What is Contemporary architecture design?

Mikä on nykyaikainen arkkitehtuurisuunnittelu?

Lisätietoja nykyaikaisesta arkkitehtuurisuunnittelusta löytyy täältä.

Nykyaikainen arkkitehtuurisuunnittelu

Mikä on nykyaikainen arkkitehtuuri?

Moderni arkkitehtuuri on yleisin 2000-luvun arkkitehtoninen tyyli. Modernistinen ja postmoderni arkkitehtuuri, joka hallitsi 2000 -luvun jälkipuoliskoa, tarjoaa modernistisen vaihtoehdon. Moderni arkkitehtuuri on globaali ilmiö; Suurimmat uudet rakennukset rakennettiin Kiinaan, Venäjälle, Latinalaiseen Amerikkaan ja erityisesti Persianlahden arabimaihin. Joissakin rakenteissa on betonikomponentit, jotka on peitetty lasi- tai alumiininäyttöillä, erittäin epäsymmetrisillä julkisivuilla ja jalkakäytävän yli roikkuvilla osilla. ISBJerget, joka kääntyy "jäävuoreksi" tanskalaisella, on neljän rakennuskompleksi Aarhusissa, Tanskassa, jossa on 210 asuntoa, sekä vuokrattuja että omistamia.

Gasometri on sarja neljää valtavaa tiilikaasua tuottavasta tornista Wienissä, Itävallassa, joka on rakennettu 1800 -luvun lopulla. Roeblingin sillan nousulla, 22-kerroksisessa kerrostalossa Covingtonissa, Kentuckyssa, on terävä reuna ja nojaa hieman ulospäin, kun se nousee taivaanrannalla. Jotkut asunnot sijoitetaan torneihin, kun taas toiset sijaitsevat uusissa tornissa kytketyissä rakennuksissa. Yksi New Yorkin maailmankaupan keskuksessa on lännen korkein rakennus, joka on 1 776 jalkaa (541 metriä) Saudi-Arabian Jeddah-tornin ennustetaan saavuttavan 1 008 metriä (3 307 jalkaa) vuoteen 2020 mennessä. Kiinan Shanghain torni on maailmankorkein rakennus maailmassa , 632 metriä (2 073 jalkaa) Burj Khalifa Dubaissa, 829,8 metriä pitkä, on maailman korkein pilvenpiirtäjä ja se on valmis vuoteen 2020 mennessä.

Renzo -pianon rakentama Paul Klee -keskus on taidemuseo Bernissä, Sveitsissä. Whitneyllä on teollisuustyylinen julkisivu, joka sopii ympäröivään naapurustoon. Imperial War -museon pohjoispuolella Manchesterissa, Englannissa, on tarkoitettu jäljittelemään valtavia ja rikkoutuneita maa- tai panssarilevyjä. Louis Vuitton -säätiö on nykytaiteen galleria Pariisissa. Walt Disney -konserttisali, Los Angeles, on yksi Kalifornian arkkitehti Gehryn tärkeimmistä luomuksista.

Santiago Calatravan suunnittelemassa Teneriffan auditoriossa on kuorimainen siipi, joka koostuu teräsbetonista. Casa da Musica Portossa, Portugalissa, on kaksi lasipohjaista seinää. 2000-luvun ekologinen arkkitehtuuri on yhä muodikkaampaa. Monissa pääkaupunkiseudun pilvenpiirtäjissä on toinen ulkoinen lasikerros päiväaikaisen energian säästämiseksi. Caixaforum Madrid on hylätty tiiliporttea, lisäämällä lisäkerroksia tarjoamaan enemmän tilaa.

Kaikkiaan 2874 ETFE-FOLE-ilmapaneelia käytetään ympäri vuoden kuivan ilman paisuneen Allianz-areenan rakentamiseen Müncheniin, Saksaan. Norman Fosterin vuonna 2002 rakentama Lontoon kaupungintalo on kiistatta paras esimerkki modernista arkkitehtuurista. Renzo Piano suunnitteli parlamentin rakennukset Vallettassa, Maltassa, vuonna 2015. Vrindavan Chandrodaya Mandir on hindu temppeli Uttar Pradeshissa, Intiassa. Espanjalainen arkkitehti Rafael Moneo sai päätöksen rakentaa uusi postmoderni-tyylinen katedraali Los Angelesiin, Kaliforniaan.

Etelä -Ranskan Millau -viadukti on maailman korkein silta, nouseen 343,0 metriin (1,125 jalkaa) rakenteen pohjan yläpuolelle. Zaha Hadidin teräsbetoni- ja lasikuitupaviljonki Zaragozassa, Espanjassa. In 2004, Michel Virlogeux created Gateshead River Bridge in England for Gateshead International Airport. The Bibliotheca Alexandrina in Alexandria, Egypt, is a modern attempt to recreate the famous Alexandria Library of Antiquity. World Trade Center Transportation Hub is the second-largest terminal worldwide.

The flat-roofed building appears to be an airport runway component from above. The terminal is located beneath a memorial fountain and plaza dedicated to the victims of the September 11th terrorist attacks in New York City.

What is contemporary architectural design and how does it differ from traditional architecture design?

Moderni arkkitehtuuri on arkkitehtuurin tyyli, joka on yleisimpiä 2000-luvulla. Ei ole hallitsevaa tyyliä; Mitään postmodernismista ja korkean teknologian erittäin käsitteellisistä muodoista ja kuvioista, jotka muistuttavat veistosta valtavassa mittakaavassa, löytyy täältä. Rakennuksia voidaan nyt suunnitella ja mallintata kolmessa ulottuvuudessa tietokoneissa, ja ne voidaan rakentaa tarkemmin ja nopeudella modernin tekniikan ansiosta. Toisin kuin postmodernismi, joka on aivan uusi tulkinta muinaisesta arkkitehtuurista, klassisen arkkitehtuurin nykyaikaiset luovutukset luottavat luonnollisiin ja ympäristöystävällisiin elementteihin, kuten kiviin, puuhun ja kalkkiin.

Paikallisen ja/tai perinteisen arkkitehtuurin edistämiselle omistettu organisaatiot syntyivät 2000-luvun alkupuolella, joista monet ovat edelleen aktiivisia. Michael Graves, Léon Krier, Yasmeen Lari, Robert Stern ja Abdel-Wahed El-Wakil ovat joitain tunnetuimpia arkkitehteja, jotka liittyvät uuteen perinteiseen aaltoon. Arkkitehti Yasmeen Lamanno perusti sen perinteisen rakennuksen, arkkitehtuurin ja urbanismin (intbau) kansainvälisen verkoston muodossa. Sitä kutsuttiin täydentäväksi arkkitehtuuriliikkeeksi sen perustamisen jälkeen. Päinvastoin kuin modernistinen ja postmoderni arkkitehtuuri, joka hallitsi 1900 -luvun toista osaa, se edustaa modernistista vaihtoehtoa.

Burj Khalifa Dubaissa oli maailman korkein rakennus vuonna 2019, kun taas Kiinan Shanghain torni oli maailman toiseksi korkein samana vuonna. Moderni arkkitehtuuri on maailmanlaajuinen ilmiö; Kiinassa, Venäjällä, Latinalaisessa Amerikassa on rakennettu merkittäviä uusia rakenteita ja erityisesti Persianlahden arabimaissa. Joitakin rakennuksia ovat betonikomponentit, jotka on peitetty lasi- tai alumiinisulkeilla, erittäin epäsymmetriset julkisivut ja ulokevat annokset, jotka roikkuvat jalkakäytävän yli.

Rajoitetun määrän arkkitehtien työ, joka tekee yhteistyötä projekteissa maailmanlaajuisesti, on johtanut suurimman osan nykyaikaisista arkkitehtonisista monumenteista. Lukuisia näistä rakenteista rakensivat arkkitehdit, jotka olivat jo 1900-luvun lopulla tunnettuja, mukaan lukien Mario Botta, Frank Gehry, Jeanne Nouvel, Norman Foster, Ieoh Ming Pei ja Renzo Piano. Toiset ovat uuden toisen maailmansodan aikana syntyvien arkkitehtien sukupolven luomuksia, kuten Zaha Hadid, Santiago Calatrava, Daniel Libeskind, Jacques Herzog, Pierre de Meuron, Rem Koolhaas ja Shigeru Ban.

Mikä on asuinrakennusten arkkitehtoninen suunnittelu?

Ylelliset osakehuoneistotornit, joissa on erittäin kalliita myytäviä asuntoja, ovat "tärkkelysten" suunnittelemia, ovat yleisiä nykyajan asuinarkkitehtuurissa, etenkin vanhempien kaupunkien vanhempien kaupunginosien jälleenrakentamisessa. Näitä torneja pidetään usein heidän arkkitehtien allekirjoitusteoksina. Rakennusten arkkitehtuurilla ei ole mitään tekemistä ympäristönsä arkkitehtuurin kanssa, mutta ne erottuvat ikään kuin ne olisivat heidän luojansa allekirjoituksia.

Gasometri on sarja neljää valtavaa tiilikaasun tuotantotornia, jotka sijaitsevat Wienissä, Itävallassa, ja ne rakennettiin 1800 -luvun loppua kohti. Sisälle on rakennettu sekakäyttökehitys asuin-, toimisto- ja kaupallisiin komponentteihin. Jotkut huoneistoista sijaitsevat tornien sisällä, kun taas toiset sijaitsevat uusissa rakenteissa, jotka ovat kytkettynä torneihin. Korkeamman tason huoneistot sijaitsevat korkeammilla kerroksilla, kun taas keskitason talon toimistot ja pohjakerros on omistettu viihde- ja vähittäiskaupoille.

Daniel Libeskind oli arkkitehtuurin professori Kalifornian yliopistossa, Los Angelesissa (UCLA). Hän oli 1960 -luvulla perustetun dekonstruktivismin liikkeen edelläkävijä. Hän on tunnetuin museoistaan, mutta hän on myös rakentanut merkittävän kompleksin asuinrakennuksiin Singaporessa (2011), samoin kuin nousun Roeblingin sillassa, 22-kerroksisessa huoneistorakenteessa Covingtonissa, Kentuckyssa. Hän syntyi New Yorkissa ja kasvatti Covingtonissa, Kentucky (2008), toisin kuin yläreunassa olevat siltakaapelit, tällä rakenteella on terävä reuna ja nojaa hiukan ulospäin, kun rakennus nousee taivaanrannassa.

ISBJerget, joka kääntyy "jäävuoreksi" tanskalaisella, on Aarhuksen neljän rakennuksen kompleksi, joka sisältää 210 asuntoa, sekä vuokrattua että omistamaa. Tanskalaiset yritykset Cebra- ja JDS -arkkitehdit, samoin kuin ranskalainen arkkitehti Louis Paillard ja hollantilainen yrityshaku, tekivät yhteistyötä kompleksin suunnittelussa. Rakennukset on rakennettu siten, että kaikki yksiköt, jopa takana olevat, nauttivat näkymästä merelle.

Mikä on nykyaikaisten pilvenpiirtäjien arkkitehtoninen suunnittelu?

Pilvenpiirtäjä (määritelty usein yli 40 kerroksen korkeaksi rakenteeksi) [26 syntyi alun perin Chicagossa 1890-luvulla ja se liittyi enimmäkseen Yhdysvaltoihin 1900-luvun puoliväliin mennessä. Pilvenpiirtäjiä löytyi käytännöllisesti katsoen jokaisesta suuresta metropolista jokaisella mantereella 2000-luvun ajan. Kehystetty putkirakenne, uusi rakennusinsinööri Fazlur Rahman Khan keksinyt Skimoresta, Owings ja Merrill vuonna 1963, oli ensimmäinen laatuaan. Tämä puolestaan ​​mahdollisti superkohtaisten rakenteiden rakentamisen, joka vaati paljon vähemmän sisäiseiniä, oli huomattavasti enemmän ikkunatilaa, ja ne olivat vastustuskykyisempiä sivupaineita, kuten vakavia tuulia.

Yksi World Trade Center, joka valmistui vuonna 2015 ja on 541 metrin korkeus 1 776 jalkaa, on länsipuoliskon korkein pilvenpiirtäjä. Yksi Lontoon tunnetuimmista moderneista maamerkeistä on 30 St Mary Ax, joka tunnetaan usein nimellä "The Gherkin", jonka Norman Foster rakensi vuonna 2004 ja on yksi kaupungin tunnetuimmista rakennuksista. Kun Moskovan liittovaltion torni, joka on 373 metriä pitkä, valmistui vuonna 2017, se oli tuolloin korkein rakenne Euroopassa.

Dubain Burj Khalifa, joka on 829,8 metriä korkea, on maailman korkein rakennus (2722 jalkaa) Jeddah -torni Saudi -Arabiassa, jonka odotetaan nousevan 1 008 metriä (3 307 jalkaa), kun se on valmistettu vuonna 2020, tulee olemaan korkein vuodelta 2020, tulee olemaan korkein vuodelta 2020, tulee olemaan korkein vuodelta 2020, tulee olemaan korkein vuodelta 2020, tulee olemaan korkein vuodelta 2020, ja se on korkein valmistettu vuonna 2020. rakenne maailmassa. Se on ensimmäinen rakenne maailmassa, joka saavuttaa yli yhden kilometrin korkeuden (1 008 jalkaa). Projektin aikajanan mukaan rakentaminen aloitettiin vuonna 2013, ja sen odotetaan valmistuvan vuoteen 2020 mennessä. Adrian Smith ja hänen oma yrityksensä ovat Plishys-rakenteen arkkitehdit, joiden odotetaan valmistuvan vuonna 2020 ja ottavan maailman korkeimpana rakenteena Burj-Khalifasta.

Kiinan Shanghain torni on 632 metrin korkeus, ja tämän rakennuksen toiseksi korkein rakenne (2 073 jalkaa) hissiä kulkee nopeudella 20,5 metriä (40 jalkaa) sekunnissa tai 74 kilometriä tunnissa, mikä tekee siitä maailman nopein hissi. Nykyaikaisuutta korostetaan useimmissa rakennuksissa; Abraj Al Bait, Seitsemän tornihotellin kompleksi, jonka Saudi -Arabian hallitus on rakentanut Mekan pyhään alueelle matkustaviin pyhiinvaeltajiin, erottuu huomionarvoiseksi poikkeukseksi.

Mikä on nykyaikaisten museoiden arkkitehtoninen suunnittelu?

Madridissa toimiva arkkitehti Santiago Calatrava loi Wisconsinin Milwaukee-taidemuseon Quadracci-paviljongin, joka avattiin vuonna 2009. Yksi rakennuksen erottuvimmista piirteistä on sen siirrettävä, siipimainen brise Soleil, joka aukeaa siipien 217 jalkaa (217 jalkaa ( 66 m) Päivän aikana ja taittuu korkean, kaarevan rakenteen yli yöllä tai vakavan säällä. Vuonna 2005 avattua Minneapolisin Walker -taidekeskusta rakensivat Sveitsin arkkitehdit Herzog ja de Meuron, jotka olivat myös vastuussa Lontoon Tate Modern -museosta. Ylimääräinen viisikerroksinen torni, joka on peitetty hienoksi veistetyllä harmaalla metallilla, päivityksiä ja ristiriidassa Edward Larrabee Barnesin rakentaman karkean vanhemman modernistisen rakennuksen kanssa, joka tarjoaa tervetulleen päivityksen ja kontrastin. Se sekoittuu myös kahden kivikirkon kanssa kadun toisella puolella.

Sveitsiläiset arkkitehdit Herzog & de Meuron olivat vastuussa San Franciscon De Young -museon suunnittelusta. Uuden museon oli tarkoitus sopia puiston luonnolliseen ympäristöön, samalla kun se kestäisi huomattavan suuruuden maanjäristykset. Sitä tukevat palloa kantavat liukulevyt ja viskoosiset nesteen vaimentimet, jotka absorboivat kineettistä energiaa, jolloin se voi liikkua jopa kolme jalkaa (91 cm). Renzo -pianon suunnittelema Zentrum Paul Klee on taidemuseo Sveitsin Bernen kaupungissa. Museo, joka koostuu kolmesta teräksestä ja lasista valmistetusta aaltoilevasta kukkulasta, on suunniteltu sopimaan ympäröivään ympäristöön. Näyttely (joka on melkein täysin maan alla Klee: n herkkien piirustusten suojelemiseksi auringonpaisteen vaikutuksista) on sijoitettu yhteen rakenteeseen, kun taas kahdessa muussa "kukkulassa" on koulutuskeskus ja hallintovirastot.

Daniel Libeskind on amerikkalainen arkkitehti, joka syntyi Puolassa. Aikaisemmin hän työskenteli akateemisena ennen kiinnittäen huomiota arkkitehtuuriin, ja hän oli dekonstruktivismin arkkitehtiliikkeen perustajajäsen. Hänen keisarillisen sotamuseonsa pohjoisosan Manchesterissa, Englannissa (2002) julkisivun on tarkoitus muistuttaa massiivisia ja murtuneita maaperän tai panssarilevyjen paloja, ja sen on tarkoitus edustaa sodankäynnin aiheuttamia tuhoja. Vuonna 2006 Denverin Denverissä sijaitsevan Denverin taidemuseon Hamilton -rakennus on valmis, joka koostuu kaksikymmentä kaltevaa tasoa, joista mikään niistä ei ole yhdensuuntainen tai kohtisuorassa toisiinsa nähden, ja se on päällystetty 230 000 neliöjalkaa titaanipaneeleja. Gallerioiden seinät ovat kaikki selkeitä, kaltevia ja epäsymmetrisiä sisäpuolella, samoin kuin katto.

Se oli radikaali lähtökohta Frank Gehryn veistosmuseoista New Yorkin uuden Whitney-taiteen museon suunnittelemiseksi, jonka on suunnitellut Renzo-pianon vuonna 2015. Whitneyssä on teollisuustyylinen julkisivu, joka sopii hyvin ympäröivälle alueelle. New York Timesin arkkitehtoninen kriitikko Michael Kimmelman kuvasi rakennetta "muotojen mishmashiksi", mutta huomautti, että se muistutti arkkitehti Renzo Pianon keskusta Pompidou Pariisissa. On todella kaksi rakennusta, jotka muodostavat San Franciscon modernin taiteen museon, joka kukin on suunnitellut eri arkkitehti. Sveitsiläisen arkkitehdin Mario Bottan suunnitteleman alkuperäisen viisikerroksisen postmodernistisen rakennuksen lisäksi norjalainen arkkitehtuuriyritys Snhetta on lisännyt huomattavasti suuremman kymmenen kerroksen valkoisen gallerian kompleksiin (2016), se sisältää vihreän elävän seinän alkuperäiskasvien, 25 -Jalat (7,6 metriä) korkeat lasiseinät, jotka antavat jalankulkijoille mahdollisuuden nähdä taideteoksia, ja lasikeavalot, jotka tarjoavat tarpeeksi luonnollista valoa toimistotilan ylätasoille (mutta ei gallerioille) uudessa rakenteessa.

Sen on luonut Shigeru Ban, japanilainen arkkitehti, joka sai Pritzker-arkkitehtuurin palkinnon vuonna 2014 työstään Pompidou-Metzin keskustassa, joka sijaitsee Metzissä, Ranskassa. Sen lisäksi, että katolla on 90 metriä (300 jalkaa) leveä, katon pinta -ala on 8000 neliömetriä (86 000 neliömetriä), ja se koostuu kilometreistä sidosmuodostuneena puun. Frank Gehryn suunnittelema Louis Vuitton -säätiö on Pariisin moderni taidegalleria, joka sijaitsee Bois de Boulogne -puiston vieressä. Gehry kuvaili arkkitehtuuriaan vaikuttamaan vuoden 1900 Pariisin näyttelyn Glass Grand Palaiss sekä Jardin des Serres d'Auteuilin valtavat lasikasvihuoneet, jotka sijaitsevat puiston lähellä ja rakensi Jean-Camille Formigé vuosina 1894– 95. "Minua inspiroi vuoden 1900 Pariisin näyttelyn Glass Grand Palais", Gehry sanoi. Rakenne on peitetty kaarevilla lasipaneeleilla, jotka muistuttavat purjeita, joita tuuli laajentaa, malli, joka on samanlainen kuin Gehryn Walt Disney -konserttisalin.

Nykyaikaisen arkkitehtuuri ja suunnittelu

Mikä on nykyaikaisten konserttisalien arkkitehtuuri ja suunnittelu?

Santiago Calatravan rakentamalle tilintarkastajalle Teneriffelle on ominaista teräsbetonista valmistettu kuorimainen siipi. Ulko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja on muotoiltu purjeveneiden purjeiksi. Sisäosa on sisustettu viinitarhatyyliin, ja yleisö istuu ympyrässä lavan ympärillä. Vuonna 2003 valmistunut Walt Disney -konserttisali Los Angelesissa on yksi Kalifornian arkkitehdin Frank Gehryn merkittävimmistä teoksista Yhdysvalloissa.

Hollantilaisen arkkitehdin Rem Koolhaasin vuonna 2005 suunnittelema Casa da Musica Portossa, Portugalissa, on epätavallinen musiikkisalien keskuudessa, koska siinä on kaksi seinää, jotka koostuvat kokonaan lasista, eikä tavanomaisesta kolmanneksesta. Uusklassinen rakenne Nashvillessä, Tennessee, suunnitellut David M. Schwarz ja Earl Swensson (2006) ja perustuen muinaisen Rooman ja Kreikan malleihin, Schermerhornin sinfoniakeskus on hieno esimerkki tyylistä.

Herzog & de Meuronin suunnittelema Elbphilharmonie Music Hall Hampurissa on kaupungin korkein asuttu rakenne ja maailman suurin konserttisali. Lasimusiikkisali, joka on suunniteltu viinitarhatyyliin ja istuimiin 2100 ihmistä, sijaitsee käytöstä poistetun varaston yläpuolella. Musiikkisalin rakennuksessa on hotelli toisella puolella, ja sen yläpuolella olevassa rakenteessa on neljäkymmentäviisi asuntoa rakennuksen vastakkaisella puolella. Rakenteen keskellä oleva alue erotetaan muusta rakennuksesta kipsi- ja paperipaneelien "munankuorella" sekä eristyksellä, joka näyttää pörröisiltä höyhentyynyiltä.

Ranskan arkkitehdin Jean Nouvelin suunnittelema Philharmonie de Pariisi avasi virallisesti ovensa vuonna 2015. Rakenteen ulkopinta on muotoiltu häikäiseväksi epätasaiseksi kallioksi, kun vaakasuorat evät leikkaavat sen läpi paljastaakseen ylhäältä. Lontoon Guardianin arkkitehtoninen kriitikko oli sitä verrattuna avaruusalukseksi, joka oli kaatunut kaupungin laitamilla, kun se avasi ovensa vuonna 2003.

Mikä on moderni ekologinen arkkitehtuuri arkkitehtuuri ja miten se eroa perinteisestä arkkitehtuurista?

Eko-arkkitehtuuri on tulossa suositummaksi 2000-luvulla. Rakennuksia, joilla on ominaisuuksia, jotka säästävät lämpöä ja energiaa, tai jotka luovat oman energiansa aurinkokennojen ja tuulimyllyjen kautta, ja jotka käyttävät aurinkoenergiaa kuuman veden valmistukseen, kutsutaan passiivisiksi taloiksi. Monissa kaupunkien pilvenpiirtäjissä, kuten 30 Saint Mary Axissa Lontoossa, on kaksinkertainen lasikerros lasia, joka auttaa säästämään energiaa päivän aikana. Joitakin rakennuksia ovat puutarhat, vihreät seinät ja vihreät katot rakennusten suunnitteluun.

Koko kahdeksankymmentäkaksi taloa sijaitseva yhteisö Hackbridgessä, lähellä Lontoossa, joka on rakennettu ekologisen arkkitehtuuriperiaatteiden mukaisesti, Bedzed on malli kestävälle asumiselle. Talot on suunnattu etelään käyttämään käytettävissä olevaa auringonpaistetta, ja kolminkertaiset ikkunat tarjoavat eristyksen. Aurinkopaneelit tarjoavat suuren osan sähköstä, sadevettä kerätään ja käytetään uudelleen, ja ajoneuvot ovat kiellettyjä pääsemästä alueelle. Vuonna 2010 Bedzed pystyi vähentämään energiankulutusta 45 prosentilla ja kuuman veden kulutuksen 81 prosenttia verrattuna kaupunginosan keskiarvoon.

Caixaforum Madrid on Sveitsin arkkitehdit Herzog & de Meuronin suunnittelema Madridin museo ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee Paseo del Prado 36: ssa. Ensisijainen rakennus on hylätty tiili sähkövoimalaite, ja sen päälle rakennetaan uusia tasoja sen päälle tarjota enemmän tilaa. Toisinaan on mahdollista kierrättää epätavallisia materiaaleja niiden hyödyntämiseksi ekologisessa arkkitehtuurissa; Esimerkiksi vanhojen sinisten farkkujen farkkua voidaan käyttää eristys- ja paperihiutaleina voidaan käyttää paneelien luomiseen.

Mikä on stadionien arkkitehtoninen suunnittelu?

Allianz-areenan rakentamiseen Münchenissä, Saksassa, jota pidetään kuivilla ilmalla ympäri vuoden. Arkkitehdin mukaan Toyo Ito's National Stadium Kaohsiungissa, Taiwanissa, on suunniteltu lohikäärmeen muodossa. Aurinkopaneelien joukko, jotka peittävät melkein koko kompleksin ulkopuolelta, toimittaen suurimman osan kompleksin vaatimasta energiasta, on sen toinen erottava ominaisuus.

Pekingin kansallisen stadionin on luonut sveitsiläinen arkkitehtiyhtiö Herzog & de Meuron yhteistyössä kiinalaisen arkkitehdin Li Xinggangin kanssa ja avattiin vuonna 2008. Kiinan keramiikan malli toimi inspiraationa "Bird's Nest" -suunnittelulle rakennuksen ulkopuolella. Kun se oli valmis, stadion oli maailman suurin suljettu alue, ja se oli myös maailman suurin teräsrakennus, jonka rakenteessaan oli 26 kilometriä käärittämätöntä terästä.

Mikä on julkisten rakennusten arkkitehtoninen suunnittelu?

Kun hallituksen rakennukset alkoivat ottaa veistoksellisia ja jopa humoristisia muotoja 1900 -luvun lopulla, kun valtion rakennukset alkoivat ottaa käyttöön veistoksellisempia ja jopa humoristisia muotoja. Norman Fosterin vuonna 2002 suunnittelema Lontoon kaupungintalo ja Lontoon suuremman viranomaisen koti on ehkä silmiinpistävin esimerkki nykyaikaisesta arkkitehtuurista. Vuonna 2015 suunnittelema Valletta, Maltan parlamentin rakennukset, jotka ovat suunnitelleet vuonna 2015, herättivät keskustelua nykyaikaisen tyylinsä ja niiden ympärillä olevien muinaisten rakennusten välillä.

Se on lasista ja teräksestä valmistettu laivan kaltainen rakennus, joka istuu valkoisella betonilla, jonka Zaha Hadid on suunnitellut Antwerpenin, Belgian satamaviranomaiselle, vuonna 2016. Faseted Glass -rakenne on myös timantti, joka on Antfertin aseman symboli Euroopan suurimpana timanttimarkkinana. Se oli yksi Hadidin viimeisimmistä taideteoksista ennen hänen kuolemaansa vuonna 2016.

Mikä on uskonnollisen arkkitehtuurin suunnittelu?

Espanjalainen arkkitehti Rafael Moneo sai päätöksen rakentaa uusi katedraali Los Angelesin kaupunkiin, Kaliforniaan, postmoderniin tyyliin. Monikansallisen yrityksen Schmidtin, Hammerin ja Lassenin, jonka pääkonttori on Tanskassa, suunnitellut Pohjoisvalojen katedraali sijaitsee Altassa, Norjassa, joka on yksi maailman pohjoisimmista kaupungeista. Kööpenhaminan Tanskan kansalliskirjasto, jonka on suunnitellut sama yritys, joka perusti Tanskan kansalliskirjaston Kööpenhaminassa, sijaitsee kaupungissa.

Vrindavan Chandrodaya Mandir on Hindu -temppeli, joka sijaitsee Uttar Pradeshin osavaltiossa. Se on maailman korkein uskonnollinen rakennus, kun se on valmis, 700 metriä tai 70 kerrosta) pitkä valmistettuna. Igloon muotoinen Pyhän Jude's Anglikaanin katedraali Iqaliitissa, Kanadan Nunavutin pääkaupungissa, on ainutlaatuinen arkkitehtoninen saavutus. Japanilainen arkkitehti Shigeru Ban loi Pahvin katedraalin Christchurchissa, Uudessa -Seelannissa, joka on valmistettu kokonaan pahvista.

Miltä nykyaikaiset silta -arkkitehtuuri näyttää tänään?

Etelä -Ranskan Millau Viaduct on maailman korkein silta, jonka yhden mastin ylin nousu 343,0 metriin (1 125 jalkaa) rakenteen pohjan yläpuolelle, mikä tekee siitä maailman korkein silta. Sen ovat luoneet arkkitehdit Norman Foster ja Michel Virlogeux, jotka työskentelivät yhdessä rakennusinsinööreinä. Millau Viaduct kattaa Tarn-laakson ja on osa A75-A71 Autoroute -tapahtumaa, joka yhdistää Pariisin Béziersin, Montpellierin ja muiden kohteiden kanssa. Betonirakenne, jossa on lasikuituleitto monissa harmaasävyissä, Zaha Hadidin siltapaviljongissa Zaragozassa, Espanjassa, on valmistettu teräsbetonista ja lasikuituista. Jotta veneet voivat kulkea Gatesheadin Millennium -sillan alla, joka sijaitsee Newcastlessa Tynen päällä, silta kallistuu toiselle puolelle. Michel Virlogeux suunnitteli Gateshead River Bridge Englannissa vuonna 2004 Gatesheadin kansainväliselle lentokentälle.

Mikä on yliopistojen rakennusten arkkitehtoninen suunnittelu?

Frank Gehry ja vuonna 2015 valmistunut tohtori Chau Chak Wing Building on kauppakorkeakoulun rakennus Sydneyn teknillisen yliopiston Sydneyssä, Australiassa. Rakennuksessa on kauppakorkeakoulu ja se valmistui vuonna 2015. Se on Gehryn ensimmäinen rakennus Australiassa, ja se on myös hänen ensimmäinen kansainvälinen projektinsa. Vuonna 2013 Chilen arkkitehti Alejandro Aravena (s. 1967) rakensi Siamese Twins -tornit Chilen Pontifical Catholic University -yhtiöön Santiagossa, Chilessä. Tornit on suunnitellut Aravena ja päättyi vuonna 2013.

Mikä on nykyaikaisten kirjastojen arkkitehtoninen suunnittelu?

Norjalaisyhtiön Snhetta (2002) suunnittelema Bibliotheca Alexandrina Alexandriassa, Egyptissä, on pyrkimys toistaa tunnettu Alexandria -antiikin kirjasto nykymuodossa. Se saatiin päätökseen vuonna 2002. Noin 160 metriä kehässä, päälukuhuoneen päällä on 32 metrin korkea lasi-paneeli katto, joka on viisto merelle kuin aurinkokello ja sen korkeus on noin 32 metriä. Seinät on valmistettu harmaasta Aswan -graniitista, joka on kaiverrettu merkillä 120 erilaisesta ihmisen skriptistä ainutlaatuisen mallin luomiseksi.

Mikä on nykyaikaisten ostoskeskusten ja vähittäiskauppojen arkkitehtoninen suunnittelu?

Ostoskeskukset ovat valtavia rakennuksia, jotka hallitsevat kaupallista arkkitehtuuria, jotka yhdistävät vähittäiskauppoja, syömislaitoksia ja viihdettä yhden katon alla palvellakseen yleisön tarpeita. Tiettyjen suunnittelijan etikettien keskustan tavaratalot ja putiikkeet kilpailevat ostoskeskuksen kanssa asiakkaiden huomion vuoksi. Tällaisten rakennusten tarkoituksena on tyypillisesti kiinnittää huomiota ja heijastaa heidän tarjoamiensa tavaroiden teknistä hienostuneisuutta. Suunnittelijabrändikaupat pyrkivät tekemään merkinnänsä näkyväksi ja erottamaan itsensä tavarataloista tarjoamalla ainutlaatuisia tavaroita. Tokion Ginza -alueen Louis Vuitton -kauppa erotetaan kuoresta, joka on kuvioitu ja rei'itetty brändin tunnuksen tyyliin.

Mikä on nykyaikaisten kuljetuskeskusten arkkitehtoninen suunnittelu?

Norman Foster rakensi uuden terminaalin nimeltään Kolme terminaalin, jotta saadaan lisääntynyt ihmisten lukumäärä vuoden 2008 Pekingin olympialaisille vuoden 2008 olympialaisille. Terminaali, joka sijaitsee lähellä Washington DC: tä, on maailman toiseksi suurin Dullesin kansainvälisen lentokentän laitoksen jälkeen. Ylhäältä litteäkattoinen rakenne näyttää olevan osa lentokentän kiitotien. Maailman Trade Center Transportation Hub toimii New Yorkin 11. syyskuuta pidettävien terrori -iskujen uhreille omistettu muistomerkki ja Plaza, joka toimii kuljetuskeskuksena.

Nykyaikaisen arkkitehtuurin pääkohdat?

 • Ei ole hallitsevaa tyyliä; Täältä löytyy kaikkea postmodernismista ja korkean teknologian erittäin käsitteellisistä muodoista ja malleista valtavassa mittakaavassa.
 • Ylelliset osakehuoneistorakennukset, joissa on erittäin kalliita "tärkkelysten" rakentamia asuntoja, ovat suosittuja nykyaikaisessa asuinarkkitehtuurissa, etenkin suurten kaupunkien historiallisten alueiden rekonstruoinnissa.
 • Yksi vuonna 2015 rakennettu World Trade Center on länsipuoliskon korkein rakennus 1 776 jalkaa (541 metriä).
 • Yksi Lontoon tunnetuimmista nykyaikaisista monumenteista on 30 St Mary Ax, joka tunnetaan yleisesti nimellä "Gherkin", jonka Norman Foster rakensi vuonna 2004 ja yksi kaupungin tunnetuimmista pilvenpiirtäjistä.
 • Dubain Burj Khalifa, 829,8 metriä pitkä, on maailman korkein pilvenpiirtäjä (2722 jalkaa) Saudi -Arabian Jeddah -torni, jonka odotetaan saavuttavan 1 008 metriä (3 307 jalkaa), kun se on valmistettu vuonna 2020, on maailman korkein rakenne.
 • San Franciscon De Young -museon on suunnitellut Sveitsin arkkitehdit Herzog & de Meuron.
 • Uusi museo on suunniteltu sopimaan puiston luonnolliselle ympäristölle samalla, kun se kestäisi myös vakavia maanjäristyksiä.
 • Sen on suunnitellut japanilainen arkkitehti Shigeru Ban, joka voitti vuoden 2014 Pritzker-arkkitehtuuripalkinnon työstään Pompidou-Metz-keskuksessa Metzissä, Ranskassa.
 • Sen lisäksi, että katolla on 90 metriä (300 jalkaa), katon pinta -ala on 8000 neliömetriä (86 000 neliöjalkaa), joka koostuu kilometristä sidotun laminoidun puun kanssa.
 • Ranskan arkkitehdin Jean Nouvelin rakentama Pariisin Philharmonie vihittiin käyttöön vuonna 2015.
 • Rakenteen ulkopinta on muodostunut loistavaksi epätasaiseksi kallioksi, ja vaakasuorat evät leikkaavat sen läpi paljastaakseen vahvistimen yllä.
 • Sveitsiläisen arkkitehtitoimiston Herzog & De Meuronin luomassa yhteistyössä kiinalaisen arkkitehdin Li Xinggangin kanssa, Pekingin kansallinen stadion avattiin vuonna 2008.
 • Kiinan keramiikan malli inspiroi "lintujen pesä" -suunnittelua rakenteen ulkopuolella.
 • Etelä -Ranskan Millau -viadukti on maailman korkein silta, nouseen 343,0 metriin (1,125 jalkaa) rakenteen pohjan yläpuolelle, mikä tekee siitä maailman korkeimman sillan.
 • Arkkitehdit Norman Foster ja Michel Virlogeux, jotka työskentelivät rakennusinsinööreinä, suunnittelivat sen.
 • Millau-viadukti ylittää Tarn-laakson ja on osa A75-A71-moottoritietä, joka yhdistää Pariisin Béziersin, Montpellierin ja muiden paikkojen kanssa.
 • Norman Foster rakensi uuden terminaalin kolmen terminaalin.
 • Terminaali, joka sijaitsee lähellä Washington DC: tä, on maailman toiseksi suurin Dullesin kansainvälisten lentokenttätilojen jälkeen.
 • Litteäkattoinen rakennus näyttää olevan osa lentokentän kiitotietä.

Kirjoittanut
BrookPad Tiimi

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.