Beoordelingen van non-fictieboeken om te lezen — Management Skills

Het 80/20 principe van Richard Koch

Bedrijf Financiën Beheer Management vaardigheden Richard Koch Het 80/20 principe

Het 80/20 principe van Richard Koch

Elke dag, in de snelle wereld van vandaag, moeten velen van ons omgaan met onrealistisch grote takenlijsten die onmogelijk lijken te voltooien. Het is mogelijk om op het werk te komen opgelost om de eerste taak op de lijst zo snel mogelijk te voltooien, alleen om te ontdekken dat twee andere klusjes in de tussentijd zijn ontstaan. In dezelfde geest worden bedrijven overspoeld door complexiteit omdat ze proberen meerdere markten te bedienen met enorme arrays van diverse goederen, jongleren ze allemaal als een clown in een circus. Gezien de huidige staat van de wereld, is het belangrijker dan ooit om te begrijpen wat echt nodig is. Dat is de reden waarom het van cruciaal belang is om het 80/20 -principe te begrijpen, dat bedrieglijk eenvoudig lijkt te zijn, maar toch zeer effectief is. Als u profiteert van deze schijnbaar alomtegenwoordige mismatch tussen inspanning en beloning, kunt u uw tijd op het werk beter gebruiken.

Lees verder →


Noise van Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein

Bedrijf Daniel Kahneman Financiën Management vaardigheden Methodologie Lawaai Psychologie

Noise van Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass R. Sunstein

Overweeg het volgende scenario: U houdt een stopwatch in uw hand. Start het horloge en stop het na precies tien seconden, allemaal zonder een blik op het moment. Als u dit proces vele malen achter elkaar herhaalt, zult u merken dat het bereiken van 10 seconden op de punt bijna moeilijk is. Soms ben je een beetje kort, en andere keren ben je een beetje langer. Je kunt er soms een paar milliseconden naast zitten. Op andere momenten zit je er een fractie van een seconde naast, of zelfs meer dan dat. In elke geval, je zult eindigen met een verzameling van fouten die geen duidelijk patroon en geen waarneembare oorsprong als gevolg van dit kleine experiment. Dit is een voorbeeld van lawaai, of een reeks onvoorspelbaar slechte beslissingen. En hoewel uw fouten in dit kleine stopwatch experiment onschuldig genoeg lijken, zoals u snel zult ontdekken, kunnen verschillen in oordeel zoals deze veel ernstiger gevolgen hebben. Accepteer alsjeblieft mijn uitnodiging voor het vreemde rijk van lawaai.

Lees verder →


Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman

Toegepaste psychologie Bedrijf Daniel Kahneman Snel en traag Financiën Beheer Management vaardigheden Nadenken

Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman

In onze gedachten is er een fascinerend drama dat zich ontvouwt, een filmachtige verhaallijn met twee hoofdpersonen die vol wendingen, bochten, drama en spanning zitten. Systeem 1 is het impulsieve, automatische, intuïtieve systeem 1 en systeem 2 is het denken, methodisch en berekeningssysteem 2 zijn de twee kenmerken. Terwijl ze tegen elkaar concurreren, beïnvloeden hun interacties de manier waarop we denken, oordelen en keuzes maken en zich gedragen als gevolg van onze ervaringen. Systeem 1 is het deel van onze hersenen dat instinctief en abrupt werkt en dat vaak werkt zonder onze bewuste kennis of toestemming. Het is mogelijk om dit systeem op het werk tegen te komen als u wordt blootgesteld aan een extreem luid en onverwacht geluid. Wat ga je doen? U brengt waarschijnlijk uw aandacht op het geluid zeer snel en instinctief over na het horen. Systeem 1 bestaat uit de volgende componenten:

Lees verder →


Hyperfocus by Chris Bailey

Bedrijf Chris Bailey Creativiteitsvaardigheden Financiën Hyperfocus Beheer Management vaardigheden Zelfhulp Tijdsbeheer

Hyperfocus by Chris Bailey

Herinner je je zelfs een periode waarin je een aanhoudende aandachtsspanne had die meer dan een paar minuten duurde? Was er een tijd dat je door het werk kon glijden zonder op een zijspoor te worden gezet, en uren duurt om iets te doen dat je nu zou kosten om te voltooien? Realistisch gezien herinner je je waarschijnlijk een periode waarin dingen zo waren - maar het was waarschijnlijk voordat mobiele telefoons werden ontwikkeld en voordat Facebook werd gemaakt. Anders gezegd, het is een tijdje geleden. Het doel van dit document is om u te helpen bij dit proces. Het vermogen om te focussen kan worden verbeterd door het gebruik van enkele basisconcepten en eenvoudige methoden. Dit zal je ook helpen om daardoor creatiever te zijn. Deze set notities zal verklaren waarom het instellen van een alarm per uur gunstig kan zijn voor uw concentratie, hoe dagdromen zou kunnen helpen bij de planning en wat Scatterfocus is.

Lees verder →


The Black Swan - Nassim Nicholas Taleb

Bedrijf Chaos Wiskunde Bedrijfsfinanciën Financiën Voorspelling Beheer Management vaardigheden Nassim Nicholas Taleb De zwarte zwaan

The Black Swan - Nassim Nicholas Taleb

Nassim 'The Black Swan', een boek van Nicholas Taleb, duikt in de aard van wat we geloven dat willekeurige gebeurtenissen zijn, evenals de logische denkfouten die ons ertoe brengen het grotere beeld uit het oog te verliezen. Hij verwijst naar deze schijnbaar willekeurige gebeurtenissen als 'zwarte zwanen', omdat ze vaak verstrekkende implicaties hebben voor het individu en, in sommige gevallen, voor hele beschavingen. Taleb helpt ons om een ​​beter bewustzijn van onze eigen beperkingen te hebben als het gaat om voorspellen. Het vermogen om te detecteren wanneer ons oordeel wordt beïnvloed door de drang om feiten in opgeruimde, gemakkelijk te begrijpen verhalen te passen, kan nuttig zijn om te identificeren wanneer we worden misleid. Als u deze sectie aandachtig leest, leert u hoe u ruis kunt voorkomen voor kennis, en hoe u uw onwetendheid beter kunt gebruiken. Je zult ontdekken waarom het denken als een kalkoen in dit artikel schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Je zult ook leren waarom het ernstigste gevaar voor een casino misschien helemaal geen verband houdt met gamen.

Lees verder →