Beoordelingen van non-fictieboeken om te lezen — Motivational

Lives of the Stoics van Ryan Holiday, Stephen Hansel

Familie Gezondheid Levensstijl Levens van de Stoïcijnen Motiverend Ryan Holiday Zelfhulp Stephen Hansel

Lives of the Stoics van Ryan Holiday, Stephen Hansel

Volgens Nietzsche moeten we filosofie bestuderen, als we op de lange termijn betere mensen willen worden. Stoïcisme is anders dan elke andere filosofieschool in die zin dat het ons helpt bij ons verlangen om beter te worden. Meer dan tweeduizend jaar geleden is deze gedachteschool afkomstig uit het oude Griekenland en benadrukt het de betekenis van daden over woorden - van het leven op de juiste manier in plaats van alleen het juiste te zeggen - in plaats van alleen het juiste te zeggen. Laten we, om meer te weten te komen over stoïcisme, duiken op de levens en ervaringen van de Stoïcijnen zelf, en dat zullen we precies doen. Reis terug in de tijd naar het oude Griekenland en Rome terwijl je de intrigerende geschiedenissen van de meest productieve stoïcijnse filosofen leest in deze collectie van lezingnotities ..

Lees verder →


The Urban Monk by Pedram Shojai

Gezondheid Levensstijl Motiverend New Age Meditation Pedram shojai Filosofie van het boeddhisme Zelfhulp De stedelijke monnik

The Urban Monk by Pedram Shojai

Onlangs hebben velen van ons interesse ontwikkeld in de oude spirituele tradities van het Oosten, die onze nieuwsgierigheid hebben gewekt. Om eerlijk te zijn, hebben we echter allemaal banen om op te treden, rekeningen om te betalen en gezinnen om voor te zorgen dat we prioriteit moeten geven. Een keer per week is de yogales moeilijk voor ons; Veel alleen een maandlange meditatie-retraite is uitgesloten. We zijn absoluut niet van plan naar de Himalaya te reizen en een klooster op te richten. Niettemin, zonder die mate van toewijding, hoe kunnen we hopen de innerlijke sereniteit te bereiken die die monniken die in de bergen wonen hebben bereikt? Een stedelijke monnik zijn betekent het integreren van oude kennis met de moderne stedelijke-of voorsteden-leeft dat de overgrote meerderheid van ons nu bewoont, volgens deze definitie. En er is niemand beter om van te leren dan Pedram Shojai over hoe dit succesvol te bereiken.

Lees verder →