Τι προκαλεί αιμορροΐδες - συμπτώματα και θεραπεία;

οφέλη του μπιντέ αιμορροϊδές βελτίωση της υγιεινής χαρτί υγείας ευεξία

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι προκαλεί αιμορροΐδες, συμπτώματα και θεραπεία, καθώς και αν οι αιμορροΐδες είναι επώδυνες.

Πώς ξέρετε αν έχετε αιμορροΐδες;

Πώς ξέρετε αν έχετε αιμορροΐδες;

Τι είναι τα αιμορροΐδες και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά;

Στο πρωκτικό κανάλι, οι αιμορροΐδες είναι αγγειακοί σχηματισμοί. Είναι, στη φυσική τους κατάσταση, μαξιλάρια που βοηθούν στον έλεγχο του εντέρου. Όταν διογκώνονται ή φλεγούν, αναπτύσσουν μια ασθένεια. Η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και η παρατεταμένη χρήση του μπάνιου είναι όλα τα συμπτώματα. Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν περίπου το 50 τοις εκατό έως το 66 τοις εκατό των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι αιμορροΐδες έχουν μια ασαφή αιτιολογία, αλλά οι μεταβλητές που αυξάνουν την κοιλιακή πίεση θεωρούνται ότι σχετίζονται. Οι φαρμακευτικές κρέμες μπορούν να χορηγηθούν στην πληγείσα περιοχή, αλλά η χρησιμότητά τους εξακολουθεί να μην είναι αποδεδειγμένη. Εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή δεν βελτιώνονται με συντηρητική θεραπεία, μπορεί να απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς με αιμορροΐδες είναι συχνά μεταξύ των ηλικιών 45 και 65 ετών. Είναι πιο συχνές μεταξύ των πλουσίων και των εγκύων γυναικών. Ο Αιγύπτιος Παπύρος του 1700 π.Χ. έχει την πρώτη τεκμηριωμένη αναφορά στην κατάσταση. Είναι πιο διαδεδομένο στις γυναίκες παρά στους άνδρες και συμβαίνει συχνότερα στους άνδρες από ό, τι στις έγκυες γυναίκες.

 • Οι αιμορροΐδες του πρωκτού είναι αγγειακές δομές.
 • Φυσικά βοηθούν στον έλεγχο του εντέρου.
 • Οι αιμορροΐδες προσβάλλουν το 50% έως 66% του πληθυσμού.
 • Μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κοιλιακή πίεση συνδέεται με αιμορροΐδες.

Οι αιμορροΐδες είναι ένα είδος μόλυνσης.

Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες στο κάτω ορθό που προκαλούν δυσφορία. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι κανονικά ανώδυνοι, αν και έχουν την τάση να αιμορραγούν μερικές φορές. Οι αιμορροΐδες στο εξωτερικό του σώματος μπορεί να είναι οδυνηρές. Οι αιμορροΐδες (HEM-UH-roads), κοινώς γνωστές ως πασσάλους, είναι διογκωμένες φλέβες στον πρωκτό και το χαμηλότερο ορθό που είναι παρόμοιες με τις κιρσοί σε εμφάνιση και λειτουργία.

Οι αιμορροΐδες εξαφανίζονται μόνοι τους;

Η πλειοψηφία του χρόνου, τα αιμορροϊκά συμπτώματα υποχωρούν μόνοι τους. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας θα καθορίσει τη θεραπευτική προσέγγιση που συνιστά το γιατρό σας. Οι θεραπείες στο σπίτι είναι διαθέσιμες. Οι απλές τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής κάποιου μπορεί συχνά να ανακουφίσουν τα μέτρια αιμορροϊκά συμπτώματα εντός 2 έως 7 ημερών.

Ποια είναι τα σημεία και τα συμπτώματα των αιμορροΐδων;

Για τη θεραπεία εξωτερικών αιμορροΐδων. Αυτά βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος που περιβάλλει τον πρωκτό σας. Μπορεί να υπάρχει κνησμός ή δυσφορία στην πρωκτική σας περιοχή, καθώς και άλλα σημεία και συμπτώματα. Κάθε φορά που υπάρχει πόνος ή πόνος, οίδημα στην περιοχή που περιβάλλει τον πρωκτό σας, αιμορραγώντας.

Για τη θεραπεία εσωτερικών αιμορροΐδων. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι αιμορροΐδες που βρίσκονται μέσα στο ορθό. Δεν είναι συνήθως ορατά ή αισθητά και σπάνια προκαλούν πόνο ή δυσφορία. Ωστόσο, το τεντωμένο ή η δυσφορία κατά τη διέλευση των περιττωμάτων μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα συμπτώματα: κατά τη διάρκεια μιας κίνησης του εντέρου, δεν υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε λίγες ποσότητες φωτεινό κόκκινο αίμα στο χαρτί τουαλέτας σας ή στην τουαλέτα. Οι προβολές ή οι προεξέχοντες αιμορροΐδες είναι αιμορροΐδες που σπρώχνουν το πρωκτικό στόμιο, προκαλώντας δυσφορία και ερεθισμό. Αιμορροΐδες που έχουν θωρακιστεί. Εάν το αίμα συλλέγει σε εξωτερική αιμορροΐδα και σχηματίζει έναν θρόμβο (θρόμβο), μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες επιπλοκές: ο πόνος που είναι αφόρητη πρήξιμο και φλεγμονή είναι κοινός. Υπάρχει μια σταθερή χτύπημα γύρω από την περιοχή των γεννητικών σας οργάνων.

 • Αυτά βρίσκονται στο δέρμα που περιβάλλει τον πρωκτό σας.
 • Άλλες ενδείξεις και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό ή πόνο στην πρωκτική σας περιοχή.
 • Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι αιμορροΐδες του ορθού.

Τι πρέπει να καταναλώσω εάν έχω αιμορροΐδες και τι πρέπει να αποφύγω;

Η κατανάλωση γευμάτων πλούσια σε ίνες μπορεί να σας βοηθήσει να μαλακώσετε και να διευκολύνετε τη διέλευση των περιττωμάτων σας. Η κατανάλωση αρκετού νερού και άλλων υγρών μπορεί να βοηθήσει στην πέψη της ίνας στη διατροφή σας. Η ποσότητα των ινών που περιέχεται σε ένα φαγητό εμφανίζεται στην ετικέτα πληροφοριών διατροφής του αντικειμένου. Οι κατευθυντήριες γραμμές διατροφής 2015-2020 για τους Αμερικανούς εξωτερικούς συνδέσμους συνιστούν 14 γραμμάρια ινών ανά 1.000 θερμίδες που καταναλώνονται.

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγω αν έχω αιμορροΐδες; Τι πρέπει να αποφύγω να πίνω;

Συνιστάται να αποφεύγετε να τρώτε πάρα πολλά αντικείμενα που έχουν ελάχιστες ή καθόλου ίνες, όπως τυρί, τσιπς, γρήγορο φαγητό, παγωτό και κρέας. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να τρώτε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως χοτ -ντογκ και ορισμένα μικροκύματα, εάν τα αιμορροΐδες σας προκαλούνται από χρόνια δυσκοιλιότητα.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην επιδείνωση των αιμορροΐδων;

Κάτω από το στέλεχος, οι φλέβες που περιβάλλουν τον πρωκτό σας τείνουν να επεκτείνονται και να προεξέχουν, προκαλώντας τους να διευρύνουν και να προεξέχουν. Οι αιμορροΐδες μπορούν να αναπτυχθούν ως αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης στο κατώτερο ορθό ως αποτέλεσμα των ακόλουθων παραγόντων: τεντών κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου, που κάθεται για μεγάλες χρονικές περιόδους στην τουαλέτα, έχοντας χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα, παχύσαρκοι, είναι έγκυος, έχοντας πρωκτικό η επαφή και η επαφή των γεννητικών οργάνων. Η κατανάλωση δίαιτας χαμηλών ινών και η συμμετοχή σε τακτική σκληρή ανύψωση είναι δύο παράγοντες κινδύνου.

 • Οι άγχος φλέβες τείνουν να γίνονται μεγαλύτερες, προεξέχοντες από τον πρωκτό.
 • Οι αιμορροΐδες συνδέονται με έντονη δραστηριότητα, μακρές περιόδους συνεδρίασης στην τουαλέτα και παχυσαρκία.

Ποιος είναι ο ορισμός της δυσκοιλιότητας;

Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως σπάνιες ή δύσκολες κινήσεις του εντέρου. Τα σκαμνιά είναι συχνά σταθερά και ξηρά. Άλλα σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσφορία στο στομάχι, φούσκωμα και αίσθηση ότι δεν έχουν ολοκληρώσει μια κίνηση του εντέρου. Οι αιμορροΐδες, οι πρωκτικές σχισμές και η πρόσκρουση των κοπράνων είναι όλες οι πιθανές επιπλοκές δυσκοιλιότητας.

Τι φαίνεται να εμφανίζεται ένα αιμορροΐδα;

Αυτές οι φλέβες αναπτύσσονται επειδή το αίμα συλλέγει μέσα τους, προκαλώντας τις φλέβες να αναπτυχθούν προς τα έξω στις μεμβράνες που περιβάλλουν τον ορθό και τον πρωκτικό ιστό σας. Αυτό μπορεί να γίνει αφόρητο ή δυσάρεστο σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι αιμορροΐδες δεν είναι συνήθως εμφανείς λόγω του μεγέθους τους. Ωστόσο, καθώς διευρύνουν, μπορεί να εμφανίζονται ως κόκκινα ή αποχρωματισμένα σπυράκια ή κομμάτια στο δέρμα.

Είναι επιβλαβές να έχουμε αιμορροΐδες;

Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού έχει βιώσει ένα ή περισσότερα από τα τυπικά συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν δυσφορία του ορθού, κνησμό, αιμορραγία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόπτωση, μεταξύ άλλων (αιμορροΐδες που προεξέχουν από τον πρωκτικό κανάλι). Αν και οι αιμορροΐδες είναι σπάνια απειλητικές για τη ζωή, μπορεί να είναι μια δυσάρεστη και συχνή διείσδυση στη ζωή κάποιου.

Είναι αλήθεια ότι το χαρτί υγείας επιδεινώνει αιμορροΐδες;

Είναι αλήθεια ότι το χαρτί υγείας επιδεινώνει αιμορροΐδες;

Πρέπει να αναζωογονήσω τις αιμορροΐδες μου στο σώμα μου;

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι κανονικά ανώδυνοι, αλλά μπορεί μερικές φορές να αιμορραγούν χωρίς να προκαλέσουν δυσφορία. Οι αιμορροΐδες που έχουν προκληθεί μπορούν να επεκταθούν μέχρι το σημείο όπου προεξέχουν έξω από τον πρωκτό σας. A prolapsed hemorrhoid may return to its original position inside your rectum on its own. Alternatively, you might gently push it back inside.

What is the substance that hemorrhoids are packed with?

A thrombosed hemorrhoid is a hemorrhoid that has been filled with blood clots and is thus dangerous. Anal canals are lined with blood veins in the body of a person. A hemorrhoid is formed when these blood arteries become dilated or enlarged, which is caused by the accumulation of blood. Hemorrhoids may occur on the inside of the anal channel or on the outside of the anus, depending on their location.

What are hemorrhoids on the outside of the body?

External hemorrhoids are hemorrhoids that affect veins that are not located inside the anus. There is a risk of bleeding, cracking, and irritation with these hemorrhoids. The majority of external hemorrhoids may be treated at home using natural therapies. Hemorrhoids are often induced by squeezing the bowels when passing gas.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία εξωτερικών αιμορροΐδων;

Καταναλώστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε ίνες. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν τοπικές θεραπείες. Εκτός από τη χρήση μιας αιμορροΐδας κρέμας ή υπόθεσης που περιέχει υδροκορτιζόνη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μαξιλάρια που περιλαμβάνουν φουντουκιά μάγισσας ή μούδιασμα συστατικού. Βυθίστε σε ένα ζεστό μπάνιο ή κάθονται σε μπάνιο σε τακτική βάση. Πάρτε φάρμακα για τον πόνο που λαμβάνονται προφορικά.

Τι είναι οι εσωτερικές αιμορροΐδες και πώς συμβαίνουν;

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι αιμορροΐδες που βρίσκονται τόσο βαθιά μέσα στο ορθό σας που δεν μπορείτε να τα δείτε ή να τα αισθανθείτε. Συχνά δεν είναι οδυνηρά, αφού υπάρχουν τόσο λίγοι νευρώνες που ανιχνεύουν πόνους σε αυτήν την περιοχή. Εκτός από το αίμα στο σκαμνί σας, το αίμα στο χαρτί τουαλέτας αφού σκουπίζετε και το αίμα στο μπολ τουαλέτας είναι επίσης σημάδια εσωτερικών αιμορροΐδων.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία εσωτερικών αιμορροΐδων;

Καταναλώστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε ίνες. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν τοπικές θεραπείες. Εκτός από τη χρήση μιας αιμορροΐδας κρέμας ή υπόθεσης που περιέχει υδροκορτιζόνη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μαξιλάρια που περιλαμβάνουν φουντουκιά μάγισσας ή μούδιασμα συστατικού. Βυθίστε σε ένα ζεστό μπάνιο ή κάθονται σε μπάνιο σε τακτική βάση. Πάρτε φάρμακα για τον πόνο που λαμβάνονται προφορικά.

Ποιες είναι οι θρομμένες αιμορροΐδες και πώς συμβαίνουν;

Αυτή η κατάσταση προκαλείται από το σχηματισμό ενός θρόμβου αίματος μέσα στην αιμορροΐδα, η οποία εμποδίζει τη ροή του αίματος και προκαλεί οδυνηρή διόγκωση των πρωκτικών ιστών. Όταν εξελίσσονται, οι θρόμβοι αιμορροΐδες δεν αποτελούν απειλή για την υγεία, αλλά μπορεί να είναι πολύ άβολα και να προκαλέσουν αιμορραγία του ορθού.

Είναι δυνατόν να εξαφανιστούν οι αιμορροΐδες θρομβισμένες από μόνοι τους;

Πολλές θρομβισμένες αιμορροΐδες επιλύονται μόνοι τους μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη διάγνωσή τους. Εάν αντιμετωπίζετε αιμορραγία που δεν σταματά ή οδυνηρά αιμορροΐδες, θα πρέπει να δείτε τον επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης αμέσως. Η συγκόλληση, η σύνδεση ή η εκτομή του όγκου είναι όλες οι επιλογές για θεραπεία (αιμορροδεκτομή).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία ενός θρομβισμένου αιμορροειδούς;

Η πιο συνηθισμένη θεραπεία για μια θρομβισμένη αιμορροΐδα είναι μια τεχνική γνωστή ως εξωτερική θρομβεκτομή, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή μιας μικροσκοπικής τομής στον θρόμβο και την αποστράγγιση του αίματος που έχει συλλέξει εκεί. Θα σας δοθεί ένα τοπικό αναισθητικό για να σας εμποδίσει να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσφορία. Αυτή η τεχνική είναι πιο αποτελεσματική εάν εκτελείται εντός τριών ημερών μετά την εμφάνιση του αιμορροειδούς.

Τι συνεπάγεται η συντηρητική θεραπεία;

Οι διαιτητικές ίνες, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα λουτρά σπα και η ανάπαυση είναι όλα παραδείγματα συντηρητικής θεραπείας. Η κατανάλωση ινών έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τα αποτελέσματα. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για να υποστηριχθεί η χρήση τοπικών θεραπειών για τη θεραπεία αιμορροΐδων. Η παραδοσιακή κινεζική φυτική ιατρική είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας και έχει τη δυνατότητα αρνητικών παρενεργειών. Από το 2013, τα φαρμακευτικά προϊόντα δεν είχαν λάβει άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είχαν άδεια στη Γερμανία και την Ισπανία για τη θεραπεία χρόνιων φλεβικών διαταραχών. Επειδή τα συμπτώματα εξαφανίζονται κανονικά μετά την εγκυμοσύνη, η πραγματική θεραπεία αναβάλλεται γενικά μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Επειδή δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα πλεονεκτήματα της συνεδρίασης σε λουτρά για αιμορροΐδες, η αμερικανική κοινωνία του παχέος εντέρου και του ορθού χειρουργού δεν τους υποστηρίζει. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για 15 λεπτά κάθε φορά και δεν πρέπει να είναι πολύ επίπονη και δεν πρέπει να φοριούνται για περισσότερο από 14 ημέρες.

 • Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τα λουτρά και τα υπόλοιπα σπα και η ανάπαυση είναι μεταξύ των συντηρητικών θεραπειών.
 • Η κατανάλωση ινών έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση.
 • Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση τοπικών θεραπειών για τη θεραπεία αιμορροΐδων.

Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό;

If you are experiencing bleeding during bowel movements or if you have hemorrhoids that have not improved after a week of home treatment, see your doctor immediately. Do not automatically assume that rectal bleeding is caused by hemorrhoids, particularly if you notice changes in your bowel habits or notice changes in the color or consistency of your feces. The occurrence of rectal bleeding may be caused by a variety of disorders, including colorectal cancer and anal cancer. If you have significant rectal bleeding, lightheadedness, dizziness, or fainting, seek medical attention right away.

What are the risk factors for hemorrhoid formation?

The likelihood of developing hemorrhoids rises with age. This is due to the fact that the tissues that support the veins in your rectum and anus may become weak and expand with time. This may also occur when you are pregnant, as the weight of the baby exerts pressure on the anal area.

What are the ramifications of complications?

Hemorrhoids may cause a variety of complications, the most common of which are as follows: Anemia. Anemia, which occurs when you do not have enough healthy red blood cells to provide oxygen to your cells, may occur in rare cases as a result of persistent blood loss from hemorrhoids. A hemorrhoid that has been strangulated. Occasionally, if the blood supply to an internal hemorrhoid is cut off, the hemorrhoid may become "strangulated," which may result in excruciating discomfort. A blood clot has formed. A clot may develop in a hemorrhoid on occasion, though this is rare (thrombosed hemorrhoid). Despite the fact that it is not harmful, it may be exceedingly painful and may need lancing and drainage in certain cases.

 • Complications due to hemorrhoids include the following: Anemia.
 • A blood clot can form in a hemorrhoid on rare occasions (thrombed hemorrhoid).

Is it uncomfortable to have hemorrhoids?

Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες στο κάτω ορθό που προκαλούν δυσφορία. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι κανονικά ανώδυνοι, αν και έχουν την τάση να αιμορραγούν μερικές φορές. Οι αιμορροΐδες στο εξωτερικό του σώματος μπορεί να είναι οδυνηρές.

What is the sensation of hemorrhoid discomfort like?

If you have external hemorrhoids, you may feel pressure, discomfort, or even severe pain when you sit.You may also experience pain or discomfort when having a bowel movement or wiping the affected region.

Are hemorrhoids a source of irritation?

Hemorrhoids, commonly known as piles, are enlarged and bulging veins that occur in the anus and lower section of the rectum (lower abdomen). Hemorrhoids have typically been connected with lengthy periods of time spent on the toilet, as well as straining during bowel movements. Hemorrhoids may be quite painful as well as irritating.

Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό;

Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό;

What is causing my hemorrhoids to itch?

When a blood clot develops within an external hemorrhoid, the discomfort might come on suddenly and be quite intense. It is possible to feel or see a bump around the anus region. Skin tags (extra skin left behind after the clot dissolves) are common and may itch or become uncomfortable when they are removed. Internal hemorrhoids are usually not painful, even when they cause bleeding.

 • A blood clot forms inside an external hemorrhoid, which causes extreme irritation.
 • A hump is seen around the anus area.

What are the best methods for preventing hemorrhoids?

Η πιο αποτελεσματική τεχνική για να αποφύγετε αιμορροΐδες είναι να κάνετε τα σκαμνιά σας μαλακά ώστε να κινούνται ομαλά μέσω του συστήματός σας. Ακολουθήστε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για να αποφύγετε αιμορροΐδες και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα των αιμορροΐδων: καταναλώνουν τρόφιμα που είναι πλούσια σε ίνες. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε το τετράγωνο που μπορεί να οδηγήσει σε αιμορροΐδες με μαλάκυνση και αυξάνοντας το βάρος του σκαμνιού σας. Αυξήστε τη ποσότητα των ινών στη διατροφή σας σταδιακά για να αποτρέψετε προβλήματα αερίου. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολύ νερό. Για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο μαλακά, πιείτε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό και άλλα υγρά (αλλά όχι αλκοολούχα ποτά) ανά ημέρα.

Λάβετε υπόψη τα συμπληρώματα ινών. Η πλειοψηφία των ατόμων δεν καταναλώνουν την απαιτούμενη ποσότητα ινών στη διατροφή τους, η οποία είναι 20 έως 30 γραμμάρια την ημέρα κατά μέσο όρο. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ινών, βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό ή άλλα υγρά κάθε μέρα για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα συμπληρώματα ενδέχεται να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα, οπότε προσέξτε. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση στον εαυτό σας. Όταν στρέφετε και κρατάτε την αναπνοή σας ενώ προσπαθείτε να εκκενώσετε ένα σκαμνί, αυξάνετε την πίεση στις φλέβες του κατώτερου ορθού, πράγμα που οδηγεί σε δυσκοιλιότητα. Θα πρέπει να πάτε μόλις αισθανθείτε την επιθυμία. Εάν αναβάλλετε να περάσετε μια κίνηση του εντέρου μέχρι να περάσει η επιθυμία, το σκαμνί σας μπορεί να στεγνώσει και να γίνει πιο δύσκολο να περάσει ως αποτέλεσμα. Ασκηση. Η διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας καθώς και στη μείωση της καταπόνησης στις φλέβες, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί μετά από παρατεταμένες περιόδους στάσης ή συνεδρίασης. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια υπερβολικού βάρους, η οποία μπορεί να συμβάλλει στα συμπτώματα αιμορροΐδων σας. Αποφύγετε να κάθεστε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Το να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά στην τουαλέτα, μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στις φλέβες του πρωκτού.

 • Εστίαση σε πλούσια σε ίνες γεύματα.
 • Καταναλώνουν τα υγρά τακτικά.
 • Για να μαλακώσετε το σκαμνί, πίνετε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό και άλλα υγρά κάθε μέρα.
 • Εξετάστε τα συμπληρώματα ινών.
 • Μην υπερεκτιμήσετε τον εαυτό σας.
 • Αυξήστε την χαμηλότερη πίεση του ορθού φλεβικού κρατώντας την αναπνοή σας, περνώντας το σκαμνί.
 • Για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα και να μειώσετε την ποσότητα της πίεσης στις φλέβες, θα πρέπει να διατηρήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής.
 • Μπορείτε να ασκήσετε το βάρος που μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες σας.

Πώς εξαλείφονται οι αιμορροΐδες από το σώμα;

Η αιμορροϊδεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των αιμορροΐδων. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό γενική αναισθησία ή αναισθησία της σπονδυλικής στήλης, ώστε να μην αισθανθείτε καμία δυσφορία. Οι τομές δημιουργούνται στον ιστό που περιβάλλει το αιμορροΐδα για να επιτρέψει την ευκολότερη απομάκρυνση. Το αιμορροΐδες απομακρύνεται αφού η διογκωμένη φλέβα εντός του αιμορροειδούς συνδέεται για να αποφευχθεί η περαιτέρω αιμορραγία.

Είναι μολυσματικό να έχουμε αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες μπορούν να βρεθούν είτε εντός του πρωκτού (εσωτερικές αιμορροΐδες) είτε κάτω από το δέρμα που περιβάλλει τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες) (εξωτερικά). Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν περίπου το 50% του ενήλικου πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Οι αιμορροΐδες δεν είναι γενικά επιβλαβείς ή απειλητικές για τη ζωή, αν και είναι άβολα. Δεν είναι μεταδοτικές με κανέναν τρόπο.

Είναι δυνατόν να ληφθούν αιμορροΐδες από άλλο άτομο;

Οι αιμορροΐδες δεν είναι μολυσματικές και δεν είναι μολυσματικές. Είναι ανίκανοι να μεταφερθούν σε άλλους ανθρώπους με κάθε είδους αλληλεπίδραση, ακόμη και σεξουαλική αλληλεπίδραση.

Είναι αιμορροΐδες ένας κίνδυνος για την υγεία;

Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού έχει βιώσει ένα ή περισσότερα από τα τυπικά συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν δυσφορία του ορθού, κνησμό, αιμορραγία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόπτωση, μεταξύ άλλων (αιμορροΐδες που προεξέχουν από τον πρωκτικό κανάλι). Αν και οι αιμορροΐδες είναι σπάνια απειλητικές για τη ζωή, μπορεί να είναι μια δυσάρεστη και συχνή διείσδυση στη ζωή κάποιου.

Είναι επικίνδυνο να αγνοείτε αιμορροΐδες εάν δεν αντιμετωπίζονται;

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες που δεν αντιμετωπίζονται μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες μπορεί να οδηγήσουν σε θρόμβωση [πήξη αίματος], η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή δυσφορία από την αιμορροΐδα στραγγαλισμού, καθώς και άλλες επιπλοκές. Μπορεί να υποφέρετε από θρομβισμένες αιμορροΐδες εάν γνωρίζετε ότι έχετε αιμορροΐδες και αντιμετωπίζετε οξεία και σοβαρή αναστολή πρωκτικής.

Τι συμβαίνει εάν δεν θεραπεύετε αμέσως αιμορροΐδα;

Οι αιμορροΐδες που δεν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία δεν πηγαίνουν μακριά από μόνοι τους. Οι αιμορροΐδες, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πιθανό να εξαφανιστούν μόνοι τους. Οι αιμορροΐδες σας πιθανότατα θα συνεχίσουν να σας δίνουν δυσφορία και ενδεχομένως να επιδεινωθούν εάν δεν κάνετε τίποτα για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ μαντηλάκια χαρτιού τουαλέτας και αιμορροΐδων;

Μία από τις μεθόδους πρόληψης αιμορροΐδας είναι η απομάκρυνση των ιχνών βρωμιάς και βρωμιάς από την περιοχή με υγρά μαντηλάκια ή υγρό χαρτί υγείας για την ανακούφιση της φλεγμονής. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεκαστήρα κουζίνας ή κάθισμα τουαλέτας. Αποφύγετε την καθυστέρηση της αναχώρησής σας για υπερβολικό χρονικό διάστημα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας ή στραγγίστε τον εαυτό σας για να βγείτε από το κρεβάτι, αφού η πίεση μπορεί να το χειροτερέψει.

Είναι αλήθεια ότι η χρήση χαρτιού τουαλέτας κάνει τα αιμορροΐδες χειρότερα;

Αποφύγετε να τρίβετε υπερβολικά, αφού αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να προκαλέσει σχηματισμό αιμορροΐδων. Το σκληρότερο χαρτί υγείας είναι το πιο προβληματικό, αλλά οποιοδήποτε χαρτί υγείας μπορεί να αισθάνεται σαν γυαλόχαρτο εάν τρίβεται πολύ σκληρά ή για πολύ καιρό. Όταν βιώνετε την ανάγκη να περάσετε ένα κίνημα του εντέρου, υπακούτε στην ώθηση και πηγαίνετε στην τουαλέτα όσο πιο γρήγορα είναι εφικτή.

Είναι αλήθεια ότι το σκούπισμα προκαλεί αιμορροΐδες;

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες εμφανίζονται σαφώς και αισθάνονται γύρω από την πρωκτική είσοδο. Όταν οι διευρυμένες φλέβες αποξεύονται ή κατεβαίνουν ως αποτέλεσμα του τεντώματος, του τρίψιμου ή του σκουπιδιού, το αίμα μπορεί να ρέει.

Είναι τυπικό να παίρνετε αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες με τον ίδιο ρυθμό και είναι αρκετά οδυνηρές. Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν μεγάλο αριθμό γυναικών καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της παράδοσης.

Έχετε αιμορροΐδες και χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα bidet;

Εάν έχετε αιμορροΐδες που προκαλούνται ή χειρότερα από τη δυσκοιλιότητα, χρησιμοποιώντας ένα μπιντέ πριν από μια κίνηση του εντέρου θα κάνει το πέρασμα σκληρού σκαμνιού πιο άνετα για εσάς. Το σπρέι του μπιντέ χαλαρώνει και διεγείρει τους μυς του σφιγκτήρα σας, επιτρέποντάς σας να αποφύγετε να τεντώσετε και να πιέσετε όσο θα κάνατε διαφορετικά.

Οι τουαλέτες Bidet παρέχουν ανακούφιση από αιμορροΐδες;

Ένα μπιντέ μπορεί αναμφισβήτητα να βοηθήσει στην ανακούφιση και την πρόληψη των αιμορροΐδων. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, ένα ρεύμα ζεστού νερού χαμηλής πίεσης από ένα μπιντέ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης στις φλέβες που προκαλεί αιμορροΐδες με τρόπο παρόμοιο με εκείνο ενός συνεδρίασης. Ένα συνημμένο μπιντέ μπορεί να πλύνει τα ρούχα σας αφού το χρησιμοποιήσετε, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα χτυπήσετε απαλά να στεγνώσουν μετά.

 • Τα μπιντέ είναι αναμφισβήτητα αποτελεσματικά στην ανακούφιση και την πρόληψη των αιμορροΐδων.
 • Το ζεστό νερό από ένα μπιντέ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της πίεσης των φλεβών, η οποία προκαλεί αιμορροΐδες.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα μπιντέ για τη θεραπεία αιμορροΐδων;

Ο αριθμός των μελετών για τα μπιντέ για αιμορροΐδες είναι επί του παρόντος περιορισμένος, αλλά αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής ήταν ενθαρρυντικό. Μια μικρή μελέτη του 2011 με ηλεκτρονικά μπιντέ και υγιείς εθελοντές ανακάλυψε ότι η πίεση ζεστού νερού χαμηλού έως μέσου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης στον πρωκτό, καθώς και σε ένα τυπικό ζεστό λουτρό.

Συμπεράσματα σχετικά με την προέλευση, τα συμπτώματα και τη διαχείριση των αιμορροΐδων.

 • Οι σωροί, συνήθως γνωστοί ως αιμορροΐδες, είναι διογκωμένες φλέβες στον πρωκτό και στο κάτω ορθό που μοιάζουν με κιρσοί.
 • Πώς μπορούν οι αιμορροΐδες να γίνουν χειρότερα;
 • Οι άγχος φλέβες τείνουν να γίνονται μεγαλύτερες, προεξέχοντες από τον πρωκτό.
 • Η δυσκοιλιότητα, η παχυσαρκία, οι αιμορροΐδες και οι μακρές διάρκειες της συνεδρίασης στην τουαλέτα είναι όλα τα πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορροΐδες.
 • Πώς αντιμετωπίζετε ένα θρομβοειδές αιμορροΐλο;
 • Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα θρομβοειδές αιμορροΐλο κάνοντας μια μικρή τομή στον θρόμβο και αδειάζοντας το αίμα που έχει συγκεντρωθεί εκεί.
 • Προκειμένου να αποφύγετε οποιονδήποτε πόνο, θα σας δοθεί ένα τοπικό αναισθητικό.
 • Λάβετε υπόψη τα συμπληρώματα ινών.
 • Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν παίρνει αρκετές ίνες στη διατροφή τους, η οποία είναι 20 έως 30 γραμμάρια κατά μέσο όρο.
 • Αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα καταναλώνοντας οκτώ ή περισσότερα γυαλιά νερού ή άλλων υγρών κάθε μέρα όταν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ινών.
 • Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα.
 • Μην υπερεκτιμήσετε τον εαυτό σας.
 • Όταν στρέφετε και κρατάτε την αναπνοή σας ενώ προσπαθείτε να εκδιώξετε ένα σκαμνί, θα έχετε την τάση να είστε δυσκοιλιωμένοι.
 • Σας ενοχλούν αιμορροΐδες;
 • Οι τουαλέτες Bidet ανακουφίζουν αιμορροΐδες;
 • Έχοντας αιμορροΐδες μπορεί να βοηθηθεί από τη χρήση ενός μπιντέ.
 • Το ζεστό νερό από ένα μπιντέ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της πίεσης στις φλέβες που προκαλούν αιμορροΐδες.
 • Τα συνημμένα μπιντέ μπορούν να ξεπλύνουν τα ρούχα σας μετά, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το στεγνώσετε.

 

Γραμμένο από
BrookPad ΟμάδαΠαλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους