Jason Fungin diabeteskoodi

Perhe Terveys Terveydenhuollon ammattilaiset Jason Fung Elämäntapa Lääke Diabeteksen koodi

Estää ja kääntää tyypin 2 diabeteksen luonnollisesti

Jason Fungin diabeteskoodi

Osta kirja - Jason Fungin diabeteskoodi

Mikä on kirjan diabeteskoodi?

Diabetes Code (2018) käsittelee yhtä vakavimmista kansanterveyskriiseistä, jotka ovat länsimaissa: tyypin 2 diabeteksen kehitys, sairaus, joka liittyy voimakkaasti huonoon ravitsemukseen ja liikalihavuuteen. Kuten Jason Fung osoittaa, tilanne voidaan kuitenkin kääntyä ympäri. Tärkeintä on selvittää mikä toimii ja mikä ei toimi sinulle. Fung esittelee pakottavan argumentin ravitsemukselliselle lähestymistavalle tyypin 2 diabeteksen estämiseksi ja parantamiseksi, joka hyödyntää hänen ammatillista asiantuntemustaan ​​ja viimeisimmän tieteellisen näytön. Voit aloittaa tämän strategian noudattamisen Fungin mukaan.

Kuka on, joka lukee kirjan diabeteskoodia?

  • Potilaat, joilla on tyypin 2 diabetes
  • Jokainen, joka yrittää laihtua
  • Ravitsemusterapeutit ja lääketieteen ammattilaiset

Kuka tarkalleen on Jason Fung?

Lääketieteen asiantuntija Dr. Jason Fung on ollut käytännössä yli vuosikymmenen ajan. Tyypin 2 diabetes, ravitsemus ja liikalihavuus ovat hänen erikoisuutensa joukossa. Hän on tunnettu puolustaja paastoamisen käytöstä tilan hoitamiseksi. Atlantti ja Daily Mail ovat muiden julkaisujen joukossa julkaissut useita Fungin terveyteen liittyviä aiheita koskevia kappaleita. Hänen suosittu kirja, liikalihavuuskoodi, on myydyin myyjä, ja hän on usein Fox Newsin (2016) vieras.

Mitä siinä tarkalleen on minulle? Askel askeleelta strategia tyypin 2 diabeteksen voittamiseksi.

Tyypin 2 diabetes on nykyaikainen pandemia, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin. Lähes 400 miljoonaa henkilöä kärsii taudista ympäri maailmaa, ja 28 miljoonaa kärsiä siitä pelkästään Yhdysvalloissa - ja määrä kasvaa. Mikä on ongelman juuri? Hiilihydraatti- ja sokeriraskas ruokavalio yhdistettynä istuvan elämäntapaan ovat luoneet tilanteen, jossa kehomme eivät pysty pysymään ajan tasalla. Tämä puolestaan ​​johtaa insuliiniresistenssiin ja joukkoon muita vakavia terveysongelmia. Valitettavasti tyypin 1 diabeteksen tavanomainen terapia ei toimi tyypin 2 diabeteksen tapauksessa mistä tahansa syystä. Todellisuudessa on runsaasti tietoa, joka viittaa siihen, että insuliini -injektioiden ottaminen lisää mahdollisuuttasi kehittää sydän- ja verisuonitauteja, kuten aivohalvauksia ja sydänkohtauksia, jos sinulla on tyypin 2 diabetes.

Siellä on kuitenkin ratkaisu. Kuten Jason Fung osoittaa kirjassaan, diabeteskoodi, ruokavalion muutokset ja ajoittainen paasto voivat auttaa tyyppiä 2 diabetespotilaat palaamaan tielle terveyteen välttäen kalliita ja invasiivisia kirurgisia toimenpiteitä. Seuraavien muistiinpanojen tietojen avulla huomaat, miksi lääkkeet eivät välttämättä ole paras ratkaisu tyypin 2 diabetekseen, painon vähentämisen leikkauksen vaaroista ja siitä, kuinka tyypin 2 diabeteksen estäminen ja parantaminen ruokavalion muuttamisen avulla.

Diabetes liittyy kohonneisiin verensokeritasoihin, vaikka erityyppisten sairauksien syyt ovat erilliset.

Diabeteksen, erityisesti tyypin 2 diabeteksen diagnosoitujen ihmisten lukumäärä on lisääntynyt. Numerot ovat huolestuttavia: Yksi New Yorkin sairaala paljasti äskettäin, että se hoiti kymmenen kertaa niin monta diabetespotilasta vuonna 2000 kuin vuonna 1990, tyypin 2 diabeteksen ollessa suurin osa uusista tapauksista. Diabetes on aineenvaihduntatauti, jolle on ominaista kohonnut verensokeritaso. Diabeteksen tyyppiä on neljä. Tyypit 1 ja 2, samoin kuin raskausdiabetes, joka johtuu kohonneista verensokeritasoista raskauden aikana, ovat kaikki esimerkkejä diabetestä. Muut taudin muodot liittyvät muun muassa perinnöllisiin kysymyksiin sekä toimintahäiriöisiin haimaan.

Jano ja halu pissata säännöllisesti ovat oireiden joukossa. Molemmat oireet osoittavat, että potilaan munuaiset eivät käsittele kunnolla verensokeria tai käyttämään sen virallista termiä, glukoosia, kehossaan. Keho reagoi yrittämällä poistaa ylimääräisen glukoosin verenkierrosta virtsaamalla usein. Tässä on joitain tärkeimpiä eroja tyypin 1 ja tyypin 2 diabeteksen välillä. Entinen on ehto, joka johtuu autoimmuunivasteesta. Tämä osoittaa, että kehon immuunijärjestelmä kohdistuu soluihin, jotka tuottavat insuliinia. Insuliini on hormoni, joka on vastuussa kehon verensokeritasojen hallitsemisesta. Kun vartalo ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia, verensokeritasot nousevat dramaattisesti. Tästä syystä tyypin 1 diabetespotilaat tarvitsevat insuliini -injektioita elääkseen terveellisesti.

Tyypin 2 diabetes puolestaan ​​on erilainen. Suurimman osan ajasta se on seurausta huonosta, sokeririkkaasta ruokavaliosta. Pyrkiessään hallitsemaan kaikkia kulutettuja sokeria, keho reagoi tuottamalla valtavia määriä insuliinia. Insuliiniresistenssi kehittyy kehon soluissa koko ajan. Tämä tarkoittaa, että ne eivät enää reagoi insuliiniin, koska vartalo on tuottanut liiallisen määrän sitä. Seurauksena on, että insuliini -injektiot eivät ole kovin tehokkaita tyypin 2 diabeteksen hoidossa, tutkimuksen mukaan. Loppujen lopuksi ongelma ei ole pulaa insuliinista - kuten tyypin 1 diabeteksen tapauksessa -, vaan pikemminkin ylimääräinen insuliini.

Tyypin 2 diabetes, kuten liikalihavuus, ei voida parantaa pelkästään vähentämällä kalorien kulutusta terveelle tasolle.

Tapa, jolla selitämme maailmaa, on aina kehittyvä. Etsimme aina uusia termejä uusien tapahtumien karakterisoimiseksi. Tarkastele esimerkiksi sanaa "Bromance". Oletko kuitenkin koskaan kuullut termistä "diabesiteetti"? Jälleen kerran, se on suhteellisen äskettäinen kolikointi, joka toimii tehokkaana keinona kiinnittää huomiota uuteen suuntaukseen länsimaisessa yhteiskunnassa: sekä liikalihavuudesta että tyypin 2 diabeteksestä kärsivien henkilöiden pandemia. Useita vuosikymmeniä sitten Harvardin yliopiston ravitsemusasiantuntija Walter Willett esitteli vakuuttavan liikalihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen tiukasta suhteesta ihmisillä.

Hänen havaintojensa mukaan synnytyksen jälkeinen painonkorotus on tärkein tekijä tyypin 2 diabeteksen kehittymismahdollisuuksien lisäämisessä murrosiän jälkeen. Esimerkiksi 44–77 kilon saavuttaminen lisää riskiä kehittää tauti uskomattomalla 11 300 prosentilla! Vuonna 1995 Willett ja hänen kollegansa suorittivat seurantatutkimuksia havainnoistaan. Ne paljastivat, että jopa pieni paino nousee merkittävästi tyypin 2 diabeteksen kehittymisen todennäköisyyttä. Tyypin 2 diabetes esiintyy 90 prosenttia todennäköisemmin niissä, jotka saavat 10 - 20 kiloa ihanteellisen painonsa yläpuolella. Valitettavasti laajempi lääketieteellinen yhteisö tunnusti yleisesti nämä löytöt kesti kauan, ennen kuin nämä löytöt olivat laillisia. Ei kuitenkaan enää ole mitään tilaa siitä, että tyypin 2 diabetes liittyy läheisesti painon nousuun ja liikalihavuuteen.

On huomattava, että vähemmän kalorien syöminen ei parantaisi joko liikalihavuutta tai tyypin 2 diabeteksen, kuten aiemmin todettiin. Jotta kehomme polttaa vähemmän kaloreita, niiden on vähennettävä aineenvaihduntansa määrää - energian määrä, joka tarvitaan sydämemme lyömiseen ja aivojemme toimimiseen. Päivittäisen kalorien saannin äkillinen lasku, huolimatta siitä, että tämä oli lääkärit ja ravitsemusterapeutit ensin suosittelema vastaus, ei yksinkertaisesti toimi. Loppujen lopuksi hormonimme ovat vastuussa käsityksestämme nälästä ja kalorien saannista. Insuliinitasomme, tarkemmin sanottuna, ovat syyllinen. Tämä tarkoittaa, että painonpudotuksen avain on alentaa insuliinitasomme niin paljon kuin mahdollista. Koko ruoan saannin vähentäminen ei auta tämän tavoitteen saavuttamisessa. Meidän on todellakin pysyttävä poissa tietyntyyppisistä keittiöistä.

Insuliiniresistenssi tuottaa maksan rasvakerrostumat, ja se voi ilmetä lyhyessä ajassa.

Suurin osa yksilöistä on tietoinen siitä, että liiallinen alkoholin saanti on haitallista maksalle. Maksan heikentymisen suhteen alkoholi ei kuitenkaan ole ainoa harkittava tekijä. Aloitetaan glykogeenillä, joka on kemikaali, jonka kehomme on säilytettävä hiilihydraatteja toimiakseen kunnolla. Ylimääräisenä se aiheuttaa maksan rasvakerrostumia, mikä johtaa lopulta insuliiniresistenssiin. Tyypin 2 diabeteksen suhteen insuliiniresistenssi on ensimmäinen askel polulla. Äärimmäinen hiilihydraatti ja proteiinin saanti on syy tähän tilaan. Sen sijaan, että säilytetään koko kehossa, kuten muut ruokavalion lipidit, proteiinista ja hiilihydraateista saadaan glukoosi toimitetaan suoraan maksaan energian käytettäväksi. Kun se on saavuttanut maksan, se muuttuu glykogeeniksi, jota voidaan käyttää verensokeritason ylläpitämiseksi, kun kehon glukoositasot laskevat.

Keho puolestaan ​​alkaa muuntaa ylimääräisiä glykogeenejä rasvaksi, joka vie myöhemmin muille kehon alueille varannon jälkeen. Vaikeudet alkavat, kun maksamme ei kykene pysymään proteiiniamme ja hiilihydraattien saantiamme kanssa. Kun tämä tapahtuu, rasvaa ei enää viety, vaan sen sijaan pidetään maksassa varastointia varten. Lisäksi kun maksa menee lihavaksi, siitä tulee vähemmän kykenevä absorboimaan ylimääräistä glukoosia. Se vapautuu, kun verensokeritasomme nousevat, mikä on hyvä asia. Tämä puolestaan ​​stimuloi maksaa absorboimaan enemmän glukoosia soluihinsa. Kun maksa alkaa kamppailla glukoosin käsittelemisen tehtävän kanssa, tilanteen korjaamiseksi tuotetaan vielä enemmän insuliinia. Seurauksena on, että luodaan noidankehä. Mitä suurempi kehomme läsnä olevan insuliinin määrä, sitä vähemmän maksa reagoi tähän hormoniin. Juuri lääkärit viittaavat puhuessaan insuliiniresistenssistä.

Rasvaisen, insuliiniresistentin maksan kehitystä ei ole vaikea saavuttaa. Vuonna 2008 neurologi Suzanne de la Monte teki tutkimuksen, jonka mukaan yksilöt voivat saada insuliiniresistenssin vain kolmessa viikossa kuluttamalla vähintään 1000 kaloria sokeria välipaloja päivittäin. Kolmen epäterveellisen viikon aikana osallistujan ruumiinpaino kasvoi kahdella prosentilla, mutta heidän maksaan varastoidun rasvan määrä kasvoi uskomaton 27 prosenttia! Rasvamaksan vaikutukset on mahdollista kääntää palaamalla säännölliseen ruokavalioon, joka sisältää vähemmän hiilihydraatteja ja vähemmän fruktoosia.

Fruktoosin kasvava saanti on edistävä tekijä rasvamaksataudin esiintyvyyteen.

Vuonna 2009 endokrinologi Robert Lustig lähetti YouTubeen videon, joka meni nopeasti suosituksi, ansaitsemalla hänelle otsikon "Dr. YouTube". Monet ihmiset olivat jo kauan uskoneet, että sokeri oli haitallista keholle, ja siinä hän vahvisti heidän epäilyksensä. Erityisesti yksi sokeri on erityisen haitallista ihmisten terveydelle. Sokeria voidaan löytää fruktoosin muodossa, ja se on merkittävä tekijä tyypin 2 diabeteksen kehittymiselle. Kuten glukoosi, fruktoosi on haitallinen terveydelle ja tarjoaa vähän ravitsemuksellista hyötyä, etenkin sen jalostetuissa muodoissa. Sen mukana tulee kuitenkin ylimääräinen pistosa hännässä: maksa ei pysty hajottamaan sitä. Koska elin on noin 80 prosenttia glukoosista maksan ulkopuolella, elin on vastuussa vain noin viidenneksestä kaikista nautitusta glukoosista. Toisaalta fruktoosi imeytyy suoraan maksaan, missä se voi aiheuttaa rasvamaksasairautta ja pitkällä tähtäimellä diabeteksen.

Tämä johtuu siitä, että maksa ei kykene sulattamaan suuria määriä fruktoosia valtavien glukoosimäärien päälle, joita se jo saadaan proteiineilta ja hiilihydraateilta. Meillä on kuitenkin kauheita uutisia: Fruktoosi pelaa tällä hetkellä suurempaa osaa ruokavaliossamme kuin se on koskaan pelannut! Ja siinä on ongelma: fruktoosi ei ole luontaisesti haitallista ihmisille; Pikemminkin terveydellemme haitallinen fruktoosin liiallinen kulutus. Yhdeksännentoista vuosisadan aikana keskimääräinen ihminen käytti noin 15-20 grammaa fruktoosia päivässä, pääasiassa tuoreiden hedelmien muodossa, jotka sisälsivät vain hivenainetta makeutusainetta. Toisaalta ihmisten ruokailutottumukset alkoivat siirtyä toisen maailmansodan jälkeen. Sokeriruo'on ja sokerijuurikkaan tuotannon nousu oli merkittävä tekijä tähän lisäykseen. 1970 -luvulle mennessä keskimääräinen päivittäinen fruktoosin saanti henkilöä kohden oli noussut 37 grammaan henkilöä kohti.

Fruktoosirikkaan maissisiirappin käyttöönotto puolestaan ​​osoittautui vahingollisimmaksi kehitykseksi. Se oli edullinen sokerilähde, ja se ei kauan ennen kuin sitä käytettiin useissa teollisesti jalostetuissa tavaroissa. Vuosisadan loppuun mennessä sitä löytyi kaikesta kastikkeista jäädytettyihin illallisiin, leivään ja jälkiruokiin. Vuoteen 2000 mennessä fruktoosin saanti asukasta kohden Yhdysvalloissa oli noussut 78 grammaan päivässä. Ei ole kysymys siitä, että tämä on vaikuttava tekijä asiaan. Kirjailijan oman tutkimuksen tietoja käyttämällä on havaittu, että maissisiirappia, jossa maissisiirappia on suosittu

Insuliini -injektiot eivät ole liuos tyypin 2 diabetekseen, koska keho ei siedä korkeita insuliinitasoja.

Ei ole epäilystäkään siitä, että kyky valmistaa insuliinia laboratorioissa ja parantaa tyypin 1 diabeteksen oli merkittävä lääketieteellinen edistysaskel. Insuliini -injektiot puolestaan ​​eivät ole ihmelääke taisteluissa tyypin 2 diabeteksen torjunnassa. Tyypin 2 diabetes ja liikalihavuus ovat enemmän kuin pelkästään terveys- ja kunto -huolenaiheita. Jos ne jätetään käsittelemättä, ne voivat siirtyä sydän- ja verisuonisairauksiin, mikä voi johtaa sydämen vajaatoimintaan. Insuliini -injektioiden ottaminen ei ole kovin hyödyllistä tässä tilanteessa. Vaikka pitkäaikainen käyttö voi auttaa tyypin 2 diabeteksen potilaita säätelemään verensokeritasojaan lyhyellä aikavälillä, pitkäaikainen käyttö voi olla haitallista heidän yleiseen terveyteensä ja hyvinvointiinsa. Harvinaisissa tapauksissa ne voivat jopa johtaa ihmisen kuolemaan varhaisessa iässä. Vuonna 1949 G.L. Duff ja G.C. Macmillan osoitti, että näin oli. Heidän eläinkokeet osoittivat, että kohonneet insuliinitasot voivat johtaa ateroskleroosiin, joka on valtimoiden kovettuminen, joka on liittynyt ihmisen sydänkohtauksiin ja aivohalvauksiin.

Nykytutkimus on myös osoittanut, että insuliinipistokset ovat tehottomia tyypin 2 diabeteksen hoidossa, kuten aiemmin on uskottu. He ovat osoittaneet useaan otteeseen, että verensokerin lasku todella lisää mahdollisuutta sairastua sydänsairauksiin. Ajatellaanpa yhdysvaltalaisen National Institutes of Healthin vuonna 1999 tekemää suurta ACCORD-tutkimusta, jossa tutkijat selvittivät, voisiko insuliinihoito vähentää tyypin 2 diabeetikkojen sydän-ja verisuonitautikuolleisuutta. komplikaatio. Yhdet potilaat saivat säännöllistä insuliiniannosta sekä sydänlääkettä. Toinen ryhmä Ei. Toiselle ryhmälle annettiin suurempia annoksia insuliinia sekä sydänlääkkeitä kuin ensimmäiselle. Tavoitteena oli alentaa toisen ryhmän verensokeria mahdollisimman nopeasti.

Tutkimus epäonnistui täysin. Ne potilaat, jotka saivat suurempia määriä insuliinia ja lääkkeitä, kuolivat tutkimustulosten mukaan 22 prosenttia nopeammin kuin ne, jotka saivat säännöllistä annostusta. Lopulta koko tutkimus jouduttiin romuttamaan. Vuonna 2010 kanadalainen tiedemies J. M. Gamble teki vielä yhden tutkimuksen aiheesta. Hän havaitsi, että tyypin 2 diabetesta sairastavat henkilöt, jotka saivat insuliinihoitoa, saivat 279 prosenttia todennäköisemmin kuin muut potilaat sepelvaltimotauti kuin kantaväestö.

Vaikka bariatrinen leikkaus voi olla erittäin onnistunut hoito tyypin 2 diabetes, se ei ole optimaalisin vaihtoehto kaikissa tapauksissa.

Lihavuus on merkittävä kansanterveydellinen kysymys. Yksi kirjailijan potilaista, Adrian, painaa 208 kiloa ja sai potkut työstään heikkenevien terveydentilojensa vuoksi. Lukuisat henkilöt, jotka joutuvat samanlaisessa asemassa harkita jatkaa dramaattinen vaihtoehto, kuten elective painonpudotukseen leikkaus. Sitä kutsutaan bariatrinen leikkaus, ja se merkitsee poistamista merkittävä osa vatsan. Se on erittäin onnistunut hoito tyypin 2 diabetes, ja suurin osa tapauksissa, ehto yksinkertaisesti katoaa, kun potilailla on menettely. Miten se toimii? Leikkaus taas vähentää merkittävästi kulutettavien kaloreiden määrää. Tämä antaa maksalle mahdollisuuden kuluttaa glykogeenivarastojaan ja polttaa rasvavarastot, jotka olivat aiheuttaneet sen insuliiniresistenssin.

Kun P. R. Schauer kollegoineen suoritti kokeen Clevelandin klinikalla vuonna 2012, he pystyivät osoittamaan, kuinka onnistunut toimenpide voisi olla. Bariatrisessa leikkauksessa olleiden tyypin 2 diabetesta sairastavien terveys oli tutkimuksen mukaan paljon parempi kuin insuliinihoitoa saaneiden kollegoidensa. Edellisten potilaiden diabeteslääkitys oli mahdollista lopettaa kokonaan kolmen kuukauden kuluttua-he olivat täysin parantuneet! Tämä pätee 95 prosenttiin tyypin 2 diabeetikoista henkilöt, jotka käyvät läpi menettelyn. Yli 70 prosentille kaikista potilaista bariatrinen leikkaus tarjoaa lisäetuja, kuten pitkäaikaista painonpudotusta ja verenpaineen laskua. Sen täytyy olla etsimämme ihmelääke.

Ei ollenkaan. Yksi ongelmista on, että toimenpide on erittäin kallis ja erittäin tunkeileva, ja se voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia myöhemmin. Sisäinen verenvuoto, infektio ja vähentynyt ravinnon imeytyminen ovat vain muutamia komplikaatioita. Tällä pilvellä on kuitenkin hopeareunus. Hyvä uutinen on se, että bariatrisen leikkauksen hyödyt voidaan saavuttaa paljon yksinkertaisemmalla menettelyllä kuin aiemmin on ajateltu. Katsotaan ... niitä tarkemmin seuraavassa jaksossa.

Tyypin 2 diabetesta voidaan ehkäistä ja kääntää poistamalla fruktoosi ja käsitellyt hiilihydraatit ruokavaliosta.

Vuoden 2015 lopussa texasilaisessa sairaalassa oli hoidettavana kaikkien aikojen ensimmäinen kolmevuotias tyypin 2 diabetespotilas, mikä teki hänestä historian nuorimman diabetespotilaan. Mielestäni tämä on melko vahva osoitus siitä, että tauti on karannut käsistä ja että ymmärrys siitä, miten tyypin 2 diabetesta voidaan ehkäistä ja parantaa, on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Joten, mitä voit tehdä pysäyttää sen tai ainakin hidastaa sitä? On olemassa kaksi erittäin tehokasta tekniikkaa, joita voit käyttää juuri nyt. Että ensimmäinen on pysyä erossa fruktoosista. Ilmeisin paikka aloittaa on poistaa sokeri keittiöstä ja ruokapöydästä kokonaan. Tämä pätee sakkaroosiin, joka on sokeri, joka koostuu yhdestä osasta glukoosia ja yhdestä osasta fruktoosia sekä muun muassa runsaasti fruktoosia sisältävästä maissisiirapista.

Kun poistat fruktoosin ruokavaliostasi, sinun täytyy olla varovainen sen sisältämien tuotteiden suhteen, koska se on usein piilotettu niihin. Makeat juomat, kuten cocktailit, smoothiet ja maustetut vedet ovat tästä esimerkkejä. Selviä poikkeuksia tähän sääntöön ovat karkit, kakut ja leivonnaiset. Muista kuitenkin, että leipä ja pasta sisältävät usein lisäsokeria. Varmuuden vuoksi kannattaa lukea sisältölista ja välttää ostamasta kaupan hyllyltä mitään sokeria sisältävää. Kun se tulee kastikkeet, mausteet ja jopa lihat, on myös suositeltavaa edetä varoen. Sokeri on yksinkertainen ja tehokas tapa saada mikä tahansa ateria maistumaan paremmalta. Koska kauppiaat ja valmistajat ovat tietoisia tästä, he sisällyttävät sen tuotteisiinsa. Ulkona syöminen, varsinkin jos sitä tekee säännöllisesti, voi olla vaaran miinakenttä. Sinun ei pitäisi nolostua tiedustella palvelimeltasi eri aterioiden fruktoosipitoisuutta ennen tilauksen tekemistä.

Toinen tapa, jolla voit ehkäistä ja parantaa tyypin 2 diabetesta, on välttää prosessoitujen hiilihydraattien syömistä mahdollisimman paljon. Puhdistetut hiilihydraatit kuuluvat huonoimpiin ruokaryhmiin, koska niillä on rooli insuliinipitoisuuden nostamisessa vaarallisen korkeiksi. Vältä siis jalostettuja vehnäpohjaisia tuotteita, kuten leipää, pastaa, maissipohjaisia tortilloja, popcornia, ranskalaisia, sipsejä ja valkoista riisiä sekä valkoisia jauhoja. Se ei tarkoita, että sinun pitäisi hylätä Vanhat suosikkisi kokonaan. Eivät kaikki hiilihydraatit ovat sinulle pahaksi-jos korvaat puhdistetut hiilihydraatit, kuten ruskean riisin ja täysjyväpastan, saatat silti nauttia monia lempiruokiasi. Nämä vaihtoehdot eivät kiihdytä insuliinin tuotantoa läheskään yhtä paljon kuin niiden puhdistetut vastineet, ja ne voidaan sisällyttää tasapainoiseen ruokavalioon puhdistettujen hiilihydraattien korvikkeena.

Kun poistat puhdistetut hiilarit ruokavaliostasi, luot tyhjiön ravitsemusstrategiaasi. Täytä se ravitsevilla rasvaisilla ruoilla, kuten korkealaatuisilla öljyillä, äyriäisillä, avokadoilla ja pähkinöillä, jotta tunnet olosi kylläiseksi pidempään.

Pätkäpaasto on paljon tehokkaampi hoito tyypin 2 diabetekseen kuin annoshoito säännöllisesti.

Paasto on jo pitkään tunnustettu diabeteksen hoitomuodoksi. Ensimmäisen kerran sitä suositeltiin diabeteksen hoitoon vuonna 1916 yhdysvaltalaisen diabetesasiantuntijan Elliott Joslinin toimesta. Sen jälkeen koko lääketieteen alalla on kuitenkin tapahtunut paljon muutoksia. Nykyään painotetaan yhä enemmän lääkkeiden käyttöä diabeteksen hoidossa. Kuitenkin, se on ohi aika uudelleen löytää tavanomaisempia hoitoja. Joten, mitä paasto on ja miten se toimii? Yksi vaihtoehto on seurata päivittäinen annos ohjaus hoito, vaikka tämä ei luultavasti ole ihanteellinen ratkaisu. Parantaminen diabetes ja inducing painonpudotukseen eivät ole yksinkertaisia tavoitteita saavuttaa omasta. Tarkastellaan havainnot 2015 brittiläinen tutkimus, joka tarkasteli tehokkuutta standardin ravitsemusneuvonta, joka keskittyi annoksen hallinta, ja totesi, että tämä strategia epäonnistui 99,5 prosenttia kaikista osallistujista. He eivät vain pudottaneet merkittävää määrää painoa.

Syy, miksi se ei toimi on, koska vähentää päivittäistä kalorien saanti vain on vaikutus hidastaa aineenvaihduntaa ja samalla nostaa tunne nälkää. Sitä on hyvin vaikea ylläpitää, ja suurin osa laihduttajista luopuu lopulta ja palaa entiseen painoonsa. Pätkäpaasto on paljon tehokkaampi strategia. Useimmiten tämä merkitsee pidättymistä kaikista aterioista tietyn ajan, joka voi olla mitä tahansa yhdestä päivästä yhteen viikkoon. Sen jälkeen, ihmiset saattavat palata säännöllisiin ruokailutottumuksiinsa. Tämän seurauksena, se on paljon yksinkertaisempi toteuttaa kuin päivittäinen jauhaa osan ohjaus, koska työmäärä tarvitaan noudattamaan tällaista strategiaa on keskittynyt. Ja mikä tärkeintä, se on tehokas! Insuliinin tuotannon väheneminen johtuu paastosta, jolloin elimistö pysyy insuliiniherkkänä sen sijaan, että se muuttuisi hormonin vaikutuksesta insuliiniresistentiksi.

Tekniikan teho osoitettiin edelleen N. M. Harvien vuonna 2011 Isossa-Britanniassa tekemässä tutkimuksessa. Harvie teki vertailun kahden laihduttajaryhmän välillä. Ensimmäinen noudatti kalorirajoituksella varustettua välimerellistä ruokavaliota, kun taas toinen söi normaalisti viitenä päivänä viikossa ja paastosi kahtena muuna päivänä. Tutkimuksen aloittamisesta seuranneen puolen vuoden aikana molemmat ryhmät laihtuivat, mutta toisella ryhmällä insuliinitasot olivat huomattavasti alhaisemmat kuin ensimmäisellä. Näin ollen näyttää siltä, että pätkäpaasto voi olla tehokkain hoito tyypin 2 diabetekseen. Paastoamisesta on hyötyä, koska se alentaa insuliinitasoja ja insuliiniresistenssiä, jotka molemmat ovat myötävaikuttavia tekijöitä sairauteen.

Viimeinen luku kirjasta The Diabetes Code.

Tärkein viesti näissä muistiinpanoissa on: Typ 1 ja tyypin 2 diabetes ovat hyvin erilaisia sairauksia, joiden seuraukset ovat hyvin erilaiset. Verrattuna tyypin 2 diabetekseen, jota määrittelee Alhainen insuliinitaso, tyypin 1 diabetekselle on ominaista vaarallisen korkea insuliinitaso, joka puolestaan johtaa insuliiniresistenssiin ja erilaisiin vakaviin terveysongelmiin. Hyvä uutinen on, että tyypin 2 diabetes voi korjaantua, jos se havaitaan riittävän aikaisin. Hiilareiden välttämisen ja ruokavalion muutoksen yhdistelmällä, olet hyvää vauhtia toipumassa sairaudestasi. Neuvoja, jotka voidaan toteuttaa paasto on hyödyllistä, mutta sinun täytyy valita hoito, joka sopii yksilöllisiin tarpeisiin. Vaikka pätkäpaasto on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi vähentää insuliinitasoja, kaipaakin se hienosäätöä, jotta saadaan haluttuja tuloksia. Jos olet uusi käsite, se on parasta puhua lääketieteen tai ravitsemusalan ammattilainen ensin. Seuraava askel on löytää ruokavalio ja liikunta suunnitelma se toimii aineenvaihdunnallesi. Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä paaston suhteen. Jotkut pitävät pitemmistä paastoista harvemmin, kun taas toiset suosivat tiheämpiä mutta lyhyempiä paastoja. Kokeileminen on avain menestykseen. Kokeile paastota kolmesta neljään päivää kahden kuukauden välein tai vain puuttuu illallinen ja paasto kahdeksantoista tuntia ennen aamiaista joka päivä. Yritä lisäksi pitää itsesi asianmukaisesti nesteytettynä minkä kuurin tahansa aikana, ja lopeta, jos voit huonosti!

Osta kirja-The Diabetes Code by Jason Fung

Kirjoittanut: BrookPad Tiimi perustuu Jason Fungin DiabeteskoodiinVanhempi viesti Uusi postaus


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan