Arvostelut ei-fiktiivisistä kirjoista luettava — Science

A Brief History of Time by Stephen Hawking

Lyhyt ajan historia Tähtitiede Luonto Tiede Avaruustiede Stephen Hawking

A Brief History of Time by Stephen Hawking

Kun näkee taivaan täynnä tähtiä yöllä, - se on visuaalisesti häikäisevä ja ajatuksia herättävä näky. Universumin käänteistä on jotain, - joka antaa meille hetken aikaa miettiä-universumin syvällisimpiä mysteerejä. Lyhyt ajan historia auttaa valaisemaan mysteerejä paljastamalla maailmankaikkeuden periaatteet. Koska se on kirjoitettu ymmärrettävästi, se auttaa jopa niitä, jotka eivät ole tieteellisesti taipuvaisia ymmärtämään, miksi kosmos on olemassa, miten se tuli, ja miltä tulevaisuus näyttää. Opit myös outoja ilmiöitä, kuten mustia aukkoja, jotka ovat eräänlainen tyhjiö, joka vetää kaiken (tai lähes kaikki) kohti niitä. Vielä tärkeämpää on, että opit ajan salat itse, koska nämä muistiinpanot tarjoavat vastauksia kysymyksiin, kuten "kuinka nopeasti on aika ohi?" ja "mistä tiedämme, että se etenee?"

Lue lisää →


Helgoland by Carlo Rovelli

Carlo Rovelli Sähkö- Tekniikka Helgoland Luonto Kvanttifysiikka Tiede Tekniikka

Helgoland by Carlo Rovelli

Werner Heisenberg ei voi pysäyttää aivastusta kesällä 1925, mikä sattuu olemaan allergiakausi. 23-vuotias tutkija pakenee Pohjanmeren pieneen kallioiseen saareen Helgolandiin heinänuhan oireiden lievittämiseksi. Hän alkaa miettiä varovasti atomeista, kun hän on täällä, ja lopulta pystyy hengittämään syvään. Hänen löytöillään on syvällinen vaikutus fysiikkaan ja ymmärryksemme todellisuudesta. Fyysikon Carlo Rovellin erinomaisen tarinankerronnan perusteella nämä muistiinpanot kertovat kiehtovan tarinan siitä, kuinka tutkijat löysivät kvantimekaniikan. Kirjan läpi käydessäsi opit, mitä Heisenbergin ideat kertovat meille subatomisten hiukkasten omituisesta ja paradoksaalisesta maailmasta, ja näet kuinka hänen löytönsä paljastavat kysymykset, jotka edelleen hämmentävät tutkijoita tänään. Tutustu kuinka heinänuhka auttoi tutkijoita löytämään kvanttifysiikan, kun asia ei oikeastaan ​​ole esine ja miksi multiversesejä ei vaadita näissä muistiinpanoissa.

Lue lisää →


Steve Jobs by Walter Isaacson

Liiketoiminnan elämäkerrat Tietokoneet Insinööri elämäkerrat Muistelmat Tiede Steve Jobs Tekniikka Walter Isaacson

Steve Jobs by Walter Isaacson

Steve Jobsin panoksen merkityksen liioitteleminen nykyaikaisen, tietokonevälitteisen maailman kehitykseen olisi vaikea tehdä oikeudenmukaisuutta. Työpaikat, yksimielisyys perfektionisti, oli myös visionääri, joka halusi muuttaa maailmaa teknologisen kehityksen avulla. Tämä myydyin kirja paljastaa, että vaikka Jobsin perfektionismi ja intohimo ajoivat hänet suuruuteen, nämä samat ominaisuudet olivat myös kitkan ja kitkan lähde yrityksen sisällä. Työpaikkojen käyttäytymistä luonnehdittiin usein brattisiksi vuorovaikutuksessaan työntekijöiden ja kollegoiden kanssa huolimatta siitä, että työpaikat väittivät, että hän yritti vain motivoida ihmisiä tekemään parhaan työn. Seuraavat muistiinpanot yksityiskohtaisesti yksi aikamme vaikutusvaltaisimmista teknologiakuvakkeista, samoin kuin uskomattoman tarinan teini -ikäisestä kepposta, joka johti kumppanuuden muodostamiseen, josta tulee yksi arvokkaimmista teknologiayrityksistä planeetan edessä.

Lue lisää →