Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσετε πλακάκια δαπέδου;

πλακάκια μπάνιου οδηγός Σπίτι οικιακή βελτίωση πως να πλακάκια

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε πλακάκια δαπέδου;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσετε πλακάκια δαπέδου;

Πώς πρέπει να βάλω τα πλακάκια δαπέδου;

Το πρώτο βήμα για την τοποθέτηση ενός νέου δαπέδου με πλακάκια μέτρησε το χώρο. Καθαρίστε το πάτωμα με διάλυμα σαπουνιού και νερού, στη συνέχεια, τοποθετήστε το εάν είναι απαραίτητο. Βεβαιωθείτε ότι το σκυρόδεμα είναι ξηρό, χωρίς σκόνη και με ακρυλικό αστάρι. Πάντα να αγοράζετε 10% επιπλέον πλακίδια για να επιτρέψετε θραύσεις και περικοπές. Για να εγγυηθεί το μοτίβο πλακιδίων σας είναι συμμετρικό, σημειώστε τα μεσαία σημεία κάθε τοίχου χρησιμοποιώντας γραμμές κιμωλίας στο πάτωμα.

Επειδή τα δωμάτια δεν είναι πάντα ακριβώς τετράγωνα και οι τοίχοι δεν είναι πάντα ευθεία, δεν είναι εφικτό να ξεκινήσετε με κεραμίδια εναντίον ενός τοίχου και να εργαστείτε έξω. Ένα δάπεδο πλακιδίων έχει τρία στρώματα: υποπλοίο, υποστρώματα και επιφάνεια. Το υποδάπεδο είναι το έδαφος, είτε είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ είτε τσιμέντο. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, μετακινήστε τη γραμμή μακριά από τον τοίχο με μισό κεραμίδι. Μετά το φινίρισμα, χρησιμοποιήστε ένα διαχωριστικό κεραμιδιών για να δημιουργήσετε ένα χάσμα μεταξύ των πλακιδίων. Όταν πλακάκια ενός τοίχου, θα πρέπει να ξεκινήσετε στη μέση ή στην κορυφή; Ξεκινήστε το πλέγμα σας στο κέντρο του τοίχου για να εξασφαλίσετε ότι ο σχεδιασμός σας είναι συμμετρικός. Εάν κάθε σειρά χρειάζεται μισά πλακάκια.

Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση ενός νέου δαπέδου με πλακάκια είναι να μετρηθεί η περιοχή που πρόκειται να καλυφθεί.

Εξασφαλίζοντας ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δουλειά του δαπέδου σας, θα μπορείτε να το ολοκληρώσετε με επιτυχία στην πρώτη προσπάθεια. Αφήστε κατά μέρος τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστείτε καλά και θα αποφύγετε να κάνετε δαπανηρά σφάλματα και να σπαταλάτε χρόνο και πόρους στη διαδικασία. Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι δεν παραλείπετε ένα βήμα και ότι είστε επαρκώς προετοιμασμένοι για να ξεκινήσετε το πάτωμα σας.

Προετοιμάστε τον τρέχοντα όροφο με τους ακόλουθους τρόπους;

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να καθαρίσετε και να προετοιμάσετε τον τρέχοντα πάτωμα. Καθαρίστε το πάτωμα χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα σαπουνιού και νερού και τοποθετήστε το εάν η επιφάνεια είναι ανομοιογενή. Βεβαιωθείτε ότι το σκυρόδεμα θεραπεύεται, χωρίς σκόνη, σταθερή και προετοιμασμένη με ακρυλικό αστάρι που έχει αραιωθεί σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Στη συνέχεια, ακριβώς στο πάτωμα, τοποθετήστε τα κεραμίδια.

Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ξυλεία με ισχυρό κόντρα πλακέ εξωτερικού βαθμού (προτείνουμε πάχους 12-15 χιλιοστών (mm) που στερεώνεται με βίδες ξύλου 25 mm με μετρητή 4 mm κάθε 300mm. Σε μια ιδανική κατάσταση, οι βίδες θα ήταν 2,5 φορές το βάθος του ξύλου. Βεβαιωθείτε ότι δεν περνάτε από το δάπεδο και βλάπτετε οποιονδήποτε σωλήνα που μπορεί να είναι κάτω από αυτά. Οι αρθρώσεις σε κόντρα πλακέ δεν πρέπει να είναι παράλληλες με τις αρθρώσεις στο δάπεδο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Μετά την κάλυψη των παλιών πλακιδίων βινυλίου με ένα κεραμίδι σε αστάρι πλακιδίων, είναι δυνατόν να τοποθετηθούν νέα κεραμίδια πάνω από τα παλιά πλακίδια βινυλίου.

Πώς να καθορίσετε τον αριθμό των πλακιδίων που χρειάζονται;

Τα πλακάκια πωλούνται σε πακέτα και το μέγεθος και η ποσότητα των πλακιδίων σε κάθε πακέτο θα καθορίσουν την ποσότητα του χώρου δαπέδου που θα καλύψουν όταν τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια. Συμπεριλάβετε το μέγεθος οποιωνδήποτε αλκοόλ ή κόλπων στον υπολογισμό της επιφάνειας δαπέδου σας κατά τον υπολογισμό του συνολικού τετραγωνικού υλικού. Για να προσδιορίσετε τον αριθμό των πακέτων πλακιδίων που θα χρειαστείτε, προσθέστε όλα τα σύνολα σας και στρογγυλοποιήστε τα μέχρι τον πλησιέστερο πλήρες αριθμό. Πάντα να αγοράζετε 10 τοις εκατό επιπλέον πλακίδια από ό, τι θα χρειαστεί να λογοδοτήσετε για θραύσεις και περικοπές. Τα κεραμίδια αναγνωρίζονται συχνά με αριθμούς παρτίδας. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει πάντα να επιχειρήσετε να επιλέξετε πλακίδια από την ίδια παρτίδα για να αποφύγετε τις παραλλαγές στο χρώμα ή στο φινίρισμα, ο οποίος είναι ένας άλλος λόγος για να αγοράσετε μια μεγάλη ποσότητα πλακιδίων στην αρχή του έργου σας.

Όταν πρόκειται για την εγκατάσταση πλακιδίων δαπέδου, από πού ξεκινάτε;

Εντοπίστε τα μεσαία σημεία κάθε τοίχου και τραβήξτε γραμμές κιμωλίας στο πάτωμα για να επισημάνετε τις θέσεις. Ξεκινώντας από τον τόπο όπου η γραμμή διασχίζει στη μέση του δωματίου, δημιουργείται το κεραμίδι. Μια σειρά πλακιδίων πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος μιας ευθυγράμμισης που είναι περισσότερο από το μισό του δρόμου. Τα διαχωριστικά πλακιδίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ομοιόμορφων συνδέσεων μεταξύ πλακιδίων.

Σκέφτεστε τα κεραμίδια στο πάτωμα σας;

Τα μοτίβα πλακιδίων δαπέδου που είναι κλιμακωτά χρησιμοποιούνται συχνότερα με ορθογώνια πλακίδια, καθώς η μορφή των πλακιδίων θα προσφέρει μια πιο καθορισμένη εμφάνιση πλέγματος. Αν και αυτός ο σχεδιασμός είναι απλός, απαιτεί σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κεραμίδια είναι σωστά ευθυγραμμισμένα. Εάν δεν το κάνουν, δεν θα το γνωρίζετε μέχρι να έχετε ένα σημαντικό χώρο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε το κέντρο ενός δωματίου;

Το αρχικό κεραμίδι, που αναφέρεται ως το "κλειδί" πλακίδιο, ελέγχει τη θέση όλων των άλλων πλακιδίων, καθιστώντας πολύ σημαντικό να τοποθετηθεί σωστά αυτό το κεραμίδι. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσετε με την τοποθέτηση πλακιδίων μέχρι έναν τοίχο και να εργάζεστε έξω από εκεί λόγω του γεγονότος ότι τα δωμάτια δεν είναι πάντα τέλεια τετράγωνα και οι τοίχοι δεν είναι πάντα ευθεία. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ασύμμετρο σχέδιο. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να εγγυηθεί ότι ο σχεδιασμός σας είναι συμμετρικός είναι να ξεκινήσετε στο κέντρο του χώρου και να εργαστείτε έξω στους τοίχους προς κάθε κατεύθυνση. Οι γραμμές κιμωλίας μπορεί να χρειαστεί να σπάσουν από μια διαφορετική θέση εάν οι αναλογίες του χώρου σας είναι ακανόνιστες. Για παράδειγμα, η πρώτη γραμμή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε ένα ισχυρό σημείο εστίασης, όπως τζάκι ή πόρτες αίθριο. Το δωμάτιο θα συνεχίσει να χωρίζεται σε τμήματα, αλλά κάθε περιοχή θα είναι διαφορετική από τα άλλα τμήματα.

1. Για να ξεκινήσετε, μετρήστε ένα τοίχο και καθορίστε το μέσο του, στη συνέχεια σημειώστε αυτή τη θέση στο πάτωμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία στην άλλη πλευρά του δωματίου. Τεντώστε μια γραμμή κιμωλίας μεταξύ των δύο δεικτών και τραβήξτε μια γραμμή στο πάτωμα με τη βοήθεια ενός συνεργάτη. Καταλάβετε πού είναι το μέσο της γραμμής αυτής της γραμμής και σημειώστε το. Ένα κομμάτι συμβολοσειρά συνδέεται με ένα μολύβι. Με τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου, τραβήξτε το δίδαξε και γράφετε ένα τόξο σε κάθε πλευρά της γραμμής, ξεκινώντας από το μέσο της γραμμής και εργάζεστε έξω από εκεί.

2. Τώρα, ο βοηθός σας κρατάει το τέλος του νήματος στον τόπο όπου ένα τόξο διασχίζει τη γραμμή και με το σχοινί τραβηγμένο σφιχτά, τραβήξτε τόξα σε γωνία 45 μοιρών σε κάθε πλευρά της κεντρικής γραμμής, όπως φαίνεται. Θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε τα τόξα να διασταυρωθούν όταν επαναλαμβάνετε τη διαδικασία από την αντίθετη πλευρά.

3. Θα πρέπει να αντλείται μια γραμμή κιμωλίας μεταξύ αυτών των τόξων διασταύρωσης και στη συνέχεια έσπασε σε ολόκληρο το πάτωμα.

4. Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσετε το χώρο δημιουργώντας δύο γραμμές που συναντιούνται τέλεια σε ευθεία γωνία στη μέση του.

Πότε και πού πρέπει να τοποθετηθεί το κλειδί πλακιδίων;

Τώρα που έχει εντοπιστεί το κέντρο του χώρου, το ακόλουθο βήμα είναι να προσδιοριστεί πού θα τοποθετηθεί το κλειδί πλακιδίων.

 1. Ξεκινήστε σε μια από τις κεντρικές γραμμές και τοποθετήστε έξω (ξηρό) μια σειρά από κεραμίδια από τη γραμμή στον τοίχο, δουλεύοντας προς τα έξω. Ελέγξτε ότι δεν υπάρχει ένα μικρό χάσμα μεταξύ του κεραμιδιού και του σκάφους της περιποίησης καθώς πλησιάζετε στον τοίχο. Μια λεπτή λωρίδα πλακιδίων στο σκάφος θα εμφανιστεί jarring και μπορεί να μην τηρήσει πολύ καλά. Προκειμένου να κάνετε μεγαλύτερο χώρο, ίσως χρειαστεί να μετατοπίσετε τη γραμμή μακριά από τον τοίχο κατά μισό κεραμίδι, εάν απαιτείται.
 2. Τοποθετήστε τα πλακάκια προς την αντίθετη κατεύθυνση της κεντρικής γραμμής και στη συνέχεια και στις δύο άλλες κατευθύνσεις, ξεκινώντας από αυτή την κεντρική γραμμή ως οδηγό σας.
 3. Για να πάρετε μια ίση απόσταση περίπου μισού πλακιδίου και στις τέσσερις γωνίες του δωματίου, προσαρμόστε την τοποθεσία κλειδιού πλακιδίων όπως υποδεικνύεται στην εικόνα. Είναι σημαντικό να θυμάστε να χρησιμοποιείτε ένα διαχωριστικό κεραμιδιών για να δημιουργήσετε ένα χάσμα μεταξύ των πλακιδίων αφού τελειώσετε.

Τι χρησιμοποιείτε ως υποδοχέα για ένα πάτωμα κεραμιδιών;

Προκειμένου να προετοιμάσετε το υπόστρωμα σας για πλακάκια, πρέπει πρώτα να καθορίσετε ένα υποστρώμα πάνω από αυτό. The substrate (also known as the subfloor) is the ground itself, regardless of whether it is constructed of plywood or cement. Underlayments such as cement board or backer board are the most often used.

Is it necessary to use underlayment for a tile floor?

Ένα δάπεδο κεραμιδιών αποτελείται από τρία ξεχωριστά στρώματα: το υποβάθμιο, το υπόστρωμα και το επιφανειακό κεραμίδι που περπατάτε. Ελλείψει σταθεροποιητή υποδοχής, ακόμη και η παραμικρή κίνηση ενός υποφυσιακού μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση γραμμών και πλακίδια σε θραύση. Ένα καλό υπόβαθρο χρησιμεύει επίσης ως αντιμέτωπος με νερό εμπόδιο μεταξύ του κεραμιδιού και του υποβιβασμού κάτω από αυτό.

Όταν πλακάκια, θα πρέπει να ξεκινήσετε στο κέντρο ή στην αρχή;

Ξεκινήστε το πλέγμα σας στη μέση του τοίχου, καθώς είναι απλούστερο να βεβαιωθείτε ότι το μοτίβο σας είναι συμμετρικό όταν ξεκινάτε στη μέση του τοίχου. Επιπλέον, τυχόν μισά πλακάκια που μπορεί να χρειαστείτε μπορεί να τοποθετηθούν στο τέλος κάθε σειράς και θα έχουν το ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα κεραμίδια.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για την εγκατάσταση πλακιδίων δαπέδου;

 • Το πρώτο βήμα για την τοποθέτηση ενός νέου δαπέδου με πλακάκια μέτρησε το χώρο.
 • Καθαρίστε το πάτωμα με διάλυμα σαπουνιού και νερού, στη συνέχεια, τοποθετήστε το εάν είναι απαραίτητο.
 • Βεβαιωθείτε ότι το σκυρόδεμα είναι ξηρό, χωρίς σκόνη και με ακρυλικό αστάρι.
 • Πάντα να αγοράζετε 10% επιπλέον πλακίδια για να επιτρέψετε θραύσεις και περικοπές.
 • Για να εγγυηθεί το μοτίβο πλακιδίων σας είναι συμμετρικό, σημειώστε τα μεσαία σημεία κάθε τοίχου χρησιμοποιώντας γραμμές κιμωλίας στο πάτωμα.
 • Επειδή τα δωμάτια δεν είναι πάντα ακριβώς τετράγωνα και οι τοίχοι δεν είναι πάντα ευθεία, δεν είναι εφικτό να ξεκινήσετε με κεραμίδια εναντίον ενός τοίχου και να εργαστείτε έξω.
 • Ένα δάπεδο πλακιδίων έχει τρία στρώματα: υποπλοίο, υποστρώματα και επιφάνεια.
 • Το υποδάπεδο είναι το έδαφος, είτε είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ είτε τσιμέντο.
 • Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, μετακινήστε τη γραμμή μακριά από τον τοίχο με μισό κεραμίδι.
 • Μετά το φινίρισμα, χρησιμοποιήστε ένα διαχωριστικό κεραμιδιών για να δημιουργήσετε ένα χάσμα μεταξύ των πλακιδίων.
 • Όταν πλακάκια ενός τοίχου, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τη μέση ή στην κορυφή;
 • Ξεκινήστε το πλέγμα σας στο κέντρο του τοίχου για να εξασφαλίσετε ότι ο σχεδιασμός σας είναι συμμετρικός.
 • Εάν κάθε σειρά χρειάζεται μισά πλακάκια.

Γραμμένο από
BrookPad Ομάδα



Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους