XX -aivot Lisa Mosconi, PhD

Terveys Elämäntapa Lisa Mosconi Neurologia Neurotiede Suosittu lääketiede XX -aivot

Uraauurtava tiede, joka antaa naisille valtuudet kognitiivisen terveyden maksimoimiseksi ja Alzheimerin taudin estämiseksi

XX -aivot Lisa Mosconi, PhD

Osta kirja - Lisa Mosconin XX Brain, PhD

Mikä on kirjan XX -aivojen aihe?

Tämä käytännöllinen opas naisten aivojen terveyden parantamiseksi ja Alzheimerin taudin välttämiseksi perustuu XX -aivojen havaintoihin (2020). Naiset kärsivät Alzheimerin pandemiasta, mutta lääkärin ammatti ei tee mitään toistaiseksi mitään, uuden raportin mukaan. Ota hallinta terveydestäsi vaatimalla ansaitsemasi lääketieteellisen hoidon ja ryhdy todellisiin toimenpiteisiin, jotta voidaan välttää Alzheimerin taudin kehitys, XX -aivojen mukaan.

Kuka on, joka lukee kirjan XX Brain?

  • Naiset, jotka haluavat toteuttaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä aivojensa turvaamiseksi sairauksiin
  • Naiset, jotka ovat alttiita unohtamaan asiat ja hyötyisivät henkisempää selkeyttä
  • Terveydenhuollon tarjoajien, jotka haluavat parantaa lähestymistapaansa naisten terveydenhuoltoon, tulisi lukea tämä kirja.

Kuka on Ph.D. Lisa Mosconi, ja mitä hän tekee?

Tohtori Lisa Mosconi, PhD, on Weill Cornell Medical Collegessa ja Alzheimerin ennaltaehkäisyklinikan apulaisjohtajan naisten aivo -aloitteen päällikkö. Hän sai tohtorin tutkinnon Pennsylvanian yliopistosta. Hänen aikaisempi kirja, Brain Food, tutki syömämme ja aivojemme toiminnan välistä suhdetta.

Mitä siinä tarkalleen on minulle? Hallitse terveyttäsi tekemällä elämäntapojen muutoksia.

Tiesitkö, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa Alzheimerin tauti väittää, että enemmän naisia ​​kuin rintasyöpä? Tai että 45-vuotiaalla naisella on yksi viides riski saada Alzheimerin tauti ennen kuin hän kuolee, verrattuna miehen kymmeneen-kymmeneen todennäköisyyteen taudin kehittymiseen? Jos jokin näistä tosiasioista ei ole sinulle tuntematon, et ole yksin. Naispuolinen Alzheimerin pandemia on pyyhkäisemässä maata, ja tilanne huononee nopeasti. Valitettavasti kysymys on saanut minimaalisen kattavuuden tiedotusvälineissä ja se on saanut aikaan vain rajoitetun määrän huomiota lääketieteellisestä laitoksesta. Mikä on tämän epidemian perimmäinen syy? Ja ehkä vielä tärkeämpää, mitä voidaan tehdä sen estämiseksi? Nämä muistiinpanot valaisevat näitä kysymyksiä ja tarjoavat inspiroivan ja käytännöllisen työkalupakin varmistaakseen, että aivojen terveys kukoistaa missä tahansa iässä - ikäsi riippumatta.

Näiden muistiinpanojen kattamien aiheiden joukossa on syy siihen, miksi maltillinen liikunta on hyödyllisempää kuin jalkakäytävän lyöminen, kunnes ohitat, kuinka instrumentin oppiminen voi hyötyä aivoistasi ja miksi naiset diagnosoidaan usein väärin, kun heillä on sydänkohtaus.

Naisten terveys on kriisin tilassa lääkärin epätasa -arvon seurauksena.

Harkitse skenaariota, jossa meteori kilpailee kohti maata. Kolmekymmentä miljoonaa vaikutusvyöhykkeellä asuvaa ihmistä on sukupuuttoon. Avaruustutkimuksen odotetaan nousevan, kiihkeät otsikot ilmestyisivät kaikissa tiedotusvälineissä, ja koordinoidun pyrkimyksen tehdä kaikki tarvittavat lähestyvän katastrofin välttämiseksi odotetaan tapahtuvan. Harkitse sitä, että vastaava määrä naisia ​​kuolee Alzheimerin taudista seuraavan 30 vuoden aikana, mutta kukaan ei tee mitään estääkseen tämän tapahtumista: kukaan. Mikä on syy tähän? Kuten tapahtuu, täällä on hyvin erityinen ennakkoluulo, ja vaikutukset ovat erittäin vakavia. Tärkein viesti on, että naisten terveys on kriisissä lääkärin epätasa -arvon seurauksena.

Urokset ovat olleet hallitsevassa asemassa lääketieteen alalla. Mieslääkärit pyysivät neuvoja miespuolisille tiedemiehille, jotka tekivät tutkimuksia suhteettoman suuresta miespotilaiden määrästä. Lääketieteellinen ammatti on kehittynyt, jotta ihmisruumis olisi käytännössä maskuliininen. Koska naisten ja miesten ruumiit ovat erilaisia, tämä on ongelma. Kun nainen on sydänkohtaus, esimerkiksi, hänellä ei ole kaikkia samoja oireita kuin mies. Naiset ovat miehiä todennäköisemmin flunssan kaltaisia oireita kuten hikoilua ja pahoinvointia rintakehän sijaan. Se tarkoittaa, että heillä on seitsenkertainen mahdollisuus saada diagnoosi ja tulla kotiin sydänkohtaukseen. Naisilla on myös erilainen tapa metaboloida lääkitystä kuin miehillä. Kuten arvata saattaa, tutkijat ovat huomanneet, että naisilla on riski saada unilääkkeiden päivittäinen annos Ambienia. Tämä havaittiin, kun annos testattiin uroksilla.

Lääketieteellinen laitos on jo pitkään puuttunut naisten terveyteen käyttämällä ns. Bikinilääkettä, joka perustuu ajatukseen siitä, että naiset ovat erilaisia lisääntymiselimissä, mutta muutoin biologisesti samanlaisia kuin miehillä. Tämä menee kuitenkin ohi kriittisen pisteen erottelu: aivot. Masennus ja ahdistus, naiset ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet kärsivät näistä olosuhteista. Heillä on neljä kertaa enemmän migreeniä ja kolme kertaa todennäköisemmin autoimmuunisairaudet, kuten multippeliskleroosi kuin yleinen väestö. Se, että kaksi kolmesta Alzheimer-potilaasta on naisia, on tärkein tilastotieto. Sairaus on niin yleinen, että yli 45-vuotias nainen on yksi viidestä riskistä saada se aikana hänen elämänsä. Samanikäisellä miehellä on mahdollisuus voittaa lotossa.

Naisten terveyden hoitaminen merkitsee paljon muutakin kuin bikinin käyttö. Kyse on enemmän kuin lääketieteellisestä ongelmasta, kyse on myös tasa-arvosta. Naisten terveyttä pitäisi käsitellä yhtenä ensisijaisena tavoitteena, - paljon kuin meteorikylkeä kohti Maata-pitäisi kohdella kuin se olisi hengenvaarallinen hätätapaus.

Hormonaalisilla muutoksilla, kuten vaihdevuovilla, on merkittävä vaikutus aivojen terveyteen.

Se, että hormonit vaikuttavat aivoihisi, ei tule yllätyksenä, jos olet koskaan käsitellyt prekuukautisyndrooman ylä-ja alamäkiä, jotka tunnetaan usein nimellä PMS. Voit olla järkyttynyt kuullaksesi, kuinka paljon rahaa on mukana. Estrogeeni on hormoni, jolla on eniten vaikutuksia. Estrogen, joka tunnetaan usein nimellä "pääsäätelijä", vaikuttaa lähes jokaiseen olennaiseen aivotoimintaan. Lisäksi se tukee energian tuotantoa, solujen terveyden ylläpitämistä ja sellaisten aivojen aktivointia, jotka ovat tärkeitä muistin ja huomion kannalta. Se myös auttaa puolustamaan aivojasi vahvistamalla immuunijärjestelmää, ja se auttaa pitämään mielialan vakaana avustamalla aivoja tuotannon endorfiinien (onnellisia hormoneja). Siksi on niin sydäntäsärkevää, että naiset saavuttavat vaihdevuodet ja estrogeeniarvot putoavat vaarallisen alhaiselle tasolle. Tärkein opetus tästä on: Hormonaaliset muutokset, kuten menopaussi, vaikuttavat merkittävästi aivojen terveyteen.

Nainen saavuttaa vaihdevuodet, kun hän on ollut viimeisen kuukautiskierron ja ei ole enää hedelmällinen-tyypillisesti hänen haarat tai 50-luvulla, mutta nainen, joka on ollut hänen kohdun poistettu voi saavuttaa tämän vaiheen aikaisemmin. Samanlaisia vaihdevuosien oireita kuten kuumia aaltoja, estrogeenin vähenemisellä on merkittävä vaikutus aivoihin. Monet naiset kertovat, että he kärsivät surua ja ahdistusta. Jotkut ihmiset voivat jopa kehittää kaksisuuntainen tai skitsofrenia oireita ensimmäistä kertaa koko hoidon. Sen lisäksi naiset, joilla on vaihdevuodet, ovat alttiimpia sydänsairauksille, lihavuudelle ja tyypin 2 diabetekseen.

Naisten aivojen tutkimukset ennen ja jälkeen vaihdevuodet ovat osoittaneet, että aktiivisuus vähenee estrogeenitasojen laskiessa. Samanaikaisesti aivoissa olevien amyloidisten plakkien määrä, joka on tärkeä osoitus Alzheimerin taudista, kasvaa. Lisäksi aivojen muisti -alueet ovat vähentyneet merkittävästi. Osoittautuu, että 80 prosentilla naisista vaihdevuodet lisäävät heidän mahdollisuuksiaan kehittää dementiaa. Alzheimerin tauti näyttää ilmenevän äkillisesti, vaikka sairaus on kehittynyt vuosikymmenien ajan. Vaikka ilmeisimmät merkit ja oireet eivät saa esiintyä vasta myöhemmin elämässä, perusta on rakennettu nuorten ollessa. Vaihdevuodet merkitsevät monien naisten lopun alkua. Joten mitä kaikki tämä tarkoittaa? Onko mahdollista, että selässäsi on hormonaalinen kohde, joka sinun on vain hyväksyttävä? Ei, en usko niin. Sinun on oltava tietoinen näiden hormonaalisten muutosten seurauksista sekä siitä, kuinka selviytyä niistä tehokkaasti.

Vaihdevuosien seurauksia voidaan hallita asianmukaisilla ennaltaehkäisevällä toimenpiteellä varmistamalla, että aivosi pysyvät terveinä vaihdevuosien aikana ja sen ulkopuolella.

Alzheimerin tauti ei ole normaali osa ikääntymistä, eikä sitä välttämättä periä; Useimmissa tapauksissa sitä voidaan välttää.

Harkitse kaikkia lapsena kuulemiasi satuja, samoin kuin kaikkia fansseja ja myyttejä, jotka hyväksyit ilman kyseenalaista. Huolimatta siitä, että olet aikuinen, monet tarinat ovat pysyneet kanssasi. Myyttit ovat sellaisia; He ovat kaikkialla ympärillämme. Ja heitä on monia naisten terveyden alalla. Toisin kuin viehättävä tarina, nämä väärinkäsitykset ovat kuitenkin haitallisia, koska ne vaikuttavat tapaan, jolla ajattelemme naisten terveydenhuolto- ja hoitokysymyksiä. Yksi Alzheimerin tautia koskevista yleisimmistä väärinkäsityksistä on, että naiset todennäköisemmin kuin miehet saavat sairauden, koska heillä on erityinen Alzheimerin geenimutaatio. Tämä ajatus antaa vaikutelman, että Alzheimerin tauti on luonnollinen tai ennalta määrätty tapahtuma ja että sitä ei voi tehdä mitään sen välttämiseksi. Se on väärin.

Tärkein oppitunti tästä on, että Alzheimerin tauti ei ole normaali osa ikääntymistä tai välttämättä peritty - se on melkein aina vältettävissä. Totuus on vaikea ymmärtää. Tietyt geenit parantavat mahdollisuuksiasi kehittää tilaa: Alzheimerin tauti laukaisee harvinainen geneettinen mutaatio 1–2 prosentilla tapauksista, ja muut geenit voivat tehdä sinusta alttiimpi sairaudelle. Etnisyys on sydänsairauksien riskitekijä. Jos olet afroamerikkalainen nainen, Alzheimerin taudin kehittymisen kertoimet ovat viimeaikaisen tutkimuksen mukaan kaksi kertaa korkeammat kuin valkoisen naisen. Jos olet latinalaisamerikkalainen, sinulla on puolitoista kertaa suurempi mahdollisuus kehittää Alzheimerin tauti. Geneettinen taipumus ei kuitenkaan tarkoita, että sairaus on ennalta määrätty tulos. Tutkimusten mukaan terveyden parantaminen ja paremman elämäntavan valintojen tekeminen voi estää vähintään kolmanneksen kaikista Alzheimerin tautitapauksista.

Toinen väärinkäsitys, joka on hajotettava, on ajatus siitä, että naiset todennäköisemmin kuin miehet saavat Alzheimerin taudin pidemmän elämän seurauksena. Tämän väärinkäsityksen mukaan sairaus vaikuttaa vanhuksiin. Koska naiset elävät pidempään kuin miehet, on syytä, että he myös hankkivat Alzheimerin taudin korkeammalla. Pinnalla tämä näyttää olevan kohtuullinen, mutta syvemmälle tutkinnassa tosiasiat eivät tue tätä. Ensinnäkin naiset eivät elä paljon pidempään kuin miehet - keskimäärin he asuvat vain kolme tai viisi vuotta pidempään. Lisäksi naiset todennäköisemmin kuin miehillä kehittyy Alzheimerin tauti aikaisemmassa iässä. Lisäksi naiset eivät ole alttiimpia muille ikään liittyville sairauksille, kuten Parkinsonin taudille tai aivohalvaukselle kuin miehillä. Siksi jonkun muun on oltava vastuussa tästä katastrofaalisesta pandemiasta. Vaikuttaa loogiselta olettaa, että se.

On aika hylätä satu, joka saa meidät ajattelemaan, että Alzheimerin tauti on luonnollinen tai ennalta määrätty sairaus, ja sen sijaan se käsittelee sitä katastrofina, joka se on - kriisi, joka voidaan ja tulisi välttää, jos toimimme nopeasti.

Katsokaa yleistä terveyttäsi nähdäksesi, oletko Alzheimerin taudin vaarassa.

Jos pelaat pokeripeliä ja sinulle annetaan käsi, jolla on vain kuninkaat ja ässät, saatat uskoa, että olet voittavassa kädessä. Ne, joille on annettu varma tuli, ja silti kadonneet, ymmärtävät, että mikään ei ole varma, kunnes kortit jaetaan ja jaetaan oikein. Sama voidaan sanoa Alzheimerin taudin riskitekijöistä. Sinulla voi olla erilaisia ​​riskitekijöitä sairauden kehittämiselle, mutta mikään niistä ei takaa, että saat lopulta taudin. Ne ovat vain punaisia ​​signaaleja, joita on noudatettava ja käsiteltävä. Tarkkuuslääketiede, joka on tulossa suositummaksi, sallii hoitomuotojen mukauttamisen erityisiin vaatimuksiin - mikä tarkoittaa, että riippumatta siitä, mitä kättä olet jaettu, voit nyt parantaa mahdollisuuksiasi. Tärkein oppitunti tästä on: Katso yleistä terveyttäsi nähdäksesi, oletko Alzheimerin taudin vaarassa.

Voit alkaa arvioida aivosairauden kehittymisen riskiä ottamalla huomioon geneettinen koostumus, ympäristösi ja elämäntyyliisi. Aivosi ja kehosi ovat monimutkaisesti kietoutuneet toisiinsa. Onko sinulla paino -ongelma? Kärsyytkö sydänsairauksista tai diabeteksestä? Kaikki nämä asiat ovat riskitekijöitä. TBI: t ovat toinen näkökohta, koska tylppä voiman trauma voi vähentää aivojen verenvirtausta ja indusoida tulehduksia. Vaikka tämä on luonnollinen ja terveellinen vaste, keho ei ehkä pysty sammuttamaan tulehduksellista vastettaan tietyissä olosuhteissa. Tämä johtaa pysyviin, heikkolaatuisiin tulehduksiin, jotka kuluttavat kehon aivohormonien tarjonnan ajan myötä.

Muita riskitekijöitä voidaan löytää myös ympäröivästä ympäristöstäsi. On mahdollista, että haitalliset aineet ovat läsnä kuluttamasi ruoassa, astioissa, joissa syöt sitä, ja ihollasi käyttämäsi esineet. Riskiä määritettäessä on kriittistä arvioida perusteellisesti ympäristössä olevien myrkkyjen arviointi. On varma, että tupakointi on yksi tehokkaimmista tavoista tuoda haitallisia kemikaaleja järjestelmään. Kun kyse on sydän- ja aivoongelmista, tupakoivat naiset ovat lisääntyneitä riskiä merkittävästi. Näiden riskimuuttujien ottaminen huomioon voi olla pelottava prosessi. Toisaalta riski ei ole sama kuin kohtalo. Suorita tapaaminen lääkärisi kanssa täydellisen fyysisen kokeen suorittamiseksi sekä testit esimerkiksi kolesterolille, verenpaineelle, kilpirauhasen toiminnalle ja infektioille. Tietäen, millainen käsi sinulle on jaettu, antaa sinun olla varhainen - ja kyvyttömyys - taistelussa Alzheimerin tautia ja muita dementioita vastaan.

Vaihdevuosien hormonikäsittely on kriitikot, mutta se ei ole asia, joka meidän pitäisi sulkea kokonaan pois.

Olemme luottaneet lääketeollisuuteen paljon, jotta voimme ratkaista kaikki ongelmamme. Jos Alzheimerin tauti on niin suuri ongelma naisille, varmasti siellä täytyy olla lääkitys, joka voi lievittää ongelmaa? Valitettavasti se ei ole niin yksinkertaista. Hämmästyttävä 99,6 prosenttia Alzheimer-lääkkeistä epäonnistuu kliinisissä tutkimuksissa, mikä tekee niistä menestyksekkäimpiä kaikista testatuista lääkkeistä. Lisäksi, kuten olemme nähneet, naisten erityiskokemukset Alzheimerin taudista ovat saaneet vähemmän huomiota lääketieteen tutkijat. Menopaussin hormonihoidot, yleisesti MHT, ovat hoitovaihtoehto, joka on osoittautunut lupaavaksi. Jos vähenevä estrogeeni ja progesteronitasot menopaussi edistää etenemistä Alzheimerin tauti, se vaikuttaa kohtuulliselta, että keinotekoisesti täydentää estrogeeni ja progesterone voisi auttaa hoidossa sairauden. Toisaalta nämä hoidot aiheuttavat eripuraa.

Pääasia on, että vaikka vaihdevuodet hormonihoidossa on arvostelijansa, se ei saa poistua kädestään. Vuonna 1993 aloitettiin kliininen tutkimus, jossa tutkittiin MHT :n vaikutuksia ihmiskehoon. Tutkimus, johon sisältyi 160 000 naista ja joka kesti 15 vuotta, odotettiin keräävän tietoja 160 000 naisesta. Kuitenkin kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 2003, hanke peruutettiin yhtäkkiä. MHTs: n osoitettiin nostavan aivohalvauksen, verihyytymien, syövän ja dementian riskin naisilla, jotka käyttivät niitä American Heart Associationin tutkimuksessa. Ihmiset olivat ymmärrettävästi huolissaan, ja naiset alkoivat jättää näitä hoitoja suuria määriä.

Tutkimuksessa oli kuitenkin useita ongelmia, jotka kyseenalaistivat tulosten paikkansapitävyyden. Ensinnäkin tutkimuksen kohteena olivat vain kuusikymmentäja seitsemänkymppisiä naisia, jotka olivat kaukana menopaussista. Monet näistä naisista todennäköisesti kärsivät jo ongelmista, kuten paksuisista valtimoista, jotka voivat johtaa sydänsairauksiin. Lisäksi tutkimuksessa tarkasteltiin vain pitkän aikavälin MHTS: n käyttöä korkeilla annoksilla, ei alhaisilla annoksilla. Se ei antanut mitään tietoa siitä, olisiko lyhyen aikavälin käyttö alhainen annostelu voisi olla hyödyllistä tai turvallista pitkällä aikavälillä.

Koska näitä kysymyksiä ei ole koskaan käsitelty laajamittaisessa tutkimuksessa, monet MHT :hen liittyvät kysymykset ovat jääneet ratkaisematta. Pienistä kokeista on kuitenkin saatu rohkaisevia tuloksia naisilla, jotka ottivat MHT :n lyhyeksi ajaksi ennen 60 vuotta ja viiden vuoden kuluessa vaihdevuosien jälkeen. MHTs on myös osoittautunut vähentämään sydänsairauksien riskiä naisille, joille on tehty hysterectomies, sekä parantaa heidän aivojensa terveyttä. Palamiskysymys on se, pitäisikö teidän ottaa ne. Kuten pitäisi olla selvää, tämä on monimutkainen asia, joka on paras hoitaa lääkäri, joka voi arvioida erityisiä riskitekijöitä ja tasapainottaa mahdolliset edut näitä riskejä.

Ravitsemuksellinen tasapaino ja ravinto ovat välttämättömiä optimaalisen aivotoiminnan ylläpitämiseksi.

On todennäköistä, että olet nähnyt itsesi menossa kahville, kun olet väsynyt. Tämä johtuu siitä, että kuluttamasi elintarvikkeet ja juomat vaikuttavat aivoihisi. Aivomme perustuvat ruokaan, joka palauttaa energian ja auttaa elintärkeissä tehtävissä. Jos haluat pitää aivosi terveenä, sinun pitäisi keskittyä ensin ravintoon. Perinteinen tieto siitä, mitä pitäisi syödä, muuttuu aina. Rasvaiset ruokavaliot, kuten "keto" ruokavaliot, olivat suosittuja 1990-luvun alussa. Tänään "keto" -dieetit ovat suosittuja. Totuus on, että mikään äärimmäinen ruokavalio ei ole hyväksi mielenterveydellesi. Sen sijaan kiinnitä huomiota nauttimasi ruoan laatuun. Tärkein opetus tästä on se, että terveellisen ruokavalion syöminen on paras tapa parantaa aivojesi toimintaa.

Jotkut rasvat ovat haitallisia terveydellesi, kun taas toiset ovat välttämättömiä. Otetaan esimerkiksi transrasvoja. Koska ne ovat käyneet läpi laajan käsittelyn, ne ovat haitallisia kehollesi missä tahansa määrässä. Toisaalta avokadoista, mantelista ja kaloista löytyvät tyydyttymättömät rasvat ovat hyödyllisiä sydämellesi ja aivoillesi, etenkin jos kulutat niitä säännöllisesti. Hiilihydraatit eivät ole poikkeus tästä säännöstä. Sokeriruoan, kuten valkoisen leivän, spagettien ja kakkujen, kulutus aiheuttaa verensokerisi nousun ja sitten putoamisen, mikä vaikeuttaa kehosi ylläpitämistä terveellistä energiatasapainoa. Toisaalta monimutkaiset hiilihydraatit, kuten vihanneksista, ruskeasta riisistä ja quinoasta, on runsaasti kuitua, mikä auttaa pitämään estrogeenin ja verensokeritasoja kurissa.

Kakasta, pellavansiemenet ja aprikoosit ovat kaikki ravitsevia ruokia, jotka voivat auttaa sinua ylläpitämään terveellistä estrogeenitasoa. Ja jos haluat parantaa aktiivisesti aivojen terveyttä, sinun tulee kuluttaa superruokia, joissa on runsaasti antioksidantteja säännöllisesti. Aterian aikana puolet lautasesta tulisi kasata korkealle vihanneksilla - mitä värikkämpiä vihanneksia, sitä parempi ateria. Jotta vartaloasi voidaan sulauttaa kaikki nämä ravintoaineet, sinun on myös maksimoitava suolistossa olevien hyödyllisten bakteerien määrä. Prebiootit (elintarvikkeet, jotka toimivat eräänlaisena "lannoitteena", kuten sipulia, banaaneja ja valkosipulia) ja probiootteja (joita löytyy jogurtissa) tulisi kuluttaa suurina määrinä tämän saavuttamiseksi.

Jopa hienoimmalla ruokavaliolla, saatat kuitenkin tarvita lisäapua aika ajoin. Jos olet masentunut tai epätavallisen väsynyt, pyydä lääkäriäsi tarkistamaan B-vitamiini- ja omega 3 -rasvahappojen tasot, jotka ovat kriittisiä henkiselle ja emotionaaliselle hyvinvoinnillesi sekä aivojen terveydellesi ja toiminnallesi. On mahdollista, että kehosi-ja aivot-voivat menestyä syömällä tasapainoista ruokavaliota korkealaatuisista ruokia ja täydentämällä tarvittaessa.

Aivojen terveys vaatii säännöllisesti säännöllistä, matalan intensiteetin harjoitusta. Ja mitä hitaampi menet, sitä parempi se on vanhetessasi.

Eikö ole kuuluisa tarina siitä, kuinka jänis sprintit kilpikonnan ohi ja näyttää voittavan, mutta sitten hän väsyy ja kilpikonna, joka ylläpitää tasaista vauhtia, voittaa lopulta ja ylittää maaliviivan ensin? Osoittautuu, että liikunnan suhteen naisten tulisi omaksua enemmän kilpikonnan kaltaista lähestymistapaa kuin heidän tulisi ottaa käyttöön jäniksen suhteen. Säännöllisellä matalan tai kohtalaisen intensiteetin harjoituksella on monia terveysetuja, mutta se on erityisen hyödyllistä aivojen yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Pohjimmiltaan viesti on, että säännöllinen, matalan intensiteetin harjoittelu on kriittinen aivojen toiminnan ylläpitämiseksi. Ja mitä hitaampi menet, sitä parempi se on vanhetessasi. Liikunta tarjoaa lukuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Se auttaa pitämään sydämesi terveenä vähentämällä valtimoiden plakin kertymistä, ja se saa sinut tuntemaan olosi hyväksi aiheuttamalla endorfiinien tuotannon. Mutta ehkä vielä tärkeämpää, se auttaa henkisen nuorisosi säilyttämisessä.

Koska liikunta aiheuttaa kasvuhormonien tuotannon, joka auttaa uusien yhteyksien korjaamisessa ja muodostumisessa neuronien välillä, on ehkä odottamatonta, että naisilla, joilla on usein erittäin pieni riski saada dementia myöhemmin elämässä. Jos ajatus liikunnasta herättää kuitenkin ajatuksia raudan pumppaamisesta viettämästä tunteista, ei kuitenkaan pelkää: Naisten ruumiit menestyvät säännöllisesti matalan tai kohtalaisen voimakkuuden harjoittamisessa, suoritetaan säännöllisesti. Vaikka yleisesti tehokas harjoittelu ei ole olemassa, on hyvä idea räätälöidä kunto -rutiinisi erityiseen ikäryhmällesi. Kaksikymmentäluvun ja kolmenkymmenenluvun naiset voivat hyötyä lisääntyneen aerobisen liikunnan yhdistelmästä ikääntymisprosessin viivästymiseksi ja optimaalisten estrogeenitasojen ylläpitämiseksi. Tämän ikäisten naisten tulisi pyrkiä käyttämään noin 45 minuuttia kolme kertaa viikossa ihanteellisessa tilanteessa.

Vaihdevuosien jälkeen suositellaan, että lisäät aktiviteetin esiintymistiheyttä samalla kun vähennetään intensiteettiä, jonka tavoitteena on käyttää noin 30 minuuttia viisi kertaa viikossa. On monia syitä, miksi tämä tekniikka on onnistunein. Ensinnäkin, korkeatehoinen harjoitukset lisäävät kortisolipitoisuus, joka on stressihormoni, ja tämä voi johtaa lisääntynyt tulehdus ja lihas tai nivelkipu. Toiseksi, intensiiviset harjoitukset vaativat pidempi toipumisaika, joka on riippuvainen saada tarpeeksi unta-jotain, että monet postmenopausaaliset naiset ovat vaikeita tehdä. Lisäksi korkeatehoinen liikunta voi aiheuttaa lihasvaurioita ja lisätä vanhempien naisten luunmurtumien riskiä. Sen sijaan kokeile joogaa, pilatesta, puutarhanhoitoa, - tai puolen tunnin pyöräajelua, jotta syke pääsee vauhtiin. Kaikkein hyödyllisintä on rutiininomaisesti ja säännöllisesti. Ja aivosi ovat kiitollisia siitä.

On jo korkea aika puuttua stressipandemiaan, joka aiheuttaa tuhoa naisten terveydelle.

Oletko koskaan nähnyt itseäsi tilanteessa, jossa useat ihmiset pyytävät sinua tekemään eri asioita samaan aikaan, ja huomaat itsesi pyörivän hermostuvassa, yrittäen tyydyttää kaikkien vaatimukset samaan aikaan? Sitten olette kuin useimmat nykyajan naiset, joiden on usein löydettävä tasapaino kokopäivätyötä koskevien velvoitteiden ja heidän perheidensä ja lastensa tarpeiden välillä. Kun huolehdit vanhemmista vanhemmista, sinulla on katastrofiresepti. Se on haitallista aivoille. Pääasiallinen viesti on, että on jo aika puuttua stressipandemiaan, joka aiheuttaa tuhoa naisten terveydelle.

Tasa-arvon saavuttamista työpaikoilla ei ole siirretty yhdenvertaisuuteen kotona. Naiset ovat ylityöllistetty ja aliarvostettu urallaan. Kroonisen stressin korkea taso on ollut normaalia, mutta näin ei pitäisi olla. Stressi liittyy huono uni, masentunut mieliala, ja lisääntynyt mahdollisuus kehittää masennusta. Sen on jopa osoitettu aiheuttavan aivokutistumisen! Tämän vuoksi meidän on saatava hallintaan stressitasot. Mutta miten teet sen? Aivomme pääseminen henkisestä stimulaatiosta on yksi tapa tehdä tämä. Nykyään olemme jatkuvasti yhteydessä masentaviin uutisiin ja liikesähköposteihin koko päivän. Harjoitella tapa ottaa digitaalinen detox ja rajoittaa, kuinka paljon aikaa käytät puhelin ja tarkistaa työsähköpostin ulkopuolella työaikaa.

Jos ajatuksesi kilpailevat koko ajan, meditaatio tai ajattelutapa on loistava tekniikka oppia ja toteuttaa käytännössä. Loppuvaikutus on kuitenkin aina johdonmukainen: päästätte mielenne rauhaan. Lisäksi terveysedut ovat valtavat: viimeaikaisten tutkimusten mukaan yksilöt, jotka meditoivat johdonmukaisesti useiden vuosien ajan, vähensivät sydänsairaudesta johtuvaa kuolleisuusriskiä 48 prosenttia! Ollakseni varma, tehokkain tapa antaa mielesi rentoutua on unen kautta. On tärkeää saada tarpeeksi unta, jotta kehon ja aivot korjata ja korjata. Vaikka jotkut ihmiset onnistuvat saamaan vähän unta, monet muut kärsivät melankolista ja ärtyneisyys seurauksena riittämätön lepo.

Ennen nukkumaanmenoa puolisen tuntia ennen nukkumaanmenoa ilman tekniikkaa tai muita stimuloinnin muotoja, jos se auttaa sinua nukkumaan paremmin. Tee makuuhuoneesi mahdollisimman pimeäksi ja varmista, ettei se ole liian lämmin. Jos yksikään näistä strategioista ei kuitenkaan toimi, esittelijä suosittelee, että lääkärinne konsultoidaan melatoniinin ja/tai sellaisten elintarvikkeiden, kuten pistaasipähkinöiden, käytöstä ennen iltaa, jotka ovat luonnollisesti runsaasti melatoniinia. Stressi on hyväksytty normaaliksi osaksi elämäämme, mutta se on kaikkea luonnollista luonnossa. Todellisuudessa se on tappava murha-ase. Sen vuoksi meidän on asetettava sille ensisijainen tavoite.

Älymytesi stimulaatio auttaa kehittämään aivojasi.

Milloin viimeksi yllättyit jostakin, jota et odottanut? Vai hyödynsitkö mahdollisuutta tehdä jotain, joka oli mukavuusalueesi ulkopuolella? Kun olemme nuorempia, näyttää siltä, ​​että kokeilemme aina uusia asioita. Vanhetessamme kuitenkin olemme yleensä vanhentuneita vanhoissa tapoissamme ja menetämme kiinnostuksensa kokeilla uusia asioita. Se on kauhea uutinen aivojemme terveydelle. Yksinkertaisesti sanottuna, jotta aivosi olisi terveitä, sinun on käytettävä sitä säännöllisesti. Tärkein oppitunti tästä on, että älyllinen stimulaatio auttaa aivojen kehittymisessä.

15 vuoden aikana tutkijat seurasivat 900 yksilön toimintaa ja huomasivat, että niillä, joilla oli kiehtovia ammatteja tai tutkintoja, oli paljon enemmän kognitiivisia varantoja. 400 eläkeläisen tutkimuksessa havaittiin vertailukelpoisia suotuisat tulokset: älyllisesti aktiivisilla ihmisillä oli 54 prosenttia vähentynyt henkisen heikkenemisen mahdollisuudet kuin niillä, jotka eivät olleet mukana älyllisesti. Potilailla, joilla on harvinainen geenimutaatio, joka aiheuttaa Alzheimerin taudin oireensa viivästyneet tai ehkä estää kokonaan, jos he ovat älyllisesti sitoutuneita. Hyvin stimuloiduilla aivoilla on parempia yhteyksiä aivosolujen välillä, mikä tekee siitä joustavamman ja vankemman, ja se voi reagoida ärsykkeisiin nopeammin stimulaation seurauksena.

Valitettavasti naisilla on perinteisesti ollut vähemmän mahdollisuuksia saada korkeampaa astetta tai työskennellä haastavissa ympäristöissä, minkä seurauksena monet eivät pysty hyödyntämään näiden aivojen lisäämistoiminnan etuja. Se muuttuu asteittain, mutta se on edelleen epätasainen nykypäivän yhteiskunnassa. Onneksi aivojen stimuloimiseksi on vaihtoehtoisia menetelmiä. Ja vaikka online -pelien suosion nousua ei ole osoitettu tieteellisesti hyödylliseksi, on olemassa erilaisia ​​offline -menetelmiä, jotka ovat tehokkaita.

Sanomalehden tai kunnollisen kirjan lukeminen voi stimuloida neuronejasi. Teatteriin meneminen, dokumentin näkeminen tai lautapelin pelaaminen ystävien kanssa voi kaikki auttaa sinua rentoutumaan. Mutta muista, että haluat työntää itsesi - samoin kuin älisi - tällä harjoituksella. Jos olet jo shakkimestari, haaraudu ja kokeile uutta strategiapeliä. Jos tyypillinen lukumateriaalisi koostuu kevyestä romanssista, kokeile klassista romaania vauhdin vaihtamiseksi. Uuden haasteen ottaminen on yksi tehokkaimmista menetelmistä aivojen pitämiseksi kunnossa. Oletko koskaan halunnut oppia luomaan kauniita leivonnaisia ​​tyhjästä? Entä jos viulun pelaamisen oppiminen? Jos näin on, nyt on erinomainen hetki tehdä niin.

Mitä nopeammin aloitat syömisen terveellisesti, liikuntaa, minimoida stressiä ja kiinnostaa älyäsi, sitä suuremmat mahdollisuutesi menestyvät myöhemmin. Maailman on mennyt aika istua ja ottaa huomioon naisten aivojen terveyden tilan, mutta sinulla on kyky hallita terveyttäsi juuri nyt, alkaen itsestäsi ja perheestäsi.

Yhteenveto kirjasta XX Brain kokonaisuudessaan.

Tärkein viesti näissä huomautuksissa on se, että naisten aivoterveys on kriisissä, mutta että Alzheimerin tautia voidaan välttää. Lisäksi, jos proaktiivisesti arvioidaan yleistä terveydentilaa, voit ehkä lykätä tai jopa estää sairauden puhkeamisen kokonaan. Se on tärkein elintapojen muutos voit tehdä, jos haluat merkittävästi parantaa terveyttä aivoissa. Ruokavalio, liikunta, stressin vähentäminen ja älyllinen stimulaatio ovat tärkeimpiä muutoksia, joita voi tehdä. Neuvonta, joka voidaan toteuttaa: heräätkö aamulla huimasti? Juo lasi lämmintä vettä virkistääksesi itseäsi. Aivomme koostuvat enimmäkseen vedestä. Tämän seurauksena jopa kohtalainen kuivuminen vaikuttaa niihin merkittävästi. Tutkimukset ovat itse asiassa osoittaneet, että riittävä vesi voi lisätä aivojen suorituskykyä jopa 30 %! Lämmin vesi, toisaalta, voi imeytyä paljon tehokkaammin elimistössä. Näin ollen, jos haluat aloittaa päiväsi myönteisesti, juo lasi lämmintä vettä heti kun nousit sängystä aamulla.

Osta kirja-The XX Brain, Lisa Mosconi, PhD

Kirjallinen BrookPad Joukkue, joka perustuu Lisa Mosconin XX Brainiin, PhDVanhempi viesti Uusi postaus


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan