebruikt) moet in een gat in het midden van de stapel worden gegoten, die u met een schop moet maken. Leg daarna het droge mengsel voorzichtig in het water, zodat het kan doordringen. Voeg extra water toe indien nodig om een ​​soepele consistentie te krijgen. De consistentie van de mortel is zeer essentieel - het moet op geen enkel moment gedurende het hele proces te droog of te vloeibaar zijn. Maak een deuk in de mix met een schop om te zien hoe deze reageert. Als dit eenvoudig is om te doen en de mortel zijn vorm behoudt, hebt u de juiste consistentie bereikt.

Gebruik maken van een mixer

Vul de mixer met ongeveer een kwart emmer water. Begin met het toevoegen van de helft van het zand, gevolgd door het cement en de kalk, als je het gebruikt. Schakel de mixer in en voeg geleidelijk de rest van het zand toe, evenals meer water indien nodig. Zorg ervoor dat u alles volledig mengt totdat u een soepele consistentie krijgt.

Hoe maak je een tuinmuur?

 • Elke muur boven een meterhoogte naast een openbare weg of twee meter hoge vrijstaande vereist een bouwvergunning.
 • Voor een robuuste en stevige tuinwand mogen de fundamenten niet dieper zijn dan 30 cm (12 inch).
 • Een verhoogd bed met planten aan de voet van een lelijke muur kan het helpen verbergen.
 • Tuinwanden kunnen de grond tegenhouden om een ​​terrasvorm te creëren of te voorkomen dat een steil hellende oever valt.
 • Bouwregels zijn niet van toepassing op hekken, muren of poorten.
 • Ondanks het ontbreken van de bouwvoorschriften, moeten de structuren stevig en goed onderhouden zijn.
 • De materialen die worden gebruikt om uw huis te maken, evenals de materialen die worden gebruikt in gebouwen en muren in de buurt, zijn andere factoren om te overwegen.
 • Als u een ontwerp selecteert, zorg er dan voor dat u de juiste mortel hebt die beschikbaar is.
 • Om een ​​bakstenen gebouw te bouwen, moet je oefenen met het snijden van stenen.
 • Meet de baksteen met een liniaal en markeer de snijlijn aan alle vier de zijden met een potlood.
 • Scoor de lijn helemaal rond de baksteen met een zachtjes bonste bolster met een clubhamer.
 • Met de inspringing (of 'kikker') sloeg het vervolgens hard genoeg om er volledig doorheen te snijden.
 • Mortel is de lijm die de stenen of stenen van een muur samenbindt.
 • Algemeen gebruik mortieren zijn onder andere zacht zand, kalk, cement en water.
 • Het werk van Queen Sluiters op alternatieve cursussen om de gewrichten te wispelen
 • Een muur met dubbele huid vereist 120 bakstenen per vierkante meter vloeroppervlak.
 • Het maken van een mortel en stamper is moeilijk, maar er zijn verschillende trucs.
 • Houd uw bakstenen en mortel droog totdat u klaar bent om ze te gebruiken.
 • Gebruik de beschermende bril, handschoenen en een gezichtsmasker bij het mengen van mortel met de hand of met een cementmixer.
 • Als u een mixer gebruikt, combineer dan het zand en de limoen voordat u extra water toevoegt.
 • Meng alles tot het glad is.
 • Als de mortel zijn vorm vasthoudt, is dit de juiste consistentie.
 • Haal het zand uit de mixer als het werd gebruikt in de mengbewerking.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.