Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

Perhe Virtaus Terveys Elämäntapa Mihaly csikszentmihalyi Psykologia Erityiset aiheet

The Psychology of Optimal Experience

Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

Buy book - Flow by Mihaly Csikszentmihalyi

What exactly is the subject of the Flow book?

Flow (1990) investigates how we may enjoy ourselves more fully in our lives by exercising control over our attention and strengthening our determination. This is accomplished by immersing ourselves in an activity or topic that does not cause us to get worried (if it is too difficult) or bored (if it is too easy). When we are in this "flow state," we are no longer mindful of ourselves, selfish of others, or aware of the passage of time. We may create a state of flow by establishing goals and receiving quick feedback. This improves our connection with work, enhances our sense of self-worth, and gives our life meaning and purpose.

Who is it that reads the Flow book?

  • Anyone who wants to be more involved in their relationships, their job, or the world Anyone who wants to rise beyond mediocrity and achieve mastery over anything Anyone who wants to learn how ancient wisdom and different cultures may help them improve their health

What is the identity of Mihaly Csikszentmihalyi?

Mihaly Csikszentmihalyi is a professor of psychology at the University of Chicago, and he has a PhD in psychology from the same institution. In the fields of positive psychology, creativity, and motivation, he has been dubbed "the world's most prominent researcher." His other books, which are also based on this study, are Creativity: The Psychology of Discovery and Invention and Finding Flow: The Psychology of Engagement with Everyday Life, all of which are available on Amazon.

Mitä siinä tarkalleen on minulle? Simply going with the flow is the best way to find purpose in your life.

When some individuals live a joyful and creative life, others appear to be stuck in a comfortable but stressful rut. What is it about certain people that makes them happy and creative? Flow, by Mihaly Csikszentmihalyi, provides the solution. According to Flow, a landmark book in psychology, in our increasingly worried and distracted lifestyles, we may become too focused on external incentives and opinions, leading to burnout (for example, by compulsively comparing ourselves with our peers). A much needed cure is provided by the book, which provides methods that allow us to concentrate instead on intrinsic rewards, which may lead us to get so completely immersed in our hobbies that we reach a state of pure flow. As a result, we simply do not care about external rewards such as power or money, and we do not even bother to examine the views of others while we are in this condition.

The book Flow, which is based on years of scientific study, also draws on ancient wisdom and philosophy, as well as contemporary psychology, to offer a plethora of instances of individuals who have found how to "go into the zone," and as a result, lead happy lives and perform their best work. For example, you will learn that many scientists carried out some of their most groundbreaking research in their free time. The reasons why a physician or a wealthy athlete may be profoundly bored will be revealed, as will the reasons why a factory worker waxes poetic about a variety of topics. You'll also learn how, as Malcolm X discovered, spending time in prison may help you find your objectives and strengthen your determination - as it did for him. You will also learn how being more aware of your surroundings may help you get the greatest enjoyment out of listening to music in the last section of this article.

Jos et ole tyytymätön töihin tai kyllästyneeseen ja kurjaan kotona, nämä muistiinpanot järkyttävät sinua rutistasi ja motivoivat sinua hyödyntämään lyhytaikaisia ​​aikaa tällä planeetalla, joka on nyt.

Käytämme uskontoa ja vaurautta suojaamaan itsemme todellisuudesta, joka on välinpitämätön ja vailla tarkoitusta.

Kun katsomme taaksepäin elämäämme, ymmärrämme kuinka pienet ne näyttävät olevan. Ja kun tarkastelemme niitä tarkemmin, ymmärrämme, että olemme tyytymättömiä ja tyytymättömiä. Suurin osa meistä etsii lohtua uskonnosta tai ulkoisista palkinnoista, kuten rahasta tai kuuluisuudesta elämän haasteiden vastaamiseksi. Vaikka tämä menetelmä näyttää tekevän logiikkaa, sillä on potentiaalia johtaa kykymme menettää kriittisesti. Joten esimerkiksi vaikka järjestäytyneet uskonnot, kuten kristinusko ja islam, ovat antaneet meille säännöt elää ja ottaen huomioon elämämme merkitys, olemme huomanneet ensisijaisesti, että uskonnon perusperiaatteet ovat vääriä. Tämä on saanut meidät kyseenalaistamaan järjestäytyneiden uskontojen pätevyyden. Tästä huolimatta monet ihmiset noudattavat edelleen uskonnollisia vakaumuksia, koska se saa heidät tuntemaan olonsa mukavammaksi uskoen, että elämällä on tarkoitusta.

Toinen asia, monet valtakunnat ja sivilisaatiot rohkaisivat kansansa ajattelemaan, että he hallitsivat omaa kohtaloaan - esimerkiksi roomalaisia ​​kukoistuspäivänsä aikana ja kiinalaiset aiemmin Mongolin hyökkäykseen -, mutta näin ei aina ollut. Vaikka tämä ajatus tarjosi monille mukavuuden, sen osoitettiin olevan täysin väärä, kun kukin näistä sivilisaatioista kaatui. Ja jos emme piilota uskonnon tai poliittisen ideologian takana paetaksemme olemassaolomme merkityksettömyydestä, yritämme saada ulkoisia nautintoja, kuten voimana, rahana tai kuuluisuutena kaikilla tarvittavilla keinoilla. Ne eivät kuitenkaan tyydytä meitä erittäin pitkiä aikoja.

Epäilemättä elämme luksusaikoina, ja menneisyyden yksilöt olisivat kovaa uskoakseen nykyaikaisen elämisen tarjoamiin mukavuuksiin. Enemmän rahaa ja enemmän omaisuuden keräämistä ei kuitenkaan näytä tekevän meistä onnellisia. Yhden tutkimuksen mukaan ihmisen onnellisuustasolla on vähän tekemistä vaurauden tason kanssa. Sinun ei tarvitse mennä pitkälle löytääksesi todisteita tästä: Harkitse vain suurta määrää varakkaita ihmisiä, jotka usein hakevat hoitoa psykiatrilta. Seurauksena on, että elämämme tarkoituksen antamiseksi yritämme muuttaa ympäristöä, jossa elämme, joko rikkauksillamme saadaksemme vaikutuksen muihin tai harjoittamalla tärkeitä kantoja. Kaikki ne kuitenkin eivät kuitenkaan ylläpitää iloamme.

Geenimme ajavat meidät etsimään yksinkertaisia ​​nautintoja kuin tyytyväisyyden mukana tulevia taitoja ja vaikeuksia.

Vaikka huomiomme pystyy käsittelemään vain äärellistä määrää tietoa koko elämänsä ajan, suurin osa meistä mieluummin välitöntä tyydytystä keinona kompensoida elämämme jokapäiväistä jauhaa tästä vähenevästä resurssista. Tämä johtuu siitä, että valitsemme mutkatonta nautintoa ilahduttavammalle, mutta vaikeammalle saada, elämän nautinnoille. Samoin kuin nukkuminen tai syöminen, nautinto tarjoaa peruskorjaavan järjestyksen: ihmiset ovat kehittyneet siihen pisteeseen, että kun verensokerimme on alhainen, olemme nälkäisiä ja pakotetaan kuluttamaan jotain. Kun nautimme itsestämme, työnnämme itseämme hyödyntämällä kykyjämme ja huomioitamme voittamaan syntymäsi geenien näennäiset rajat. Seurauksena on, että nautinto auttaa meitä saavuttamaan itsellemme asettamat korkeat tavoitteet ja antaa meille mahdollisuuden hankkia hallinnan huomiomme.

Harkitse seuraavaa skenaariota: Keittämme ruokaa, jota emme ole koskaan valmistaneet. Kärsivällisyyden ja haluaan kokeilla uusia asioita, joita tämä työ edellyttää, saamme hienostuneen maun, joka antaa meille mahdollisuuden nauttia jokaisesta suullisesta. Siitä huolimatta, että ihmiset näyttävät haluavan, on mieluummin nautinto, joka ilmenee usein kivuttoman eskapismin ja hedonismin muodossa. Näillä puolestaan ​​ei ole innovaatio- ja kehitysmahdollisuuksia. Esimerkiksi monet meistä istuvat television edessä tai katselevat elokuvia tai videoita pitkän päivän työn jälkeen. Kun olemme tässä puhtaan kuluttamisen tilassa, olemme passiivisimpia ja alttiimpia häiriötekijöille. Lisäksi monet meistä rentoutuvat viikonloppuisin alkoholin tai muiden aineiden kanssa, mikä on yleinen käytäntö. Vaikka huumeet voivat luvata rentoutumista tai tietoisuuden laajentamista, todellisuus on, että menetämme usein kykynsä keskittyä ja menettää hallinta niiden käytön seurauksena.

Televisio -ohjelmien ennustettavat kertomukset sekä juoman tai huumeiden väärät paratiisi vaativat molemmat ulkoista ärsykettä, mutta kumpikaan ei anna meille mahdollisuuden käyttää asiantuntemusta tai kiinnittää koko huomiota tavoitteisiin. Aivomme eivät usein saavuta kehitystä tai monimutkaisuutta parhaista ponnisteluistamme huolimatta, mutta meidän tulisi välttää vähiten vastustuskyvyn ja suurimman häiriötekijän kulkemista hinnalla millä hyvänsä.

Vaikka nautinnon komponentit ovat kaikkien saatavilla, yksilölliset tavoitteemme ovat kuitenkin erillisiä.

Vaikka yksilöt puhuvat monilla kielillä ja kulttuureilla, he kaikki käyttävät samoja sanoja kuvaamaan "vyöhykkeellä" olemisen tunnetta. Ilojen sijasta tämä on tyytyväisyyden tunne, joka tapahtuu, kun olet mukana työssä tai toiminnassa, joka tasapainottaa taitoja ja vaikeuksia, on selkeät tavoitteet ja antaa nopeaa palautetta. Harkitse kirurgien tapausta, jotka kykenevät suorittamaan erittäin monimutkaisia ​​menettelytapoja. Veren puuttuminen viillossa antaa heille välittömän näkyvän palautteen siitä, kuinka hyvin heillä menee, kun taas sairaan elimen poistaminen voi antaa heille iloisesti luottamuksen vuoksi, että leikkaus on ollut menestys.

Kaikilla ei kuitenkaan ole samoja tavoitteita. Harkitse kirurgien ja sisätautien ammattilaisten eroja. He ovat määrittäneet tavoitteet, aivan kuten kirurgit tekevät; Mutta koska he eivät voi saada välitöntä palautetta, heidän on luotava vaihtoehtoisia tavoitteita nautinnon vuoksi, kuten sairauden oikein diagnosointi ja asianmukaisen lääkityksen antaminen ajoissa. Vyöhykkeellä oleminen merkitsee sitä, että olet täysin absorboitu käsillä olevaan aktiivisuuteen. Tämä on yhdistelmä toimintaa ja tietoisuutta, joka antaa sinulle käsityksen käskystä. Harkitse kalliokiipeilijöiden ammattia. Tavoitteidensa saavuttamisessa he epäilemättä kohtaavat suuren riskin, mutta se, mitä he rakastavat työstään eniten, hyödyntää heidän tietämystään lievittääkseen ahdistustaan ​​- esimerkiksi arvioimalla oikein kiipeilyn vaikeuksia. Tätä varten heidän on annettava koko keskittymisensä käsillä olevaan työhön.

Melanesialaisten merimiesten keskuudessa on myös huomattu, että he ovat täysin upotettuja ja keskittyneitä. Saatuaan sokea ja kuljetettiin satojen mailien päässä kotisaarestaan, tutkijat huomasivat, että nämä merimiehet pystyivät tunnistamaan tarkan asemansa vain kiinnittämällä huomiota veneen ohjaamiseen. Tämän imeytymisen vahvuuden vuoksi, jota voimme todistaa kirurgissa, kalliokiipeilijöissä ja melanesialaisissa merimiehissä, voimme vapauttaa itsetietoisuudestamme, huolenaiheistamme ja peloistamme ja pystymme menettämään ajan. Itse asiassa kalliokiipeilijä tulee niin innostuneeksi kallion kasvojen monimutkaisuuksiin, että hän unohtaa vaikeutensa, ja kirurgit ovat ilmoittaneet tunteensa, että heidän toimintaryhmänsä on yksi organismi tekeessään toimenpiteitään.

On välttämätöntä kohdata vaikeudet, jotka liittyvät henkilökohtaisiin etuihin, jotta voidaan oppia uusia ja kiehtovia kykyjä.

Yhdysvaltojen vierailija meni yhtenä aamuna Napolin antiikkikauppaan ja pyysi veistoksen ostamista. Korkean hinnan lainaamisen jälkeen omistaja muutti mieltään, kun hän näki vierailijan olevan valmis maksamaan ja ilmoitti, että veistos ei ollut myytävänä. Miksi? Pikemminkin yrittäessään hyödyntää turisteja, hän asetti korkean hinnan, koska hän piti neuvotteluista ja sen aiheuttamien järjen taistelun, koska se auttoi häntä parantamaan hänen henkistä ketteryyttään ja myynti kykyjään, joita hän käytti hänen edukseen. Harjoittaessamme jotain tällaista - jotain, joka ei ole liian yksinkertainen eikä liian kova - meillä on taipumus työntää omat rajat ja saavuttaa suurempia asioita kuin muuten. Tennis -aloittelija arvostaa ensin yksinkertaista yritystä lyödä palloa verkon yli, kuten tässä kuvassa nähdään. Lopulta tästä yksinkertaisesta tehtävästä tulee tylsää, ja aloitat etsimällä uusia ja haastavampia haasteita - todennäköisimmin kilpailemalla toista henkilöä vastaan.

Jos valitset vastustajan, joka on paljon lahjakkaampi kuin itse, saatat nopeasti löytää itsesi syvyydestäsi ja huolestuneisuudestasi. Koska tehtävä on niin kova, saatat jopa luopua mahdollisuudesta oppia uusia kykyjä sen seurauksena. Jos kuitenkin valitset vastustajan, joka on vain vähän parempi kuin sinä, kykysi voivat todella kasvaa. Parannus puolestaan ​​edellyttää, että nämä kyvyt liittyvät henkilökohtaisiin tavoitteisiin ja kiinnostuksen kohteisiin ja että ne pysyvät koskemattomina ulkoisista olosuhteista, kuten palkinnon lupaus, jos teet hyvin, tai rangaistuksen pelko, jos et suorita hyvin . Otetaan esimerkiksi keramiikka Eva Zeisel, jonka Stalinin salainen poliisi pidätti. Henkilökohtaisen halun inspiroima mielenterveytensä säilyttäminen, hän harjoitti henkistä voimistelua, shakki itseään vastaan, muisti runoja ja suoritti muita aktiviteetteja. Jopa vaikeimmissa olosuhteissa hän jatkoi kehittää kykyjään.

Zeiselin kaltaiset ihmiset, joilla ei ollut mitään muuta pitää heitä motivoituneina, loivat itselleen pelejä pitääkseen itsensä järkevänä, parantaakseen heidän kykyjään ja mielikuvituksen voimia ja ylläpitämään hallintaa omasta tietoisuudestaan ​​ja tietoisuudestaan.

Voimme hyödyntää aistejamme ja liikkeitämme auttaaksemme meitä virittämään akuutimpaa tietoisuutta, jos harjoittelemme kurinalaisuutta tällä alueella.

Suurimmalle osalle meistä käsite kiinnittää huomiota liikkeeseen on ulkomainen alue. Kävely on vain keino päästä A: sta B. Kävely, voidaan korottaa. Saatamme oppia tarkkailemaan paljon enemmän kuin luonnollinen reaktio ympäristöön antaa meille mahdollisuuden käyttää tietoisuutta ympäristöstämme. Itse asiassa maailma on rikas luovuusmahdollisuuksien kanssa. Taivas on puuttuva muodoista ja sävyistä, jotka ovat sekä kauniita että outoja. Tietoisuus tällaisista ihmeistä antaa meille mahdollisuuden tuntea olonsa enemmän yhteydessä maailmaan ja katsella asioita erilaisessa valossa. Harkitse esimerkiksi musiikin voimaa. Nykyään meillä on lukuisia vaihtoehtoja ja voimme kuunnella käytännöllisesti katsoen kaikenlaista musiikkia painikkeen kosketuksella.

Tästä huolimatta voimme harvoin kadota sen koko monimutkaisuudessa. Kyky olla tietoinen musiikista, jota kuuntelemme, voi avata oven muille kokemuksen tasoille: aistille, jossa voit tuntea kehosi reagoivan rytmiin ja bassoon; analoginen, jossa näet vastaavat kuvat mielesi silmässä (ehkä Tchaikovsky ajaa sinut rekilla lumen peittämän metsän läpi); ja analyyttinen, jossa analysoit kappaleen rakennetta ja vertaat sitä muihin versioihin sekä säveltämään musiikkia. Jotta voimme tietota, meidän on kuitenkin ensin kehitettävä enemmän itsehallintaa, joka voidaan saavuttaa hyödyntämällä vanhaa itäistä tietoa.

Jooga on suoritettu tuhansia vuosia keinona vapauttaa itsensä egosta. Kyky keskittää huomiomme hyvään suuntaan, joka liittyy tiettyihin tavoitteisiin, on kuitenkin tehokas työkalu. Väkivallan, kuuliaisuuden, puhtauden, kurinalaisen tutkimuksen ja korkeamman vallan tunnustamisen tieteet ovat joitain toimenpiteitä, joita jooga suosittelee auttamaan meitä keskittämään huomion. On ehdottomasti mahdollista vaikuttaa poikkeukselliseen vaikutukseen mieleesi käyttämällä muuta kuin fyysistä vartaloa, jossa asut nyt.

Muistimme ja ajatuksemme voidaan kehittää siten, että ne ovat keskittyneet enemmän monimutkaisiin käsitteisiin eikä omiin virheisiin.

Monet meistä, jotka osallistuvat urheiluun ja kuntoon, löytävät iloa näiden toimintojen tarpeen keskittyneestä keskittymisestä. Se ei ole vain urheilun kautta, että voimme saavuttaa tämän; Voimme myös käyttää aivojamme pelaamaan pelejä ja päästäksesi "Flow State" -tapahtumaan, joka on täydellisen rentoutumisen tila, joka liittyy nautintoon. On mahdollista saavuttaa henkisen virtauksen tila osallistumalla kieliin ja muistipeleihin ja harjoituksiin. Esimerkiksi ristisanatehtävät ovat loistava tapa kuluttaa aika junilla, mutta tämä toiminta on riippuvainen ulkoisesta stimulaatiosta. Voit sen sijaan kokeilla kättäsi suunnitella omia ristisanatehtäviä. Kasvavan virtauksen lisäksi tämä voi myös parantaa sanamuotokykyäsi, mikä voi tehdä keskusteluista nautinnollisempia ylittämällä tyypilliset pienet keskustelut ja tylsät vaihdot, jotka ovat yleisiä useimmissa vuorovaikutuksissa.

Voit myös käyttää muistiasi etuasi. Etsi aihe, joka kiehtoo sinua ja oppia kaiken mitä pystyt siitä, kuten runousrivi tai toisen maailmansodan tapahtumat, jotka löydät pakottaviksi. Kun teet tämän, annat itsellesi kyvyn olla riippuvainen omista muistoistasi herättääksesi mieltäsi ja tuntea yhteyden aiheeseen. Lisäksi virtaustilan saavuttaminen voidaan saavuttaa keskittymällä muihin tekijöihin eikä omiin puutteisiin. Ollaksesi onnellinen, voit yrittää tehdä sen, mitä Bertrand Russell teki tehdäkseen itsestään onnelliseksi: unohtamatta omia vikojasi ja keskittymällä sen sijaan ulkoiseen maailmaan, upottamalla itsesi monille eri tietoalueille tai keskittymällä henkilöihin, joihin haluat ja ihailet. Seurauksena on, että sekä amatööri että ammatilliset tutkijat voivat arvostaa jopa monimutkaisia ​​tieteen ja filosofian alueita, koska ne edistävät pohdintaa ja päättelyn soveltamista.

Tuhannet tutkijat ovat saavuttaneet menestyksen yksinkertaisesti siksi, että he rakastavat heidän tieteellisten kykyjensä hiomista ja uusien oppimisprosessia. Esimerkiksi Isaac Newton vietti kaksi vuotta asuessaan yksin maalaistalossa, jonka aikana hän kehitti painovoimateoriansa, joka myöhemmin julkaistiin. Gregor Mendel puolestaan ​​oli pappi, jonka puutarhanhoitoharrastus johti genetiikan löytämiseen. Älkäämme unohtako Einstein, joka työskenteli päivän aikana sveitsiläisessä patenttitoimistossa, mutta vietti vapaa -ajan ideoidensa kehittämiseen tietokoneellaan.

Työ, jota käsitellään pelinä, luontaisilla kannustimilla ja monipuolisilla kykyjen joukkoksi, lakkaa pitämästä "työtä".

Monet ihmiset ovat tyytymättömiä päivittäisiin rutiineihinsa, ja heidän työsuhteensa ovat usein syyllisiä tähän tyytymättömyyteen. Asioita pahentaa se, että heidän vapaa -aikansa vietetään toipumassa työstään kaikkein istuvalla mahdollisella tavalla. Toisaalta työ voidaan muuttaa jotain, joka tarjoaa haasteen, keskittää huomion ja auttaa meitä selviytymään huolemme. Havainnollistaaksesi, harkitse kylästä Italian Alpeilla, joissa vanhemmat asukkaat eivät erottaneet päivittäistä työtä ja vapaa -aikaa. Päivittäin heidän piti herätä kello 5.00 maitolehmille, kuljettaa heinän paalia kilometreihin, ylläpitää hedelmätarhaa ja valmistaa aterioita perheelleen muun muassa. Siitä huolimatta, että heiltä kysytään, mitä he tekisivät toisin, jos he olisivat rikkaita, he sanoivat, etteivät he muuttaisi mitään elämässään.

Monet ihmiset ovat sanoneet, että työskennellessään he ovat todennäköisemmin virtaustilassa kuin silloin, kun he eivät toimi. He ilmaisivat myös paremman luottamuksen omiin kykyihinsä olla luovia ja keskittyä. Luonnollisten palkkioiden luominen (ts. Ne, joita ei ole rahalliset kannustimet tai ulkoinen voima), on yksi menetelmä virtaustilaan pääsemiseksi. Esimerkkejä sisäisistä palkinnoista ovat yrittäminen ylittää edellisen suorituskyvyn taso tai oppiminen niin paljon kuin mahdollista ammatistasi.

Otetaan esimerkiksi juna-autohitsaaja, jota työtoverit ja asiakkaat olivat erittäin suosineet. Suuri osa hänen suosiostaan ​​johtui siitä, että hän oli hallinnut jokaisen tärkeän työn yrityksen kokoonpanolinjalla ja että hän todella halusi tehdä jokaista heistä. Hän myös hylkäsi ylennykset, koska hän halusi tehdä erilaisia ​​fyysisiä töitä ja nautti muuttamisesta jokaisesta uudeksi haasteeksi. Hänen päivänsä oli ohi, ja sen sijaan, että etsisi turvapaikkaa, hän vietti vapaa -ajan puutarhaansa, jonka hän oli istuttanut. Tästä syystä, jotta voidaan saavuttaa virtaustila työssä, sinun on aktiivisesti etsiä uusia haasteita tavoitteena saada mahdollisimman paljon tietoa kaikista tärkeistä toiminnoista, jotka liittyvät yrityksen toimintaan, sen sijaan, että se vain kellotisi sisään ja poistuu.

Nautitaan, itseilmaisumme ja kehitystämme ovat kaikki parannettuja, kun vietämme aikaa perheidemme, ystävien ja yhteisön kanssa.

Junalla, jotka ovat ylikuormitettuja ja avoimia työpaikkoja, voi olla vaikutusta vapauden ja ainutlaatuisuuden tunteeseen. Kyky omistaa koko keskittymismme mihin tahansa antaa meille mahdollisuuden hyötyä yksin ajasta, mutta se voi myös johtaa tylsyyteen. Silloin tarvitsemme apua niille, joille tunnemme ja luotamme. Lyhyesti sanottuna tukeva perhe, ystävät ja naapurit. Hyvät perheet tarjoavat rehellistä kritiikkiä, ehdotonta hyväksyntää ja tunteen pitkäaikaisesta suunnasta. Perheet, jotka ovat suotuisia miellyttäville kokemuksille, ovat molemmat eriytettyjä, jotka omaksuvat kunkin perheenjäsenen ainutlaatuiset kyvyt ja ominaisuudet siihen, mitä he ovat, ja integroituneita - rehellisiä, oikeudenmukaisia ​​kaikille ja jättämättä ketään huomiotta - lähestymistapaansa. Esimerkin tarjoamiseksi vanhemmat, jotka osallistuvat fyysisesti vaativiin, taitopohjaisiin toimintoihin, kuten puusepäntyöhön tai ruoanlaittoon sen sijaan, että katsomme passiivisesti televisiota tai juomista, näkevät todennäköisemmin heidän lastensa yrittävän jäljitellä näitä hyviä ominaisuuksia.

Tarvitsemme myös vahvoja ystävyyssuhteita, koska ne ovat välttämättömiä ilmaisun puoleltamme kehittämiseksi. Hallussaan olevat kyvyt ovat joko käytännöllisiä, kuten selviytyminen ja ammattitaito tai ilmeikäs, kuten kyky kommunikoida persoonallisuutemme tehokkaasti. Verrattuna ajan viettämiseen ystävien kanssa edistää ilmeikäs puolta: Se johtaa paljon suurempaan nautinnon, itsetunton, voiman ja ajamisen tasoon-puhumattakaan mahdollisuudesta esiintyä yleisön edessä. Lopuksi luotamme naapureihimme ja yhteisöihimme antaaksemme meille mahdollisuuden uutuuteen ja kehitykseen tarvittaessa. Jos jätämme huomiotta naapurimme ja pysymme poissa yhteisöstämme, menetämme heidän avunsa tulevaisuudessa ja pakotat palaamaan aiempaan käyttäytymiseemme.

Harkitse esimerkiksi Kanadan intialaisia ​​heimoja, jotka löytävät usein paikkoja runsaasti ruokatarvikkeita ja rakentavat pysyviä siirtokuntia näillä alueilla. Mutta he juurtuvat ja siirtyvät uuteen sijaintiin, jossa heidän on opittava uusia ruokailun ruokailumenetelmiä. Tämä tarkoittaa, että heidän on opittava uusia tekniikoita ruoan löytämiseksi ja korjaamiseksi jokaisen sukupolven kanssa. He harjoittavat tätä toimintaa, jotta he voivat ravistaa itsensä säännöllisestä elämäntavastaan ​​ja palauttaa tuoreita kykyjä, terveyttä tai elinvoimaa. Seurauksena on, että tee investointi suhteisiisi, koska ne tarjoavat tulevaisuudessa lukuisia mahdollisuuksia nautintoon ja kehitykseen.

Keskittynyt huomio auttaa meitä erottamaan itsemme ahdistuksistamme, jolloin voimme saada näkökulmaa ja löytää tuoreita kasvua.

Me kaikki kohtaamme vastoinkäymisiä jossain vaiheessa elämäämme. Pikemminkin luopumista, koska emme pysty käsittelemään asiaa, voimme käyttää yhtä kolmesta alla esitetystä menetelmästä auttaaksemme meitä: Ensinnäkin meidän on päästävä irti egoistamme ja asetettava uskomme kykymme käsitellä olosuhteet sellaisina kuin ne tapahtuvat. Esimerkiksi meillä kaikilla on ollut tietokone, joka kieltäytyy toiminnasta ilman näkyvää syytä, tyypillisesti, kun olemme keskellä jotain kriittistä. Ja suurimmalla osalla meistä on ollut valitettava kokemus olla junissa, jotka hajosivat, aiheuttaen meidät menemään päivän tapaamisiin. "Miksi tämä tapahtuu minulle?" Ajattelemme itsellemme säännöllisesti. Tyytymättömyyden syy on se, että tällaiset olosuhteet näyttävät olevan välittömässä ristiriidassa tavoitteidemme kanssa. Seurauksena on, että meidän on opittava arvioimaan ja kunnioittamaan vain omien henkilökohtaisten toiveidemme ja motivaatioitamme, vaan myös tietokoneen tai junan hallitsevia sääntöjä.

Toinen lähestymistapa on kouluttaa itsemme olemaan tietoisempi ympäristöstämme. Tarkastellaan Charles Lindberghin tapausta, joka on ensimmäinen henkilö, joka lentää yksin Atlantin valtameren yli. Suurin osa ihmisistä olisi kauhistunut mahdollisuudesta ottaa niin näennäisesti riskialtista lentoa, mutta Lindbergh päätti keskittyä ohjaamon yksityiskohtiin - vipuihin, nuppeihin ja jopa hitsausmerkeihin - eikä hänen omiin pelkoon tunteisiinsa. Lindbergh pystyi voittamaan hermostuneisuutensa harjoittamalla tietoisuutta. Sen sijaan, että luopuisit vaikeisiin olosuhteisiin, sinun tulisi käyttää niitä ponnahduslautana uusien lähestymistapojen kehittämiseen niiden ratkaisemiseksi. Harkitse seuraavaa skenaariota: Olet asettanut pitkiä aikoja työhösi, mutta yhden mahdollisuuden etenemiseen on vaarantanut pomosi ainutlaatuinen yhteys työtoveriin.

Yksi vaihtoehto on yrittää saada suosiota työnantajasi kanssa ottamalla itsesi hänen kanssaan. Voit kuitenkin myös omaksua luovamman lähestymistavan, kuten toisen liiketoiminnan aseman hyväksyminen, erilaisen ammatillisen polun jatkamisen tai vain päättämisen viettää enemmän aikaa omille aloitteillesi. Ei ole yhtä vaihtoehtoa, joka olisi parempi kuin toinen, vaikka jälkimmäinen aiheuttaisi sinulle paljon hauskempia vaikeuksia kuin entinen.

Elämäsi tarkoituksen löytäminen alkaa joukosta selkeitä tavoitteita ja tahtoa toteuttaa ne toimintaan.

Koska maa ei ole maailmankaikkeuden keskipiste ja koska geeneillämme on kyky muuttaa olemassaolomme, elämällä voi näyttää olevan lopullinen merkitys. Voimme kuitenkin luoda merkityksen, ja tämän kauneus on, että jokaisella meistä on kyky valita, mikä tämä merkitys tulee olemaan. Elämäsi tarkoituksen löytämiseksi sinulla on oltava pitkäaikainen tavoite, johon keskittyä. Perimmäinen tavoite ei ole merkityksetön niin kauan kuin se upottaa sinut täysin vaikeimpiin ongelmiin, jotta voit sivuuttaa muiden näkemykset sen saavuttamiseksi. Esimerkiksi renessanssimaalarit pyrkivät ja uppoutuivat idealistiseen yhteiskuntaan valitsemalla vapaasti kahdesta ristiriitaisesta kulttuurista: toinen keskittyi fyysiseen terveyteen ja konkreettisiin aisteihin, toinen abstraktioon ja henkisyyteen ja niin edelleen.

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, sinun on ryhdyttävä toimiin sen saavuttamiseksi, mikä edellyttää vahvojen aikomusten ja ratkaisun käyttöä. On aivan liian helppoa saada näkemys elämästä, mutta ei koskaan seuraa sitä. Itse asiassa monet ihmiset ovat edelleen "nojatuoliaktivisteja" viivästymällä luomalla loputtomia tehtäväluetteloita eräänlaisena viivytteluna. Esimerkiksi Antonio Gramsci on saattanut tulla helposti yksinkertaisesti toinen suojainen tutkija, mutta hän kanavoi sen sijaan lapsuussairaudet ja köyhyytensä elinikäiseen taisteluun hänen perheensä vaivaavat sosioekonomiset olosuhteet. Hänen sitkeydestään hänestä tuli Mussolinin hallinnon äänekäs poliittinen vastustaja, ja hän kuoli yhdessä Mussolinin vankiloissa yhtenä fasismin päättäväisimmistä vastustajista. Lopuksi tavoitteesi ja päätöslauselmasi tulisi olla sopusoinnussa keskenään ja heijastaa toistuvaa teemaa elämässäsi.

Malcolm X oli yksi henkilöistä, jotka saavuttivat menestyksen tällä alueella. Hän kasvoi köyhyydessä, työskenteli huumekauppiaana ja vietti aikaa vankilassa. Siellä hän löysi lukemisen ja pohdinnan, samoin kuin itsetuntemuksen, joka ruokki hänen päättäväisyyttään tulla kansalaisoikeusaktivistiksi ja tehdä positiivista muutosta muiden elämään. Mieti missä olisimme, jos meillä ei olisi niin selkeitä tavoitteita ja vahvaa tarkoituksen tunnetta. Voisimmeko taistella kauheita sairauksia, luoda mestariteoksia tai mennä kuuhun, jos elämme tulevaisuudessa?

Flow päättyy lopulliseen summaukseen.

Yksi tämän kirjan tärkeimmistä viesteistä on, että ihanteellisen elämän elämiseksi tulisi välttää, että ulkoiset kannustimet tai muiden tuomiot heilahtivat. Saatat löytää iloa elämästä keskittymällä jokaiseen hetkeen, tietoisuuteen ympäristöstäsi ja upottamalla harrastuksesi ja kiinnostuksen kohteesi. Lopuksi, sinun ei pitäisi koskaan välttää vaikeista vaikeuksista, koska ne voivat ajaa sinut eteenpäin henkilökohtaiseen kehitykseen ja saavutukseen. Neuvoja, jotka voidaan ottaa käyttöön: Lisätietoja asemasi vastuista. Aseta itsellesi tavoite oppia niin paljon kuin pystyt ammatistasi, omaksua mahdollisuudet lisävastuuta ja työskennellä tehokkaammin ja tehokkaammin kuin aiemmin. Tämä ei vain johda vähemmän viivyttämiseen, vaan se johtaa myös ajan kulumiseen paljon nopeammin. Lisäksi saat parempaa suosiota työtovereidesi keskuudessa, ja sinulle voidaan jopa antaa ylennystä, mutta älä salli näiden etujen olevan ensisijainen pyrkimys. Sammuta televisio ja käytä mielikuvitustasi. Sen sijaan, että vietät iltaisin katselemalla televisiota tai elokuvia, viettäisi aikaa ystävien, asuntokavereidesi tai yhteisösi jäsenten kanssa ja työnnä itseäsi tekemään esimerkiksi kirjoittamista ja esiintymistä omissa näytelmissäsi tai perustamaan kirjakerhoa. Jos sinusta tuntuu, että haluat tuhlata viikonlopun pois juomalla, miksi et kokeile salsa-tanssia, stand-up-komediaa tai lukemalla sen sijaan Kama Sutraa? Luottamuksesi kasvaa näiden harjoitusten seurauksena, ja keskustelut ovat kohonneet tyypillisen pienen keskustelun ja chit-chatin yläpuolella.

Osta kirja - Flow by Mihaly csikszentmihalyi

Kirjoittanut BrookPad Ryhmä, joka perustuu Mihaly Csikszentmihalyi -virtaukseenVanhempi viesti Uusi postaus


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan