Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων;

τουαλέτα οδηγός πως να Πώς να χρησιμοποιήσετε υδραυλικός Απαιτείται υδραυλικός υδραυλικά τουαλέτα

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων;

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων;

Τι να κάνετε εάν έχετε ένα ζήτημα υδραυλικών εγκαταστάσεων;

Κάντε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης και έχετε μερικά απλά εργαλεία στο χέρι. Μετά την επισκευή ενός σωλήνα, απενεργοποιήστε την τροφοδοσία και το νερό στο κιβώτιο ασφαλειών. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα βύσματα, οι διακόπτες, τα τριαντάφυλλα οροφής και ο άλλος ηλεκτρικός εξοπλισμός είναι ξηροί. Εάν υπάρχει διαρροή, αφαιρέστε το λάδι ή τα συντρίμμια και από τις δύο πλευρές της κατεστραμμένης περιοχής. Ένας ζεύκτης σωλήνων έκρηξης μπορεί να επισκευάσει ένα σωλήνα έκρηξης που έχει μήκος 40-50 mm.

Ένα κιτ επισκευής σωλήνων ώθησης ή μια ευέλικτη σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα μπορεί να απαιτηθεί για να επιδιορθώσει έναν κατεστραμμένο σωλήνα. Εάν όχι, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο σωλήνα. Τα κιτ επισκευής σωλήνων ώθησης είναι εύκολο στη χρήση και μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε χαλκό είτε σε πλαστικούς σωλήνες. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να αφαιρέσετε το σωλήνα κόβοντας κάθε πλευρά χρησιμοποιώντας ένα μικροσκοπικό κόπτη σωλήνων. Χρησιμοποιήστε την επισκευή Putty για να σταματήσετε μόνιμα τη διαρροή και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Μετά τον καθαρισμό του σωλήνα με μια πετσέτα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καλωδίων για να επισκευάσετε το σωλήνα. Φορέστε γάντια από καουτσούκ ενώ περιστρέφετε ή κόβετε την εποξική ένωση 2 μέτρων. Όλοι οι σωλήνες στη σοφίτα, στο υπόγειο, στο γκαράζ ή οπουδήποτε αλλού που εκτίθενται σε ακραίο κρύο πρέπει να υστερούν. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη θέρμανσης στη χαμηλότερη θερμοκρασία ή χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση «παγετού» εάν έχετε ένα. Ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί σταδιακά να επαναθρεέρει τους κατεψυγμένους σωλήνες, ξεκινώντας από τη βρύση ή τη βαλβίδα και μετακινώντας το μήκος του μέχρι να ξαναβρεθεί το νερό.

Ως εναλλακτική λύση, απορροφήστε τις πετσέτες χεριών σε ζεστό νερό, σκαρφαλώστε τους και τα τυλίγετε πάνω από το σωλήνα. Οι δεξαμενές νερού και οι δεξαμενές βρίσκονται συχνά στη σοφίτα ή στο δεύτερο ή το τρίτο επίπεδο ενός σπιτιού. Εάν εμφανιστεί διαρροή, ενεργήστε γρήγορα ή το ανώτατο όριο μπορεί να καταρρεύσει. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την πηγή της διαρροής, είτε πρόκειται για ένα κατεστραμμένο σωλήνα, μια ελαττωματική σύνδεση ή την ίδια την δεξαμενή. Εάν η δεξαμενή αποθήκευσης κρύου νερού είναι γεμάτη, αλλά οι βρύσες του μπάνιου σας είναι στεγνές, υπάρχει πιθανότατα ένα airlock ή μπλοκάρισμα στη γραμμή τροφοδοσίας από τη δεξαμενή κρύου δεξαμενής ή ζεστού νερού.

Αφαιρέστε τυχόν ορατά συντρίμμια από το νεροχύτη και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αναδυόμενο πώμα από το σύστημα αποστράγγισης για να το ξεμπλοκάρετε. Ένα μπλοκάρισμα στον μηχανισμό έκπλυσης επιτρέπει στο νερό να ανεβαίνει αργά στο χείλος. Η αποστράγγιση του απεμπλοκή είναι ένα αέριο που επεκτείνεται όταν αγγίζει το νερό, παράγοντας ισχυρή αναταραχή που αποστραγγίζει μέχρι 20 μέτρα μακριά. Για μπλοκαρισμένες ή βραδείες νεροχύτες. Εάν παραμένει ένα εμπόδιο, πρέπει να αφαιρέσετε την παγίδα αποβλήτων.

Μάθετε πώς μπορείτε να εντοπίσετε, να αποφύγετε και να επιλύσετε τα πιο κοινά ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Η παρουσία νερού στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές, επομένως είναι κρίσιμο να ανταποκριθεί αμέσως εάν προκύψει πρόβλημα με το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Κρατήστε μερικούς βασικούς εξοπλισμούς επισκευής και προμήθειες στο κιτ εργαλείων σας και γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την πλειονότητα των προβλημάτων από την εξάλειψη του ελέγχου.

Απενεργοποιήστε την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό.

Αφού βιώσετε ένα σωλήνα έκρηξης, διαρροή ή πλημμύρα οποιουδήποτε είδους, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την ισχύ στο κουτί ασφαλειών το συντομότερο δυνατό. Μόλις η διαρροή έχει σταθεροποιηθεί και το νερό έχει καθαριστεί, ελέγξτε τυχόν γύρω πρίζες, διακόπτες, τριαντάφυλλα οροφής και άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα ξηρά. Εάν το νερό έχει φτάσει σε αυτά, μην ενεργοποιήσετε ξανά την τροφοδοσία μέχρι να στεγνώσουν εντελώς πριν το κάνετε αυτό. Εάν βρεθείτε σε αυτή τη θέση, είναι κρίσιμο να είστε εξοικειωμένοι με το υδραυλικό σας σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης βαλβίδων, ειδικά της κύριας βαλβίδας διακοπής, η οποία σας επιτρέπει να κόψετε την παροχή νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή να κάνετε την απαραίτητη συντήρηση. Η προσβασιμότητα των βαλβίδων πρέπει να ελέγχεται κάθε λίγους μήνες για να επαληθεύσει ότι μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν με ευκολία. Εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα διεισδυτικού ελαίου ή λιπαντικού στον άξονα της βαλβίδας μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωσή του. Ποτέ μην αφήνετε μια βαλβίδα πλήρως ανοιχτή, καθώς αυτό αυξάνει την πιθανότητα να μπορεί να εκμεταλλευτεί, εμποδίζοντας σας να το κλείσετε όταν χρειάζεται απολύτως. Αντ 'αυτού, γυρίστε τη βαλβίδα ένα τέταρτο σε μισή στροφή προς την κλειστή θέση.

Πώς να επισκευάσετε έναν αγωγό νερού

Η χρήση ενός σφιγκτήρα επισκευής σωλήνων είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος διακοπής της διαρροής νερού από ένα σωλήνα έκρηξης, καθώς δεν απαιτεί να αδειάσει η γραμμή εκ των προτέρων. Άλλοι απλώς συσφίγγονται πάνω από την περιοχή έκρηξης, ενώ άλλοι βιδώνονται στην περιοχή έκρηξης. Οι σφιγκτήρες επισκευής, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να θεωρούνται μόνο ως προσωρινή λύση. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την ταινία επισκευής αυτο-χρήσης για να δημιουργήσετε μια στεγανή σφραγίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε και πώς να τα βάλετε όλα μαζί.

 1. Αφαιρέστε οποιοδήποτε λάδι ή βρωμιά από το σωλήνα σε κάθε πλευρά της κατεστραμμένης περιοχής, σκουπίζοντας το καθαρό.
 2. Αφαιρέστε περίπου 20 εκατοστά ταινίας από το πακέτο και κόψτε με ένα ψαλίδι. Αφαιρέστε την υποστήριξη από την ταινία και απορρίψτε την. Είναι κρίσιμο να εργάζεστε γρήγορα μόλις αφαιρεθεί η ταινία υποστήριξης ή διαφορετικά η ταινία δεν θα τηρήσει σωστά τον εαυτό της.
 3. Επεκτείνετε το μήκος της ταινίας κοπής περίπου στο διπλάσιο του αρχικού μήκους. Τυλίξτε την ταινία σταθερά γύρω από το σωλήνα, ξεκινώντας περίπου 30 mm έως 40 mm μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται η τρύπα. Διατηρήστε ένα σφιχτό τέντωμα στην ταινία καθώς το τυλίγετε γύρω από το αντικείμενο με αλληλεπικάλυψη 50 % για να βεβαιωθείτε ότι η ταινία δεσμεύεται στον εαυτό της.
 4. Όταν φτάσετε στο κατεστραμμένο κομμάτι σωλήνα, αφήστε ένα κενό (όπου είναι η τρύπα) και τυλίξτε την ταινία γύρω από το σωλήνα στην άλλη πλευρά της οπής, ξεκινώντας από το κατεστραμμένο τμήμα. Συνεχίστε να περιτυλίξτε σταθερά για άλλα 30 mm έως 40 mm στην αντίθετη πλευρά της βλάβης πριν γυρίσετε και πηγαίνετε στην αντίθετη κατεύθυνση με ένα δεύτερο στρώμα ταινίας. Καλύψτε την τρύπα με το χέρι σας αυτή τη φορά. Θυμηθείτε να διατηρείτε πάντα μια σφιχτή αλληλεπικάλυψη 50 % στην ταινία ενώ εργάζεστε με αυτό.
 5. Συνεχίστε να μετακινείτε εμπρός και πίσω πάνω από την κατεστραμμένη περιοχή μέχρι να σφραγιστεί πλήρως. Σπρώξτε σκληρά την ταινία καθώς φτάνετε στο τέλος του, εξασφαλίζοντας ότι δεσμεύεται με το υπόλοιπο μήκος του.

Πώς να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια επισκευή σε ένα σπασμένο σωλήνα νερού

Μια σύζευξη σωλήνων έκρηξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιδιόρθωση ενός σωλήνα έκρηξης εάν το κατεστραμμένο τμήμα δεν έχει μήκος περισσότερο από 40 έως 50 mm. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή ενώ επισκευάζετε τη σύζευξη σωλήνων έκρηξης. Επιπλέον, ένα κιτ επισκευής σωλήνων ώθησης, το οποίο διορθώνει ένα σπασμένο σωλήνα χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε την τρέχουσα ρύθμιση σωλήνα ή μια ευέλικτη σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση της εργασίας. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο κομμάτι σωλήνα.

Πρώτον και πρώτα, η ασφάλεια είναι πρωταρχική.

Η χρήση των πλαστικών αρθρώσεων ώθησης σε σωλήνες χαλκού σπάει τη συνέχεια ενός συστήματος συγκόλλησης γης σε ένα σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Χρησιμοποιώντας δύο σφιγκτήρες συγκόλλησης, συνδέστε τους δύο σωλήνες χαλκού μαζί χρησιμοποιώντας ένα μήκος 4 mm2 μονό πυρήνα γήινη σύρμα. Αυτό θα αποκαταστήσει την ηλεκτρική σύνδεση.

Κιτ επισκευής σωλήνων με εξαρτήματα ώθησης

Τα κιτ επισκευής σωλήνων ώθησης είναι απλά στη χρήση και μπορούν να εγκατασταθούν είτε σε χαλκό είτε σε πλαστικούς σωλήνες χωρίς την ανάγκη ειδικού εξοπλισμού. Μόλις αφαιρεθεί το τμήμα κατεστραμμένου τμήματος, απλά πιέστε το πλήρες τοποθέτηση στον σωλήνα (οι πλαστικοί σωλήνες απαιτούν ένα ένθετο, το οποίο περιλαμβάνεται στο κιτ, να ωθηθεί πρώτα στον σωλήνα, προκειμένου να βοηθήσει να διατηρηθεί το σχήμα του σωλήνα) και στη συνέχεια Περιστρέψτε το πλαστικό παξιμάδι δεξιόστροφα για να ασφαλίσετε το εξάρτημα στη θέση του (αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε το σχήμα του σωλήνα). Εκτός από το κιτ, υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες.

 1. Απενεργοποιήστε την παροχή νερού και αφήστε το σωλήνα να αδειάσει.
 2. Η καλύτερη μέθοδος είναι να κόψετε κάθε πλευρά της κατεστραμμένης περιοχής με ένα μικρό κόπτη σωλήνων και στη συνέχεια να αφαιρέσετε αυτό το κομμάτι σωλήνα. Είναι πιθανό να χρειαστεί να αφαιρέσετε το σωλήνα από οποιονδήποτε γειτονικό σφιγκτήρα για να περιστρέψετε τον κόπτη γύρω του. Εάν δεν είναι επιλογή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα hacksaw.
 3. Η αφαίρεση των burrs από μέσα στα κομμένα άκρα χρησιμοποιώντας ένα στενό μισό στρογγυλό αρχείο και χαλύβδινο μαλλί ή μια βούρτσα deburring μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση οποιουδήποτε χρώματος, αμαυρώνει ή ασβέστιο που έχει συσσωρευτεί στον σωλήνα χαλκού.
 4. Αφαιρέστε τα παξιμάδια και τις ελιές (μεταλλικοί δακτύλιοι) από τη σύζευξη σωλήνων και τα σύρετε σε κάθε κομμάτι του σωλήνα. Τυλίξτε την ταινία PTFE πάνω από τα σπειρώματα κάθε άρθρωσης συμπίεσης περίπου πέντε φορές σε κατεύθυνση δεξιόστροφα. Το νερό θα αποκλειστεί από την ταινία PTFE, η οποία θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας στεγανής σφραγίδας. Κατά την εφαρμογή της ταινίας PTFE σε ένα νήμα, τυλίξτε την ταινία γύρω από το νήμα στο σωλήνα προς την αντίθετη κατεύθυνση ως το νήμα του σωλήνα για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξετυλίγεται όταν το παξιμάδι σφίγγεται.
 5. Τοποθετήστε τα άκρα του σωλήνα κοπής στη σύνδεση σωλήνα έκρηξης για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί σωλήνα ή πένσες αντλίας νερού, κρατήστε τη σύζευξη στη θέση του, ενώ σφίγγετε τα καρύδια με ρυθμιζόμενο κλειδί.

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης μιας άρθρωσης σωλήνων διαρροής

Η επιδιόρθωση μιας διαρροής συγκολλημένης διασταύρωσης σωλήνων λαμβάνει κάποια εμπειρία, αλλά είναι πολύ απλούστερο να χρησιμοποιείτε το Putty επισκευής, το οποίο μπορεί να σταματήσει μόνιμα τη διαρροή και να σας εξοικονομήσει χρόνο. Στη συνέχεια, αφού το στόκο έχει στεγνώσει, μπορείτε να το τρίβετε, να το εξομαλύνετε και να το βάψετε.

 1. Απενεργοποιήστε την παροχή νερού στο κατεστραμμένο κομμάτι σωλήνα και αφήστε το να αποστραγγίσει για αρκετά λεπτά.
 2. Μετά την ξήρανση του σωλήνα με μια πετσέτα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καλωδίων για να κλειδώσετε την περιοχή που πρέπει να διορθωθεί στον σωλήνα.
 3. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ όταν στρίβετε ή κόβετε αρκετά εποξειδική ένωση 2 μέτρων για να ολοκληρώσετε την επισκευή. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να εργαστείτε στην ουσία μέχρι να επιτύχει έναν ομοιόμορφο χρωματισμό. Για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, πρέπει να εργαστείτε γρήγορα, αφού έχετε μόνο περίπου 5 λεπτά πριν αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα.
 4. Η επισκευή του στόκου πρέπει να αναγκαστεί στο διάστημα μεταξύ του σωλήνα και της τοποθέτησης πατώντας το γύρω από την άρθρωση με τα δάχτυλά σας. Εργαστείτε γρήγορα, αφού το στόκο στεγνώνει γρήγορα. Εξομαλύνετε το όσο μπορείτε, αλλά μην πάτε στη θάλασσα.
 5. Επιτρέψτε συνολικά 24 ώρες σκλήρυνσης πριν επανασυνδέσετε την παροχή νερού και επιθεώρηση για διαρροές, εάν είναι απαραίτητο.

Οδηγίες για τον τρόπο επισκευής και airlock

Μετά από μια αποχέτευση και ξαναγεμίστε το υδραυλικό σας σύστημα, είναι πιθανό ότι ο αέρας έχει παγιδευτεί μέσα στους σωλήνες. Αυτό θα προκαλέσει τις βρύσες σας να ψεκάσουν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να κλείσουν εντελώς τη ροή. Ένας εύκαμπτος σωλήνας κήπου που συνδέεται με την κρύα βρύση της κουζίνας, η οποία βρίσκεται κάτω από την πίεση του δικτύου (ή σε οποιαδήποτε άλλη κρύα βρύση εάν έχετε ένα άμεσο σύστημα) και το άλλο άκρο της προβληματικής βρύσης μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση οποιουδήποτε παρεμπόδισης. Ενεργοποιήστε πρώτα τη σπασμένη βρύση, ακολουθούμενη από τη λειτουργική βρύση και συνεχίστε να τρέχει για λίγα λεπτά. Εάν η πίεση του δικτύου δεν ωθεί τον αέρα έξω από το σύστημα, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να αφαιρεθεί ο αέρας. Απενεργοποιήστε τις βρύσες και αφήστε τις μόνοι τους για λίγα λεπτά πριν προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Όταν οι βρύσες λειτουργούν σωστά ξανά, αφαιρέστε πρώτα τον εύκαμπτο σωλήνα από την υψηλότερη βρύση, ακολουθούμενη από τη χαμηλότερη βρύση και ούτω καθεξής. Μην ξεχάσετε να αποστραγγίσετε εντελώς το νερό από τον εύκαμπτο σωλήνα πριν το μεταφέρετε έξω από το σπίτι.

Πώς να ξεδιπλώσετε έναν φραγμένο σωλήνα

Όλοι οι σωλήνες στη σοφίτα σας, κάτω από το ισόγειο σας, στο γκαράζ σας ή σε άλλα μέρη όπου εκτίθενται σε πολύ κρύες θερμοκρασίες θα πρέπει να υστερούν προκειμένου να αποφευχθεί η έκρηξη και η κατάψυξη. Η υστέρηση, από την άλλη πλευρά, απλά θα αναβάλει την έναρξη της κατάψυξης. Εάν η θερμοκρασία παραμένει κάτω από την κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πάγος μπορεί να σχηματίσει και να εμποδίσει τη ροή του νερού στις βρύσες και σε άλλες αγορές. Στη χειρότερη περίπτωση, ο πάγος μπορεί πραγματικά να σπάσει το σωλήνα σας ή να σπρώξει μια άρθρωση. Ως αποτέλεσμα, εάν σκοπεύετε να φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι καλή ιδέα να λάβετε κάποια μέτρα. Απενεργοποιήστε τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη θέρμανσης στο χαμηλότερο επίπεδο ή ενεργοποιήστε τη ρύθμιση «παγετού» εάν έχετε ένα. Αυτό θα ενεργοποιήσει αυτόματα τη θέρμανση σας εάν οι θερμοκρασίες βυθιστούν κοντά στο σημείο κατάψυξης. Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε την κύρια βαλβίδα διακοπής και να αδειάσετε πλήρως το σύστημα νερού σας. Ένα στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναθερμαίνετε απαλά έναν κατεψυγμένο σωλήνα, ξεκινώντας από τη βρύση ή τη βαλβίδα και εργάζεστε με το μήκος του μέχρι να αρχίσει να ρέει ξανά το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε πετσέτες χεριών σε ζεστό νερό, να τα στεγνώσετε και να τα τυλίξετε πάνω από το σωλήνα ως προσωρινή θεραπεία. Αλλά, ό, τι κι αν κάνετε, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ένα φυσητήρα στο σπίτι σας, αφού μια ανοιχτή φλόγα σε ένα σπίτι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς. Επιπλέον, η εφαρμογή υπερβολικής θερμότητας σε έναν κατεψυγμένο σωλήνα με ένα φυσητήρα μπορεί να προκαλέσει βράση του νερού μέσα στο σωλήνα και ενδεχομένως να εκραγεί.

Πώς να κρατήσετε τους σωλήνες από το πάγωμα το χειμώνα

Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάψυξη των σωλήνων σε σοφίτες, κάτω από τα δάπεδα, τα γκαράζ ή οποιαδήποτε άλλα μέρη όπου θα εκτίθενται σε πολύ κρύες θερμοκρασίες, θα πρέπει να υστερούν με μόνωση σωλήνων πριν εγκατασταθούν. Παρόλο που η υστέρηση μπορεί να αναβάλει την έναρξη της κατάψυξης, εάν οι θερμοκρασίες παραμένουν αρκετά χαμηλές για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ο πάγος μπορεί να εξακολουθεί να σχηματίζεται, εμποδίζοντας το νερό να ρέει σε βρύσες και άλλα καταστήματα. Στη χειρότερη περίπτωση, ο πάγος μπορεί πραγματικά να σπάσει το σωλήνα ή να προκαλέσει μια άρθρωση να διαχωριστεί. Ως αποτέλεσμα, εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να λάβετε μέτρα. Απενεργοποιήστε τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη θέρμανσης στο χαμηλότερο επίπεδο ή, αν έχετε ένα, χρησιμοποιήστε τη "ρύθμιση παγετού", που θα την αναγκάσει να ενεργοποιήσει αυτόματα εάν οι θερμοκρασίες βυθιστούν κοντά στο σημείο κατάψυξης. Εναλλακτικά, απενεργοποιήστε την κύρια βαλβίδα διακοπής και επιτρέψτε στο σύστημα να αποστραγγίσει εξ ολοκλήρου για εξοικονόμηση χρόνου. Για να ξεπαγώσετε έναν κατεψυγμένο σωλήνα, ζεστάνετε απαλά με ένα στεγνωτήρα μαλλιών, εργάζεστε με το μήκος του από τη βρύση ή τη βαλβίδα μέχρι να αρχίσει να ρέει ξανά το νερό, όπως φαίνεται στο βίντεο. Ένα μπουκάλι ζεστού νερού ή πετσέτες χεριών που εμποτίζονται με ζεστό νερό και βγάζουν έξω και τυλιγμένα γύρω από το σωλήνα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση. Να είστε προσεκτικοί ενώ εργάζεστε με ένα blowtorch, ανεξάρτητα από το τι κάνετε.

Πώς να αντιμετωπίσετε διαρροές νερού από δεξαμενές και δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση.

Οι δεξαμενές και οι δεξαμενές για την αποθήκευση νερού βρίσκονται συχνά στη σοφίτα ή στη δεύτερη ή τρίτη ιστορία μιας κατοικίας. Η συνέπεια αυτού είναι ότι εάν αναπτυχθεί μια διαρροή, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι το νερό που αναβλύζει μέσα από ένα ανώτατο όριο. Πρέπει να μετακινηθείτε γρήγορα ή το ανώτατο όριο μπορεί να καταρρεύσει γύρω σας. Αφαιρέστε την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό από τον κύριο διακόπτη τροφοδοσίας και την κύρια βαλβίδα διακοπής, αντίστοιχα, και στη συνέχεια κλείστε την κύρια πόρτα. Τοποθετήστε τα δοχεία για να συλλέξετε το διαρροή νερό και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε όλες τις βρύσες και να ξεπλύνετε όλες τις τουαλέτες στο σπίτι για να ολοκληρώσετε την εργασία. Ενώ η κύρια βαλβίδα στάσης είναι κλειστή, οι σωλήνες και η δεξαμενή αποθήκευσης κρύου νερού θα αδειάσουν και δεν θα ξαναγεμιστούν ενώ η κύρια βαλβίδα στάσης είναι κλειστή. Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί τι προκαλεί τη διαρροή, η οποία μπορεί να είναι ένας σπασμένος σωλήνας ή μια χαλαρή σύνδεση ή θα μπορούσε να είναι η ίδια η δεξαμενή που διαρρέει ή ξεχειλίζει λόγω προβλημάτων με τη βαλβίδα μπάλας ή την υπερχείλιση. Εάν η διαρροή προέρχεται από έναν κύλινδρο ζεστού νερού, απενεργοποιήστε τον λέβητα και αδειάστε τον κύλινδρο συνδέοντας έναν εύκαμπτο σωλήνα με το draincock στη βάση του κυλίνδρου και τρέξτε το σε ένα εξωτερικό υδρορροή για να αποστραγγίσετε το νερό. Κάντε οποιεσδήποτε επισκευές ή αντικαταστάσεις που απαιτούνται.

Πώς να καθορίσετε γιατί δεν υπάρχει νερό που ρέει από μια βρύση.

Όταν ενεργοποιείτε μια βρύση και δεν συμβαίνει τίποτα, μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό να περιμένετε. Εδώ μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε ξανά την παροχή νερού: 1.

 1. Ενεργοποιήστε τη βρύση κρύου νερού στην κουζίνα σας - ή οποιαδήποτε άλλη βρύση κρύου νερού σε ένα άμεσο σύστημα αν έχετε ένα. Εάν δεν υπάρχει ροή, ελέγξτε ότι είναι ότι η κύρια βαλβίδα διακοπής σας δεν είναι κλειστή. Εάν το ζήτημα επιμένει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο νερού.
 2. Εάν η παροχή κρύου νερού από το δίκτυο λειτουργεί, ελέγξτε τη δεξαμενή αποθήκευσης κρύου νερού στη σοφίτα. Είτε είναι άδειο, ελέγξτε για να δείτε αν η βαλβίδα μπάλας δεν είναι κολλημένη. Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τη βαλβίδα ή αντικαταστήστε την εάν είναι απαραίτητο. Ένα μπλοκαρισμένο κύριο κύριο, το οποίο μπορεί να προκληθεί από πάγο το χειμώνα, δεν θα οδηγήσει σε ροή όταν η βαλβίδα διατηρείται ανοιχτή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
 3. Εάν η δεξαμενή αποθήκευσης κρύου νερού είναι πλήρως γεμάτη, αλλά δεν υπάρχει νερό που βγαίνει από τις βρύσες του μπάνιου σας, υπάρχει πιθανότατα ένα airlock ή ένα εμπόδιο στη γραμμή τροφοδοσίας που οδηγεί από τη δεξαμενή κρύου δεξαμενής ή ζεστού νερού.

Τι να κάνετε εάν ο νεροχύτης σας είναι φραγμένος

Εάν οι νεροχύτες σας αποστραγγίζονται αργά ή έχουν σταματήσει εντελώς, υπάρχει πιθανότατα ένα φράγμα κάπου στη γραμμή αποβλήτων που πρέπει να καθαριστεί. Όταν η οπή του βύσματος αποστραγγίζεται αργά, οφείλεται συχνότερα σε συσσώρευση πετρελαίου ή ινών που έχουν παγιδευτεί κάτω από το πλέγμα στην οπή του βύσματος. Εάν το νερό δεν ρέει καθόλου, αυτό δείχνει ότι υπάρχει πλήρης απόφραξη και εμπόδιο στον σωλήνα αποστράγγισης. Οι ακόλουθες ενότητες θα σας καθοδηγήσουν στις διάφορες προσεγγίσεις που μπορείτε να λάβετε για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το ζήτημα. Πριν ξεκινήσετε, εξετάστε τα ακόλουθα. Η αποσύνδεση ενός νεροχύτη μπορεί να είναι ένα βρώμικο έργο, επομένως είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, ενώ το κάνετε. Βάλτε μια ποδιά ή ένα παλιό πουκάμισο, γάντια από καουτσούκ και ένα ζευγάρι γυαλιά ασφαλείας για να προστατεύσετε τα ρούχα σας.

 1. Για να ξεδιπλώσετε έναν πλήρως αποκλεισμένο νεροχύτη, αφαιρέστε πρώτα οποιαδήποτε ορατή βρωμιά από το νεροχύτη και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αναδυόμενο πώμα από το σύστημα αποστράγγισης του νεροχύτη. Γεμίστε το στη μέση με το νερό και τοποθετήστε το φλιτζάνι ενός εμβόλου νεροχύτη πάνω από την οπή του βύσματος για να το ασφαλίσετε. Γεμίστε την υπερχείλιση με μια υγρή πετσέτα για να διατηρήσετε την πίεση από την εξάτμιση μακριά. Θα πρέπει επίσης να καλύψετε τις άλλες τρύπες νεροχύτη με μια πετσέτα εάν έχετε έναν νεροχύτη 2-bowl για να δημιουργήσετε επαρκή πίεση για να λειτουργήσει σωστά το έμβολο. Στη συνέχεια, για 15 έως 20 δευτερόλεπτα, πιέστε επιθετικά το έμβολο πάνω και κάτω στη δεξαμενή. Αφαιρέστε το έμβολο και δείτε αν τα αποχετεύσεις νερού. Είναι πιθανό ότι θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις ή τέσσερις φορές.
 2. Εάν δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια λύση καθαρισμού χημικών αποστράγγισης. Για να ξεκινήσετε, εφαρμόστε ένα μικρό στρώμα ζελέ πετρελαίου γύρω από το χείλος της οπής του βύσματος για να αποφευχθεί η καταστροφή του. Επειδή θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε προστατευτικά γάντια και γυαλιά όταν εργάζεστε με αυτό. Δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν και άλλα χημικά, όπως το Bleach, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εκπομπή δυνητικά επικίνδυνων καπνών.
 3. Εάν το εμπόδιο δεν έχει αφαιρεθεί, θα πρέπει να αφαιρέσετε την παγίδα αποβλήτων. Ένας κάδος πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την παγίδα για να συλλέξει τυχόν διαρροές. Αφαιρέστε την παγίδα και ρίξτε τα περιεχόμενα στον κάδο χρησιμοποιώντας το κατσαβίδι. Επισκευάστε την παγίδα, φροντίστε να αντικαταστήσετε τυχόν ροδέλες ή δακτυλίους Ο που μπορεί να έχει υποστεί βλάβη. Βεβαιωθείτε ότι δεν το υπερβείτε, αφού αυτό θα δυσκολευτεί να ανατραπεί στο μέλλον. Εάν αυτό δεν καθαρίσει το εμπόδιο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας προβάδας αποστράγγισης για να διερευνήσει τον σωλήνα αποβλήτων.

Αποστραγγίστε το αποκλεισμό που λειτουργεί αμέσως

Για να ξεπεράσουμε τις αποχετεύσεις έως και 20 μέτρα μακριά, μια άμεση αποστράγγιση αποστράγγισης χρησιμοποιεί ένα αέριο που επεκτείνεται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, δημιουργώντας ισχυρές αναταράξεις που θα καθαρίσουν τις αποχετεύσεις μέχρι την απόσταση από την ανάδευση και όχι την πίεση. Θα εξαλείψει τα μπλοκαρίσματα που προκαλούνται από τα μαλλιά, τη συσσώρευση σαπουνιού, το χαρτί, το λάδι και τα σωματίδια τροφίμων σε ένα κλάσμα του χρόνου που χρειάζεται για να πλύνετε τα χέρια σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε φραγμένους ή αργούς νεροχύτες. Να θυμάστε πάντα να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες του πακέτου πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προϊόντα ..

Τι να κάνετε εάν η τουαλέτα σας είναι φραγμένη

Ένα εμπόδιο στον μηχανισμό έκπλυσης αναγκάζει το νερό να ανεβαίνει σχεδόν στο χείλος και στη συνέχεια να αποστραγγιστεί πολύ αργά. Είναι πολύ πιθανό ότι η πρίζα είναι φραγμένη, αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το κύριο σύστημα αποστράγγισης.

 1. Το να ρίχνεις ένα δοχείο ζεστού νερού στο τηγάνι από ένα ύψος είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσεις ένα μικρό φράγμα στην κουζίνα.
 2. Τοποθετώντας ένα μεγάλο έμβολο τουαλέτας πάνω από την πρίζα και η άντληση της λαβής πάνω και προς τα κάτω θα το κάνει αυτό.
 3. Εάν δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα auger που προορίζεται για μια τουαλέτα. Κατά τη μετατροπή της λαβής, ο ανιχνευτής εκτείνεται γύρω από το U-C-Bend και τις περιστροφές, επιτρέποντας την απομάκρυνση του εμπόδιο. Πρέπει να χρησιμοποιούνται προστατευτικά γάντια και οι οδηγίες του κατασκευαστή πρέπει να διαβαστούν και να ακολουθηθούν. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε σωστά το Auger μετά από κάθε χρήση με διάλυμα λευκαντικού.

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε ένα ζήτημα υδραυλικών εγκαταστάσεων;

 • Κάντε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης και έχετε μερικά απλά εργαλεία στο χέρι.
 • Μετά την επισκευή ενός σωλήνα, απενεργοποιήστε την τροφοδοσία και το νερό στο κιβώτιο ασφαλειών.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα βύσματα, οι διακόπτες, τα τριαντάφυλλα οροφής και ο άλλος ηλεκτρικός εξοπλισμός είναι ξηροί.
 • Εάν υπάρχει διαρροή, αφαιρέστε το λάδι ή τα συντρίμμια και από τις δύο πλευρές της κατεστραμμένης περιοχής.
 • Ένας ζεύκτης σωλήνων έκρηξης μπορεί να επισκευάσει ένα σωλήνα έκρηξης που έχει μήκος 40-50 mm.
 • Ένα κιτ επισκευής σωλήνων ώθησης ή μια ευέλικτη σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα μπορεί να απαιτηθεί για να επιδιορθώσει έναν κατεστραμμένο σωλήνα.
 • Εάν όχι, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο σωλήνα.
 • Τα κιτ επισκευής σωλήνων ώθησης είναι εύκολο στη χρήση και μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε χαλκό είτε σε πλαστικούς σωλήνες.
 • Η καλύτερη προσέγγιση είναι να αφαιρέσετε το σωλήνα κόβοντας κάθε πλευρά χρησιμοποιώντας ένα μικροσκοπικό κόπτη σωλήνων.
 • Χρησιμοποιήστε την επισκευή Putty για να σταματήσετε μόνιμα τη διαρροή και να εξοικονομήσετε χρόνο.
 • Μετά τον καθαρισμό του σωλήνα με μια πετσέτα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καλωδίων για να επισκευάσετε το σωλήνα.
 • Φορέστε γάντια από καουτσούκ ενώ περιστρέφετε ή κόβετε την εποξική ένωση 2 μέτρων.
 • Όλοι οι σωλήνες στη σοφίτα, στο υπόγειο, στο γκαράζ ή οπουδήποτε αλλού που εκτίθενται σε ακραίο κρύο πρέπει να υστερούν.
 • Ρυθμίστε τον θερμοστάτη θέρμανσης στη χαμηλότερη θερμοκρασία ή χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση «παγετού» εάν έχετε ένα.
 • Ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί σταδιακά να επαναθρεέρει τους κατεψυγμένους σωλήνες, ξεκινώντας από τη βρύση ή τη βαλβίδα και μετακινώντας το μήκος του μέχρι να ξαναβρεθεί το νερό.
 • Ως εναλλακτική λύση, απορροφήστε τις πετσέτες χεριών σε ζεστό νερό, σκαρφαλώστε τους και τα τυλίγετε πάνω από το σωλήνα.
 • Οι δεξαμενές νερού και οι δεξαμενές βρίσκονται συχνά στη σοφίτα ή στο δεύτερο ή το τρίτο επίπεδο ενός σπιτιού.
 • Εάν εμφανιστεί διαρροή, ενεργήστε γρήγορα ή το ανώτατο όριο μπορεί να καταρρεύσει.
 • Αφαιρέστε τυχόν ορατά συντρίμμια από το νεροχύτη και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αναδυόμενο πώμα από το σύστημα αποστράγγισης για να το ξεμπλοκάρετε.
 • Ένα μπλοκάρισμα στον μηχανισμό έκπλυσης επιτρέπει στο νερό να ανεβαίνει αργά στο χείλος.
 • Η αποστράγγιση του απεμπλοκή είναι ένα αέριο που επεκτείνεται όταν αγγίζει το νερό, παράγοντας ισχυρή αναταραχή που αποστραγγίζει μέχρι 20 μέτρα μακριά.
 • Για μπλοκαρισμένες ή βραδείες νεροχύτες.
 • Εάν παραμένει ένα εμπόδιο, πρέπει να αφαιρέσετε την παγίδα αποβλήτων.

Γραμμένο από
BrookPad ΟμάδαΠαλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους