12 Jordan B. Petersonin elämää koskevat säännöt

12 Elämän sääntöjä Sovellettu psykologia Perhe terveys Jordan B. Peterson Elämäntapa Psykologia

Vastalääke kaaosta

12 Jordan B. Petersonin elämää koskevat säännöt

Osta kirja - Jordan B. Peterson

Mikä on kirjan 12 sääntöjen aihe?

Uusi kirja, 12 Life For Life (2018), esittelee lukijoille inventaarion elämän kiireellisimmistä ongelmista sekä haasteista, jotka ovat olleet ihmismielessä sivilisaation alkamisen jälkeen. Auttaaksemme meitä elämään merkityksellistä elämää, kirjailija Jordan B. Peterson on koonnut joitain kestävimpiä filosofisia ja teologisia lausuntoja sekä joidenkin rakastetuimmista tarinoidemme opetuksia 12 periaatteen kokoelmaan. Näitä selkeitä ja johdonmukaisia ​​sääntöjä, jotka hyödyntävät filosofiaa, psykologiaa, historiaa ja myyttiä, voivat seurata kuka tahansa.

Kuka on lukenut kirjan 12 elämän sääntöjä?

  • Opiskelijat jatkavat psykologian tutkinnon
  • Lukijat, jotka etsivät tarkoitusta elämässään, ja ne, jotka ovat kiinnostuneita mytologian opetuksista,

Mikä on Jordan B. Petersonin tausta?

Kliininen psykologi ja kulttuurikriitikko Jordan Peterson on Psykologian professori Toronton yliopistossa sekä kliininen psykologi ja kulttuurikriitikko yleensä. Hänen usein kiistanalaiset YouTube-videot ja julkiset esiintymisensä, joissa hän kritisoi poliittista oikeellisuutta, ovat ansainneet hänelle paljon huomiota ja tiedotusvälineitä.

Mitä siinä tarkalleen on minulle? Hanki vankkoja, toimivia neuvoja, joiden avulla voit navigoida karkealla tiellä, joka on elämän polku.

Pinocchion tarinassa pieni nukke saavuttaa toiveensa: Hän on vapautettu säikeistä, joita oli käytetty hänen olemassaolonsa hallitsemiseen ja että hänelle annetaan mahdollisuus kasvaa ja tulla aitoksi, omavaraiseksi nuoreksi mieheksi. Tämä edellytti kaikkien arkielämän vaarojen sekä rehellisyyden, ystävyyden ja perheen kautta saatuja kovia oppitunteja, joita Pinocchio ymmärsi vasta myöhemmin. Koko historian ajan klassisia tarinoita, kuten Pinocchio, samoin kuin lukuisia muita tunnettuja myyttejä, satuja ja uskonnollisia vertauksia, ovat kuvanneet tehtävän löytää merkitys elämässä herkän tasapainotustoimenpiteen ja kaaoksen välillä, tuttuja ja tuttuja ja tuttuja eksoottinen tai turvallisuus ja seikkailu.

Historialliset kirjat, samoin kuin filosofien, kuten Sokrates ja Aristoteles, kirjoitukset välitetään jatkuvasti ja tutkitaan, koska etsimme yleisiä ihanteita ja normeja, jotka voivat antaa elämällemme merkityksen. Täskkääjä Jordan B. Peterson on ottanut nämä teemat huomioon luomalla luomalla Uusi luettelo 12 sellaisesta periaatteesta, jotka auttavat nykyaikaisia ​​ihmisiä navigoimaan myrskyisissä aikoissa, joissa elämme tällä hetkellä. Selvitä, mitkä raput voivat opettaa meille luottamusta, mitä lootuskukka voi opettaa meille elämän tarkoituksen löytämisestä ja mitä nuoret rullalautailijat voivat opettaa meille ihmisluonnosta tässä muistiinpanokokoelmassa.

Hierarkiat ovat yleinen elämän piirre kulttuureissa ympäri maailmaa, joten anna itsellesi jalka ylläpitämällä erinomaista asentoa.

Termi "nokkimismääräys" on sellainen, jonka olet epäilemättä kuullut aiemmin, eikö niin? Mutta onko sinulla aavistustakaan mistä se tuli? 1920-luvulla norjalainen biologi Thorleif Schjelderup-ebbe teki tutkimusta barnyard-kanoista, kun hän huomasi, että lintujen keskuudessa oli ilmeinen hierarkia. Hän nimitti termin tämän löytön jälkeen. Yläosassa olevat kanat olivat terveellisimpiä ja vahvinta, ja he olivat yleensä ensimmäisiä, jotka nokkasivat, kun kanan rehu tuotiin esiin. Kanat alareunassa olivat heikoimmat. Heidän höyhenet tulivat pois, ja heidän annettiin vain napsauttaa murtumia, jotka jäivät taakse. Tällaiset nokkimismääräykset eivät ole yksinoikeudella kanoille; Ne voidaan nähdä koko eläinmaailmassa luonnollisessa tilassaan. Esimerkiksi hummerit riippumatta siitä, löytyykö ne valtamerestä vai kasvatetaan vankeudessa, kilpailevat kiihkeimmistä ja turvallisimmista paikoista turvapaikka.

Tutkijat ovat huomanneet, että nämä kilpailuokit johtavat siihen, että voittajat ja häviäjillä on kemiallisia saldoja aivoissaan, jotka ovat huomattavasti erilaisia. Voittajien osallistujilla on suurempi suhde hormoni -serotoniiniin Octopamiiniin, kun taas osallistujien suhteet häviävät toisella tavalla. Nämä tasot voivat jopa vaikuttaa hummerien asentoon: korkeammat serotoniinin määrät johtavat siihen, että voittajat ovat ketterämpiä ja pystyssä, kun taas korkeammat mustektopamiinitasot johtavat häviäjien tiukasti ja käpristyneinä. Tämän eron jälkeen tulevat vastakkainasettelut ovat vaikeampia, koska pystysuorat hummerit vaikuttavat suuremmilta ja pelottavammilta, mikä johtaa hermostuneiden hummerien pysymiseen alistuvan. On mahdollista, että olet olettanut, että ihmisillä on hierarkioita ja voitto- ja häviösyklejä, jotka ovat verrattavissa eläinten kanssa.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että alkoholismista tai masennuksesta kärsivät ovat vähemmän taipuvaisia ​​osallistumaan kilpailukykyiseen skenaarioon, joka yksinkertaisesti rohkaisee entistä suurempaa passiivisuutta sekä huonoa itsetuntoa ja epätoivoa. Käänte on myös totta: voittaneet henkilöt osoittavat usein tylsää ja itsevarmaa käyttäytymistä, mikä voi auttaa heitä ylläpitämään voittajuoksuaan. Ihmiset, kuten hummerit, vertailevat ja vertailevat aina itseään toisiinsa, ja yhdistämme ihmisen älyn heidän fyysiseen ulkonäköönsä. Kun yrität saada reunaa, muista ensimmäinen sääntö: pidä päätäsi korkealla ja omaksua voittaja -soturin asenne.

Itse hoitaminen samalla tavalla kuin rakastat, on välttämätöntä.

Jos koirasi oli sairas ja eläinlääkäri suositteli lääketiedettä sille, et kyseenalaista lääkärin arviointia ja kieltäytyä täyttämästä reseptiä? Tästä huolimatta kolmasosa yksilöistä ei noudata lääketieteellisiä reseptejä, jotka heidän lääkärit tarjoavat heille, ja nostavat kysymystä siitä, miksi pidämme koiriamme paremmin kuin me itsestämme. Se tosiasia, että olemme aina tietoisia omasta puutteestamme, myötävaikuttaa itsehallinnon tunteisiin, mikä voi johtaa perusteettomaan itsensä rangaistukseen ja uskoon, että olemme ansaitsemattomina onnelliseksi. Seurauksena on, että olemme enemmän huolissaan muista kuin itsestämme.

Tämä ajatus siitä, että olemme arvottomia, voidaan jäljittää ainakin Eedenin puutarhasta karkottamiseen Aadamin ja Eevan kertomukseen. Tämän allegoorisen tarinan mukaan Aadam ja Eve symboloivat kaikkia ihmisiä, ja heidät harhautetaan syömään kiellettyjä tiedon hedelmiä haitallisella käärmeellä, joka edustaa viisautta. Ihmisten katsotaan olevan pysyvästi pilaantunut pahuuteen, jos he hyväksyvät käärmeen neuvonantajan legendan mukaan. Vaikka Eedenin puutarhan tarina voi tehdä meistä itsetietoisia tästä pahasta puolelta itsestämme ja voi vahvistaa sitä tunnetta, että emme ansaitse hyviä asioita, se voidaan tulkita myös erilaisessa valossa: ei vain itsemme, joka ei ole vain se, joka itsemme, joka itsemme ovat vioittuneita, mutta koko maailmankaikkeus putoamisen seurauksena. Puutarhan ihmisiä ja käärmeitä voidaan pitää luontaisena järjestyksen ja kaaoksena, joka on olemassa koko maassa.

On myös mahdollista tarkkailla tätä luonnon kaksinaisuutta itäisessä filosofiassa, jota Yin-Yang-symbolin molemmat puolet symboloivat: siellä on kirkas puoli ja tumma puoli, mutta molemmat puolet sisältävät osan toisesta sisälle, Ja kumpikaan ei voi olla ilman toista. Harmonian saavuttaminen tässä tilanteessa saavutetaan saavuttamalla hyvän tasapainon valon ja pimeyden välillä, tavoitteena ei mennä liian pitkälle kummallakaan tavalla. Harkitse seuraavaa skenaariota: Jos vanhempi yrittää estää lapsensa altistumasta mihinkään "huonoon", he vain korvaavat kaaoksen liian suuren järjestyksen tyrannialle. Paremman ilmaisun puutteen vuoksi virheetöntä on turhaa. Tämä vie meidät toiseen sääntöön: Hemmottele itseäsi ikään kuin olisit rakastettu, joka tarvitsi apuasi.

Näin ollen pidä huolta itsestäsi, mutta pidättäydy taistelusta kaaosta vastaan, koska tämä on epätoivoton taistelu. Lisäksi yritä keskittyä siihen, mikä on parasta myös sinulle. Vaikka et ehkä ole halunnut harjata hampaitasi tai laittaa lapaset lapsena, nämä ovat tärkeitä aktiviteetteja, joihin osallistuu. Tunnistaaksesi kuka olet ja minne haluat mennä elämässä, sinun on asetettava tavoitteet itsellesi Aikuisena, joka auttaa sinua määrittelemään kuka olet. Tämän jälkeen löydät toimenpiteet, jotka sinun tulisi tehdä, samoin kuin sinulle sopivimmat toiminnot.

Väärä yritys voi olla haitallinen hyvinvoinnillesi, joten valitse kumppanit huolellisesti.

Yksi tekijän poikahäiriöistä kavereista ei koskaan poistunut Fairview -nurmeista Albertasta, missä hän varttui Pohjois -Kanadan Albertan preerian maakunnassa. Sen sijaan hän pysyi ja lopulta hänestä tuli yksi kaupungin monista Ne'er-Do-Wells. Ainoastaan ​​silloin tällöin kirjoittaja palaa kotiin ja tapaa kaverinsa kanssa - ja jokaisen vierailun myötä kirjailija näki hänen ystävänsä asteittaisen, traagisen heikkenemisen olevan ilmeisempi. Se, mikä oli kerran mahdollisuuden tunne, on muuttunut katkeruuden tunteeseen ikääntyessä. Ne, jotka eivät ole tekijöitä, kirjoittajalle kävi ilmi, vetivät kaveriaan alas ja estävät häntä etenemästä edelleen elämässä. Ja tämä voi tapahtua kenelle tahansa milloin tahansa missä tahansa paikassa.

Kun alitarhaaja sijoitetaan korkean saavuttajien ryhmään, samanlainen dynaaminen voi pelata työympäristössä. Johto voi uskoa, että tekemällä niin hankalat työntekijät oppivat työtovereidensa positiivisista käytännöistä. Tämä ei välttämättä ole. Vastoin yleistä uskomusta, tutkimus on osoittanut, että päinvastainen tapahtuu todennäköisemmin, että huonot tavat alkavat levitä ja alentaa kaikkien yleistä suorituskykyä. Siksi kolmas ohje on varmistaa, että ympäröit itseäsi tukevilla ihmisillä, koska nämä ovat tyyppisiä yhteyksiä, joilla on potentiaalia aiheuttaa hyvää muutosta elämässäsi. Valikoiva kavereidesi suhteen on viisas päätös, joka ei ole itsekäs eikä snobi. Positiiviset ja tukevat ystävyyssuhteet kulkevat molemmin puolin: Kun tarvitset rohkaisua, he ovat siellä sinulle, ja kun ystäväsi tarvitsee apua palautumisessa takaiskuista tai edistymisestä, olet heidän puolestaan.

On mahdollista, että tämä dynaaminen voi edistää yksilöllisiä saavutuksia, mikä johtaa merkittävään yhteiskunnalliseen menestykseen, kun sitä käytetään osana joukkuetta. Poistuttuaan Fairview-yliopistoon, kirjoittaja liittyi ryhmään samanhenkisiä ihmisiä, jotka auttoivat toisiaan heidän ja monissa muissa pyrkimyksissä, kuten sanomalehden luomisessa ja menestyvän ylioppilaskunnan hallinnossa. Ystäväsi näkevät, kun olet negatiivisuudessa, ja kehottaa sinua napsauttamaan siitä ja pääsemään takaisin raiteilleen. He haluavat, mikä on sinulle parasta, ja he haluavat, mikä on sinulle parhaiten menestyä.

Ei vertaamalla itseäsi muihin, vaan vertaamalla itseäsi aikaisempiin saavutuksiin, eteneminen voidaan saavuttaa.

Oli aika, jolloin pienessä lampissa oleminen pidettiin kunniana. Internetin takia jopa paikallisyhteisön idea on kuitenkin jo edellisen vuosisadan jäännös. Maailmasta on tullut globaali yhteiskunta, ja riippumatta siitä, missä olet maailmassa, on aina joku, joka on lahjakkaampi tai älykkäämpi kuin sinä. Seurauksena on itsekritiikkien aihe. Elämän menestymiseksi on välttämätöntä olla kriittinen itselleen; Muutoin meillä ei olisi mitään pyrkimystä, ei halua parantaa itseämme, ja elämämme muuttuisi pian merkityksettömäksi. Onneksi se on luonnollinen ihmisen taipumus nähdä nykyhetki riittämättömänä ja tulevaisuuden lupaavan paljon parempaa tulevaisuutta. Tälle taipumukselle on perusteita, ja se auttaa kykyämme pysyä motivoituneena mennä eteenpäin ja tehdä päätöksiä.

Itsekriitismi puolestaan ​​voi tulla loukkaavaa, kun tulee kaiken verrata itseämme muihin. Tämä saa meidät unohtamaan sen, missä olemme suhteessa tavoitteisiin. Ensinnäkin tämä rohkaisee meitä ajattelemaan mustavalkoisesti: olemme joko onnistuneet tai epäonnistuneet pyrkimyksissämme. Tämän vuoksi emme näe inkrementaalisia hyötyjä, jotka ovat usein pieniä, mutta silti merkittäviä. Vertailut voivat myös saada meidät unohtamaan laajemman kuvan keskittymällä tiettyyn osaan elämäämme ja liioittelemalla sen merkitystä. Harkitse seuraavaa skenaariota: Katsot taaksepäin edelliseen vuoteen ja huomaat, että et ollut niin tuottava työssä kuin jotkut kollegoistasi. Saatat olla itsesi olevan täydellinen ja täydellinen epäonnistuminen melkein heti. Voit kuitenkin huomata, että jos otat askeleen taaksepäin ja katsot kaikkia elämäsi alueita, huomaat, että olet tehnyt merkittäviä muutoksia perhe -elämässäsi.

Seurauksena on, että neljäs ohje on koskaan verrata itseäsi muihin ja arvioida itseäsi aina suhteessa omiin aikaisempiin saavutuksiin kuin muita vastaan. Vertailujen tekeminen nykyisten ja aiempien tulosten välillä voi myös auttaa sinua pysymään raiteilla. Jos alat uskoa voittavan jatkuvasti, tämä on varoitusmerkki siitä, että sinun on parannettava kykyäsi ottaa riskejä ja asettaa itsellesi vaikeita tavoitteita. Kun tarkistat edistymistäsi, kuvittele itsesi asunnonomistajana, joka on tarkistettava. Jotta voit tehdä niin, sinun on tutkittava kaikkea ylhäältä alas ja luokiteltava jokainen asia. Onko se esteettinen kysymys vai rakenteellinen? Sinun on ensin luotava luettelo kohteista, jotka on korjattava, ennen kuin voit tarjota hyväksymistiivistettäsi. Tämä menetelmä pitää sinut todennäköisesti niin huolestuneena omien ongelmien kanssa, että olet huolestunut siitä, kuinka vertaat muita.

Vanhemman vastuulla on nostaa vastuullinen ja myötätuntoinen lapsi.

Jos olet koskaan nähnyt vanhempien huomiotta ongelmia, jotka aiheuttavat ongelmia, olet ehkä kyseenalaistanut, oliko he vain kauheita vanhempia vai ovatko he älykkäitä antamalla lapsen käyttää itseään. Vanhemmuustyylit ovat kehittyneet ajan koko ajan, usein ikivanhan luonnon vs. vaalivan väitteen seurauksena sekä erilaisten näkökulmien tyypistä vaistoista, jotka ovat luontaisia ​​kaikissa ihmisissä. Muinaiset edeltäjamme olivat miellyttäviä, ystävällisiä ja lapsen kaltaisia ​​laajalle levinneen käsityksen mukaan, joka on peräisin filosofista Jean-Jacques Rousseauista 1800-luvulla. Väitetään, että sivilisaation korruptoiva vaikutus ihmisyyteen on syyllinen konfliktin historiaan ja verenvuodatukseen.

Tosiasia, että yksilöt syntyvät väkivaltaisilla impulsseilla, on nyt ymmärrettävämpi, ja ihmisten on opittava tulemaan ystävällisemmäksi, lempeämmäksi ja "sivistyneemmäksi" aikuiseksi tämän tiedon seurauksena. Ottaen huomioon, kuinka ilkeät lapset voivat olla leikkikentällä, on todennäköistä, että muistat, kuinka rauhallinen useimmat yritykset voivat olla toisin kuin .......................... Viime kädessä , Kirjailija uskoo, vanhempien vastuulla on varmistaa, että heidän luonnollisesti aggressiivinen lapsi kasvaa asianmukaisesti sopeutuneeksi aikuiseksi. Tämä johtaa meidät viidenteen sääntöyn: Vanhempien on oltava enemmän kuin yksinkertaisesti ystäviä; Heidän on nostettava vastuullinen ja miellyttävä ihminen. Se, että kukaan ei pidä olla "paholainen", voi tehdä tästä ongelman. Lapset ovat kuitenkin aggressiivisia, koska heillä on luonnollinen halu ajaa rajoja selvittääkseen, mihin yhteiskunnan rajat piirretään. Seurauksena on, että tällaisten rajojen piirtämisessä vanhemman on oltava vahva ja määritetty.

Vaikka tämä ei ehkä näytä olevan hauskaa, harkitse tätä: jos he eivät oppi näitä asioita rakastavalta, ymmärtävät vanhemmalta, he oppivat ne myöhemmin elämässä tavalla, joka on varmasti vähemmän ystävällinen ja ymmärtäväinen. Tässä osassa keskustellaan kolmesta tärkeästä vanhemmuuden tekniikasta: Ensimmäinen askel on rajoittaa määräysten laajuutta. Liian monet rajoitukset johtavat tyytymättömiin lapsiin, jotka kohtaavat jatkuvasti esteitä. Joten pidä asiat yksinkertaisina ja helppo ymmärtää noudattamalla muutamia perustavanlaatuisia, helposti ymmärrettäviä sääntöjä, kuten koskaan puremalla, potkaisemalla tai lyömällä jotakuta, ellei se ole itsepuolustuksessa.

Toinen periaate on käyttää vähiten tarvittavaa voimaa. Vasta kun seuraukset käydään ilmi, voidaan antaa tehokasta ja oikeudenmukaista rangaistusta. Rangaistuksen on myös oltava oikeassa suhteessa rikokseen, mikä tarkoittaa, että sen tulisi olla vain niin ankaraa kuin tarvitaan lapsen opettamiseksi, ettei sitä enää riko sääntöä tulevaisuudessa. Joskus tarvitaan vain tyytymätön ilmaus; Muissa tapauksissa voidaan tarvita viikko ilman videopelejä. Kolmas vaatimus on, että osallistujat saapuvat pareittain. Lapset ovat kekseliäitä ja yrittävät saavuttaa toiveensa pistämällä yhtä vanhempaa toista vastaan ​​- yhtenäisen rintaman ylläpitäminen on välttämätöntä. Jokainen vanhempi tekee myös virheitä, mutta jos sinulla on tukeva puoliso, tunnistat todennäköisemmin nämä viat prosessin varhaisessa vaiheessa.

Maailma on täynnä epäoikeudenmukaisuuksia, mutta meidän ei pitäisi asettaa vastuuta vaikeuksistamme muiden harteille.

Ei ole mitään sokeripäällystettä sitä tosiasiaa, että maailma on täynnä vaikeuksia ja kurjuutta - mutta tämä ei ole syy luopua toivosta. Vaikka monet historian koko yksilöt ovat uskoneet, että elämä on ankaraa ja epäoikeudenmukaista, he ovat myös uskoneet, että äärimmäisten toimenpiteiden toteuttaminen on hyväksyttävää. Venäjän kirjailijan Leo Tolstoyn mielestä elämä on niin törkeästi epäreilua, että hyväksyttäviä vastauksia on vain neljä: infantiilista tietämättömyyttä, hedonistinen nautinto, itsemurha tai jatkaminen kaikesta huolimatta. Tolsto tutki artikkelissaan "tunnustus" -artikkelissa nämä vastakkaiset näkökulmat ja päätti, että itsemurha oli rehellisin vastaus ja että taistelun jatkaminen oli todiste hänen kyvyttömyydestään valita oikea päätös.

Toiset ovat reagoineet samalla tavalla, mutta ovat päättäneet ottaa muiden hengen oman lisäksi, sellaisina kuin ne kutsutaan muun muassa murha-soiden torjunta-aineiksi, kuten Sandy Hook ja Columbine School Ammunings. Yhdysvalloissa tapahtui tuhat ampumista 1 260 päivää ennen kesäkuuta 2016, kun tekijät tappoivat vähintään neljä muuta ja ampuivat sitten itsensä. Monissa tapauksissa tätä seurasi itsensä aiheuttama kuolema. Riippumatta siitä, kuinka paljon olet kärsinyt tai kuinka julma ja epäreilu elämä on ollut sinulle, huolimatta Tolstoyn pessimistisistä näkymistä, sinun ei pitäisi pitää sitä maailmaa vastaan. Pohjimmiltaan tästä on kyse kuudes elämän sääntö, jossa sanotaan, että sinun tulee ottaa vastuu omasta elämästäsi ennen tuomion antamista muille. Aleksandr Solzhenitsyn, toinen venäläinen kirjailija, uskoi, että elämän ankaruus oli mahdollista hylätä, vaikka elämä olisi sinulle julmaa.

Solzhenitsyn oli yksi kommunisteista, jotka taistelivat natseja vastaan ​​toisen maailmansodan aikana, mutta hänen oma hallitus vangitsi hänet sodan jälkeen palvelusta huolimatta. Vielä tuhoisampaa, hänelle diagnosoitiin syöpä, kun hän vangittiin Venäjän työleirillä, mikä yhdistää kurjuuttaan. Kaikesta tästä huolimatta Solzhenitsyn kieltäytyi pitämästä maailmaa vastuussa hänen valitettavista olosuhteista. Hän otti vastuun hänen toimistaan ​​tukemaan häntä vangitsemaansa kommunistista puoluetta ja päättivät hyödyntääkseen sitä ajasta, jonka hän oli jättänyt myöntämään positiivisen ja merkittävän panoksen suurempaan hyötyyn.

Se mitä hän teki, kirjoitti Gulagin saaristo, kirja, joka toimi sekä Neuvostoliiton leirien kronikkana, jossa hän oli henkilökohtaisesti käynyt, ja tuomitsemalla ne olosuhteista, joissa heidät pidettiin. Kirjalla oli merkittävä osa minkä tahansa lopettamista varten Jäljellä oleva tuki Stalinin kommunismin versiolle, joka oli olemassa intellektuaalien piireissä ympäri maailmaa tuolloin.

Muiden tarpeiden tarjoaminen voi olla merkityksellinen teko, ja meidän tulisi valita merkitys välittömien nautintojen yläpuolella.

Oletko koskaan kuullut tarinan apinasta, joka sai hänen kätensä juuttumaan evästepurkkiin? Se on klassikko. Eväste oli sijoitettu avoimeen purkkiin, ja purkin suu oli vain riittävän suuri, jotta apinan käsi pääsee sisään - mutta ei riittävän suuri, jotta hänen nyrkkinsä tuli esiin sen kohtelun kanssa. Hänet pakotetaan luopumaan yrityksestä roikkua herkkuihinsa, jos hän jatkoi niin. Tämän tarinan oppitunti on, että ahneille on kustannuksia: apina päätyi kiinni, koska hän kieltäytyi luopumasta evästeestään. Mitä eroa tämän ja ihmisen käyttäytymisen välillä on? Kuinka monta ihmistä nauttii päivittäin toiminnasta, jotka eivät ole heidän etujensa mukaisia? Kuinka moni ihminen on halukas tekemään kompromisseja, jotka ovat heidän etujensa mukaisia?

Yksi tahattomista seurauksista, kun maailma nähdään kurjuuden kuopana, on se, että se tekee erityisen helpoksi rationalisoida elämään väliaikaisia ​​nautintoihin keskittyvää elämää, joka tekee siitä sietävämmän lyhyellä aikavälillä. Lisäksi, jos se tekee sinut onnelliseksi, se ei voi olla niin kauheaa, eikö niin? Tämä on itsensä tuhoavan toiminnan, kuten liiallisen syömisen ja juomisen, huumeiden käytön, seksuaalisen rappeutumisen ja muiden itsensä vahingoittamisen, päättely. Tämän keskustelun kääntöpuoli on uhraus, erityisesti uhraustyyppi, joka johtaa tulevaisuudessa suurempiin asioihin luopumisen seurauksena nykyisyydestä. Tämä käytäntö juontaa juurensa esihistoriallisiin aikoihin, jolloin yhteisöt pelastaisivat ruokansa varmistaakseen selviytymisensä talvella tai auttamaan muita yhteiskunnassa, jotka eivät pystyneet metsästämään tai tuottamaan sitä.

Tämä on toinen aihe, joka on katettu laajasti Raamatussa. Kun Jumala karkotti Aadamin ja Eevan paratiisista, tehtiin hyvin ilmeinen, että heidän alkuperäinen syntinsä oli kovan ja kauhean olemassaolon perimmäinen syy, jonka kaikki pakotettiin kestämään. Surumme tässä elämässä toisaalta on hinta, joka meidän on maksettava, jotta voimme nauttia jäljempänä nautinnoista. Tämä johtaa meidät seitsemänteen ohjeeseen, joka on priorisoida merkitykselliset tavoitteet välittömän nautinnon yläpuolella. Nyt oletat, että tämä on suoraviivainen ajatus, jonka useimmat ihmiset ovat jo tuttuja. Loppujen lopuksi luopumme vapaa -ajastamme mennä töihin ja laittaa pitkiä aikoja nyt voidaksemme lomaa myöhemmin tai rentoutua rannalla kesäkuukausina myöhemmin.

Tämä menee kuitenkin syvemmälle kuin pelkästään uhraaminen oman henkilökohtaisen hyödyn puolesta; On sekä suuria että pieniä asioita, joita voimme luopua siitä suuremmasta hyvästä, ja mitä suurempi uhraus, sitä hyödyllisempi se voi olla pitkällä tähtäimellä. Voi olla hyödyllistä visualisoida lootuskukka. Ensimmäisen olemassaolon aikana tämä kasvi kasvaa järven pohjalla ja pääsee hitaasti pimeyteen, kunnes se lopulta räjähtää veden pinnan läpi auringonvalossa. Toisin sanoen, jos pysyt jotain ja olet valmis tekemään uhrauksia tavoitteesi saavuttamiseksi, sinut palkitaan.

Valheet ovat toistuva itsensä pettämisen tekniikka, mutta meidän pitäisi yrittää elää elämäämme totuuden valossa.

Ihmisen sielu, saksalaisen filosofin Friedrich Nietzschen mukaan, voidaan mitata sen avulla, kuinka paljon puhdasta totuutta he voivat kestää. Huolimatta siitä, että totuutta pidetään usein arvostettuna omaisuutena yhteiskunnassamme, jatkamme säännöllisesti valheellisuuksia. Saamamme mitä uskomme haluamme, on yksi yleisimmistä motivaatioista valehdella itsellemme ja muille ihmisille. Itävallan psykologin Alfred Adlerin tunnetuksi elinikäiseksi, ne määritellään toimiksi ja lausunnoiksi, jotka teemme saavuttaaksemme tavoitteen, joka on ensisijaisesti harkittu. Voit esimerkiksi nähdä eläkkeellesi tapahtuvan Meksikon syrjäisellä rannalla, ja siinä on loputon margaritot ja muut virvokkeet. Tällainen tavoite voi olla niin houkutteleva, että jatkat itseäsi uskomaan, että se on saavutettavissa, vaikka olosuhteet kerääntyvät, mikä tekee siitä epätodennäköisemmän.

Vaikka sinulla voi olla ihon ärsytystä kuumuudesta, hiekasta ja alkoholista, kerrot edelleen itsellesi, että sinulla on ihanteellinen suunnitelma - vaikka se ei olekaan oikeastaan ​​suunnitelma, koska et ole määritellyt konkreettisia toimia, jotka saattaa mahdollisesti muuttaa unelmastasi todellisuudeksi. Kyky johtaa harhaan uskoa, että tiedämme jo kaiken, mitä meidän on tiedettävä, liittyy usein tämäntyyppisiin illuusioihin. Tämä on erityisen tyhmä näkökulma, koska se estää luonnollista pyrkimystämme oppia ja kehittyä yksilöinä. Kun asut valheessa ja kieltäydyt tunnustamasta todellisuutta, asiat saattavat kuitenkin pahentua ja paljon pahampia kuin nyt. John Miltonin eeppisessä runossa, Paradise Lost, Lucifer esitetään rationaalisena hahmona, joka silti tulee liian varmuuteen ja innostuneen kykynsä - siihen pisteeseen, että hän ja hänen seuraajansa karkotetaan taivaasta uskaltamaan kyseenalaistamaan Jumalan lopullisen totuuden - kuten hän heidän toimintansa tulos.

Tämä asettaa vaiheen sääntölle numero kahdeksan: lopeta valehtelu ja aloita totuuden kertominen. Sinun ei tarvitse hylätä kaikkia yleviä kunnianhimojasi, mutta sinun tulisi olla valmis olemaan joustava varmistaaksesi, että tavoitteesi ovat käytännöllisiä ja edustavat todellisuutta. Seurauksena on, että tietosi ja näkökulmasi kehittyvät, samoin kuin tavoitteesi. Ja jos elämäsi on menossa väärään suuntaan, voi olla aika kyseenalaistaa seuraamasi totuus, joka jättää sinut tuntemaan olosi heikkoksi, hylättyksi tai hyödytöntä, ja vahvista oman totuuden palaamaan takaisin raiteilleen.

Keskustelut ovat mahdollisuus oppia ja kehittää, olla kilpailla keskenään.

Tuhansia vuosia hänen kuolemansa jälkeen Kreikan filosofia Sokratesia pidetään edelleen yhtenä älykkäimmistä henkilöistä, jotka ovat koskaan kävellyt maata. Vaikuttava tekijä tähän oli hänen vakaumuksensa siitä, että ainoa asia, josta hän oli varma, oli, että hän ei tiennyt mitään, mikä toimi hänen keskusteluissaan liikkeellepanevana voimana, ja motivaatio hänen halukkuutensa oppia. Kun sinulla on todellinen keskustelu, menettelyn tulisi olla verrattavissa ajatteluun. Asioiden ajattelu on periaatteessa kuunnellut itseäsi, kun tutkit kahta vastakkaista näkökulmaa tietystä aiheesta. Seurauksena on, että rakennat olennaisesti omaa sisäistä vuoropuhelua, joka voi olla haastava, koska sinun on esitettävä molemmat näkökulmat asianmukaisesti, kun pysyt edelleen tavoitteena johtopäätöksessäsi.

Tämä on tärkeä syy siihen, miksi yksilöt kommunikoivat toistensa kanssa: se antaa heille mahdollisuuden selittää helpommin ongelman kaikki puolet ja päästä päätökseen. Jopa nuoret osallistuvat tähän käyttäytymiseen: Jos yksi lapsi ajattelee, että olisi hauskaa leikkiä katolla, he voivat ehdottaa ajatusta kaverille, joka voi sitten varoittaa heitä tekemisen riskeistä. Seuraava keskustelu antaa lapselle, jolla oli alkuperäinen ajatus tutkia uutta näkökulmaa, arvioida todennäköisyyttä, että joku voi pudota ja vahingoittaa itseään ja tehdä mieluiten parhaan valinnan. Keskustelut puolestaan ​​menevät harvoin tällä tavalla. Sen sijaan yksi tai molemmat osallistujat kieltäytyvät kuuntelemasta ja lähestyvät vuoropuhelua ikään kuin se olisi kilpailu, jossa heidän on voitettava oletuksensa vahvistamiseksi. Seurauksena on, että sen sijaan, että kuuntelee sitä, mitä toisen henkilön on sanottava, he ajattelevat mitä sanoa seuraavaksi tai käyttäytyminen ikään kuin kilpailu on nähdä kuka voi sanoa sen paremmin.

Siksi yhdeksäs sääntö toteaa, että sinun tulisi kiinnittää huomiota siihen, mitä muut sanovat, ja oletetaan, että voit hyötyä heidän kokemuksistaan. Yksinkertainen tekniikka paremmaksi keskustelijaksi on kiinnittää huomiota siihen, mitä toinen henkilö sanoo ja selittää tai kerätä se ääneen, kun he ovat päättyneet. Tämä palvelee useita tarkoituksia: se varmistaa, että olet kuullut asiat kunnolla auttaen samalla heidän säilyttämisessä muistissasi; Se minimoi myös mahdollisuuden vääristää tai yksinkertaistaa tosiasioita, jotta voidaan sopia näkökulmasi koko keskustelun ajan. Voi olla vaikeaa kuulla totuutta, ja voi olla vielä vaikeampaa hyväksyä tietoa, joka vaatii sinua uskomme ja olettamuksesi harkitsemiseen. Kuitenkin tämä on hinta, joka sinun on maksettava oppimis- ja kehitysprosessin seurauksena.

Elämän tilanteiden monimutkaisuuden käsittelemiseksi tarvitaan selkeää ja tarkkaa terminologiaa.

Elämä on todella laaja ja monimutkainen kuvakudos, ja silti mieluummin havaitsemme vain eristetyt bitit, jotka ovat välttämättömiä kaiken ymmärtämiseksi. Todennäköisyys on, että jos olet menossa kadulla ja huomaat omenan maassa, et ajattele, kuinka hedelmät liitettiin oksaan, puuhun, juuriin ja maaperään ennen kuin se putosi. Syynä tähän on se, että meillä on taipumus huomata tai kiinnittää huomiota vain asioihin, jotka ovat joko meille hyödyllisiä tai menevät tavoitteidemme tielle. Omena kiinnittää huomion, koska se on ruoan ja ravinnon symboli. Emme kuitenkaan ota huomioon puita ja maaperää, koska niillä ei ole juurikaan arvoa vaatimuksemme täyttämisessä.

On ymmärrettävää, että mielemme ei voi pysyä kaikkina ajankohtana; Maailma on aivan liian monimutkainen. Seurauksena on, että mieli yksinkertaistaa asioita ja tekee meille yksinkertaisemman jatkaa elämäämme. Kuitenkin joka kerta voi tapahtua jotain, joka aiheuttaa käsitysmme maailmankaikkeudesta särkymisen ja maailma tuntuvan kaoottiselta. Siksi kymmenes ohje on niin tärkeä: ole tarkka kielen käytössä. Mikä on tämän etu? Harkitse esimerkiksi sanaa "ajoneuvo". Olet tietoinen siitä, mikä ajoneuvo on, eikö olekin? Se on kuljetusmuoto, joka vie sinut paikasta A pisteeseen B. Mutta jos tämä ajoneuvo hajoaa A: n ja B: n välisen matkan keskellä, onko sinulla hyvä käsitys siitä, kuinka auto toimii? Onko sinulla mahdollista avata huppu ja korjata tämä monimutkainen konepala?

Kun autosi hajoaa, sinulla on suuri mahdollisuus, että alkeelliset impulssit Cussiin ja ehkä jopa potkaista ajoneuvoa, koska et enää ole niin yksinkertainen asia. Se tapahtuu, kun asiat muuttuvat monimutkaisiksi ja kaoottisiksi, ja palautuaksesi sinun on palautettava järjestys kuvaamalla mikä meni pieleen selkeästi ja tarkasti. Kun kehosi alkaa toimintahäiriöitä ja sairastua, samaa menettelyä on noudatettava. Samanaikaisesti voi tapahtua useita asioita, joten sinun on ilmoitettava lääkärillesi erityisistä oireistasi. Onko vatsasi satuttava vai onko sinulla kuumetta? Onko mahdollista, että se alkoi sen jälkeen kun söit jotain? Mikä se oli tarkalleen? Voit palauttaa tilauksen ja alkaa tuntea olonsa tarkkaan ja toteuttamalla tarvittavat toimenpiteet.

Lisäksi tarkan kielen käyttö voi auttaa vuorovaikutustasi toimimaan sujuvammin. Onko puolisoasi jotain, jota löydät ärsyttävänä, kuten laiminlyödä puhdistaa itsensä jälkeen? Kun kyse on muiden kanssa, mitä nopeammin olet rehellinen ja tarkka heidän kanssaan, sitä parempi.

Maailmassa on kauheita ja tyrannisia yksilöitä, mutta meidän on vältettävä ihmisluonnon tukahduttamista pyrkimyksissämme hävittää heidät.

Keskeinen johtopäätös George Orwellin romaanissa The Road to Wigan Pier on se, että sosialismi houkutteli Englannin kannattajia, ei kaivostyöntekijöiden kohtaamien kauheiden olosuhteiden myötätunton vuoksi, vaan varakkaille ja voimakkaalle antipatialle. Nykyään patriarkaatia vastaan ​​on vertailukelpoisia näkemyksiä, jotka ovat miesten hallitsema johtamisrakenne, joka on hallinnut yhteiskuntaa vuosisatojen ajan.

Yksi tärkeä lähde tämän patriarkaatin vastaiselle tunteelle on Max Horkheimer, ns. "Kriittisen teorian" kannattaja, joka on marxilaisen Frankfurtin koulun jäsen ja patriarkaalisen sorron kannattaja. Hän uskoi, että koulutuksen ja intellektualismin tulisi keskittyä sosiaaliseen muutokseen ja että heidän tulisi pyrkiä taistelemaan ja poistamaan yhteiskunnan vahvat sortajat - ts. Hallitsevat urokset - sen sijaan, että yrittäisivät antaa naisille - ts. Naisten voimaannuttamista. Lisäksi macho -kulttuurimme dekonstruktiota suositellaan humanistisissa luokissa ympäri maailmaa ja syystä. Kaikki tarkoittaa tuhoamista eikä korjata tai tuottamista, ja kirjoittajan mukaan tämä on johtanut miesten käyttäytymiseen kohdistuvan vihan vuotamiseen, joka voi olla liian ankara ja likinäköinen sen soveltamisessa.

Vain yhden esimerkin tarjoamiseksi monille miesopiskelijoille on usein aggressiivisia väitteitä siitä, että he ovat osallistuneet patriarkaaliseen sortoon - mutta tie vanhurskaisiin muutoksiin ei pitäisi sisällyttää jokaista kaveria mahdollisena seksuaalisen rikollisena. Vaikka on totta, että monet miehet ovat toimineet valitettavasti, kirjoittaja väittää, että miehet ovat myös hyödyntäneet luontaisesti aggressiivisia taipumuksiaan hyväksi, kuten osallistuminen terveelliseen kilpailuun, tutkimalla mahdollisesti vaarallisia alueita ja saavuttaa kaivatun etenemisen. Se tuo mieleen rullalautailijoita tekijän mukaan. Hämmästyttävät rullalautailijat osoittivat merkittävää rohkeutta ja halua hyväksyä vaara joidenkin Toronton yliopiston kampuksen rakennusten ulkopuolella. Sen jälkeen kunnalliset viranomaiset päättivät kuitenkin kieltää rullalautailun yliopiston alueilla. Siksi sääntöjen numero 11: Älä häiritse polkupyöriä tai ajavia luistelua tai ajavia lapsia.

Emme pysty luomaan normeja, jotka eivät ole yhteensopivia perushahmojemme kanssa ihmisinä. Lakiemme tulisi epäilemättä suojella meitä, mutta niiden ei pitäisi tehdä niin tavalla, joka heikentää yksilöillä olevia positiivisia ominaisuuksia. Dramatisoitu kuvaus siitä, mitä voi tapahtua, kun miehet menettävät miehuutensa, on mielestäni todella ollut erittäin erinomaista. Tämän vuoksi vihamielisyys voi muuttua kiellettyksi hedelmäksi, joka ilmaisee itsensä fasistisissa taipumuksissa, kuten Fight Clubin kertomus osoittaa. Toinen reaalimaailman reaktio emuskotioon on oikeistolaisten poliittisten liikkeiden viimeaikainen elvyttäminen Yhdysvalloissa. Tosiasia on, että äidit eivät halua poikien kasvavan ilman mahdollisuutta löytää asioita itselleen ja tulla omavaraisiksi. Hän väittää, että jokaisella kaverilla on äiti, ja millainen äiti haluaisi hoitaa miehen lapsen, joka on täysin riippuvainen hänestä?

Koska elämä on vaikeaa ja täynnä surua, on tärkeää tunnistaa ja arvostaa elämän pieniä nautintoja.

Onko sinun koskaan tarvinnut huolehtia sairashenkilöstä? Se voi olla yksi haastavimmista tehtävistä, joita henkilö kohtaa heidän elämässään. Kuuden vuoden ikäisenä kirjoittajan tyttären on joutunut käsittelemään vakavaa niveltulehdusta käsissään ja jaloissaan. Lukuisten injektioiden ja nivelkorvausoperaatioiden lisäksi hänellä on ollut myös kroonista kipua viime vuosina. Vaikka on ymmärrettävää, että saatat tuntea, että elämä on epäreilua, jos tyttäresi on tässä asemassa, on myös välttämätöntä ymmärtää, että tuskan, kärsimyksen ja surun pimeät ajat antavat onnellisille hetkille heidän merkityksensä. Otetaan esimerkiksi Superman. Kun tämä luku ilmestyi aluksi tapahtumapaikalle, hän oli erittäin suosittu. Siitä huolimatta sarjakuvien kirjoittajat jatkoivat voimaa ja voimaa hänelle, kunnes hän oli melkein pysäyttämätön. Seurauksena on, että hänestä on tulossa kiinnostavampi lukijoille.

Supermanin voitot ovat onttoja, jos välittömässä läheisyydessä ei ole vaaraa. On varma, että onnelliset hetket olisivat arvottomia, jos meidän ei tarvitse taistella haasteiden ja kivun kautta päästäksemme näihin aikoihin. Siksi on tärkeää noudattaa sääntöä 12: hyödyntäisi parhaalla mahdollisella tavalla pienistä nautinnoista, joita elämä tarjoaa ollakseen onnellinen. Noudattamalla tätä ohjeita, olet varma, että omaksut elämän ja nauttia jokaisesta upeasta asiasta, joka tapahtuu sinulle. Voit myös nähdä itsesi vaikeissa olosuhteissa, vaikka ne kestäisivät pitkän ajan. Vuosien tuskan ja kärsimyksen jälkeen kirjoittajan tytär löysi lopulta uuden fysioterapeutin, joka auttoi häntä palauttamaan enemmän liikkuvuutta, kohtuullista normaalia ja kivun huomattavaa vähenemistä. On mahdollista, että linjassa voi olla enemmän ongelmia, mutta ne ovat molemmat sisältöä hyödyntääkseen etuja, kun ne kestävät.

Tämä on suurin asenne; Se on tyyppi, joka rohkaisee sinua ottamaan aikaa, kun törmäät kissaan jalkakäytävälle ja kosketat sitä. Sinun tulisi aina pitää mielessä, että ei ole päivää ilman yön pimeyttä ja että ilman kaaosta ei ole järjestystä. Kun kärsimme, se lisää pysyvyyttämme merkitystä, ja se tekee rauhallisuuden aikoista paljon tyydyttävämmän.

Kirjan viimeinen luku on 12 elämän sääntöä.

Tämän kirjan ensisijainen teema on se, että liikkuminen elämässä on jatkuva taistelu, joka on täynnä haasteita ja ahdistuksia, ja jos elämässä voi olla yksi asia, se on, että melkein varmasti on enemmän vaikeuksia. On myös mahdollista löytää kauneutta ja nautintoa huolimatta siitä, että nämä hetket ovat luonteeltaan väliaikaisia. Ainoa mitä voit toivoa tässä elämässä, on olla rehellinen ja aito samalla, kun olet myös itsekäs ja ylimielinen. Kyky ottaa vastuuta elämässä olevista tilanteista eikä myös syytä syyttää maailmaa tai muita on välttämätöntä. Päivän lopussa vain sinulla on kyky parantaa tilannettasi. Toimiva neuvo: Pohdi virheitäsi ja kysy itseltäsi: "Kuinka menin pieleen?" Et ehkä ole samaa mieltä vastauksesta, mutta se on välttämätön askel jatkuvaan parantamiseen ja totuudenmukaisuuteen. Tätä kysymystä tulisi itse kysyä usein, jotta saatat kokea nautinnon edistymisestä joka päivä pyrkiessäsi tulemaan paremmaksi ihmiseksi.

Osta kirja - Jordan B. Peterson

Kirjoittanut BrookPad Joukkue, joka perustuu Jordan B. Petersonin 12 elämän sääntöihinVanhempi viesti Uusi postaus


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan