Arvostelut ei-fiktiivisistä kirjoista luettava — Finance

Richard Kochin 80/20 periaate

Yritys Rahoittaa Hallinto Johtamistaidot Richard Koch 80/20 periaate

Richard Kochin 80/20 periaate

Joka päivä nykypäivän nopeatempoisessa maailmassa monien meistä on käsiteltävä epärealistisesti suuria tehtäväluetteloita, joita näyttää mahdotonta suorittaa. On mahdollista tulla töihin päätetty suorittaa ensimmäinen työ luettelossa mahdollisimman pian, jotta voidaan huomata, että kaksi muuta askareita on syntynyt tällä välin. Samoin yritykset joutuvat monimutkaisuuteen, kun he yrittävät palvella useita markkinoita, joilla on laajat monenlaisia ​​tavaroita, jolloin ne kaikki kuin pelle sirkussa. Maailman nykytilan vuoksi on tärkeämpää kuin koskaan ymmärtää, mikä on todella välttämätöntä. Siksi on kriittistä ymmärtää 80/20 -periaate, joka näyttää olevan petollisesti yksinkertainen, mutta on erittäin tehokas. Tämän ilmeisesti yleistä epäsuhta ponnistelujen ja palkinnon välillä voi antaa sinun hyödyntää paremmin työaikaa.

Lue lisää →


Noise by Daniel Kahneman, Olivier Sibony and Cass R. Sunstein

Yritys Daniel Kahneman Rahoittaa Johtamistaidot Metodologia Melu Psykologia

Noise by Daniel Kahneman, Olivier Sibony and Cass R. Sunstein

Harkitse seuraava skenaario: sinulla on sekuntikello kädessäsi. Käynnistä kello ja pysäytä se tarkalleen 10 sekunnin kuluttua. Kaikki ilman vilkkailua. Jos toistat tämän prosessin monta kertaa peräkkäin, huomaat, että 10 sekuntia pistettä piste on lähes vaikeaa. Joskus olet vähän liian lyhyt, ja joskus vielä vähän kauemmin. Saatat olla poissa muutaman millisekunnin kerrallaan. Toisinaan se on sekunnin murto-osa, tai jopa enemmän. Joka tapauksessa teillä on kokoelma virheitä, joilla ei ole selkeää kuviota eikä mitään selvää alkuperää tämän pienen kokeen tuloksena. Tämä on esimerkki melusta tai monista ennalta arvaamattomista päätöksistä. Ja vaikka virheenne tässä pienessä sekuntikellossa vaikuttavat harmittomilta, kuten pian huomaatte, erilaisilla arvosteluilla, kuten näillä voi olla paljon vakavampia seurauksia. Hyväksykää kutsuni oudolle melulle.

Lue lisää →


Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman

Sovellettu psykologia Yritys Daniel Kahneman Nopea ja hidas Rahoittaa Hallinto Johtamistaidot Ajattelu

Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman

Ajatuksissamme on kiehtova draama, joka on edennyt, elokuvan kaltainen juoni, jossa on kaksi päähenkilöä, joka on täynnä käänteitä, käännöksiä, draamaa ja väliaikaa. Järjestelmä 1 on impulsiivinen, automaattinen, intuitiivinen järjestelmä 1 ja järjestelmä 2 on ajattelu, metodinen ja laskentajärjestelmä 2 ovat kaksi ominaisuutta. Kun he kilpailevat keskenään, heidän vuorovaikutuksensa vaikuttavat ajattelutapaan, arviointiin ja valintoihin ja käyttäytyvät kokemuksemme seurauksena. Järjestelmä 1 on aivojemme osa, joka toimii vaistomaisesti ja äkillisesti ja joka toimii usein ilman tietoista tietämystämme tai lupaa. Tämä järjestelmä on mahdollista kohdata työssä, jos olet alttiina erittäin kovalle ja odottamattomalle äänelle. Mitä aiot tehdä? Siirrät todennäköisesti huomion ääneen erittäin nopeasti ja vaistomaisesti kuultuaan sen. Järjestelmä 1 koostuu seuraavista komponenteista:

Lue lisää →


Outliers by Malcolm Gladwell

Yritys Ura Rahoittaa Malcolm Gladwell Poikkeavuus

Outliers by Malcolm Gladwell

Oletko koskaan lukenut elämäkerran kuuluisasta henkilöstä, jossa yksilön menestys on osoitettu tyhmälle onnea? Jos sinulla on, et ole yksin. Todennäköisesti ei. Sen sijaan, kun kyse on menestystarinoista, haluamme uskoa, että kyseiset yksilöt ovat saavuttaneet asemansa omien kykyjensä ja kovan työnsä avulla. Tämä on myytti "itse tekemästä miehestä", ja nämä muistiinpanot osoittavat, että se perustuu hiekkaan kuin kallioon. Näet, kuinka monta näkymätöntä muuttujaa vaikuttaa ihmisen menestykseen ja kuinka moni näistä tekijöistä ei ole kyseessä olevan yksilön hallinnan ulkopuolella. Löydät miksi Bill Gates ja Beatles olivat niin menestyviä; Miksi syntymäpäiväsi on saattanut pilata mahdollisuudet olla jääkiekko suuri; Ja mitä riisinviljelyllä on aritmeettisten kykyjen kanssa näissä muistiinpanoissa.

Lue lisää →


Chris Bailey hyperfocus

Yritys Chris Bailey Luovuustaidot Rahoittaa Hyperfocus Hallinto Johtamistaidot Omahyvä Ajanhallinta

Chris Bailey hyperfocus

Muistatko edes ajanjakson, jolloin sinulla oli jatkuva huomioväli, joka kesti yli muutaman minuutin? Oliko aika, jolloin pystyit liukumaan työn läpi ilman sivuttaisia, ja kestää tunteja tehdäksesi jotain, joka nyt kestää päiviä? Realistisesti muistat todennäköisesti ajanjakson, jolloin asiat olivat sellaisia ​​- mutta se oli todennäköisimmin ennen matkapuhelimien kehittämistä ja ennen Facebookin luomista. Toisin sanoen on kulunut jonkin aikaa. Tämän asiakirjan tarkoituksena on auttaa sinua tässä prosessissa. Keskittymiskykyä voidaan parantaa käyttämällä muutamia peruskonsepteja ja yksinkertaisia ​​menetelmiä. Tämä auttaa sinua myös olemaan luovampi seurauksena. Tämä muistiinpanojoukko selittää, miksi tunnin hälytyksen asettaminen voi olla hyödyllistä keskittymisellesi, kuinka unelmointi voi auttaa suunnittelussa ja mitä Scatterfocus on.

Lue lisää →