Instructions on how to construct a greenhouse.

Instructies over het bouwen van een kas.

Ben je geïnteresseerd om te leren hoe je een kas kunt bouwen?

 

Instructies over het bouwen van een kas.

De belangrijkste aspecten van instructies voor de bouw van broeikasgassen.

Kassen zijn er in vele soorten en maten, met hout of (vaker) aluminium frames. Zorg er vanaf de buitenkant voor dat u elk seizoen voldoende ruimte hebt om het glas te vegen. Een grote boom in de buurt van uw kas kan gebroken glas produceren vanwege een vallend ledemaat. Er bestaan ​​veel methoden om de basis van een kas op de grond te beveiligen. Voorkom modderige grondpaden in een kas door betonnen platen of bestratingstenen te gebruiken.

Leg grind- of houtsnippers tussen de borgboards. Er zijn drie manieren om dit te bereiken. Het hoofddoel van een binnenkas is om het licht van de zon te vergroten terwijl ze planten tegen de kou beschermen. Het kopen van een standaard-size kit die geen wijzigingen nodig heeft, kan goedkoper zijn dan alles zelf samenstellen. Ondanks het feit dat u geld moet investeren, zijn de resultaten het zeker waard.

Omdat veel planten zoals directe zonneschijn zoals, houd je kas weg van gebouwen en bomen. Als u hout gebruikt, selecteert u een soort die resistent is tegen vocht en rot, zoals ceder of redwood. Indien goed onderhouden, kan dit soort coating maximaal tien jaar duren. Juiste ventilatie houdt insecten buiten en bevordert bestuiving in de kas. Als u kleine kinderen hebt, overweeg dan om glazen panelen van polycarbonaat in uw kas te installeren.

Gewone tuinbouwglas kan gevaarlijk zijn. Controleer eerst dat de moeren en bouten van de structuur gelijk en veilig zijn. Knip vervolgens elk stuk glas op het frame, terwijl u handschoenen en veiligheidsbril draagt. De toevoeging van een kas kan uw landschap nieuw leven inbrengen. Het biedt een gecontroleerde omgeving om planten te verspreiden, zodat je eerder in het seizoen een paar kunt beginnen, anderen tegen vorst kunnen beschermen en exotische soorten in het hele jaar door warmte kunnen laten groeien.

Voorbereiding.

Kassen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, met frames gemaakt van hout of (vaker) aluminium, wat het voordeel heeft om in de loop van de tijd minder onderhoud te vereisen. Probeer de grootste kas te krijgen waarvoor u zich kunt veroorloven of om ruimte te vinden, omdat u ontdekt dat planten snel het beschikbare gebied consumeren.

Beglazing.

Er zijn hier drie belangrijke opties beschikbaar. Horticultural Glass is het meest voorkomende en goedkoopste soort glas dat beschikbaar is. Harded Glass is een duurzamere optie - en een die veiliger is als er jongeren in de tuin spelen. Polycarbonaatpanelen, die nog moeilijker zijn dan glas omdat ze zonlicht diffunderen, verminderen het branden nog meer.

Toegang.

Zorg ervoor dat je van buitenaf genoeg ruimte hebt om rond je kas te lopen en het glas elk seizoen schoon te maken.

Ventilatie.

Het is essentieel om de juiste hoeveelheid ventilatie te hebben om de temperatuurregeling en de luchtcirculatie te handhaven. Het ontbreken van voldoende water verhoogt de hoeveelheid vochtigheid en verhoogt het risico op het ontwikkelen van plantenziekten. Naast verstelbare luchtopeningen kunt u thermostatisch gecontroleerde geautomatiseerde ventilatieopeningen installeren die geen stroombron nodig hebben. Als alternatief kunt u Louvre Windows gebruiken, die een verstelbare en druppelende vrije ventilatie bieden.

Schaduw.

Tijdens de zomermaanden moet u uw kas schaduw geven om te voorkomen dat deze verbrandt en dat uw planten worden verbrand. Er zijn drie primaire alternatieven: je kas onder een grote boom plaatsen is geen slim idee, omdat een gevallen ledemaat ertoe kan leiden dat het glas wordt verbrijzeld.

Verwarming.

Het kan nodig zijn om uw kas te verwarmen gedurende koudere maanden of om specifieke planten te cultiveren. Nogmaals, je hebt verschillende keuzes om uit te kiezen:

Irrigatie.

Capillair matten, dat water vasthoudt en het vrijgeeft volgens de behoeften van de fabriek, is voldoende voor de meeste kastoepassingen. Als alternatief kan een pijp van een buitenwaterkraan langs de grond worden uitgevoerd. U kunt ook een getimede schakelaar installeren om ervoor te zorgen dat uw planten automatisch worden bewaterd - wat vooral handig is als u vaak reist.

Paden worden aangelegd.

Bij het plannen van uw kas, is het het handigst om paden rond en binnen de structuur te leggen voordat u begint met de bouw. Om te voorkomen dat bodemroutes in een kas modderig worden, bouw je een route uit betonnen platen of bestratingstenen, of leg je gewoon grind of grove houten chip neer tussen het vasthouden van planken die zijn bevestigd aan haringen die in de grond worden gehamerd.

Het is mogelijk om de basis van een kas aan de grond op veel manieren aan de grond te bevestigen.

Koop een afzonderlijke, speciaal ontworpen gegalvaniseerde stalen foundation (die ook kan worden gekocht in flatpack-vorm) waarop uw kas frame kan worden bevestigd met framefittingen, of u kunt er zelf geen bouwen. De basis verhoogt de hoogte van uw kas en maakt het eenvoudiger om te construeren, maar het is niet vereist - toch moet u ervoor zorgen dat het frame of de fundering veilig is bevestigd aan een vlak oppervlak op niveau. Er zijn drie verschillende benaderingen die u kunt gebruiken om dit te doen:

Het installeren van de basis van een kas is een eenvoudig proces.

Hieronder worden de procedures vermeld die moeten worden gevolgd als u uw foundation en frame wilt aansluiten op een kuur met stenen op een cementvoet. Het is een goed idee om de kit te controleren voordat je begint ervoor te zorgen dat alle basis- en frame-bevestigingsmiddelen zijn opgenomen.

 1. Monteer de gegalvaniseerde stalen fundering, volgens de assemblage -instructies die aan u zijn verstrekt. Om efficiënt te werken, heeft het de voorkeur om een ​​plat en vlakke oppervlak te gebruiken, zoals multiplex of hardboard -vellen. Stel een solide en vlakke foundation op voor uw voet door een basis neer te leggen om de locatie van uw voet aan te geven. Dit moet 200 mm breed zijn om effectief te zijn. Gebruik de lijnen van twee bouwers parallel aan elke kant van de basis, markeer de randen van de basis op 50 mm van het buitenvlak en respectievelijk 150 mm van het binnenvlak aan elke kant.
 2. Graveer de voetgeul op een diepte van 100 mm en vul deze met beton om het project te voltooien. Zorg ervoor dat het oppervlak perfect gelijk is. Wanneer het beton volledig droog is, leg je de basis erop en trek je een lijn rond de buitenrand met een potlood. Lag vervolgens in het midden van de voet een cursus bakstenen om een ​​fundering te vormen. Onderzoek of de buitengezichten van de stenen gelijk zijn met de buitenranden van het frame en laat de mortel 24 uur genezen voordat u doorgaat.
 3. Plaats de basis op de stenen foundation die u al hebt voorbereid.

Hoe u uw kas kunt construeren.

Controleer voordat u begint dubbel dat u de instructies van de fabrikant en alle benodigde componenten hebt. Voordat u de moeren en schroeven volledig kunt vastdraaien, moet u het hele frame monteren en controleren of het onder andere recht en vierkant is.

Is het minder duur om een ​​kas te bouwen dan er een te kopen?

Veel mensen zouden geloven dat ze geld kunnen besparen door hun eigen kas te bouwen in plaats van er een te kopen als kit. Dat is echter niet altijd het geval. Het kopen van een standaard-size kit waarvoor geen wijzigingen nodig zijn, kan kosteneffectiever zijn dan alle materialen zelf samenstellen. Als u een standaard-size kit koopt die geen wijzigingen vereist, kunt u deze mogelijk voor een lagere prijs vinden dan alle materialen zelf samenstellen.

Is het de moeite waard om te investeren in de bouw van een kas?

Is beleggen in een kas een goede investering? Als je jezelf deze vraag stelt, dan is het antwoord ja, een kas is een waardevolle investering. Met een kas kunt u het hele jaar door planten en groenten produceren, omdat het een gecontroleerde omgeving biedt. Ondanks het feit dat u een financiële verplichting moet aangaan, zijn de resultaten van uw werk de moeite waard.

Wat is precies de functie van een kas?

De primaire functie van een overdekte kas is om het licht van de zon te versterken, terwijl tegelijkertijd planten beschermen tegen koude temperaturen.

Wat voor hout moet ik gebruiken om een ​​kas te bouwen?

Kassen zijn echter nat, vochtige omgevingen, en het meeste hout zal uiteindelijk buigen en vervallen als gevolg van de constante aanwezigheid van vocht aanwezig in een kasomgeving. Als u besluit hout te gebruiken, kies dan een soort die de reputatie heeft om resistent te zijn tegen vocht en verval, zoals ceder of redwood. Als alternatief kan chemisch behandeld hout bedoeld voor buitengebruik worden gebruikt.

Wat is het meest geschikte materiaal om een ​​kas te bouwen?

Polycarbonaatplastic wordt algemeen beschouwd als een van de meest effectieve kas bedekmaterialen die vandaag beschikbaar zijn. Dit plastic is een plastic met dubbele of dubbele muur dat uit polyethyleen is samengesteld. De levensverwachting van dit soort dekking is 10 jaar of meer als het goed wordt onderhouden. Vanwege het vermogen om warmte en vochtigheid te behouden, kan tuinieren het hele jaar door met relatief gemak worden gedaan.

Is het nodig om kassen te ventileren?

Kassen en hun planten zijn vatbaar voor een breed scala aan problemen als ze niet genoeg lucht krijgen. Het garandeert ook dat uw planten voldoende frisse lucht krijgen, die ze kunnen gebruiken voor fotosynthetische doeleinden. Ook essentieel is het feit dat een goede ventilatie insectenbevestigingen op afstand zal houden en vitale bestuiving in de kas zal bevorderen.

Wanneer is de ideale tijd van het jaar om een ​​kas te kopen?

Het grootste deel van de tijd kan het kopen van een kas het beste worden gedaan tijdens de wintermaanden. Krijg het 3 tot 4 weken voordat u wilt beginnen te groeien als u helemaal mogelijk wilt worden. De aankoop in maart of april kan te laat zijn, omdat het tijd kost om de bestelling te verwerken, te vervoeren en de installatielocatie voor te bereiden.

Is het nodig dat een kas in direct zonlicht is?

Voor het grootste deel moet een kas elke dag minimaal 6 uur direct zonlicht krijgen, vooral in de winter. De ideale plek om uw kas te vinden is weg van gebouwen en bomen, omdat veel planten gedijen in direct zonlicht. Gedeeltelijke schaduw daarentegen kan de voorkeur hebben in zeer heldere gebieden, locaties op grote hoogte of voor planten die de voorkeur geven aan schaduw.

Wat is de levensduur van een houten kas?

Dat het 60 jaar had gestaan, was ongelooflijk, vooral gezien het feit dat de laatste keer dat het was gebruikt en onderhouden ongeveer tien jaar eerder was. Dit toont aan dat, met goed onderhoud, een houten kas van hoge kwaliteit generaties lang kan blijven bestaan.

Eerste en eerste, veiligheid is van het grootste belang.

Als je kinderen hebt (of als ze soms in je tuin spelen), is het een goed idee om polycarbonaatglazen panelen in je kas te installeren om het kindvriendelijker te maken. Gewone tuinbouwglas kan een gevaar vormen voor de gebruiker.

 1. Begin met het uitzetten van de onderdelen voor één geveluiteinde van uw kas op een niveau oppervlak en lijmen ze op elkaar. Leg ze met zorg op zijn plaats en zorg ervoor dat metalen onderdelen en bouten op de juiste manier worden geïnstalleerd en dat hoekige componenten in de juiste richting leunen.
 2. Om de eerste kant te construeren, bevestig je de onderdelen losjes aan elkaar met een paar bouten. Herhaal het proces met het tegenovergestelde uiteinde en vervolgens ook voor de zijkanten.
 3. De zijkanten en geveluiteinden van de structuur moeten nu aan elkaar worden vastgeschroefd en naar de fundering worden geschroefd. Op dit punt moet u alle moeren en schroeven vrij laten.
 4. Bevestig de dakrugstang door deze losjes te schroeven tussen de twee geveluiteinden van de gevel van de gevel. Installeer de fittingen van de dakopening door ze op te schuiven en schroef vervolgens de beglaasjes van de dak in.
 5. Gebruik daarna het vierkant van een bouwer en een spiritniveau om ervoor te zorgen dat het hele frame recht is en dat de hoeken vierkant zijn.
 6. Als u zeker weet dat alles niveau en waar is, draai u alle moeren en bouten in de structuur vast (inclusief degenen die het frame aan de basis bevestigen).
 7. Frame bevestigingsmiddelen met een diameter van 25 mm worden gebruikt om de metalen basis aan de bakstenen plint te bevestigen. Vergeet niet om ze helemaal door de basis en in het metselwerk te boren - en zorg ervoor dat je alleen in baksteen boort in tegenstelling tot cement.
 8. De dakopeningsstructuur moet worden samengesteld. Als je klaar bent met het neuken van alles, schuif je het in positie langs de dakkam. Afgewerkt!
 9. Duw en schuif de dunne flexibele rubberen lijn in de kleine gaten rondom het frame, en zorg ervoor dat deze volledig is ingebracht.
 10. Terwijl u zich op het dak oploopt, plaatst u elk paneel glas in het frame en bevestig u het met clips, zorg je voor het dragen van handschoenen en veiligheidsbril de hele tijd. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zou je de procedure snel en eenvoudig moeten vinden. Ga altijd met voorzichtigheid, wees geduldig en controleer dubbel dat het glas dat u gebruikt de juiste maat is voor het deel van het frame dat u beglaeft.
 11. De glazingsclips moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Doe een poging om ze op gelijke afstand van elkaar te houden.
 12. Monteer de deur, plaats het glas en schuif het in positie.

Instructies over het bouwen van een kas.

 • Kassen zijn er in vele soorten en maten, met hout of (vaker) aluminium frames.
 • Zorg er vanaf de buitenkant voor dat u elk seizoen voldoende ruimte hebt om het glas te vegen.
 • Een grote boom in de buurt van uw kas kan gebroken glas produceren vanwege een vallend ledemaat.
 • Er bestaan ​​veel methoden om de basis van een kas op de grond te beveiligen.
 • Voorkom modderige grondpaden in een kas door betonnen platen of bestratingstenen te gebruiken.
 • Leg grind- of houtsnippers tussen de borgboards.
 • Er zijn drie manieren om dit te bereiken.
 • Het hoofddoel van een binnenkas is om het licht van de zon te vergroten terwijl ze planten tegen de kou beschermen.
 • Het kopen van een standaard-size kit die geen wijzigingen nodig heeft, kan goedkoper zijn dan alles zelf samenstellen.
 • Ondanks het feit dat u geld moet investeren, zijn de resultaten het zeker waard.
 • Omdat veel planten zoals directe zonneschijn zoals, houd je kas weg van gebouwen en bomen.
 • Als u hout gebruikt, selecteert u een soort die resistent is tegen vocht en rot, zoals ceder of redwood.
 • Indien goed onderhouden, kan dit soort coating maximaal tien jaar duren.
 • Juiste ventilatie houdt insecten buiten en bevordert bestuiving in de kas.
 • Als u kleine kinderen hebt, overweeg dan om glazen panelen van polycarbonaat in uw kas te installeren.
 • Gewone tuinbouwglas kan gevaarlijk zijn.
 • Controleer eerst dat de moeren en bouten van de structuur gelijk en veilig zijn.
 • Knip vervolgens elk stuk glas op het frame, terwijl u handschoenen en veiligheidsbril draagt.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.