Mother's Day – 9 May

Moederdag - 9 mei

Meer informatie over Moederdag, die op 9 mei wordt gevierd.

Moederdag

Waarom vieren we Moederdag?

Moederdag is een vakantie die de moeder van het gezin eert, evenals het moederschap, ouderlijke banden en de invloed van moeders in de cultuur. Het wordt op verschillende dagen over de hele wereld waargenomen, maar met name in de maanden maart en mei.
Moederdag zoals we het vandaag kennen, begon in de vroege twintigste eeuw in de Verenigde Staten, dankzij de inspanningen van Anna Jarvis. Het heeft weinig te maken met de vele oude festivals van moeders en moederschap die al duizenden jaren over de hele wereld hebben plaatsgevonden, zoals de Griekse cultus van Cybele, de Moeder God Rhea, het Romeinse festival van Hilaria, of de christelijke laetare zondagviering . In bepaalde landen wordt Moederdag echter ook geassocieerd met deze oudere douane.

Viering rond het woord

Hoewel de vakantie van de Verenigde Staten door verschillende andere landen is omarmd en op de tweede zondag van mei wordt gevierd, zijn de huidige ceremonies die het moederschap vieren op verschillende data "Mother's Day" genoemd, zoals Moederen zondag in het Verenigd Koninkrijk. De oosterse orthodoxe viering van de presentatie van Jezus Christus aan de tempel in Griekenland (2 februari van Juliaanse kalender). In Griekenland worden zowel de seculiere als de heilige moederdagen waargenomen. Ondanks het feit dat Moedering Sunday niet hetzelfde is als Moederdag, wordt het vaak 'Moederdag' genoemd.
De datum die in bepaalde landen is gekozen, is een belangrijk voor het meerderheid van geloof, zoals Maagd Maria Day in katholieke landen. Andere landen kiezen voor een historisch belangrijke periode. De moederdag van Bolivia is bijvoorbeeld een vaste datum die een oorlog herdenken waarin vrouwen vochten om hun zoon te beschermen. De volledige lijst is te vinden in het gedeelte "International Past and Culture".
Sommige landen, zoals Rusland, zagen de internationale vrouwendag in plaats van moederdag, terwijl anderen, zoals Oekraïne, eenvoudig beide feestdagen vierden. Moederdag werd nieuw geadopteerd in Kirgizië, maar "International Women's Day neemt zeker toe in status jaar na jaar."

Wanneer is Moederdag en waarom wordt het waargenomen?

In 1914 gaf Woodrow Wilson een proclamatie uit waarin de tweede zondag in mei als Moederdag werd verklaard, een nationale feestdag ter ere van moeders. Ondanks haar succes bij het uitvinden van Moederdag, werd Jarvis boos over de commercialisering van de vakantie.

Wat betekent moederdag echt?

Moederdag is een wereldwijd evenement dat moederschap herdenkt dat op veel manieren wordt gevierd. Anna Jarvis richtte de Amerikaanse versie van Mother's Day in 1908 op en het werd een officiële Amerikaanse vakantie in 1914.

Wat was de oorsprong van Moederdag?

Moederdag werd opgericht door Anna Jarvis van Philadelphia, wiens moeder vrouwenverenigingen had gecreëerd om vriendschap en gezondheid aan te moedigen. Ze had een herdenkingsceremonie in haar overleden moederkerk in Grafton, West Virginia, op 12 mei 1907. Binnen vijf jaar had bijna elke staat de dag waargenomen, en in 1914 verklaarde de Amerikaanse president Woodrow Wilson het een nationale feestdag.

Wordt Moederdag over de hele wereld gevierd?

In de Verenigde Staten is de tweede zondag in mei een juridische nationale feestdag, geen feestdag. Moederdag wordt waargenomen in meer dan 50 landen over de hele wereld, hoewel niet alle naties het op dezelfde dag observeren.

Welke bloem wordt geassocieerd met moederdag?

Cannaties zijn een soort bloem die wordt gewend met zoveel verschillende connotaties, het is geen wonder dat de anjer de meest populaire bloem is voor moederdaggeschenken. Carnations en Moederdag zijn onlosmakelijk verbonden.

Wat maakt Moederdag in het Verenigd Koninkrijk uniek?

Omdat Moedering Sunday begon als een religieuze gewoonte in het Verenigd Koninkrijk, varieert de datum elk jaar. Het daalt drie weken voor Pasen op de vierde zondag van de vastentijd. Omdat de maankalender elk jaar de datums van Lent en Pasen verandert, verandert de datum van moederdag ook.

Wat is de betekenis van Moederdag die in mei valt?

Anna Jarvis richtte Moederdag op in mei 1908, volgens Britannica.com. De moeder van Jarvis stond erom bekend vrouwenorganisaties te vormen om een ​​goede gezondheid en kameraadschap aan te moedigen. In 1905 stierf haar moeder. Jarvis wilde een dag besteden aan het eren van de inspanningen van moeders voor hun kinderen nadat haar moeder stierf.

Wat is de beste manier om een ​​cadeau voor je moeder te creëren?

Snijd het weefselpapier in verschillende vormen en maten om op een vaas in de favoriete kleuren van je moeder te plakken. Om een ​​unieke siervaas te maken, brengt u waterbestendige lijm aan op het weefselpapier en de vaas. Voeg een boeket van de favoriete bloemen van je moeder toe als je haar dit geschenk geeft.

Wat kan ik thuis doen voor Moederdag?

Moederdagactiviteiten die eenvoudig zijn, leveren het ontbijt aan haar in bed. Stuur een brief. Maak een karaoke -avond in uw huis! Maak een kaars met haar favoriete parfum voor haar. Neem haar mee om een ​​film te zien. Psychische metingen zijn beschikbaar. Woon als een paar een yogales bij. Registreer je voor een Paint-and-Drink-evenement!

Moederdag cadeau

Moederdag geschenken op hun best

Een zorgvuldig geplukt heden is succesvol. Dapa begroeten en met hem aan tafel vieren is een prachtig concept, dus wat doe je als je hem iets extra's wilt schuldig zijn? Kies iets praktischs, zoals gezellige slippers, een elektrisch scheerapparaat, een elektrische saps, een tablet, een grill, een smartwatch, hardloopschoenen, een scheerpakket, een lederen portemonnee of een nieuwe mok. Maar wat als je die items al hebt? Een slim bidet kan een doordacht en praktisch cadeau zijn. Dit geschenkconcept is nuttig omdat u hiermee uw toilet kunt upgraden naar een slim bidet. Technische gadgets komen veel voor bij mannen, en ze kunnen ook helpen met hygiëne door hun handen met water te wassen. Afhankelijk van waar u woont, kan deze vakantie op verschillende dagen vallen. Dat is de reden waarom controleren waar het valt, een slimme zaak is. Groeten sturen en tijd doorbrengen met je moeder zou je veel plezier brengen.

Tijd om te vieren

U kunt nu uw toilet vervangen door een BrookPad elektronisch bidet. Ruil gewoon de oude wc -bril voor een SplashLet - Elektronische bidettoiletbril. Het duurt minder dan vijf minuten om te monteren als je een stroomuitlaat en een waterklep in de buurt van het toilet hebt. U zult ook verwarmde stoelen, waterreiniging en luchtdrogen ervaren. Alles, zoals lucht, water en zittemperatuur, waterdruk en zelfs de locatie van het wasmondstuk, kan naar uw zin worden gewijzigd. Schakel technologieën in om u te helpen bij het verbeteren van uw toilethygiëne en comfort. Voor een cadeau is dit een uitstekende en realistische keuze.

U moet zich bewust zijn van de belangrijkste conclusie met betrekking tot Moederdag.

 • Moederdag is op 9 mei.
 • Moederdag is een feest dat de moeder van het gezin viert, evenals zwangerschapsrelaties, ouderlijke relaties en de culturele impact van moeders.
 • Het wordt gevierd op verschillende dagen over de hele wereld, maar vooral in de maanden maart en mei.
 • Dankzij de inspanningen van Anna Jarvis begon Moederdag zoals we die vandaag kennen in de Verenigde Staten in de vroege twintigste eeuw.
 • Anna Jarvis van Philadelphia begon Moederdag nadat haar moeder vrouwenorganisaties had opgericht om vriendschap en gezondheid te bevorderen.
 • Op 12 mei 1907 hield ze een herdenkingsdienst in haar overleden moederkerk in Grafton, West Virginia.
 • Binnen vijf jaar had bijna elke staat de dag geëerd, en president Woodrow Wilson van de Verenigde Staten maakte er in 1914 een nationale feestdag van.
 • De tweede zondag in mei is een juridische nationale feestdag in de Verenigde Staten, geen feestdag.
 • Moederdag wordt gevierd in meer dan 50 landen over de hele wereld, hoewel niet alle landen het op dezelfde dag vieren.
 • Volgens Britannica.com begon Anna Jarvis Moederdag in mei 1908.
 • Een stijlvol bidet is misschien een doordacht en nuttig geschenk.

Geschreven door
BrookPad Team

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.