What is the best way to design a garden wall?

Mikä on paras tapa suunnitella puutarhaseinä?

Lue lisää siitä, miten voit suunnitella puutarhaseinän.

Mikä on paras tapa suunnitella puutarhaseinä?

Miten luoda puutarhaseinä?

Muuri, joka on yli metrin korkuinen yleisen tien vieressä tai kahden metrin korkuinen vapaasti seisova, vaatii suunnitteluluvan. Tukeva ja tukeva puutarhaseinä saa olla enintään 30 cm syvempi. Korotettu sänky, jossa on kasveja ruman seinän juurella, voi auttaa piilottamaan sen. Puutarhaseinät voivat pitää maaperää pystyssä muodostamaan rivialueen tai estämään jyrkästi kaltevan penkin putoamisen. Rakennussäännöt eivät koske aitoja, seiniä tai portteja. Rakennusmääräysten puutteesta huolimatta rakenteiden on oltava vankkoja ja hyvin huollettuja. Luonnonkivi on ylivoimaisesti kallein vaihtoehto, ja hinnat vaihtelevat alueittain. Muita huomioitavia tekijöitä ovat talosi rakentamiseen käytetyt materiaalit sekä läheisissä rakennuksissa ja seinissä käytetyt materiaalit. Jos valitset mallin, varmista, että käytössäsi on sopiva laasti. Jos haluat rakentaa tiilirakennuksen, sinun täytyy harjoitella tiilien leikkaamista.

Mittaa tiili viivaimella ja merkitse leikkauslinja kaikille neljälle sivulle lyijykynällä. Pistä viiva tiilen ympärille kevyesti lyödyllä pultilla mailavalla. Sitten, kun sisennys (tai 'sammakko') puoli alaspäin, lyö sitä tarpeeksi kovaa, että leikkaat sen kokonaan läpi. Laasti on liima, joka sitoo seinän tiilet tai kivet yhteen. Yleiskäyttöön tarkoitettuja laasteja ovat pehmeä hiekka, kalkki, sementti ja vesi. Kaksinahkainen seinä vaatii 120 tiiliä neliömetriä lattiapinta-alaa kohden. Laastin ja Pestlen tekeminen on vaikeaa, mutta on olemassa useita temppuja. Pidä tiilet ja laasti kuivina, kunnes olet valmis käyttämään niitä. On tärkeää, ettei sementtiä tai betonia kuivata työkaluilla. Kun sekoitat laastia käsin tai sementtisekoittimella, käytä suojalaseja, käsineitä ja kasvonaamiota. Jos käytät sekoitinta, sekoita hiekka ja kalkki ennen lisävettä. Sekoita kaikki tasaiseksi. Jos laasti pitää muotonsa, se on oikea koostumus. Poista hiekka sekoittimesta, jos sitä on käytetty sekoitustoiminnassa.

Kaunis tiili- tai kivipuutarha seinä on kalliimpi kuin aita, mutta se kestää sukupolvia ja näyttää hyvältä kaikissa sääolosuhteissa. Suunnitellulupa vaaditaan kaikille yli metrin korkuisille muurille yleisen tien sivussa ja yli kahden metrin korkuisille vapaasti seisoville seinämille. Suuriin tukiseiniin tarvitaan todennäköisesti rakenneinsinöörin spesifikaatioita, mutta niitä ei pitäisi kokeilla ilman aiempaa kokemusta vähemmän kunnianhimoisista rakennushankkeista. Vaikka seinän rakentamismenetelmät ovat melko yksinkertaisia, jos haluat seinäsi olevan vahva ja tukeva, sinun on suunniteltava ja suunniteltava se oikein, jotta se olisi tehokas. Suuressa määrin seinän muotoilu määräytyy sen mukaan, mihin haluat käyttää sitä.

Mitä materiaaleja voin käyttää puutarhaseinän rakentamiseen?

Puutarhaseinän voi rakentaa muun muassa tiilistä, luonnonkivestä tai kunnostetusta kivestä. Markkinoilla on monipuolinen valikoima kunnostettua kiveä, joka koostuu betonilohkoista, jotka on kiillotettu ja värjätty muistuttamaan luonnonkiveä.

Mitä tulee puutarhaseinän maalaukseen, mikä on paras väri käyttää?

Vaihtoehtoisesti rikkaita, syviä sävyjä, kuten riikinkunvihreä ja violetti sekä tummanpunainen ja munankeltuainen keltainen, voidaan käyttää täydentämään lehtikasveja ja vaaleasävyisiä kukkia. Nämä värit herättävät huomiota samalla tavalla kuin häikäisevät timantit, ja ne toimivat parhaiten, kun niitä käytetään polttopisteinä.

Mikä on paras tapa piilottaa puutarhan seinä?

Kohotettu sänky, jonka kasvit ovat houkuttelemattoman seinän juuressa, voi auttaa piilottamaan seinän sen takana. Tämä tekniikka soveltuu keskisuuriin puutarhoihin, joilla on tarvittava alue korotetun sängyn sijoittamiseksi. Sellaiset kasvit, jotka olet asettanut seinää vasten, ovat merkittävin valinta, jonka teet. Valitse kasvit, jotka kukoistavat seinämäsi kasvojen luomassa mikroilmastossa.

Mitä perustan syvyyden tulisi olla puutarhaseinälle?

Aloita kaivaminen alimmassa pisteessä ja työskentele alaspäin, kunnes saavutat vankan maan. Yksinkertaisen puutarhaseinän rakentamiseksi ovan, joka on syvempi kuin 30 cm (12 tuumaa) syvälle, tulisi olla riittävä, jos maaperä on kiinteä ja valutettu kunnolla. Syvyyden tulisi kuitenkin olla 46 cm (18 tuumaa) syvällä epävakaaseen tai heikkoon maahan.

Onko tarpeen saada rakennuslupia puutarhaseinään?

Aidat, seinät ja portit eivät tarvitse lupaa rakennusmääräyksistä. Huolimatta siitä, että rakennuskoodeja ei voida soveltaa, rakennusten on oltava rakenteellisesti kiinteitä ja hyvin hoidettuja. Suunnitteluasiantuntija voi auttaa sinua varmistamaan, että puutarhaprojektisi toimii hyvin.

Onko minulle sallittua rakentaa seinä puutarhani ympärille?

Jos haluat pystyttää tai muokata aidaa, seinää tai porttia seuraavissa olosuhteissa: aita, seinä tai portti tai mikä tahansa muu raja, muodostaa rajan naapurimaiden luettelossa olevan rakennuksen tai sen perusteiden kanssa; Aita, seinä tai portti tai mikä tahansa muu raja muodostaa rajan naapurimaiden luettelossa olevan rakennuksen tai sen tonttien kanssa

Puutarhaseinän monet tarkoitukset ovat seuraavat:

Puutarhaseiniä voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, mukaan lukien seuraavat: pidättäen likaa, jotta voit rakentaa rivitaloa tai estää jyrkän kaltevan pankin romahtamisen, on kaksi esimerkkiä maan pidätystekniikoista. Tien tai jalkakäytävän vieressä olevan konkreettisen esteen asettaminen melun vähentämiseksi tai yksinäisyyden aikaansaamiseksi on yleinen käytäntö. Voit erottaa puutarhan eri osiin tai tarjotaksesi ylimääräistä istumista ominaisuuden, kuten terassin tai lammen, ympärillä, voit käyttää pergolaa. Voit käyttää sitä luodaksesi matalan, tukevan perustan, jolle voit asentaa aita- tai rakentaa laiturien tukemaan ylärakenteita, kuten pergolana.

Koristeellisia puutarhaseiniä on erilaisia ​​muotoja ja kokoja.

Voit rakentaa puutarhaseinän tiilistä, luonnonkivistä tai rekonstituoidusta kivistä muun muassa. Markkinat tarjoavat monipuolisen valikoiman rekonstituoituja kiviä, joka koostuu kiillotetuista ja värillisistä betonilohkoista, jotka muistuttavat luonnonkiviä.

Tiilistä valmistetut seinät

Tiilet ovat edullisimpia rakennusmateriaaleja, ja niitä on saatavana useissa väreissä, jotka perustuvat niiden tuotannossa ja valmistusmenetelmään käytettyyn saveen. Ne voivat myös olla monivärisiä tai pilkullisia, ja heillä voi olla karkea tai sileä rakenne valmistajasta riippuen. Käytettyjä tiiliä on kuitenkin tyypillisesti kulunut ulkonäkö, joka sopii muinaisiin kotiseiniin, mutta ne eivät ole edullisia-eikä usein ole mitään keinoa selvittää, ovatko ne pakkasenkestäviä ennen niiden ostamista.

Luonnonkivinäeinät ovat kaunis nähtävyys.

Luonnonkivi voi ostaa louhoksilta tai talteenotetuilta kivipihoilta, mutta se on erittäin kallista. Satunnainen raunio, joka tunnetaan usein riisumaton kivi, on sellainen kivi, jonka voit ostaa sen luonnollisessa muodossa. Puolipukeutunut kivi leikataan lohkoiksi, joissa on epätasaiset pinnat, jotka ovat melko yhdenmukaisia, kun taas täysin pukeutuneita kiviä, joissa on koneenleikkauspintoja, kutsutaan Ashlariksi. Tämän seinän rakentamisessa käytetty puolipistetty kivi on täällä nähtävissä.

Kiviseinät, jotka ovat puolikuivia

Todellinen kuivakivi-seinä on rakennettu kivistä, jotka on valittu huolellisesti siten, että ne ovat täysin tukevia eivätkä tarvitse sementin käyttöä niiden pitämiseksi yhdessä. Tämä seinä on valmistettu puolikuivasta kivistä, mikä tekee siitä maalaismaisen. Siinä on aito kuivakivi-seinämä, mutta se sisältää laastiniveliä, jotka eivät ole näkyviä.

Seinät, joilla on kuivakivi

Nämä seinät on rakennettu rekonstituoiduista kivilohkoista, joiden avulla voit saavuttaa kuivakiven seinämän esiintymisen murto-osalla aiton asian kustannuksista.

Seinien rakentamista koskevat materiaalit

Vain menettelyn alkuun sisältyy puutarhaseinän käytettävä materiaali. Tiiliseinä vaatii, että valitset kuvion (tunnetaan myös nimellä 'sidos') ennen kuin voit aloittaa rakentamisen. Ja riippumatta valitsemastasi materiaalista, sinun on varmistettava, että sinulla on sopiva laasti käsillä.

Mitä etsiä valitessasi seinämateriaaleja

On olemassa muutamia tekijöitä, jotka sinun tulisi harkita valittaessa sellaisia ​​materiaaleja, joita käytetään puutarhaseinässäsi, ja ne ovat seuraavat. Materiaalit, joista kotisi on rakennettu - samoin kuin materiaalit, joista muut rakennus- ja seinät paikallisella alueella - taloudellinen tilanne. Luonnonkivi on ylivoimaisesti kallein valinta, ja kustannukset vaihtelevat alueelta toiselle. Luonnonkiviä on saatavana useissa väreissä ja tekstuurissa. Kivien läpikäymisaste heijastuu myös hintaan-täydellisesti leikattu kivi maksaa enemmän kuin huonosti pukeutuneen kiven. Ashlar -kivin hinta on korkeampi kuin paljaan kiven hinta. Alustavien kustannusten arvioimiseksi oletetaan, että yksi tonni kiveä tuottaa noin 3,3 neliömetriä valmiita kiveä. Mutta muista, että tämä on arvio, koska jokainen kivi on ainutlaatuinen koon ja painon suhteen. Kun rakennetaan seinää tiileistä, tarkkuus on välttämätöntä, koska tiilet ovat vähemmän anteeksiantavia kuin luonnonkivi rakenteessaan. Kun olet oppinut perustavanlaatuiset menetelmät, huomaat, että tiilet ovat paljon tehokkaampia kuin kivikammio. Uudelleenrakennettu kivi on melko helppo sijoittaa eikä ole kohtuuttoman kallista. Koska kiviä on saatavana erikokoisina, voit arvioida tarvitsemasi kivien lukumäärän jakamalla seinämän alueen projektissasi käytettävien lohkojen mittojen perusteella.

Tiilet on veistetty monin tavoin.

Sinun on harjoiteltava tiilien leikkaamista, jos aiot rakentaa minkä tahansa tiilirakenteen. Vaikka se ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertaista kuin ammattitaitoinen muurari, näyttää siltä, ​​sinulla ei pitäisi olla liikaa vaikeuksia oppia sen tekemiseen. Mittaa viivaimen avulla tiili ja piirrä lyijykynäviiva tiilen kaikilla neljällä sivulla osoittamaan, missä leikkuulinja on. Pisteistä klubivahjalla leikkuulinjaa pitkin tiilen ympäri tukevalla, joka on pehmeästi napautettu. Sitten, laita se ruohoon tai hiekkaan sisennys (tai 'sammakko') alaspäin, ja lyö se tukevalla riittävän kovasti leikataksesi sen läpi kokonaan. Kun leikkaat tiiliä tai lohkoja, käytä aina turvasalaa suojaamaan silmiäsi lentäviltä rosilta.

Tiilissä käytetään monia erityyppisiä sidoksia.

Tavallinen tiiliseinä on rakennettu munimalla tiilikerroksia ("kurssit") ja kutsumalla ne yhteen kranaatinheittimen kanssa. "Side" viittaa tapaan, jolla tiilet on rakennettu, kun ne on rakennettu. Kun on sidos, voit avara pystysuora kranaatinnivelet niin, että ne eivät ilmesty samassa paikassa kahden tai useamman peräkkäisen kurssin. Tämän seurauksena seinämän paino jakautuu koko pituuteen, mikä tekee siitä vahvemman ja vakaamman. Joukkovelkakirjat, Englannin obligaatiot ja flaamilaiset joukkolainat ovat kolmenlaisia joukkovelkakirjoja, joita käytetään useimmiten puutarhamuurien rakentamiseen. Laskettaessa tiilien määrää tarvitset tietyn sidoksen, muista ottaa huomioon ylimääräinen 5 % huomioon rikkoutuminen ja tiilet, jotka on leikattu kahtia.

Bond englannin kielellä

Tämä malli voidaan luoda asettamalla vuorotellen kursseja lattiaan. Aseta kuningattaren lähikuvat ennen viimeistä ylätunnistetta varmistamaan, että nivelet seinä ja oikeassa-angled kulmissa on porrastettu koko ajan. Lattiatilan neliömetri, tarvitset noin 120 tiiliä.

Flaamilaisen siteen

Kunkin kurssin alussa, pää-ja pareittain rinnakkaiset venyttimet muodostavat kaksikerroksisen seinän. Nivelproteesit, vuorotellen kuningatarläheisten käyttöä vaihtoehtoisilla kursseilla. Tarvitset noin 120 tiiliä neliömetriä kohti.

Stretcher Bonding on eräänlainen side, jota käytetään venyttää palan kangasta.

Tätä sidettä tulisi käyttää yksikerroinseiniin, jotka ovat yhden tiilen paksuus, sekä kaksoisnahkojen seinät, jotka on yhdistetty seinäsolmioita käyttäen. Laske kaikki tiilet pituussuunnassa niin, että jokainen tiili on näkyvissä. Kaikki muut kurssit suoralla seinällä päättyy puolikkaiden tiilien (puolipilat) kanssa, jolloin jokainen pystysuora risteys on syöpynyt tiiliin ylä-ja alapuolella. Niin ikään, luoda kulmat, vain varaamalla otsikot ja paarit. Lattia-avaruuden neliömetri, tarvitset noin 60 tiiliä.

Mortar ja mortar lisäaineet ovat kahdenlaisia.

Mortar on aine, joka pitää seinät yhdessä. Yleishyödylliset kranaatinheittimet koostuvat pehmeän hiekan, kalkin, sementin ja veden yhdistelmästä tai pehmeän hiekan, sementin, pehmittimien ja veden sekoituksesta käyttötarkoituksesta riippuen. Kuivattu kalkki on tarpeen lisätä laastiin, jotta kuivausprosessia hidastetaan ja estetään se murtumasta. Se tekee myös helpommaksi työskennellä kranaatinheittimen kanssa. Plastiaineet ja pakkasuojat toimivat yhdessä tuottamaan pieniä ilmataskuja, jotka tasoittavat sitä. Kylmessä ilmastossa niitä käytetään korvaamaan kalkin korvikkeena. Koska pakkasesitutkija suojaa vain rajallisesti jäätymistä vastaan, on suositeltavaa olla rakentamatta puutarhaseinämää pakkaslämpötilojen aikana. Kun lisäämme pehmittimiä sekoitukseen, noudatamme aina valmistajan suosituksia, koska liian paljon tuloksena on liian hauras laastari. Jotkut masonry sementit sisältävät jo pehmittimiä, joka on valmis käyttöön. Toinen vaihtoehto on ostaa kranaatteja, jotka on jo ennalta sekoitettu asianmukaiseen mittasuhteisiin. Vaikka ne ovat kalliimpia, ne ovat varsin hyödyllisiä vähäisten tehtävien kannalta. Lisäksi, jos niin haluat, voit ostaa erilaisia värillisiä kranaatinheittimiä vastaamaan erityyppisiä palamismateriaaleja.

Mortar ja pestin seokset

Arviolta 55 tiiliä voidaan asettaa 250 kg: n pussillisen hiekkaa käyttäen yhdessä muiden materiaalien kanssa ja sekoitettuna jäljempänä olevassa taulukossa esitettyjen mittojen mukaisesti.

Säilyttäen asioita varastossa.

Säilytä kuivuus tiilillä ja laastilla, kunnes olet valmis käyttämään niitä. On hyvä ajatus peittää tiilet, hiekka ja sora muovilevyllä, jotta ne eivät vahingoittuisi. Sen lisäksi, yritä nostaa sementtipussit pois maasta ja peittää ne muovilla, tai pitää ne sisällä, jos mahdollista.

Mortarin punnitus ja mittaaminen

Useimmiten lapio riittää mittaamaan laastarin materiaalit. Kuitenkin, jos väri laastari muuttuu tietynlaisia seiniä (kuten kohdattu tiili tai osoittaa masonry), se vähentää yleistä ulkonäkö. Mortarin mittaaminen estää tämän toistumisen, koska sen avulla voidaan mitata sekoituksen mittasuhteita tarkemmin eikä vain lapion avulla, kuten tavallisesti. Käyttäen huopamerkkiä, vedä viiva ämpäriin edustamaan yhtä yksikköä sekoitusta. Sitten, yksi kerrallaan, kaada ainesosat ämpäriin, varmista, että jokainen toimenpide on tasolla linjan alla.

Mortarin ja Pestlen

Mortarin sekoittaminen käsin tai betonimyllyn avulla on mahdollista, mutta laastarin sekoittamisesta käsin ei ole käytännön hyötyä, ellei tarvita vain pieni määrä laastia. Sinun pitäisi hyödyntää laastari kahden tunnin kuluessa luoda se (ja vielä vähemmän jos se on kuuma ulkopuolella), joten tee niin paljon kuin luulet, että voit käyttää tuossa ajassa. Perusohjeena annetaan noin kaksi minuuttia kunkin tiilen käyttöön. Sekoita laastari pinnan pinnalle, kuten vaneripuun, ja jos käytät sekoitinta, varmista, että se on myös tasolla. On myös tärkeää olla antamatta laastarin tai betonin kuivua laitteillesi. Joka kerta ja uudestaan, anna heille hyvät siivous harjalla.

Turvallisuus on tärkeintä.

Morteran tai betonin sekoittamisen yhteydessä on tärkeää suojella silmiä, käsiä ja kasvoilla suojalaseja, käsineitä ja kasvosuojaa. Sinun pitäisi myös välttää laittaa kädet, tai jopa lapio, sekoittimella, kun se on käynnissä.

Mortaria sekoitetaan käsin.

Thoroughly yhdistää kuivat laastarin ainesosat suureen sekoitusastiaan. Puhdas vesi (yhdistettynä pehmittimiin, jos käytät sitä) olisi kaadettava kuoppaan pinon keskelle, joka sinun pitäisi luoda lapiolla. Jälkeenpäin pannaan varovasti kuiva seos veteen ja annetaan sen liottaa veteen. Lisää vettä, jos se on tarpeen tasaisen yhdenmukaisuuden saavuttamiseksi. Mortarin johdonmukaisuus on erittäin tärkeää-se ei saa olla liian kuiva tai liian vuotava kaikissa vaiheissa koko prosessin ajan. Tee pieni lommo lapiolla nähdäksesi, miten se reagoi. Jos tämä on yksinkertaista ja mortar säilyttää muotonsa, olet saavuttanut oikean johdonmukaisuuden.

Sekoittimen käyttö

Täytä mikseri noin neljäsosalla vesiämpäriin. Aloita lisäämällä puoli hiekkaa, jota seuraa sementti ja kalkki, jos käytät sitä. Laita sekoitin päälle ja lisää vähitellen jäljellä oleva hiekka sekä lisää vettä tarvittaessa. Sekoittakaa kaikki, kunnes olette sujut.

Miten luoda puutarhamuuri?

 • Mikä tahansa seinämä, joka on yli metrin korkeudella julkisen tien tai kahden metrin korkeasta seisomisesta, edellyttää suunnittelulupaa.
 • Vahvan ja vankan puutarhan muurin pitäisi olla enintään 30 cm (12 tuumaa).
 • Kasvatettu sänky, jossa on istutettuja kasveja, voi auttaa kätkemään sen.
 • Puutarhaseinät voivat estää maaperää luodakseen terraatun alueen tai estääkseen jyrkkään kaltevan pankin kaatumisen.
 • Rakennuksen sääntöjä ei sovelleta aidoille, seinille tai porteille.
 • Rakennusalan sääntelyn puutteesta huolimatta rakenteiden on oltava tukevaa ja hyvin säilyviä.
 • Talosi luomiseen käytetyt materiaalit sekä läheisissä rakennuksissa ja seinissä käytetyt materiaalit ovat muita tekijöitä.
 • Jos valitset rakenteen, varmista, että käytettävissä on oikea laastari.
 • Rakentaaksemme tiilirakennuksen, sinun täytyy harjoitella leikkaamalla tiiliä.
 • Mittaa tiili viivoittimella ja leikkaa kaikki neljä sivua lyijykynällä.
 • Score on tiili, jossa on nuija, jossa on leka.
 • Sitten, sisennys (tai "sammakko") alas, lyö sitä tarpeeksi kovaa, täysin leikata sen läpi.
 • Mortar on liima, joka sitoo seinän tiiliä tai kiviä yhteen.
 • Yleishyödylliset kranaatit sisältävät pehmeää hiekkaa, kalkkia, sementtiä ja vettä.
 • Kuningatarten työllistyminen vaihtoehtoisilla kursseilla nivelten polttamiseen
 • Kaksikerroksinen seinä vaatii 120 tiiliä neliömetriä neliömetriä kohti.
 • Mortarin ja Pestlen tekeminen on vaikeaa, mutta on monia temppuja.
 • Pidä tiilet ja laastari kuivana, kunnes olet valmis käyttämään niitä.
 • Kun laastari sekoitetaan käsin tai sementtisekoittimessa, käytetään suojasuojalaseja, käsineitä ja kasvosuojaa.
 • Jos käytetään sekoitinta, yhdistetään hiekka ja kalkki ennen lisäveden lisäämistä.
 • Sekoitetaan kaikki, kunnes se on sileä.
 • Jos kranaatissa on muoto, se on oikea.
 • Poista hiekka sekoittajasta, jos sitä käytetään sekoitustoiminnossa.

Kirjallinen
BrookPad Ryhmä

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.