Arvostelut ei-fiktiivisistä kirjoista luettava — Psychology

Claudia Hammondin lepotaide

Claudia Hammond Terveys Elämäntapa Mielenterveys Motivoiva oma -apu Psykologia Sosiaalipsykologia Lepotaide

Claudia Hammondin lepotaide

Et ole yksin, jos huomaat, että elämä on toisinaan vaikeaa. Elämä on jatkuva stressin lähde. Jokainen pieni asia kasvaa, työpaineesta stressiin kotona, avaamattomat sähköpostit astiaan jättämättömiin - ja jatkuva eksistentiaalinen ahdistus ei helpompaa. Hyvä uutinen on, että stressille on yksinkertainen lääke: unta. Juuri tästä syystä loput testi, joka on kaikkien aikojen suurin REST -tutkimus, yritti tunnistaa tarkalleen nämä toiminnot, joita yksilöt pitävät kaikkein rauhallisimpana. Tietokilpailu kesti 40 minuuttia ja sai vastauksia yli 18 000 yksilöltä 135 maasta vuonna 2016. Kymmenen lepoaite oli myös kymmenen rauhallista toimintaa. Nämä muistiinpanot tarjoavat käsityksen viidestä edellä kuvatusta kymmenestä toiminnasta. Heidän selityksensä molemmille miksi nämä toiminnot ovat palauttavia ja kuinka oikean lepoajan saaminen voi parantaa elämääsi kietoutuneita koko kirjan ajan.

Lue lisää →


Noise by Daniel Kahneman, Olivier Sibony and Cass R. Sunstein

Yritys Daniel Kahneman Rahoittaa Johtamistaidot Metodologia Melu Psykologia

Noise by Daniel Kahneman, Olivier Sibony and Cass R. Sunstein

Harkitse seuraava skenaario: sinulla on sekuntikello kädessäsi. Käynnistä kello ja pysäytä se tarkalleen 10 sekunnin kuluttua. Kaikki ilman vilkkailua. Jos toistat tämän prosessin monta kertaa peräkkäin, huomaat, että 10 sekuntia pistettä piste on lähes vaikeaa. Joskus olet vähän liian lyhyt, ja joskus vielä vähän kauemmin. Saatat olla poissa muutaman millisekunnin kerrallaan. Toisinaan se on sekunnin murto-osa, tai jopa enemmän. Joka tapauksessa teillä on kokoelma virheitä, joilla ei ole selkeää kuviota eikä mitään selvää alkuperää tämän pienen kokeen tuloksena. Tämä on esimerkki melusta tai monista ennalta arvaamattomista päätöksistä. Ja vaikka virheenne tässä pienessä sekuntikellossa vaikuttavat harmittomilta, kuten pian huomaatte, erilaisilla arvosteluilla, kuten näillä voi olla paljon vakavampia seurauksia. Hyväksykää kutsuni oudolle melulle.

Lue lisää →


12 Jordan B. Petersonin elämää koskevat säännöt

12 Elämän sääntöjä Sovellettu psykologia Perhe terveys Jordan B. Peterson Elämäntapa Psykologia

12 Jordan B. Petersonin elämää koskevat säännöt

Uusi kirja, 12 Life For Life (2018), esittelee lukijoille inventaarion elämän kiireellisimmistä ongelmista sekä haasteista, jotka ovat olleet ihmismielessä sivilisaation alkamisen jälkeen. Auttaaksemme meitä elämään merkityksellistä elämää, kirjailija Jordan B. Peterson on koonnut joitain kestävimpiä filosofisia ja teologisia lausuntoja sekä joidenkin rakastetuimmista tarinoidemme opetuksia 12 periaatteen kokoelmaan. Näitä selkeitä ja johdonmukaisia ​​sääntöjä, jotka hyödyntävät filosofiaa, psykologiaa, historiaa ja myyttiä, voivat seurata kuka tahansa.

Lue lisää →


Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

Perhe Virtaus Terveys Elämäntapa Mihaly csikszentmihalyi Psykologia Erityiset aiheet

Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

Kun jotkut ihmiset elävät iloisen ja luovan elämän, toiset näyttävät olevan jumissa mukavassa, mutta stressaavassa rutissa. Mikä on tietyistä ihmisistä, jotka tekevät heistä onnellisia ja luovia? Virtaus, Mihaly Csikszentmihalyi, tarjoaa liuoksen. Psykologian maamerkkikirjan Flow: n mukaan yhä huolestuneemmissa ja hajamielisissä elämäntapoissamme saatamme olla liian keskittyneet ulkoisiin kannustimiin ja mielipiteisiin, mikä johtaa uupumiseen (esimerkiksi vertaamalla pakonomaisesti itseäsi ikätovereihimme). Kirja tarjoaa kaivattua parannusta, joka tarjoaa menetelmät, joiden avulla voimme keskittyä sen sijaan sisäisiin palkkioihin, mikä voi johtaa meihin niin täysin uppoutumaan harrastuksihimme, että saavutamme puhtaan virtauksen tilaan. Seurauksena on, että emme yksinkertaisesti välitä ulkoisista palkinnoista, kuten vallasta tai rahasta, emmekä edes vaivaudu tutkimaan muiden näkemyksiä tässä tilassa.

Lue lisää →


Superforecasting by Philip E. Tetlock and Dan Gardner

Dan Gardner Terveys Elämäntapa Philip E. Tetlock Psykologia Sosiaalinen Supervaiheinen

Superforecasting by Philip E. Tetlock and Dan Gardner

Ennusteet ja ennusteet on tehty monenlaisia aiheita, kuten sää, osakemarkkinat, ensi vuoden budjetti, ja jotka voittavat tämän viikonlopun jalkapallo peli, monien muiden. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita aiheita, joista teemme ennusteita. Ennakoinnin pakkomielteen vuoksi järkytyimme, kun tapahtumat eivät paljastu tavalla, jolla odotimme heitä. Joten, voiko ennustaa, että ovat tarkempia kuin ne ovat tänään? Heillä on kyky. Muutaman kuukauden kuluessa pystymme tuottamaan superennusteita, jotka on trimmattu ja jotka on suunniteltu uudelleen jokaisen uuden tiedon kanssa, ja sitten arvioida ja parantaa sen jälkeen, kun ennustettu tapahtuma on tapahtunut. Näissä muistiinpanoissa tarkastelemme vaikeaa mutta kiehtovaa taitoa tuottaa äärimmäisiä ennusteita, joka on sekä kova ja mielenkiintoinen.

Lue lisää →