Beoordelingen van non-fictieboeken om te lezen — Self Help

Lives of the Stoics van Ryan Holiday, Stephen Hansel

Familie Gezondheid Levensstijl Levens van de Stoïcijnen Motiverend Ryan Holiday Zelfhulp Stephen Hansel

Lives of the Stoics van Ryan Holiday, Stephen Hansel

Volgens Nietzsche moeten we filosofie bestuderen, als we op de lange termijn betere mensen willen worden. Stoïcisme is anders dan elke andere filosofieschool in die zin dat het ons helpt bij ons verlangen om beter te worden. Meer dan tweeduizend jaar geleden is deze gedachteschool afkomstig uit het oude Griekenland en benadrukt het de betekenis van daden over woorden - van het leven op de juiste manier in plaats van alleen het juiste te zeggen - in plaats van alleen het juiste te zeggen. Laten we, om meer te weten te komen over stoïcisme, duiken op de levens en ervaringen van de Stoïcijnen zelf, en dat zullen we precies doen. Reis terug in de tijd naar het oude Griekenland en Rome terwijl je de intrigerende geschiedenissen van de meest productieve stoïcijnse filosofen leest in deze collectie van lezingnotities ..

Lees verder →


Hyperfocus by Chris Bailey

Bedrijf Chris Bailey Creativiteitsvaardigheden Financiën Hyperfocus Beheer Management vaardigheden Zelfhulp Tijdsbeheer

Hyperfocus by Chris Bailey

Herinner je je zelfs een periode waarin je een aanhoudende aandachtsspanne had die meer dan een paar minuten duurde? Was er een tijd dat je door het werk kon glijden zonder op een zijspoor te worden gezet, en uren duurt om iets te doen dat je nu zou kosten om te voltooien? Realistisch gezien herinner je je waarschijnlijk een periode waarin dingen zo waren - maar het was waarschijnlijk voordat mobiele telefoons werden ontwikkeld en voordat Facebook werd gemaakt. Anders gezegd, het is een tijdje geleden. Het doel van dit document is om u te helpen bij dit proces. Het vermogen om te focussen kan worden verbeterd door het gebruik van enkele basisconcepten en eenvoudige methoden. Dit zal je ook helpen om daardoor creatiever te zijn. Deze set notities zal verklaren waarom het instellen van een alarm per uur gunstig kan zijn voor uw concentratie, hoe dagdromen zou kunnen helpen bij de planning en wat Scatterfocus is.

Lees verder →


The Urban Monk by Pedram Shojai

Gezondheid Levensstijl Motiverend New Age Meditation Pedram shojai Filosofie van het boeddhisme Zelfhulp De stedelijke monnik

The Urban Monk by Pedram Shojai

Onlangs hebben velen van ons interesse ontwikkeld in de oude spirituele tradities van het Oosten, die onze nieuwsgierigheid hebben gewekt. Om eerlijk te zijn, hebben we echter allemaal banen om op te treden, rekeningen om te betalen en gezinnen om voor te zorgen dat we prioriteit moeten geven. Een keer per week is de yogales moeilijk voor ons; Veel alleen een maandlange meditatie-retraite is uitgesloten. We zijn absoluut niet van plan naar de Himalaya te reizen en een klooster op te richten. Niettemin, zonder die mate van toewijding, hoe kunnen we hopen de innerlijke sereniteit te bereiken die die monniken die in de bergen wonen hebben bereikt? Een stedelijke monnik zijn betekent het integreren van oude kennis met de moderne stedelijke-of voorsteden-leeft dat de overgrote meerderheid van ons nu bewoont, volgens deze definitie. En er is niemand beter om van te leren dan Pedram Shojai over hoe dit succesvol te bereiken.

Lees verder →


Onthoud door Lisa Genova

Gezondheid Levensstijl Lisa Genova Geheugenverbetering Neurologie Populaire psychologie Onthouden Zelfhulp

Onthoud door Lisa Genova

Heeft u een duidelijke herinnering aan waar u uw voertuigsleutels hebt geplaatst? Of wat dat betreft, waar u uw voertuig hebt geparkeerd. Wat was de naam van de acteur die die rol in die film speelde - wist je wie hij was? Geheugenverlagingen komen gedurende de dag voor, en als je ouder bent dan een bepaalde leeftijd, kunnen ze een bron van angst en bezorgdheid zijn. We vragen ons af of dit het begin is van het einde van onze beschaving. Is dementie of de ziekte van Alzheimer ver weg? Desondanks zijn we ons geen zorgen te maken met het herinneren van tienduizenden woorden. We kunnen ons levendig van onze kinderschoenen levendig herinneren. We herinneren ons de woorden van een populair nummer van vele decennia geleden. Ondanks zijn vele fouten en tegenstrijdigheden, is de herinnering echt opmerkelijk. Deze aantekeningen, die zijn gebaseerd op een overzicht van het meest recente onderzoek naar neurowetenschappen, onderzoeken de sterkte, zwakheden en de functie van de geheugensystemen van de hersenen.

Lees verder →


Beperkeloos door Jim Kwik

Gezondheid Jim Kwik Levensstijl Grenzeloos Geheugenverbetering Mind-body medicijn Natuurgeneeskunde Zelfhulp

Beperkeloos door Jim Kwik

Jim Kwik, de auteur, werd geboren met een catastrofaal hersenletsel, dat hij als kind opliep. Het zorgde ervoor dat hij een leerstoornis had, wat betekende dat hij veel harder moest werken dan de andere studenten om op school te slagen. Op de top daarvan werd hij onderworpen aan veel pesten. Zelfs een leraar noemde hem naar verluidt "het kind met het verbrijzelde brein" vanwege zijn toestand. Jarenlang geloofde de auteur dat hij, als gevolg van zijn handicap, veel moeite zou moeten doen om nieuwe dingen te leren. Kwik daarentegen ontdekte dat er een andere route was op de universiteit. Hij hoefde niet harder te werken; Hij moest gewoon effectiever studeren. De technieken die hij ontdekte, stelden hem in staat zijn concentratie te slijpen, zijn geheugen te verbeteren en materialen sneller te absorberen dan hij ooit eerder had gedaan.

Lees verder →