Outliers by Malcolm Gladwell

Yritys Ura Rahoittaa Malcolm Gladwell Poikkeavuus

The Story of Success

Outliers by Malcolm Gladwell

Buy book - Outliers by Malcolm Gladwell

What exactly is the subject of the book Outliers?

A study of people who attain exceptional levels of achievement – whether in mathematics, athletics, law, or any other field – that is beyond the range of typical experience is the subject of the documentary Outliers (2009).
We tend to believe that these outliers possess some secret inherent talent that allows them to climb to the top of their respective professions, but other variables, such as family, culture, and even birthdates, may have a significant impact on their level of success.

Who is it that reads the book Outliers?

  • Anyone who wants to get a better grasp of what it means to be successful and how to attain it should read this book.
  • Teachers, coaches, and those who work in the training industry
  • consultants and others who are engaged in reforming government policies

What is Malcolm Gladwell's background?

Malcolm Gladwell is a staff writer for the New Yorker magazine. He lives in New York City. He started his professional journalistic career as a correspondent for the Washington Post, where he covered business and science. He was named to Time magazine's list of the 100 most influential persons in the world in 2005.
Along with outliers, Gladwell is the author of many other best-selling books, including the tipping point: how small things can make a huge difference and note: the power of thinking without thinking (both published by Penguin).

Mitä siinä tarkalleen on minulle? Discover why the concept of "self-made" success is a fallacy.

Have you ever read a biography of a famous person in which the individual's success is ascribed to sheer dumb luck? If you have, you are not alone. Most likely not. Instead, when it comes to success tales, we like to believe that the individuals in question have achieved their position by their own abilities and hard work. This is the myth of the "self-made man," and these notes will demonstrate that it is based on sand rather than rock. You'll see how many invisible variables affect a person's success, and how many of those factors are outside the control of the individual in question. You will discover why Bill Gates and The Beatles were so successful; why your birthdate may have ruined your chances of being an ice hockey great; and what rice farming has to do with arithmetic abilities in these notes.

The concept of the "self-made man" is highly valued in our society.

When we meet a brilliant mathematician, we have a tendency to believe that his ability to reason logically is something he was born with. The same may be said about the agility of elite athletes, the sense of rhythm of musicians, and the problem-solving abilities of computer programmers. This is due to the fact that we are naturally inclined to credit an individual's success or accomplishment to his or her own efforts and inherent talents. While running for governor of Florida, Jeb Bush used the phrase "self-made guy" to describe himself as part of his overall campaign plan. This is, to put it mildly, absurd; he was descended from two American presidents, a rich Wall Street banker, and a United States senator among his direct family members. Nonetheless, since individuality is so valued in our society, he attempted this approach.

Jeb Bushin saavutukset asettavat hänet ulkopuolelle - henkilölle, joka on saavuttanut jotain tilastollisesti poikkeuksellista. Aivan kuten Bushin onnekas tausta auttoi häntä menestyksen saavuttamisessa, niin myös vähemmän suotuisat ulkoiset olosuhteet auttavat muita poikkeavuuksia nousemaan keskiarvon ulkopuolelle. Korostamme niin suurta painotusta ihmisille ja heidän "itse tekemiinsä" saavutuksiinsa, jotka päätämme usein unohtaa tai vähentää muiden muuttujien merkitystä. "Itse tekemän kaverin" myytti on olemassa-ja se on erittäin, erittäin suosittu myytti.

Kun saavutat tietyn kehityksen kohdan, ylimääräiset taidot eivät ole enää hyödyllisiä.

Huolimatta siitä, että fyysiset ominaisuudet ovat välttämättömiä, 6'10: n ollessa "korkeus ei heti käänny miljoonan dollarin koripallokauppaan, ja korkean IQ: n saaminen ei automaattisesti käännä Nobel-palkintoa. Mikä on syy tähän? Siellä on? "Kynnys" joihinkin menestykseen liittyville ominaisuuksille, kuten koripalloilijoiden korkeus tai matemaatikkojen kvantitatiivinen älykkyys. Esimerkiksi koripalloilija saavuttaa tietyn korkeuden, pari tuumaa ei tee paljon eroa hänen esityksensä.

Muilla aloilla, kuten koulutuksella, yhtäläisyyksiä, joissa myöntävä toimintapolitiikka on johtanut tiettyihin lakikouluihin vähentääkseen heidän rotuvähemmistöjen jäsenten pääsykriteerejä. Kun jatko-saavutuksia arvioidaan, vähemmistöjen ja muiden kuin vähemmistöjen opiskelijoiden välillä ei enää ole merkittävää eroa lakikoulun kokonaismäärän suhteen. Huolimatta siitä, että vähemmistöopiskelijat ansaitsevat vertailukelpoisia tuloja, heillä on pahempaa akateemista suorituskykyä sekä ennen lakikoulua että koko lakikoulusta, saavat saman määrän palkintoja ja antavat saman määrän panosta lailliselle yhteisölle kuin heidän valkoisten kollegansa.

Sama tapa, että korkeus lasketaan vain tietyssä määrin koripalloilijoissa, kun olet hankkinut tietyn tason laillisen tiedon, muut muuttujat alkavat olla suurempi rooli. Liittyvät taidot ja ominaisuudet ovat välttämättömiä perustan menestykseen ammatissa - et voi tulla oikeudelliseksi asiantuntijaksi, jos sinulla ei ole loogisia päättelytaitoja - mutta kun olet saavuttanut taidot esteen, jopa pienet parannukset luonnollisessa päättelykyvyssä eivät kuljeta Olet kauempana urallasi. Muut tekijät, kuten sosiaaliset taidot, kontaktit tai jopa onnekas tauko, määräävät menestyksen.

Maailmanluokan asiantuntemuksen saavuttamiseksi mistään vie noin 10 000 tuntia harjoittelua-mikä ei ole pieni saavutus.

Huolimatta siitä, että kyky on kiistatta tärkeä osa menestyksen kaavaa, näyttää siltä, ​​että kova ponnistus on ainakin yhtä välttämätöntä, ellei enemmän. Bill Gates omistautui huomattavan määrän vaivaa tietokoneohjelmoinnin tutkimiseen. Beatles vietti huomattavasti aikaa esiintymiseen lavalla. Huolimatta siitä, että he olivat myös erittäin lahjakkaita ihmisiä, heidän pitkittynyt harjoittelu nosti heidät maailmanluokan esiintyjien tasolle. Tutkimukset ovat osoittaneet, että maailmanluokan asiantuntemuksen hankkimiseksi kaikesta, sinun on otettava "kriittinen vähimmäismäärän" aika-noin 10 000 tuntia-harjoitteluun. On sanomattakin selvää, että kaikilla ei ole ylellisyyttä viettää niin paljon aikaa tiettyyn taitoon tai harrastukseen.

Ensinnäkin sinulle on annettava mahdollisuus aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa saadaksesi mahdollisimman paljon harjoittelua ja saada etuja kilpailijoihisi verrattuna. Sinulla tai perheelläsi on myös taloudellisia keinoja tukea sinua; On vaikea löytää aikaa työhön tai kotitalouksien tehtäviin, kun työskentelet 40 tuntia viikossa yrittääksesi tulla maailmankuuluksi viulistiksi. Riippuen siitä, mitä haluat saavuttaa, saatat tarvita myös pääsyä kalliisiin, huipputeknisiin laitteisiin tehtävän suorittamiseksi. Perheen ja ystävien sekä valmentajien, ohjaajien ja mukavien ihmisten kannustamisen lisäksi on mahdollista saada kaikki nämä asiat, kuten Bill Gates tai The Beatles tekivät aikansa. Tosiasia on, että monet yksilöt eivät, ja seurauksena heiltä kielletään pääosin mahdollisuus saavuttaa maailmanluokan asiantuntemus omilla alueillaan.

Kuukausi, jolloin syntyi, voi olla merkittävä vaikutus elämäsi tuloksiin.

"Suhteellinen ikä" - toisin sanoen kuinka vanha olet suhteessa muihin kehitysryhmän ihmisiin - voi tehdä tai rikkoa sinut monissa olosuhteissa. Otetaan esimerkiksi Kanadan nuorten jääkiekkoliitojen ikäryhmien kelpoisuuspäivämäärä, joka on 1. tammikuuta. Kaikki samassa kalenterivuonna syntyneet lapset kilpailevat keskenään. Vaikuttaa kohtuulliselta, eikö niin? Se ei ole, laittaa se lievästi. Tammikuussa syntyneet lapset ovat sidoksissa joulukuun loppua kohti syntyneitä, vuosittaisten rajapäivien mukaan. Toisin sanoen joulukuussa syntyneet lapset kilpailevat lasten kanssa, jotka ovat pääosin vuoden vanhempia kuin he ovat. Vaikka järjestelmä on luonnostaan ​​epäreilu, se tuottaa myös itsensä toteuttavan profetian: valmentajat ylistävät parhaimpia yhdeksänvuotiaita, koska he ovat vahvempia ja parempia pelaajia, kun todellisuudessa he eivät ole kumpikaan; Ne ovat yksinkertaisesti yhden vuoden vanhempia-merkittävä ero, kun vuosi edustaa kahdeksasosaa elämästäsi.

Lapset, joille on annettu epäreilua ikäetuja, saavat parempaa rohkaisua ja mahdollisuuksia kasvaa kriittisellä kehityskaudellaan, mikä heille on hyötyä. Tätä kutsutaan kumulatiiviseksi etuna, ja se selittää, miksi Kanadan ammattimaiset jääkiekkoilijat juhlivat syntymäpäiviään useammin vuoden alkupuolella kuin toisella puoliskolla. Ajatus voi ylittää mielesi, että se on "ei iso ongelma", koska et osallistu jääkiekkoon. "En ole edes Kanadan kansalainen!" Kaikilla alueilla, joilla yksilöt jaetaan ikäpohjaisiin ryhmiin vuosittaisten rajapäivien perusteella, suhteellinen ikä voi kuitenkin johtaa epätasaisiin mahdollisuuksiin nuoremmille tai vanhemmille. Niitä löytyy suurimmasta osasta urheiluliigan. Onko olemassa toista paikkaa, josta näitä löytyy? Koulut.

Rajoitetun huomionsa vuoksi viisivuotias voi virheellisesti uskoa olevansa "ongelma lapsi", ja hän voi kasvaa uskovansa olevansa yksi. Hän kasvaa Harvardin opiskelijaksi samaan aikaan kuin melkein kuusivuotias rauhallinen, joka istuu hänen vieressään.

Ympäristöllä, jossa sinua nostetaan, voi olla merkittävä vaikutus kykyosi saavuttaa menestys.

Kun saavutat tietyn pätevyyden, luontaiset kykysi lakkaavat olevan merkityksellisiä menestyksen pyrkimyksissäsi. Käytännön älykkyys on paljon tärkeämpi otettava huomioon kuin akateeminen älykkyys. Se on ”menettely” -tietoa, joka erottaa käytännön älykkyyden: ymmärtää kuinka analysoida ja manipuloida sosiaalisia olosuhteita tavoitteidesi saavuttamiseksi - toisin sanoen tietäen kuka kysyä, mikä kysymys ja milloin. Ihmisten kyky harjoittaa ja neuvotella viranomaisten lukujen kanssa voi auttaa heitä siirtymään lähemmäksi heidän halutunsa lopputuloksensa. Tämä ei ole jotain, joka tulee sinulle luonnollisesti. Sosiologi Annette Lareau havaitsi, että rikkaammat vanhemmat ovat todennäköisemmin kuin alaluokan vanhemmat, jotka herättävät lapsilleen "oikeuksien" tunnetta elämässään. Kaiken kaikkiaan vanhemmat tekevät tämän kiinnittämällä enemmän huomiota lapsiinsa tai ainakin tarjoamalla lapsilleen stimuloivia toimia, jotka rohkaisevat älyllistä kehitystä.

He herättävät lapsilleen kykyä vaatia kunnioitusta ja "räätälöidä" asetusta omien vaatimustensa täyttämiseksi. Toisin sanoen he herättävät lapsilleen käytännön älykkyyden tunteen. Verrattuna rikkaampiin vanhempiin, viranomaiset pelkäävät usein pienen tulotason vanhempia ja antavat heidän lapsilleen noudattaa "luonnollisen kehityksen" mallia-push-tuottamista on vähemmän kuin varakkaammissa kodeissa. Tuloksena on, että köyhdytetyt opiskelijat saavat vähemmän todennäköisesti käytännön älykkyysopetusta, mikä vähentää merkittävästi heidän mahdollisuuksiaan saavuttaa menestys koulussa.

Vuosi, jolloin syntit, voi tehdä tai pilata elämäsi.

Elämän "epäreilujen" hyötyjen esiintyminen voi esiintyä odottamattomimmista lähteistä. Harkitse monien tunnettujen ohjelmistojen miljonäärien, kuten Bill Gates, Steve Jobsin, ja Bill Joy: n, Sun Microsystemsin perustaja Bill Joy. Kaikilla heillä oli poikkeuksellinen kyky loogiseen ajatteluun, samoin kuin kunnianhimoa, käytännön älykkyyttä ja mahdollisuuksiaan asettaa kykynsä testiin monissa tilanteissa ja tilanteissa. Onko poikkeuksellisen onnistuneen lopulta ratkaistu arvoitus? Ei niin nopeasti, ystäväni. Se, että heillä oli mahdollisuuksia, ei ole asia; Se on se, että heillä oli erityinen mahdollisuuksien sekvenssi, joka antoi heille mahdollisuuden kerätä 10 000 tuntia tietokoneohjelmointikokemustaan ​​juuri oikeaan aikaan historiassa.

Heidän syntymänsä tuli täydellisellä hetkellä, jotta he voisivat hyödyntää jatkuvasti muuttuvaa ohjelmistoteollisuutta: riittävän myöhässä saadakseen uuden tietokonemallin, joka teki yksinkertaisemmaksi ohjelmointiongelmien selvittämiseksi, mutta ei niin myöhään, että muut voisivat varastaa ideoitaan ennen kuin he voisi toteuttaa ne. Oli myös tärkeää olla sopiva ikä, kun he aloittivat liiketoiminnan; Jos he olisivat olleet huomattavasti vanhempia, he ovat saattaneet olla kiinnostuneempia "asettumisesta" sen sijaan, että he olisivat ottaneet valtavia riskejä, jotka antoivat heille mahdollisuuden menestyä. Vaikka kaikki suuret ohjelmistoyrittäjät eivät syntyneet vuosina 1954–1956, se tosiasia, että niin monet osoittivat, että oikeassa paikassa oleminen oikeaan aikaan on tärkeää.

Mistä olet kotoisin sekä maantieteellisesti että kulttuurisesti, voi olla merkittävä vaikutus kykyynne menestyä.

Olet epäilemättä tietoinen ajatuksesta, että aasialaiset ovat luonnollisesti lahjakkaita matematiikassa. Jotkut saattavat huutaa: "Poliittisesti väärin!" Kun he kuulevat tämän, itäkulttuurissa on kuitenkin monia näkökohtia, jotka todella auttavat lapsia menestymään matematiikassa. Ensimmäinen on kielen kysymys. Aasian kielillä, kun lapset oppivat numeroiden sanat, heille opetetaan heti myös numeroita, jolloin he voivat rakentaa matemaattisen soveltuvuutensa varhaisesta iästä lähtien. Riisinviljely, joka on Aasian ruokavalion tukikohta, ei vain auta lapsia oppimaan kieltä, vaan auttaa heitä myös oppimaan aritmeettista, koska riisinviljely edistää vahvaa työetiikkaa. Riisin viljely on paljon vaikeampaa kuin länsimaisten viljelykasvien viljely. Menestyvän ja kannattavan riisin sadonkorjuun tarkkuus, koordinointi ja kärsivällisyys.

Euroopan feodaalijärjestelmien viljelijöillä ei ollut juurikaan osoitettavaa ponnisteluistaan; Heidät pakotettiin antamaan suurimman osan sadostaan ​​julmiin vuokranantajille. Feodaaliset järjestelmät eivät kuitenkaan olleet suosittuja Aasiassa, ja riisinviljely tarjosi selkeän yhteyden ponnistelujen ja viljelijän palautuksen välillä. Tämän vuoksi kovan työn kulttuuri kukoisti; Yksi erityisen valaiseva ikivanha sananlasku sanoi: "Kukaan, joka ei voi herätä ennen auringonnousua kolmesataa kuusikymmentä päivää vuodessa, ei tee perheestään varakkaita." Mitä tällä on tarkalleen aritmeettisen kanssa? Esimerkiksi aritmetiikka on vaikeaa, ja voit viettää tunnin yrittäessään selvittää, miksi saat jatkuvasti -17, kun vastauksen tulisi olla 19 473,6, kun sinun pitäisi saada 19.473.6. Tutkimusten tulokset ovat osoittaneet, että länsimaiden oppilaat menettävät aritmeettiset ongelmat paljon nopeammin kuin itämaiden opiskelijat.

Yleensä kyllä, kyllä, aasialaiset ovat yleensä erinomaisia ​​matematiikassa; Se on osa heidän kulttuuriperintöään. Riisikentän työntekijöistä laskeutuvat ihmiset ovat todennäköisemmin positiivisia asenteita työhön, mikä voi olla erityisen hyödyllistä matematiikkaa tutkiessaan. Tämä taipumus jatkuu myös sen jälkeen, kun perheet ovat luopuneet riisikentänsä monien sukupolvien ajan.

Jos ymmärrämme kulttuuriperinnön merkityksen, voimme auttaa enemmän yksilöitä heidän pyrkimyksissään saavuttaa menestystä - ja välttää epäonnistuminen.

On olemassa muita vähemmän ei-nimeäisiä poikkeavuuksia, kuten lentoonnettomuuksia, jotka on mainittava. Tämä hyvin harvinainen tapahtuma tapahtuu melkein yleensä pienten ongelmien tai virheiden epätodennäköisen peräkkäisen peräkkäisen kertymisen seurauksena, joista jokainen ei olisi ollut yksinään merkityksetön. Aivan kuten Bill Gates oli onnekas törmäämään yhden mahdollisuuden toisensa jälkeen, lentäjät saattavat törmätä peräkkäin pieniin asioihin, jotka rakentuvat suureen katastrofiin. Esimerkiksi Korean Air, kuljetusyhtiöllä, jolla oli huono turvallisuusrekisteri ennen vuotta 2000, on valittu. Heidän kaatumisasteensa oli yli seitsemäntoista kertaa suurempi kuin koko teollisuuden normi. Muissa tapauksissa, kuten Aasian matematiikan taipumus, tämä huono kokemus voidaan selittää kulttuuriperinnöillä.

Korean kulttuuri korostaa voimakkaasti arvovaltaisia ​​hahmoja, ja on tapana jatkuvasti lykätä suuremman auktoriteetin asemissa olevia. Alemman tason miehistön jäsenet eivät ehkä tunne mukavaa kritisoida kapteenia, jos päällikkö tekee virheen lentokoneessa, koska heidän kulttuuriperintönsä sanelee, että heidän ei pitäisi. On mahdollista, että yksi Korean ilman onnettomuuksista Guamissa johtui tällaisen viestinnän erittelystä. Ensimmäinen upseeri yritti ilmoittaa väsyneelle kapteenille, että näkyvyys oli liian alhainen visuaalisen lähestymistavan suhteen kiitotielle, mutta kapteenin järkyttämiseksi pikaohjeella hän vain kysyi: "Etkö oleta, että sataa enemmän sataa enemmän ? ". Erityisesti tällä alueella? " Kapteeni jätti ensimmäisen upseerin houkuttelemisen säästä, ja heidän lentokoneensa kaatui hänen päätöksensä seurauksena kukkulalle.

Korean ilmassa rekrytoi amerikkalaisen yrityksen, jossa tunnustettiin, että Korean kulttuuriperintö hierarkian korealainen kulttuuriperintö voi aiheuttaa vaikeuksia lentokoneen jäsenten viestinnän taitojen parantamiseksi. Nyt yhtiön turvallisuustiedot ovat samanlaisia ​​kilpailijoidensa kanssa.

Jos pystymme tunnistamaan tekijät, jotka vaikuttavat epätasa -arvoisiin toimintakenttiin, voimme lisätä yksilöiden mahdollisuuksien määrää saavuttaa.

On harvinaista, että menetelmät, joita käytämme syntyvän potentiaalin vähentämiseksi menestystarinoihin, ovat tehokkaita tai tehokkaita, ja lopputulos on pieni määrä menestyviä poikkeavuuksia. Vuotuiset jääkiekon rajapäivät viittaavat siihen, että vuoden lopulla syntyneiden juniorien on kilpailtava melkein vuoden vanhemmille lapsille kuin he ovat. Kanadassa 27. joulukuuta syntynyt NHL -pelaaja ei toisaalta voi pyytää äitiään palaamaan ajassa taaksepäin ja välttämään synnytystä 1. tammikuuta saakka, eikä häntä pidä pakottaa toivomaan, että hän voisi. Tuhansien jääkiekkoilijoiden, jotka ovat saattaneet kehittää vahvan työetiikan tai oppineet käsittelemään kiekkoa paremmin kuin kukaan muu liigassa, puuttuu mahdollisuuksia, koska resurssit on osoitettu niille, joilla on epäoikeudenmukainen etu, koska heidän syntymänsä syntymänsä aikana tapahtuu sopivana ajankohtana vuodesta. . Jotkut ihmiset hyötyvät kumulatiivisesta edusta, kun taas toiset kärsivät kumulatiivisesta haitosta.

Kun tämä järjestelmän heikkous on tunnistettu, se on kuitenkin mahdollista korjata. Vaihtoehtona vuosittaisten rajapäivien hyödyntämiselle, saatamme jakaa nuoret jääkiekkoilijat neljä kertaa niin moniin ryhmiin, kunnes suhteellisen iän hyöty ei ole heille enää edullista. Vauvat tammikuusta maaliskuuhun pelaaminen yhdessä ryhmässä, vauvat huhtikuusta kesäkuuhun toiseen ja niin edelleen. Sama pätee oppilaitoksiin. Sen sijaan, että istuisi takaisin ja antaisit rikkaampien vanhempien lapsille enemmän mahdollisuuksia, voimme perustaa KIPP: n kaltaiset ohjelmat-Tieto on Power Program-Akatemia Etelä-Bronxissa, joka on haastava keskiasteen lukio, joka on saatavana tästä erittäin pienituloisesta lasten saatavissa olevasta keskiasteesta. naapurusto. KIPP onnistuu saamaan 84 prosenttia lapsistaan ​​pisteet aritmeettisen luokan tasolla tai sen yläpuolella, kun he suorittavat kahdeksannen luokan, huolimatta siitä, että testejä tai pääsykriteerejä ei ole, ja huolimatta siitä, että suurin osa opiskelijoista tulee heikommassa asemassa olevat perheet.

Yhteenveto lopussa

Tämän kirjan tärkein oppitunti on, että kukaan mies, nainen tai kanadalainen jääkiekkoilija ei ole itsessään saari. Liiallinen menestys on seurausta mahdollisuuksien, onnekkaita taukoja ja muita tapahtumia, jotka tulevat yhteen tuottamaan tarkat olosuhteet, jotka mahdollistavat poikkeuksellisen saavutuksen.

Osta kirja - Malcolm Gladwellin ulkomaalaiset

Kirjoittanut BrookPad Joukkue, joka perustuu Malcolm Gladwellin poikkeavuuksiinVanhempi viesti Uusi postaus


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan