Τι είναι η σύγχρονη σχεδίαση αρχιτεκτονικής;

αρχιτεκτονική σύγχρονη αρχιτεκτονική σχέδιο οδηγός ιστορία μοντέρνο σύγχρονος σχεδιασμός

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό μπορούν να βρεθούν εδώ.

Σχεδιασμός σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Τι είναι η σύγχρονη αρχιτεκτονική;

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι το πιο συνηθισμένο αρχιτεκτονικό στυλ του εικοστού πρώτου αιώνα. Η νεωτεριστική και μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, η οποία κυριάρχησε στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, προσφέρει μια νεωτεριστική εναλλακτική λύση. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σημαντικά νέα κτίρια χτίστηκαν στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου. Ορισμένες από τις δομές διαθέτουν εξαρτήματα σκυροδέματος που καλύπτονται με οθόνες γυαλιού ή αλουμινίου, εξαιρετικά ασύμμετρες προσόψεις και τμήματα που κρέμονται πάνω από το πεζοδρόμιο. Το Isbjerget, το οποίο μεταφράζεται ως "παγόβουνο" στα δανικά, είναι ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων στο Aarhus, Δανία που έχει 210 διαμερίσματα, και τα δύο ενοικιαζόμενα και ανήκει.

Το Gasometer είναι μια σειρά τεσσάρων τεράστιων πύργων που παράγουν πύργους από τούβλα στη Βιέννη της Αυστρίας, που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ανάβαση στη γέφυρα του Roebling, ένα 22-ιστορικό κτίριο διαμερισμάτων στο Covington του Κεντάκυ, έχει μια απότομη άκρη και κλίνει ελαφρώς προς τα έξω καθώς ανεβαίνει στον ορίζοντα. Ορισμένα διαμερίσματα τοποθετούνται μέσα στους πύργους, ενώ άλλα βρίσκονται σε νέα κτίρια που συνδέονται με τον πύργο. Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη είναι το ψηλότερο κτίριο της Δύσης στα 1.776 πόδια (541 μέτρα) ο πύργος της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να φτάσει τα 1.008 μέτρα (3.307 πόδια) μέχρι το 2020. Ο Πύργος της Σαγκάης της Κίνας είναι το δεύτερο υψηλό κτίριο στον κόσμο , 632 μέτρα ύψος (2.073 πόδια) Burj Khalifa στο Ντουμπάι, 829,8 μέτρα ύψος, είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Το κέντρο Paul Klee, που χτίστηκε από το Renzo Piano, είναι ένα μουσείο τέχνης στη Βέρνη της Ελβετίας. Το Whitney έχει μια πρόσοψη βιομηχανικού τύπου που ταιριάζει στη γύρω γειτονιά. Το Imperial War Museum North στο Μάντσεστερ της Αγγλίας προορίζεται να μιμηθεί τεράστια και σπασμένα κομμάτια γης ή θωράκισης. Το Ίδρυμα Louis Vuitton είναι μια σύγχρονη γκαλερί τέχνης στο Παρίσι. Η αίθουσα συναυλιών Walt Disney, Λος Άντζελες, είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργίες του αρχιτέκτονα της Καλιφόρνια Gehry.

Το αμφιθέατρο της Τενερίφης, που σχεδιάστηκε από το Santiago Calatrava, έχει μια πτέρυγα που μοιάζει με κέλυφος που αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το Casa da Musica στο Πόρτο της Πορτογαλίας διαθέτει δύο τοίχους που συνθέτουν γυαλί. Η οικολογική αρχιτεκτονική του εικοστού πρώτου αιώνα γίνεται όλο και πιο μοντέρνα. Πολλοί μητροπολιτικοί ουρανοξύστες διαθέτουν ένα δεύτερο στρώμα εξωτερικού γυαλιού για να βοηθήσουν τη διατήρηση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Caixaforum Madrid είναι ένας εγκαταλελειμμένος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής από τούβλα, προσθέτοντας επιπλέον δάπεδα για να προσφέρει περισσότερο χώρο.

Συνολικά 2.874 πίνακες αέρα ETFE-foil χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ξηρού αέρα που διογκώνεται από τον ξηρό αέρα στο Μόναχο της Γερμανίας. Το Δημαρχείο του Λονδίνου, που χτίστηκε από τον Norman Foster το 2002, είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο παράδειγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το Renzo Piano σχεδίασε κτίρια του Κοινοβουλίου στη Βαλέτα της Μάλτας το 2015. Ο Vrindavan Chandrodaya Mandir είναι ένας ινδουιστής ναός στο Uttar Pradesh της Ινδίας. Ο Rafael Moneo, ένας Ισπανός αρχιτέκτονας, ανατέθηκε να κατασκευάσει τον νέο καθεδρικό ναό μεταμοντέρνα για το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Το Viaduct Millau στη νότια Γαλλία είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, που ανεβαίνει στα 343,0 μέτρα (1,125 πόδια) πάνω από τη βάση της κατασκευής. Το ενισχυμένο σκυρόδεμα και το περίπτερο από γυαλί του Zaha Hadid στη Σαραγόσα της Ισπανίας. In 2004, Michel Virlogeux created Gateshead River Bridge in England for Gateshead International Airport. The Bibliotheca Alexandrina in Alexandria, Egypt, is a modern attempt to recreate the famous Alexandria Library of Antiquity. World Trade Center Transportation Hub is the second-largest terminal worldwide.

The flat-roofed building appears to be an airport runway component from above. The terminal is located beneath a memorial fountain and plaza dedicated to the victims of the September 11th terrorist attacks in New York City.

What is contemporary architectural design and how does it differ from traditional architecture design?

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι το ύφος της αρχιτεκτονικής που είναι πιο διαδεδομένη στον εικοστό πρώτο αιώνα. Δεν υπάρχει κυρίαρχο στυλ. Οτιδήποτε από τον μεταμοντερνισμό και την υψηλή τεχνολογία έως τα εξαιρετικά εννοιολογικά σχήματα και μοτίβα που μοιάζουν με γλυπτό σε τεράστια κλίμακα μπορεί να βρεθεί εδώ. Τα κτίρια μπορούν τώρα να προγραμματιστούν και να διαμορφωθούν σε τρεις διαστάσεις σε υπολογιστές και μπορούν να κατασκευαστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία. Σε αντίθεση με τον μεταμοντερνισμό, που είναι μια εντελώς νέα ερμηνεία της αρχαίας αρχιτεκτονικής, οι σύγχρονες παραδόσεις της κλασικής αρχιτεκτονικής βασίζονται σε φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον στοιχεία όπως πέτρα, ξύλο και ασβέστη.

Μια σειρά από οργανώσεις που αφιερώθηκαν στην προώθηση της τοπικής ή/και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής προέκυψαν στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι ενεργοί σήμερα. Ο Michael Graves, ο Léon Krier, ο Yasmeen Lari, ο Robert Stern και ο Abdel-Wahed El-Wakil είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες που συνδέονται με το νέο παραδοσιακό κύμα. Ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Yasmeen Lamanno με τη μορφή του Διεθνούς Δικτύου για την Παραδοσιακή Κτίρια, Αρχιτεκτονική και Αστικοποίηση (Intbau). Ονομάστηκε το συμπληρωματικό κίνημα αρχιτεκτονικής μετά το έτος που ιδρύθηκε. Σε αντίθεση με τη νεωτεριστική και μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, η οποία κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος του εικοστού αιώνα, αντιπροσωπεύει μια νεωτεριστική εναλλακτική λύση.

Το Burj Khalifa στο Ντουμπάι ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου το 2019, ενώ ο πύργος της Σαγκάης στην Κίνα ήταν ο δεύτερος ψηλότερος στον κόσμο το ίδιο έτος. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σημαντικές νέες δομές έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική και, ιδιαίτερα, τα αραβικά έθνη του Περσικού Κόλπου. Ορισμένα από τα κτίρια περιλαμβάνουν εξαρτήματα σκυροδέματος που καλύπτονται σε οθόνες γυαλιού ή αλουμινίου, εξαιρετικά ασύμμετρες προσόψεις και μερίδες που κυματίζουν πάνω από το πεζοδρόμιο.

Το έργο ενός περιορισμένου αριθμού αρχιτεκτόνων που συνεργάζονται σε έργα σε παγκόσμια κλίμακα έχει οδηγήσει στη δημιουργία της πλειοψηφίας των σύγχρονων αρχιτεκτονικών μνημείων. Πολλές από αυτές τις δομές χτίστηκαν από αρχιτέκτονες που ήταν ήδη γνωστοί στα τέλη του εικοστού αιώνα, όπως οι Mario Botta, Frank Gehry, Jeanne Nouvel, Norman Foster, Ieoh Ming Pei και Renzo Piano, μεταξύ άλλων. Άλλοι είναι οι δημιουργίες μιας νέας γενιάς αρχιτεκτόνων που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια ή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ο Zaha Hadid, ο Santiago Calatrava, ο Daniel Libeskind, ο Jacques Herzog, ο Pierre de Meuron, ο Rem Koolhaas και ο Shigeru Ban, μεταξύ άλλων.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των οικιστικών κτιρίων;

Οι πολυτελείς πύργοι συγκυριαρχίας με εξαιρετικά ακριβά διαμερίσματα προς πώληση που σχεδιάστηκαν από "αμύλες" είναι κοινά στη σύγχρονη οικιστική αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα στην ανοικοδόμηση των μεγαλύτερων γειτονιών σε μεγάλες πόλεις. Αυτοί οι πύργοι θεωρούνται συχνά ως υπογραφές των αντίστοιχων αρχιτεκτόνων τους. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος τους, αλλά ξεχωρίζουν σαν να είναι υπογραφές του δημιουργού τους.

Το Gasometer είναι ένα σύνολο τεσσάρων τεράστιων πύργων παραγωγής αερίου από τούβλα που βρίσκονται στη Βιέννη της Αυστρίας και χτίστηκαν προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Μια ανάπτυξη μικτής χρήσης με οικιστικά, γραφεία και εμπορικά εξαρτήματα έχει κατασκευαστεί μέσα. Μερικά από τα διαμερίσματα βρίσκονται μέσα στους πύργους, ενώ άλλα βρίσκονται σε νέες δομές που συνδέονται με τους πύργους. Τα διαμερίσματα υψηλότερου επιπέδου βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους, ενώ τα γραφεία του ενδιάμεσου ορόφου και ο κάτω όροφος είναι αφιερωμένο σε κέντρα ψυχαγωγίας και λιανικής.

Ο Daniel Libeskind ήταν καθηγητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες (UCLA). Ήταν πρωτοπόρος του κινήματος Deconstructivism, το οποίο ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960. Είναι πιο γνωστός για τα μουσεία του, αλλά έχει επίσης χτίσει ένα σημαντικό συγκρότημα οικιστικών διαμερισμάτων στη Σιγκαπούρη (2011), καθώς και την ανάβαση στη γέφυρα του Roebling, μια δομή διαμερισμάτων 22 ιστοριών στο Covington του Κεντάκυ. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Covington, Kentucky (2008) σε αντίθεση με τα καλώδια γέφυρας που πηγαίνουν στην κορυφή, αυτή η δομή έχει μια απότομη άκρη και κλίνει ελαφρώς προς τα έξω καθώς το κτίριο αυξάνεται στον ορίζοντα.

Το Isbjerget, το οποίο μεταφράζεται ως "παγόβουνο" στα δανικά, είναι ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων στο Aarhus της Δανίας, τα οποία περιλαμβάνουν 210 διαμερίσματα, μισθωμένα και ανήκουν. Οι δανικές εταιρείες CEBRA και JDS Architects, καθώς και ο γαλλικός αρχιτέκτονας Louis Paillard και η Ολλανδική Εταιρεία Αναζήτηση, συνεργάστηκαν για το σχεδιασμό του συγκροτήματος. Τα κτίρια κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι μονάδες, ακόμη και εκείνες στο πίσω μέρος, να απολαμβάνουν μια θέα στη θάλασσα.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των σύγχρονων ουρανοξύστες;

Ο ουρανοξύστης (που συχνά ορίζεται ως δομή πάνω από 40 ορόφους υψηλού) [26 αρχικά εμφανίστηκε στο Σικάγο τη δεκαετία του 1890 και συνδέθηκε κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Οι ουρανοξύστες θα μπορούσαν να βρεθούν σχεδόν σε κάθε σημαντική μητρόπολη σε κάθε ήπειρο καθ 'όλη τη διάρκεια του εικοστού πρώτου αιώνα. Η δομή του σωλήνα πλαισίου, μια νέα τεχνική κτιρίου που εφευρέθηκε από τον δομικό μηχανικό Fazlur Rahman Khan του Skimore, Owings και Merrill το 1963, ήταν η πρώτη του είδους του. Με τη σειρά του, αυτό επέτρεψε την κατασκευή υπερ-ψηλών δομών, οι οποίες απαιτούσαν πολύ λιγότερους εσωτερικούς τοίχους, είχαν σημαντικά περισσότερο χώρο παραθύρων και ήταν πιο ανθεκτικοί στις πλευρικές πιέσεις, όπως οι σοβαροί άνεμοι.

Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2015 και ανέρχεται στα 1.776 πόδια (541 μέτρα), είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στο δυτικό ημισφαίριο. Ένα από τα πιο διάσημα σύγχρονα ορόσημα στο Λονδίνο είναι το 30 St Mary Ax, συχνά γνωστό ως "The Gherkin", το οποίο χτίστηκε από τον Norman Foster το 2004 και είναι ένα από τα πιο γνωστά κτίρια της πόλης. Όταν ο Πύργος της Ομοσπονδίας στη Μόσχα, η οποία είναι ύψος 373 μέτρων, τελείωσε το 2017, ήταν η ψηλότερη δομή στην Ευρώπη εκείνη την εποχή.

Το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, το οποίο ανέρχεται σε ύψος 829,8 μέτρων, είναι το ψηλότερο κτίριο του κόσμου (2.722 πόδια) ο πύργος της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα 1.008 μέτρα (3.307 πόδια) ύψος όταν τελειώσει το 2020, θα είναι το ψηλότερο δομή στον κόσμο. Θα είναι η πρώτη δομή στον κόσμο να φτάσει σε ύψος άνω των ενός χιλιομέτρου (1.008 πόδια). Η κατασκευή ξεκίνησε το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Ο Adrian Smith και η δική του εταιρεία είναι οι αρχιτέκτονες για τον ουρανοξύστη, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και να αναλάβει την ψηλότερη δομή του κόσμου από το Burj-Khalifa.

Με ύψος 632 μέτρων, ο πύργος της Σαγκάης στην Κίνα είναι η δεύτερη υψηλότερη δομή στους ανελκυστήρες (2.073 πόδια) σε αυτό το κτίριο ταξιδεύουν με ταχύτητα 20,5 μέτρων (40 πόδια) ανά δευτερόλεπτο ή 74 χιλιόμετρα την ώρα, καθιστώντας το Ο ταχύτερος ανελκυστήρας στον κόσμο. Ο νεωτερισμός τονίζεται στα περισσότερα κτίρια. Το Abraj Al Bait, ένα συγκρότημα επτά ξενοδοχείων πύργων που κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για να φιλοξενήσουν προσκυνητές που ταξιδεύουν στην ιερή περιοχή στη Μέκκα, ξεχωρίζουν ως αξιοσημείωτη εξαίρεση.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των σύγχρονων μουσείων;

Ο αρχιτέκτονας Santiago Calatrava με έδρα τη Μαδρίτη δημιούργησε το Quadracci Pavilion για το Μουσείο Τέχνης του Μιλγουόκι στο Ουισκόνσιν, το οποίο άνοιξε το 2009. Ένα από τα πιο διακριτικά χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι το κινητό του, πτερύγιο Brise Soleil, το οποίο ανοίγει για ένα πτερύγιο 217 πόδια ( 66 μ.) Κατά τη διάρκεια της ημέρας και πτυχές πάνω από την ψηλή, καμάρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή κατά τη διάρκεια σοβαρών καιρικών συνθηκών. Το Κέντρο Τέχνης Walker στη Μινεάπολη, το οποίο άνοιξε το 2005, χτίστηκε από τους Ελβετούς Αρχιτέκτονες Herzog και De Meuron, οι οποίοι ήταν επίσης υπεύθυνοι για το Modern Museum στο Λονδίνο. Ένας επιπλέον πενταόροφος πύργος, που καλύπτεται από λεπτώς σκαλισμένο γκρίζο μέταλλο, ενημερώσεις και αντιπαραθέσεις με το αυστηρό παλαιότερο μοντέρνο κτίριο που κατασκευάστηκε από τον Edward Larrabee Barnes, παρέχοντας μια ευπρόσδεκτη ενημέρωση και αντίθεση. Αναμειγνύεται επίσης με τις δύο πέτρινες εκκλησίες ακριβώς απέναντι από το δρόμο.

Οι Ελβετοί αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron ήταν υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του De Young Museum στο Σαν Φρανσίσκο. Το νέο μουσείο προοριζόταν να ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον του πάρκου, ενώ παράλληλα αντέχει σε σεισμούς σημαντικού μεγέθους. Υποστηρίζεται από ολισθαίνουσες πλάκες με σφαίρες και αποσβεστήρες ιξώδους υγρών που απορροφούν κινητική ενέργεια, επιτρέποντάς του να κινηθεί μέχρι και τρία πόδια (91 cm). Το Zentrum Paul Klee, σχεδιασμένο από το Renzo Piano, είναι ένα μουσείο τέχνης στην ελβετική πόλη της Βέρνης. Το μουσείο, το οποίο αποτελείται από τρεις κυματοειδείς λόφους που κατασκευάστηκαν από χάλυβα και γυαλί, έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με το περιβάλλον. Η έκθεση (η οποία είναι σχεδόν εντελώς υπόγεια για να προστατεύσει τα ευαίσθητα σχέδια του Klee από τις επιπτώσεις της ηλιοφάνειας) στεγάζεται σε μια δομή, ενώ οι άλλοι δύο "λόφοι" κατέχουν ένα εκπαιδευτικό κέντρο και διοικητικά γραφεία.

Ο Daniel Libeskind είναι Αμερικανός αρχιτέκτονας που γεννήθηκε στην Πολωνία. Προηγουμένως, εργάστηκε ως ακαδημαϊκός πριν στρέψει την προσοχή του στην αρχιτεκτονική και ήταν ιδρυτικό μέλος του αρχιτεκτονικού κινήματος που ήταν γνωστό ως Deconstructivism. Η πρόσοψη του Imperial War Museum του Βορρά στο Μάντσεστερ της Αγγλίας (2002) υποτίθεται ότι μοιάζει με μαζικά και θρυμματισμένα κομμάτια εδάφους ή πλάκες θωράκισης και προορίζεται να αντιπροσωπεύει την καταστροφή που προκαλείται από τον πόλεμο. Τελειώθηκε το 2006, το κτίριο Hamilton του Μουσείου Τέχνης του Ντένβερ στο Ντένβερ του Κολοράντο, το οποίο αποτελείται από είκοσι κεκλιμένα αεροπλάνα, κανένα από τα οποία δεν είναι παράλληλα ή κάθετα μεταξύ τους και είναι επικαλυμμένο με 230.000 τετραγωνικά πόδια πάνελ τιτανίου. Τα τείχη των γκαλερί είναι όλα ξεχωριστά, κεκλιμένα και ασύμμετρα στο εσωτερικό, όπως και το ανώτατο όριο.

Ήταν μια ριζοσπαστική απόκλιση από τα γλυπτά μουσεία του Frank Gehry για να σχεδιάσει το Νέο Μουσείο Τέχνης Whitney της Αμερικανικής Τέχνης στη Νέα Υόρκη, σχεδιασμένη από το Renzo Piano το 2015. Το Whitney διαθέτει μια πρόσοψη βιομηχανικού τύπου που ταιριάζει καλά με την γύρω περιοχή. Ο αρχιτεκτονικός κριτικός της New York Times, Michael Kimmelman, περιέγραψε τη δομή ως "Mishmash of Forms", αλλά επεσήμανε ότι θυμίζει το κέντρο του αρχιτέκτονα Renzo Piano Pompidou στο Παρίσι. Υπάρχουν πραγματικά δύο κτίρια που αποτελούν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, το καθένα από τους οποίους σχεδιάστηκε από διαφορετικό αρχιτέκτονα. Εκτός από το αρχικό πεντάστρωτο μεταμοντερνιστικό κτίριο που σχεδιάστηκε από τον ελβετικό αρχιτέκτονα Mario Botta, η νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snhetta έχει προσθέσει μια σημαντικά μεγαλύτερη δεκαετία White Gallery στο συγκρότημα (2016), θα περιλαμβάνει ένα πράσινο ζωντανό τοίχο των εγγενών φυτών, 25 -FOOT (7,6 μέτρα) ψηλά γυάλινα τοιχώματα που θα επιτρέψουν στους πεζούς να δουν τα έργα τέχνης και γυαλί φεγγίτες που θα παρέχουν αρκετό φυσικό φως στα κορυφαία επίπεδα γραφείων (αλλά όχι στις γκαλερί) στη νέα δομή.

Δημιουργήθηκε από τον Shigeru Ban, ιαπωνικό αρχιτέκτονα, ο οποίος απονεμήθηκε το βραβείο Pritzker για την αρχιτεκτονική το 2014 για το έργο του στο κέντρο Pompidou-Metz, το οποίο βρίσκεται στο Metz της Γαλλίας. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ευρεία 90 μέτρα (300 πόδια), η οροφή έχει έκταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων (86.000 τετραγωνικά πόδια) και αποτελείται από χιλιόμετρα συνδεδεμένου ελασματοποιημένου ξύλου. Το Ίδρυμα Louis Vuitton, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Frank Gehry, είναι μια σύγχρονη γκαλερί τέχνης στο Παρίσι που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Bois de Boulogne. Ο Gehry περιέγραψε την αρχιτεκτονική του ως επηρεασμένη από το Glass Grand Palais της έκθεσης του Παρισιού του 1900 καθώς και από τα τεράστια θερμοκήπια του Jardin des Serres d'Auteuil, το οποίο βρίσκεται κοντά στο πάρκο και χτίστηκε από το Jean-Camille Formigé το 1894- 95. "Ήμουν εμπνευσμένος από το Glass Grand Palais της έκθεσης του Παρισιού του 1900", δήλωσε ο Gehry. Η δομή καλύπτεται σε καμπύλα γυάλινα πάνελ που μοιάζουν με πανιά που επεκτείνονται από τον άνεμο, ένα σχέδιο που είναι παρόμοιο με εκείνο της αίθουσας συναυλιών Walt Disney του Gehry.

αρχιτεκτονική και σχεδιασμός σύγχρονων

Ποια είναι η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός των σύγχρονων αίθουσων συναυλιών;

Το Auditorio de Tenerife, που χτίστηκε από το Santiago Calatrava, χαρακτηρίζεται από μια πτέρυγα που μοιάζει με κέλυφος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει σχήμα ιστιοφόρου ιστιοφόρου. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο στο στυλ του αμπελώνα, με το κοινό να βρίσκεται σε έναν κύκλο γύρω από τη σκηνή. Η αίθουσα συναυλιών Walt Disney στο Λος Άντζελες, που ολοκληρώθηκε το 2003, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του αρχιτέκτονα της Καλιφόρνια Frank Gehry στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Casa da Musica στο Πόρτο της Πορτογαλίας, που σχεδιάστηκε από τον ολλανδό αρχιτέκτονα Rem Koolhaas το 2005, είναι ασυνήθιστο μεταξύ των μουσικών αίθουσων, καθώς έχει δύο τοίχους που αποτελούνται εντελώς από γυαλί και όχι το συνηθισμένο το ένα τρίτο. Μια νεοκλασική δομή στο Νάσβιλ, Τενεσί, σχεδιασμένο από τους David M. Schwarz και Earl Swensson (2006) και βασίζεται σε μοντέλα από την αρχαία Ρώμη και την Ελλάδα, το Schermerhorn Symphony Center είναι ένα καλό παράδειγμα του στυλ.

Το Elbphilharmonie Music Hall στο Αμβούργο της Γερμανίας, που σχεδιάστηκε από την Herzog & de Meuron, είναι η υψηλότερη κατοικημένη δομή της πόλης και η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στον κόσμο. Η γυάλινη αίθουσα μουσικής, σχεδιασμένη με το στυλ αμπελώνων και τα καθίσματα 2100 ανθρώπων, βρίσκεται στην κορυφή μιας μη χρησιμοποιημένης αποθήκης. Το κτίριο Music Hall διαθέτει ένα ξενοδοχείο από τη μία πλευρά και η δομή πάνω από αυτό έχει σαράντα πέντε διαμερίσματα στην αντίθετη πλευρά του κτιρίου. Η περιοχή στο κέντρο της δομής διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κτίριο από ένα "κέλυφος αυγών" από γυψοσανίδα και χαρτοπετσέτες, καθώς και μόνωση που μοιάζει με χνουδωτά μαξιλάρια φτερού.

Το Philharmonie de Paris, που σχεδιάστηκε από τον γαλλικό αρχιτέκτονα Jean Nouvel, άνοιξε επίσημα τις πόρτες του το 2015. Το εξωτερικό της δομής διαμορφώνεται σαν ένα εκθαμβωτικό ανομοιογενές βράχο, με οριζόντια πτερύγια να κόβουν μέσα από αυτό για να εκθέσουν έναν ενισχυτή που πηγαίνει προς τα πάνω στην κορυφή. Ήταν παρομοιαία ως διαστημικό πλοίο που είχε καταρρεύσει στα περίχωρα της πόλης από τον αρχιτεκτονικό κριτικό του Guardian του Λονδίνου όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2003.

Τι είναι η σύγχρονη αρχιτεκτονική οικολογικής αρχιτεκτονικής και πώς διαφέρει από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική;

Η οικολογική αρχιτεκτονική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στον εικοστό πρώτο αιώνα. Τα κτίρια που έχουν χαρακτηριστικά που εξοικονομούν θερμότητα και ενέργεια ή που δημιουργούν τη δική τους ενέργεια μέσω ηλιακών κυττάρων και ανεμόμυλων και που χρησιμοποιούν ηλιακή θερμότητα για να κάνουν ζεστό νερό ονομάζονται παθητικά σπίτια. Πολλοί αστικοί ουρανοξύστες, όπως 30 Saint Mary Ax στο Λονδίνο, έχουν ένα διπλό στρώμα γυαλιού στο εξωτερικό για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ορισμένα κτίρια περιλαμβάνουν κήπους, πράσινους τοίχους και πράσινες στέγες στο σχεδιασμό των κτιρίων τους.

Μια ολόκληρη κοινότητα ογδόντα δύο σπιτιών στο Hackbridge, κοντά στο Λονδίνο, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής αρχιτεκτονικής, είναι ένα μοντέλο για βιώσιμη διαβίωση. Τα σπίτια είναι προσανατολισμένα προς τα νότια για να χρησιμοποιήσουν τη διαθέσιμη ηλιοφάνεια και τα τριπλά υλικά παράθυρα παρέχουν μόνωση. Οι ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν ένα σημαντικό μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας, συλλέγονται και επαναχρησιμοποιούνται τα οχήματα και απαγορεύεται να εισέλθει στην περιοχή. Το 2010, ο Bedzed ήταν σε θέση να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 45 % και στην κατανάλωση ζεστού νερού κατά 81 % σε σύγκριση με τον μέσο όρο του δήμου.

Το Caixaforum Madrid είναι ένα μουσείο και ένα πολιτιστικό κέντρο στη Μαδρίτη της Ισπανίας, σχεδιασμένο από τους ελβετικούς αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron και βρίσκεται στο Paseo del Prado 36. να παρέχει περισσότερο χώρο. Είναι περιστασιακά δυνατό να ανακυκλωθεί ασυνήθιστα υλικά προκειμένου να τα χρησιμοποιηθούν στην οικολογική αρχιτεκτονική. Για παράδειγμα, το denim από παλιά μπλε τζιν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μόνωση και νιφάδες χαρτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πάνελ.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των σταδίων;

Συνολικά 2.874 πίνακες αέρα ETFE-foil χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του Allianz Arena στο Μόναχο της Γερμανίας, η οποία διατηρείται διογκωμένη με ξηρό αέρα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Το Εθνικό Στάδιο του Toyo Ito στο Kaohsiung της Ταϊβάν έχει σχεδιαστεί με τη μορφή δράκου, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα. Η σειρά των ηλιακών συλλεκτών που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το εξωτερικό του συγκροτήματος, παρέχοντας τη συντριπτική πλειονότητα της ενέργειας που απαιτείται από το σύμπλεγμα, είναι το άλλο χαρακτηριστικό της.

Το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου δημιουργήθηκε από την ελβετική αρχιτεκτονική εταιρεία Herzog & de Meuron σε συνεργασία με τον κινεζικό αρχιτέκτονα Li Xinggang και άνοιξε το 2008. Το μοτίβο στην κινεζική αγγειοπλαστική χρησίμευσε ως έμπνευση για το σχέδιο "Nest Bird" στο εξωτερικό του κτιρίου. Όταν τελείωσε, το γήπεδο ήταν η μεγαλύτερη κλειστή περιοχή στον κόσμο και ήταν επίσης το μεγαλύτερο χάλυβα κτίριο στον κόσμο, με 26 χιλιόμετρα από άτυπο χάλυβα στην κατασκευή του.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των δημόσιων κτιρίων;

Μόλις σχεδόν ομοιόμορφα επίσημη και σκοτεινή εμφάνιση, τα κυβερνητικά κτίρια άρχισαν να αναλαμβάνουν πιο γλυπτά και ακόμη χιουμοριστικά σχήματα στα τέλη του εικοστού αιώνα. Το Δημαρχείο του Λονδίνου, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Norman Foster το 2002 και το σπίτι της Αρχής του Μεγάλου Λονδίνου, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Τα κτίρια του Κοινοβουλίου στη Βαλέτα της Μάλτας, που σχεδιάστηκε από το Renzo Piano το 2015, προκάλεσε συζήτηση λόγω της αντίθεσης μεταξύ του σύγχρονου στυλ τους και των αρχαίων κτιρίων γύρω τους.

Πρόκειται για ένα κτίριο που μοιάζει με πλοίο από γυαλί και χάλυβα που κάθεται σε ένα λευκό σκυρόδεμα, σχεδιασμένο από τον Zaha Hadid για την Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας, το Βέλγιο, το 2016. Ένα σύμβολο της θέσης του Antfert ως η μεγαλύτερη αγορά διαμαντιών στην Ευρώπη. Ήταν ένα από τα τελευταία έργα τέχνης του Hadid πριν από το θάνατό του το 2016.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της θρησκευτικής αρχιτεκτονικής;

Ο Rafael Moneo, ένας Ισπανός αρχιτέκτονας, ανατέθηκε να χτίσει τον νέο καθεδρικό ναό για την πόλη του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στο μεταμοντέρνο στυλ. Ο καθεδρικός ναός του Northern Lights, που σχεδιάστηκε από την πολυεθνική εταιρεία Schmidt, Hammer και Lassen, η οποία έχει την έδρα της στη Δανία, βρίσκεται στη Alta της Νορβηγίας, η οποία είναι μία από τις βόρειες πόλεις του κόσμου. Η Δανική Εθνική Βιβλιοθήκη στην Κοπεγχάγη, η οποία σχεδιάστηκε από την ίδια εταιρεία που δημιούργησε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Δανίας στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται στην πόλη.

Το Vrindavan Chandrodaya Mandir είναι ένας ινδουιστής ναός που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία του Uttar Pradesh. Θα είναι το υψηλότερο θρησκευτικό κτίριο στον κόσμο όταν τελειώσει, στα 700 πόδια (213 μέτρα ή 70 ορόφους) ψηλά όταν ολοκληρωθεί. Ο Αγγλικανικός Καθεδρικός Ναός του St. Jude του St. Jude στο Iqaluit, η πρωτεύουσα του Nunavut του Καναδά, είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Ο Shigeru Ban, ιαπωνικός αρχιτέκτονας, δημιούργησε τον καθεδρικό ναό από χαρτόνι στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από χαρτόνι.

Πώς μοιάζει η αρχιτεκτονική της σύγχρονης γέφυρας σήμερα;

Το Viaduct Millau στη νότια Γαλλία είναι η υψηλότερη γέφυρα του κόσμου, με την κορυφή ενός ιστού να ανεβαίνει στα 343,0 μέτρα (1.125 πόδια) πάνω από τη βάση της δομής, καθιστώντας την ψηλότερη γέφυρα του κόσμου. Δημιουργήθηκε από τους αρχιτέκτονες Norman Foster και Michel Virlogeux, οι οποίοι συνεργάστηκαν ως δομικοί μηχανικοί. Το Viaduct Millau εκτείνεται στην κοιλάδα Tarn και αποτελεί συστατικό του Autoroute A75-A71, το οποίο συνδέει το Παρίσι με Béziers, Montpellier και άλλους προορισμούς. Μια δομή σκυροδέματος με εξωτερική κάλυψη από υαλοβάμβακα σε μια ποικιλία αποχρώσεων γκρι, Pavilion Bridge του Zaha Hadid στη Ζαραγόσα της Ισπανίας, αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα και υαλοβάμβακα. Για να επιτρέψει στα σκάφη να περάσουν κάτω από τη γέφυρα Gateshead Millennium, η οποία βρίσκεται στο Newcastle upon Tyne, η γέφυρα κλίνει στη μία πλευρά. Η γέφυρα του ποταμού Gateshead στην Αγγλία σχεδιάστηκε από τον Michel Virlogeux το 2004 για το Διεθνές Αεροδρόμιο Gateshead.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των πανεπιστημιακών κτιρίων;

Σχεδιασμένο από τον Frank Gehry και ολοκληρώθηκε το 2015, το κτίριο Dr Chau Chak Wing είναι ένα κτίριο σχολείων επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το κτίριο στεγάζει τη Σχολή Επιχειρήσεων και ολοκληρώθηκε το 2015. Είναι το πρώτο κτίριο του Gehry στην Αυστραλία και είναι και το πρώτο του διεθνές έργο. Το 2013, ο Χιλής αρχιτέκτονας Alejandro Aravena (γεννημένος το 1967) δημιούργησε τους πύργους των Σιαμέζων δίδυμων στο Ποντικό Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής στο Σαντιάγκο της Χιλής. Οι πύργοι σχεδιάστηκαν από την Aravena και τελείωσαν το 2013.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των σύγχρονων βιβλιοθηκών;

Η Bibliotheca Alexandrina στην Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος, που σχεδιάστηκε από τη νορβηγική εταιρεία Snhetta (2002) είναι μια προσπάθεια να αναπαραχθεί η διάσημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας της αρχαιότητας σε μια σύγχρονη μορφή. Ολοκληρώθηκε το 2002. Περίπου 160 μέτρα σε περιφέρεια, η κύρια αίθουσα ανάγνωσης ολοκληρώνεται από μια οροφή με γυαλί 32 μέτρων που είναι κλίση προς τη θάλασσα σαν ένα ηλιοβασίλεμα και μετρά περίπου 32 μέτρα σε ύψος. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από γκρίζο γρανίτη Aswan, ο οποίος έχει σκαλισθεί με χαρακτήρες από 120 διάφορα ανθρώπινα σενάρια για να δημιουργήσει ένα μοναδικό σχέδιο.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των σύγχρονων εμπορικών κέντρων και των καταστημάτων λιανικής;

Τα εμπορικά κέντρα είναι τα κολοσσιαία κτίρια που κυριαρχούν στην εμπορική αρχιτεκτονική, συγκεντρώνοντας καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα διατροφής και ψυχαγωγία κάτω από μία στέγη για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κοινού. Τα πολυκαταστήματα του κέντρου και οι μπουτίκ συγκεκριμένων ετικετών σχεδιαστών ανταγωνίζονται με εμπορικά κέντρα για την προσοχή των πελατών. Τα κτίρια όπως αυτό συνήθως προορίζονται να επιστήσουν την προσοχή και να αντικατοπτρίζουν την τεχνολογική πολυπλοκότητα των αγαθών που προσφέρουν. Τα καταστήματα μάρκας σχεδιαστών προσπαθούν να κάνουν το σημάδι τους εξέχοντες και να διακρίνουν τους εαυτούς τους από τα πολυκαταστήματα προσφέροντας μοναδικά εμπορεύματα. Το κατάστημα Louis Vuitton στην περιοχή Ginza του Τόκιο διακρίνεται από ένα κέλυφος που είναι σχεδιασμένο και διάτρητο με το ύφος του εμβλήματος της μάρκας.

Ποιος είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των σύγχρονων μεταφορικών κόμβων;

Προκειμένου να φιλοξενήσει τον αυξημένο αριθμό ατόμων που φθάνουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008, ο Norman Foster δημιούργησε ένα νέο τερματικό που ονομάζεται Terminal Three. Ο τερματικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Ουάσινγκτον, DC, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά τη Διευθυντή Διεθνούς Αεροδρομίου Dulles. Από πάνω, η δομή με επίπεδη στέγη φαίνεται να αποτελεί συστατικό του διαδρόμου του αεροδρομίου. Βρίσκεται κάτω από ένα Memorial Fountain και Plaza αφιερωμένο στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ο κόμβος μεταφορών του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου χρησιμεύει ως κόμβος μεταφοράς.

Κύρια σημεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής;

 • Δεν υπάρχει κυρίαρχο στυλ. Τα πάντα από τον μεταμοντερνισμό και την υψηλή τεχνολογία έως τις εξαιρετικά εννοιολογικές μορφές και τα πρότυπα σε τεράστια κλίμακα μπορούν να βρεθούν εδώ.
 • Τα πολυτελή κτίρια συγκυριαρχίας με πολύ δαπανηρά διαμερίσματα που χτίστηκαν από "αμύλες" είναι δημοφιλή στη σύγχρονη οικιστική αρχιτεκτονική, ειδικά στην ανακατασκευή των ιστορικών περιοχών στις μεγάλες πόλεις.
 • Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που χτίστηκε το 2015, είναι το ψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο στα 1.776 πόδια (541 μέτρα).
 • Ένα από τα πιο γνωστά σύγχρονα μνημεία του Λονδίνου είναι το 30 St Mary Ax, κοινώς γνωστό ως "The Gherkin", που κατασκευάστηκε από τον Norman Foster το 2004 και έναν από τους πιο διάσημους ουρανοξύστες της πόλης.
 • Το Burj Khalifa του Ντουμπάι, ύψος 829,8 μέτρων, είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο (2.722 πόδια) ο πύργος της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, που αναμένεται να φτάσει τα 1.008 μέτρα (3.307 πόδια) όταν τελειώσει το 2020, θα είναι η υψηλότερη δομή του κόσμου.
 • Το De Young Museum στο Σαν Φρανσίσκο σχεδιάστηκε από τους ελβετικούς αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron.
 • Το νέο μουσείο σχεδιάστηκε για να ταιριάζει στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου, ενώ παράλληλα αντέχει σε σοβαρούς σεισμούς.
 • Σχεδιάστηκε από τον Shigeru Ban, ιαπωνικό αρχιτέκτονα που κέρδισε το βραβείο αρχιτεκτονικής Pritzker 2014 για το έργο του στο Κέντρο Pompidou-Metz στο Metz της Γαλλίας.
 • Εκτός από το πλάτος των 90 μέτρων (300 πόδια), η οροφή έχει έκταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων (86.000 τετραγωνικά πόδια), που αποτελείται από χιλιόμετρα συνδεδεμένου ελασματοποιημένου ξύλου.
 • Το Paris Philharmonie, που χτίστηκε από τον γαλλικό αρχιτέκτονα Jean Nouvel, εγκαινιάστηκε το 2015.
 • Το εξωτερικό της δομής είναι διαμορφωμένη σαν ένα λαμπρό ανομοιογενές βράχο, με οριζόντια πτερύγια να κόβουν μέσα από αυτό για να αποκαλύψουν έναν ενισχυτή παραπάνω.
 • Δημιουργήθηκε από την ελβετική αρχιτεκτονική εταιρεία Herzog & de Meuron σε συνεργασία με τον κινεζικό αρχιτέκτονα Li Xinggang, το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου άνοιξε το 2008.
 • Το μοτίβο στα κινεζικά κεραμικά ενέπνευσε το σχέδιο "φωλιάς πουλιών" έξω από τη δομή.
 • Το Viaduct Millau στη νότια Γαλλία είναι η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, που ανεβαίνει στα 343,0 μέτρα (1,125 πόδια) πάνω από τη βάση της κατασκευής, καθιστώντας την την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου.
 • Οι αρχιτέκτονες Norman Foster και Michel Virlogeux, οι οποίοι εργάστηκαν ως δομικοί μηχανικοί, το σχεδίασαν.
 • Το Viaduct Millau διασχίζει την κοιλάδα Tarn και αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου A75-A71 που συνδέει το Παρίσι με Béziers, Montpellier και άλλες τοποθεσίες.
 • Για να χειριστεί την αυξανόμενη ποσότητα των επιβατών που έρχονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008, ο Norman Foster δημιούργησε ένα νέο τερματικό τρίτο.
 • Το τερματικό, που βρίσκεται κοντά στην Ουάσινγκτον, DC, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου του Dulles.
 • Το κτίριο με επίπεδη στέγη φαίνεται να αποτελεί στοιχείο του διαδρόμου του αεροδρομίου.

Γραμμένο από
BrookPad Ομάδα

 Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους