Beoordelingen van non-fictieboeken om te lezen — Forecasting

Doughnut Economics by Kate Raworth

Ambachten Economie Voorspelling Tuinieren Thuis Planten

Doughnut Economics by Kate Raworth

Als het een mens is om fouten te maken, verschillen economen niet van de rest van ons omdat ze blunders maken. Theorieën die ons betoveren in schoolboeken leiden ons vaak verkeerd in de eigenlijke wereld, en vice versa. Het blijkt dat zelfs de beroemdste geesten onhandige voeten hebben. Economische concepten daarentegen kunnen opmerkelijke uithoudingskracht hebben. Zoals de Britse econoom John Maynard Keynes beroemd opmerkte, zijn 'praktische mannen' die hun onafhankelijkheid van denken waarderen vaak 'de slaven van een dode econoom', volgens zijn observaties. Ondanks het feit dat ze hun verkoop-per datum hebben doorstaan, blijven bedrieglijke verklaringen op de plank zitten op de markt van ideeën.

Lees verder →


The Black Swan - Nassim Nicholas Taleb

Bedrijf Chaos Wiskunde Bedrijfsfinanciën Financiën Voorspelling Beheer Management vaardigheden Nassim Nicholas Taleb De zwarte zwaan

The Black Swan - Nassim Nicholas Taleb

Nassim 'The Black Swan', een boek van Nicholas Taleb, duikt in de aard van wat we geloven dat willekeurige gebeurtenissen zijn, evenals de logische denkfouten die ons ertoe brengen het grotere beeld uit het oog te verliezen. Hij verwijst naar deze schijnbaar willekeurige gebeurtenissen als 'zwarte zwanen', omdat ze vaak verstrekkende implicaties hebben voor het individu en, in sommige gevallen, voor hele beschavingen. Taleb helpt ons om een ​​beter bewustzijn van onze eigen beperkingen te hebben als het gaat om voorspellen. Het vermogen om te detecteren wanneer ons oordeel wordt beïnvloed door de drang om feiten in opgeruimde, gemakkelijk te begrijpen verhalen te passen, kan nuttig zijn om te identificeren wanneer we worden misleid. Als u deze sectie aandachtig leest, leert u hoe u ruis kunt voorkomen voor kennis, en hoe u uw onwetendheid beter kunt gebruiken. Je zult ontdekken waarom het denken als een kalkoen in dit artikel schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Je zult ook leren waarom het ernstigste gevaar voor een casino misschien helemaal geen verband houdt met gamen.

Lees verder →