How To Install and Use A Hand Held-Bidet Sprayer

How To Install and Use A Hand Held-Bidet Sprayer

Everything you need to know about installing and using a hand-held bidet sprayer.

bidet sprayer on the wall

What are the benefits of using a hand-held bidet sprayer?

A hand-held bidet is one of the most basic kinds of bidets, but for the inexperienced, utilizing these tiny "bum guns" may be perplexing. Consider it a bidet shower with a nozzle on the end of a lengthy hose, similar to a handheld shower head. You turn on the water, point it in the direction you want it to go, and spray! Bidet sprayers are bidets that are driven by water pressure rather than electricity. They are excellent choices for restrooms that lack power outlets near the toilet. A holster placed on the toilet tank or on the wall next to it holds the shut-off T-valve, bidet hose, and bidet spray head. One of the most often used bidets in the world is the sprayer. Hand-held bidets are ideal for washing the tub's walls, pets, and big objects. Bidet sprayers are popular among new moms for gently cleaning the delicate postpartum skin. Handheld bidets double as diaper sprayers when it comes to washing cloth diapers.

A well-aimed bidet spray is an excellent deterrent if you want to keep someone out of the bathroom. A bidet may be a nice option for a handheld shower head if you are searching for something different. For women who appreciate the finer things in life, the features of a hand-held shower head are very stimulating. A bidet may be a nice option. Because Muslims place such a high value on cleanliness, washing is the recommended method of cleaning up after using the restroom. In places where Islam is extensively practiced, hand-held bidets have long been popular. A Muslim shower, also known as a shattaf, is a bidet sprayer that individuals use to wash their hair and faces with water.

 • Bidet sprayers use water pressure to move rather than power.
 • Toilet tank holsters or walls adjacent to the tank contain the T-valve, bidet hose, and bidet spray head.
 • An oft-used bidet is the sprayer.
 • Hand-held bidets are useful for cleaning large things, walls, and pets.
 • De gevoelige postpartumhuid wordt vaak gereinigd met bidetsproeiers.

Hand-held bidet sprayer installation

Before you install a bidet sprayer, double-check your water supply line. If you do not want to replace the water connection with a hard pipe, make sure it is flexible. Remember to practice using the sprayer! Check whether your toilet has a flush or no-flush button if you are not sure about bidets.

 1. Turn the water off at the main valve. The water supply valve on the wall adjacent to your toilet should be turned OFF at this point. Twist it as far as it will go in a clockwise direction. To fully empty the toilet tank, flush the toilet and hold down the lever for a few seconds.
 2. Connect the T-Valve to the rest of the system. Unscrew the flexible water supply line from the fill valve beneath your toilet tank (also known as the ballcock valve) rather than from the water supply valve on the side of the toilet tank wall. Check to see that the flat rubber washer is properly seated within the T-valve of your bidet (hint: the top of the T-valve is where the spinning nut is located). Attach the top of the T-valve to the fill valve on the toilet where you previously unscrewed the water supply hose by screwing it on from the top. Maintain a close eye on the connections to ensure they are not overtightened.
 3. Connect the hoses together. Attach the water supply hose for the toilet to the bottom of the T-valve using a screwdriver. One end of the bidet hose should be connected to the side of the T-valve. Attach the bidet sprayer head to the other end of the bidet hose using a hose clamp.
 4. Zet de watervoorziening aan en bevestig de sproeier aan de muur. Open de watervoorzieningsklep opnieuw als deze is gesloten. De tape van loodgieter toevoegen aan eventuele verbindingen die los lijken of lekken kan nodig zijn als u problemen detecteert. Als er geen lekken zijn, is uw handbidetspuit met succes gepast en is klaar voor gebruik! Holster toilettankclip: bevestig de holster aan de toilettankclip met behulp van een schroevendraaier. Het deksel van het toilettank verwijderen, de clip op de zijkant van de tank schuiven en het deksel vervangen is alles wat nodig is. Holsterwandbevestiging: Gebruik de gipsplatenschroeven en ankers die bij de holster worden geleverd om de holster op de muur aan te sluiten.

Is het de moeite waard om te investeren in een bidetspuit?

Ondanks het feit dat een bidet uw butthole niet volledig kan steriliseren - het is niet bedoeld om er een te zijn - is het zeer efficiënt in het elimineren van vast afval van uw butthole. Het gebruik van bidets is vooral gunstig voor personen die mobiliteitsproblemen hebben, en dit is een bevolking die bijzondere aandacht nodig heeft.

Is het waar dat bidets u echt goed schoonmaken?

Het komt erop neer dat aas uiterst effectief is. De kracht van water wordt gebruikt om uw huid gemakkelijk en efficiënt in alle bidets te reinigen, net zoals u zou douchen na het sporten of grondig schoonmaken van uw handen na het voltooien van een baan.

Reinigt u uw handen na het gebruik van het bidet?

Opruimen na het gebruik van een bidet is eenvoudig. Veeg de vochtige gebieden voorzichtig af of dep de vochtige gebieden om elk extra water te genieten dat mogelijk is verzameld. Houd er rekening mee dat het gebied eerder is schoongemaakt; Een lichte vegen of deik moet voldoende zijn om de taak te voltooien. Het wordt aanbevolen om toiletpapier te gebruiken, omdat de meeste mensen al wat in hun toiletten hebben, of een handdoek in hun badkamer.

hand-held bidet sprayer with water

Een handleiding voor het bedienen van een door de hand gehouden spuiter.

Voordat u naar de badkamer gaat, is het een goed idee om te experimenteren met de handbidetspuit. Wanneer de waterdruk van een handbidet op maximale niveau is ingesteld, is deze zeer krachtig. Spuit het water in een schone toiletpot of badkuip om te leren hoe de drukregeling en de richting van het handbidet te bedienen.

 1. Wanneer de sproeier niet in gebruik is, schakelt u de T-klep in om te voorkomen dat waterdruk in de bidetslang opbouwt en een verstopping veroorzaakt. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de klep gewoon gedeeltelijk te openen, wat de sterkte van de spray zal verminderen. Gebruik een handbidet? De T-VALVE (verkrijgbaar in plastic of metaal) bevindt zich onder het toilettank, verbonden met de vulklep van het toilet, en u zult deze onder de toilettank vinden.
 2. Leer hoe u een bidetspuit kunt richten, zodat smerig water zich in de toiletpot afloopt in plaats van in de sproeier zelf. De spuitkop moet zodanig worden geplaatst dat deze omhoog sproeit in een hoek naar het doelgebied. Sommige door de hand gehouden bidets zijn met name bedoeld als intuïtiever en ergonomischer om te gebruiken voor persoonlijke reiniging, terwijl anderen bedoeld zijn om betaalbaarder te zijn.
 3. Omdat het rechtstreeks uit de watertank van uw huis wordt getrokken, is het water in uw bidet altijd veilig om te drinken. Zodra u klaar bent om te wassen, knijpt u eenvoudig of drukt u op de trekker om de bidetspray te activeren. Als de spuithoek niet correct lijkt, zet je hand dan terug totdat deze het geval is. Zodra u zeker weet dat u schoon bent, trekt u de knop op de sproeier om de waterstroom uit te schakelen.
 4. Wanneer de bidet-sproeier niet in gebruik is, schakelt u de T-VALVE uit om te garanderen dat deze niet lekt. Een paar vierkanten toiletpapier zullen voldoende zijn om zichzelf te drogen na het gebruik van een bidet dat met de hand is. Het gebruik van niet-elektrische bidetsprays is een prachtige methode om de omgeving te helpen bij het milieu.

Is het echt nodig om de bidet T-VALVE uit te schakelen telkens als ik het toilet gebruik?

In het geval van de draagbare bidetspuit is de T-VALVE een noodzakelijk onderdeel. Wanneer u het bidet gebruikt, kunt u de watervoorziening volledig uitschakelen naar de slang in kwestie. Het is van cruciaal belang dat de T-VALVE altijd in de uit-positie wordt gewend; Anders kan de bidet -sproeier lekken of een overstroming creëren, die erg gevaarlijk is.

Wat zorgt ervoor dat mijn bidet -sproeier lekt?

Als het gaat om operatie, is een bidetspuit vrij gelijkaardig aan een toiletspuit. Wanneer u het handvat haalt of van de spuit triggert, komt de spuitstraal volledig tot stilstand. Waterdruk oefent nog steeds druk uit op de bidetslang en spuitkop, maar het is niet zo intens als voorheen. Na verloop van tijd ontwikkelt schade zich als gevolg van deze druk, wat resulteert in lekkage. Tuinslangen en bidetsprayers functioneren beide op dezelfde manier, met uitzondering dat ze een waterstraal in uw toiletpot schieten in plaats van een stroom. Verwijder het handvat uit het tuinslangmondstuk zodra u klaar bent met het water geven van uw planten en het water zal ophouden te stromen. Het water daarentegen is nog niet uitgeschakeld! Om de procedure te voltooien, moet u nog steeds de spigot aan het andere uiteinde van de slang uitschakelen.

Hoe repareer je een bidet -sproeier die lekt?

Er zijn een breed scala aan bidetbevestigingen en stoelen beschikbaar vanaf BrookPad, die allemaal niet het gebruik van een T-VALVE moeten worden uitgeschakeld. U moet de bidetcomponent vervangen die lekt als er al een lek is begonnen. Dit komt omdat de bidetcomponent is aangetast. Nadat u de lekkende bidetslang of de lekkende sproeier hebt vervangen, kunt u er zeker van zijn dat uw bidet voor de nabije toekomst lekvrij zal zijn.

Warm water met de hand gehouden koekjes zijn precies hoe ze klinken.

De bidet warme en koude mengklep bevindt zich onder uw gootsteen en verbindt zich met de warmwaterlijn die uw kraan levert met heet water. De combinatie van koud en heet water wordt geregeld door de hendel op de klep, wat resulteert in een bidetspray die kan worden geregeld in termen van temperatuur met behulp van de hendel op de klep. Het gebruik van een door de hand gehouden bidet met een instelbare temperatuurregeling is mogelijk zodra de klep is gemonteerd.

Is het veilig om in het openbaar een handbidet te gebruiken?

Omdat bidetstoelen aan uw huidige toilet zijn bevestigd, bevindt het vuil zich in de kom van uw toilet. Bidets zijn smerig en walgelijk. In vergelijking met het gebruik van toiletpapier is water hygiënischer omdat het het gebied voorzichtig reinigt in plaats van het te verspreiden. Het beste deel is dat de sproeiers op alle elektrische BrookPad SplashLet Bidetstoelen worden automatisch schoongemaakt!

Reinigt u uw handen voordat u een bidet gebruikt?

Wanneer u voor het eerst een bidet gebruikt, veegt u eerst het toiletpapier af voordat u probeert de bidetmondstukspray te gebruiken. Sommige personen gebruiken het bidet als een mini-shower na het hebben van een stoelgang, het hebben van seksuele relaties, of gewoon om op te frissen, hoewel dit niet vereist is.

De essentie van draagbare bidetsprayers.

 • Bidetsprayers bewegen door waterdruk te gebruiken in plaats van stroom.
 • Het zijn geweldige toiletopties die geen elektrische verkooppunten hebben.
 • Een over-the-toiletholster of op de volgende muur heeft een T-VALVE, een bidetslang en een bidetspraykop.
 • Een vaak gebruikt bidet is de sproeier.
 • De badkuip is gemakkelijker schoon te maken wanneer u handheldbidets gebruikt.
 • De gevoelige postpartumhuid wordt vaak gereinigd met bidetsproeiers.
 • Een handboek voor het gebruik van handheld -sproeiers.
 • Wanneer het door de hand gehouden bidet is ingesteld op de maximale waterdruk, is het sterk.
 • Gebruik de toiletpot of badkuip om te leren hoe u de drukregeling en het directionele draagbare bidet kunt gebruiken.
 • Verschillende bidetbijlagen en stoelen worden aangeboden door BrookPad, die allemaal niet afhankelijk zijn van een afsluiting van de T-klep.
 • Om het lek te repareren, moet u de bidetcomponent vervangen.
 • Vervang de lekkende bidetslang of spuiter, en u hoeft zich geen zorgen meer te maken dat het bidet in de toekomst lekt.
 • Met behulp van de hendel op de klep is het mogelijk om de temperatuur van de bidetspray aan te passen, wat resulteert in een mix van koud en warm water.
 • Handbidets zijn mogelijk nadat de klep is geïnstalleerd.
 • Omdat bidetstoelen op het toilet worden gemonteerd, worden ze in de kom van het toilet gehouden.

 

Geschreven door
BrookPad Team

 

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.