Beoordelingen van non-fictieboeken om te lezen — Psychology

The Art of Rest door Claudia Hammond

Claudia Hammond Gezondheid Levensstijl Mentale gezondheid Motiverende zelfhulp Psychologie Sociale psychologie De kunst van rust

The Art of Rest door Claudia Hammond

Je bent niet alleen als je soms moeilijk vindt om moeilijk te zijn. Het leven is een constante bron van stress. Elk klein ding komt op, van druk op het werk tot thuis stress, ongeopende e -mails tot gerechten die ongewassen blijven - en de continue existentiële angst wordt niet eenvoudiger. Het goede nieuws is dat er een eenvoudige remedie is voor stress: slaap. Het was om deze reden dat de rusttest, de grootste studie van rust ooit, probeerde te identificeren precies die activiteiten die individuen beschouwen als de meest rustgevende. De quiz duurde 40 minuten om te voltooien en ontving antwoorden van meer dan 18.000 personen uit 135 landen in 2016. De top tien RESTful -activiteiten werden ook opgenomen in het boek The Art of Rest. Deze opmerkingen geven inzicht in vijf van de tien hierboven beschreven acties. Hun verklaringen van beide waarom deze activiteiten herstellend zijn en hoe het verkrijgen van het juiste type rust uw leven kan verbeteren, zijn in het hele boek met elkaar verweven.

Lees verder →


Noise van Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein

Bedrijf Daniel Kahneman Financiën Management vaardigheden Methodologie Lawaai Psychologie

Noise van Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein

Overweeg het volgende scenario: U houdt een stopwatch in uw hand. Start het horloge en stop het na precies tien seconden, allemaal zonder een blik op het moment. Als u dit proces vele malen achter elkaar herhaalt, zult u merken dat het bereiken van 10 seconden op de punt bijna moeilijk is. Soms ben je een beetje kort, en andere keren ben je een beetje langer. Je kunt er soms een paar milliseconden naast zitten. Op andere momenten zit je er een fractie van een seconde naast, of zelfs meer dan dat. In elke geval, je zult eindigen met een verzameling van fouten die geen duidelijk patroon en geen waarneembare oorsprong als gevolg van dit kleine experiment. Dit is een voorbeeld van lawaai, of een reeks onvoorspelbaar slechte beslissingen. En hoewel uw fouten in dit kleine stopwatch experiment onschuldig genoeg lijken, zoals u snel zult ontdekken, kunnen verschillen in oordeel zoals deze veel ernstiger gevolgen hebben. Accepteer alsjeblieft mijn uitnodiging voor het vreemde rijk van lawaai.

Lees verder →


12 Regels voor het leven door Jordan B. Peterson

12 Regels voor het leven Toegepaste psychologie Familie Gezondheid Jordan B. Peterson Levensstijl Psychologie

12 Regels voor het leven door Jordan B. Peterson

Een nieuw boek, 12 Regels for Life (2018), presenteert lezers met een inventaris van de meest dringende problemen van het leven, evenals uitdagingen die sinds het begin van de beschaving in de menselijke geest zijn geweest. Om ons te helpen een zinvol leven te leiden, heeft auteur Jordan B. Peterson enkele van de meest blijvende filosofische en theologische uitspraken samengesteld, evenals de leringen uit enkele van onze meest geliefde verhalen, in een verzameling van 12 principes. Deze duidelijke en consistente regels, die gebaseerd zijn op filosofie, psychologie, geschiedenis en mythe, kunnen door iedereen worden gevolgd.

Lees verder →


Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

Familie Stroom Gezondheid Levensstijl Mihaly csikszentmihalyi Psychologie Specifieke onderwerpen

Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

Wanneer sommige mensen een vreugdevol en creatief leven leiden, lijken anderen vast te zitten in een comfortabele maar stressvolle sleur. Waar gaat het over bepaalde mensen die hen gelukkig en creatief maken? Flow, door Mihaly Csikszentmihalyi, biedt de oplossing. Volgens Flow, een mijlpaalboek in de psychologie, in onze steeds bezorgde en afgeleide levensstijl, kunnen we te gefocust worden op externe prikkels en meningen, wat leidt tot burn -out (bijvoorbeeld door onszelf dwingend te vergelijken met onze collega's). Een broodnodige remedie wordt geleverd door het boek, dat methoden biedt waarmee we ons in plaats daarvan kunnen concentreren op intrinsieke beloningen, waardoor we ertoe kunnen leiden dat we zo volledig ondergedompeld raken in onze hobby's dat we een staat van pure stroom bereiken. Als gevolg hiervan geven we gewoon niet om externe beloningen zoals macht of geld, en we doen niet eens de moeite om de opvattingen van anderen te onderzoeken terwijl we in deze toestand zijn.

Lees verder →


Superforecasting by Philip E. Tetlock and Dan Gardner

Dan Gardner Gezondheid Levensstijl Philip E. Tetlock Psychologie Sociaal Superforecasting

Superforecasting by Philip E. Tetlock and Dan Gardner

Voorspellingen en voorspellingen worden gedaan over een breed scala aan onderwerpen, waaronder het weer, de aandelenmarkt, het budget van volgend jaar en wie de voetbalwedstrijd van dit weekend zal winnen, onder vele anderen. Dit zijn echter niet de enige onderwerpen waarover we voorspellingen doen. Als gevolg van onze obsessie met voorspellen raken we overstuur wanneer gebeurtenissen zich niet ontvouwen op de manier waarop we op hen hadden verwacht. Dus, kunnen voorspellingen worden gedaan die nauwkeuriger zijn dan ze nu zijn? Ze hebben het vermogen. Binnen een paar maanden kunnen we superforecasts produceren die met elk nieuw stuk informatie worden bijgesneden en opnieuw zijn afgestemd, en vervolgens geëvalueerd en verbeterd nadat de voorspelde gebeurtenis heeft plaatsgevonden. In deze aantekeningen zullen we kijken naar de moeilijke maar fascinerende vaardigheid om de ultieme voorspellingen te produceren, wat zowel moeilijk als interessant is.

Lees verder →