Κατανόηση των λειτουργιών του συστήματος πίεσης του νερού.

τουαλέτα οδηγός πως να υδραυλικός Απαιτείται υδραυλικός υδραυλικά τουαλέτα

Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σύστημα πίεσης του νερού.

 

σύστημα πίεσης νερού

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος πίεσης του νερού είναι σημαντική.

Προκειμένου να δημιουργηθεί πίεση, τα συστήματα πίεσης του νερού αποτελούνται από δεξαμενές αποθήκευσης λέβητα και νερού, οι οποίες λειτουργούν παράλληλα για να το επιτύχουν. Οι τύποι συστημάτων που περιλαμβάνουν τη βαρύτητα Fed, το Combi Boiler και τους Unvented Loilers είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι συστημάτων που χρησιμοποιούνται. Εάν έχετε παροχή νερού χαμηλής πίεσης, θα πρέπει να επιλέξετε βρύσες που λειτουργούν σε χαμηλότερες πιέσεις νερού για να αποφύγετε την καύση των δακτύλων σας. Είναι φυσιολογικό να περιμένουμε τις πιέσεις μεταξύ ενός και δύο μπαρ σε τακτική βάση. Ένα από τα πλεονεκτήματα των συστημάτων νερού υψηλής πίεσης είναι ότι είναι συμβατά με μια ευρεία ποικιλία βρύσων.

Επιλέξτε μεταξύ της πρόσληψης ενός υδραυλικού για να ρίξετε μια ματιά και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μετρητή πίεσης, το οποίο μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας ή να το κάνετε μόνοι σας με τη βοήθεια ενός δωρεάν ηλεκτρονικού αριθμομηχανή. Τα συστήματα που λειτουργούν σε ή πάνω από 1,0 bar (10 m πτώσης) στην πίεση του νερού αναφέρονται ως συστήματα υψηλής πίεσης. Κάντε κάθε προσπάθεια μέτρησης με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, μέχρι τον πλησιέστερο μετρητή, καθώς κάθε μέτρο απώλειας ανύψωσης έχει ως αποτέλεσμα απώλεια πίεσης 0,1 bar. Βελτιώστε την πίεση του νερού μεταβάλλοντας τα υδραυλικά σας, όπως αφήνοντας την βαλβίδα διακοπής σας ανοιχτή όταν ενεργοποιείτε το νερό (αλλά όχι πλήρως). Μια αντλία διπλής πτερυγίων έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ποσότητα ζεστού και κρύου νερού που διατίθεται ταυτόχρονα.

Το ντους θα πρέπει να είναι επίπεδο με ή πάνω από τη δεξαμενή ψυχρού νερού για να είναι αποτελεσματική. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μία μόνο πτερωτή με περισσότερες από μία πηγές νερού, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε μία μόνο παροχή νερού. Κατά την επιλογή μιας αντλίας, λάβετε υπόψη την τοποθεσία στην οποία θα τοποθετηθεί. Είναι πιο αποτελεσματικό για να λειτουργούν οι αντλίες εάν χρησιμοποιούνται για να ωθήσουν το νερό αντί να τραβήξουν νερό.

Σας βοηθά στην καλύτερη απόφαση, ενώ επιλέγετε μια νέα βρύση.

Κατά την επιλογή βρύσων, ντους και άλλων υδραυλικών εγκαταστάσεων για το σπίτι σας, είναι κρίσιμο να κατανοήσετε το σύστημα πίεσης του νερού που έχει εγκατασταθεί στο σπίτι σας. Εάν επιλέξετε την κατάλληλη βρύση ή ντους για την πίεση του νερού, θα έχετε εξαιρετική απόδοση - αν δεν τα ταιριάζετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι βρύσες σας τρέχουν εξαιρετικά αργά ή ότι το ζεστό και το κρύο νερό ρέουν με διάφορα ποσοστά, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη μιας άνετης ισορροπίας. Τα συστήματα πίεσης του νερού αποτελούνται από έναν λέβητα (μερικές φορές γνωστά ως λέβητα Combi) και δεξαμενές αποθήκευσης νερού, οι οποίες συνεργάζονται για να δημιουργήσουν πίεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα υπάρχει λέβητα (οπότε το νερό θα θερμαίνεται από ηλεκτρικά στοιχεία σε δεξαμενή ή άλλο θερμαντήρα), αλλά θα υπάρχουν ζεστές και/ή κρύες δεξαμενές νερού, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα υπάρξει α λέβητα αλλά χωρίς δεξαμενές αποθήκευσης νερού.

Ποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείτε;

Τα συστήματα Fed Gravity, Combi Boiler Systems και Undented Systems είναι τα τρία μεγάλα είδη συστημάτων. Το σύστημα αποτελείται από δύο μέρη: μια δεξαμενή κρύου νερού (ή δεξαμενή), η οποία βρίσκεται συχνά στη σοφίτα σας και μια δεξαμενή ζεστού νερού (ή κύλινδρο), το οποίο συνήθως βρίσκεται στο ντουλάπι του αερισμού σας. Αυτό το είδος συστήματος αναφέρεται ως σύστημα βαρύτητας χαμηλής πίεσης, αφού η πίεση του νερού διατηρείται από το νερό που τροφοδοτείται με βαρύτητα που παρέχεται από τη δεξαμενή.

Τι είναι το σύστημα πίεσης νερού και πώς λειτουργεί;

Όταν έχετε ένα πηγάδι στην ιδιοκτησία σας που προμηθεύει νερό στο σπίτι σας, το σύστημα πίεσης του νερού είναι υπεύθυνο για να φέρει το νερό στο σπίτι σας και στα υδραυλικά σας φωτιστικά και συσκευές. Μια αντλία φρεατίου και μια δεξαμενή πίεσης νερού είναι τα δύο συστατικά του συστήματος πίεσης νερού.

Σύστημα που παρέχεται από τη βαρύτητα

Αυτά τα συστήματα εμφανίζονται συχνότερα σε παλαιότερα κτίρια και σπίτια. Θα ξέρετε αν έχετε αυτό το σύστημα επειδή θα έχετε μια δεξαμενή κρύου νερού στη σοφίτα και έναν κύλινδρο ζεστού νερού κάπου αλλού στο σπίτι (πιθανότατα σε ένα ντουλάπι αερισμού). Επειδή έχετε παροχή νερού χαμηλής πίεσης, θα χρειαστεί να επιλέξετε βρύσες που είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν με χαμηλότερες πιέσεις νερού για να αποφύγετε το κλίμακα. Αλλά αν υπάρχει αρκετό ύψος μεταξύ του πυθμένα της δεξαμενής κρύου νερού και της βρύσης ή του ντους, είναι δυνατόν να υπάρξει υψηλή πίεση σε αυτή τη συγκεκριμένη έξοδο. Θα σας διδάξουμε πώς να μετρήσετε αυτό αργότερα στο άρθρο, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες βρύσες για την πίεση σας. Ωστόσο, αν και η χρήση ενός συστήματος που τροφοδοτείται με βαρύτητα μπορεί να περιορίσει την επιλογή της βρύσης, η προσθήκη μιας αντλίας νερού θα ενισχύσει την πίεση και θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε μια ευρύτερη ποικιλία βρύσων, καθώς και μια καλύτερη εμπειρία ντους. Ως απεικόνιση, εξετάστε το ακόλουθο παράδειγμα ενός έμμεσου συστήματος βαρύτητας κρύου νερού: Σύστημα Combi Boiler

Έχετε ένα σύστημα Combi Boiler εάν ο λέβητας σας τοποθετηθεί στον τοίχο και είναι είτε στην κουζίνα σας είτε κρυμμένο σε ένα ντουλάπι στο σπίτι σας. Η έλλειψη δεξαμενής αποθήκευσης κρύου ή ζεστού νερού σημαίνει ότι θα έχετε εγκατεστημένο ένα σύστημα νερού υψηλής πίεσης στο σπίτι σας. Επειδή παρέχει ζεστό νερό κατόπιν ζήτησης, αυτό το σύστημα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρά διαμερίσματα και νέα κατασκευαστικά έργα. Οι λέβητες Combi τροφοδοτούνται απευθείας με κρύο νερό από το δίκτυο, το οποίο στη συνέχεια θερμαίνεται γρήγορα και κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι σας σε πιέσεις που βρίσκονται κοντά στην πίεση του δικτύου. Τα συστήματα νερού υψηλής πίεσης έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι συμβατά με ένα ευρύ φάσμα βρύσων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για τον υπολογισμό της πίεσης του νερού κατά την αγορά νέων βρύων. Οι πιέσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον λέβητα σας, ωστόσο θα πρέπει να προβλέψετε πιέσεις μεταξύ 1 και 2 bar σε τακτική βάση.

Σύστημα χωρίς αναπνευστήρα

Το σύστημα μη αλεξίπτωτου νερού, το οποίο παρέχει υψηλή πίεση, θα είναι παρόν εάν το σπίτι σας διαθέτει δεξαμενή ζεστού νερού, αλλά δεν υπάρχει δεξαμενή αποθήκευσης κρύου νερού. Το νερό θα διατηρηθεί σε πίεση του δικτύου σε μια δεξαμενή ενισχυμένου ζεστού νερού, όπου θα θερμαίνεται με θερμαντήρες εμβάπτισης που συνδέονται με την πλευρά της δεξαμενής ή από έναν λέβητα κεντρικής θέρμανσης, ανάλογα με τη διαμόρφωση. Είναι πιο πιθανό να ανακαλυφθεί σε ένα ντουλάπι ή ένα ντουλάπι. Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα βρύσων και δεδομένου ότι η πίεση του νερού είναι τόσο υψηλή, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τον υπολογισμό της πίεσης του νερού κατά την αγορά νέων βρύσων.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την ακριβή πίεση του νερού στο σπίτι μου;

Όταν ασχολείστε με συστήματα νερού χαμηλής πίεσης, είναι κρίσιμο να προσδιορίσετε την πίεση του νερού για να αγοράσετε το κατάλληλο ντους ή βρύσες που θα λειτουργούν με επιτυχία με την πίεση που έχετε. Η πίεση του νερού μετράται σε ράβδο και τα αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε αυτή την πίεση θα επισημανθούν ως τέτοια. Μπορείτε είτε να προσλάβετε έναν υδραυλικό για να ρίξετε μια ματιά και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μετρητή πίεσης, το οποίο μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας, ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό αριθμομηχανή. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε μια κατά προσέγγιση εκτίμηση μετρώντας την απόσταση μεταξύ της δεξαμενής και της βρύσης. Ξεκινώντας από το ύψος μεταξύ του πυθμένα της ανοικτής ή εξαερισμένης δεξαμενής νερού και της εξόδου της βρύσης σας, μετρήστε την απόσταση μεταξύ των δύο σημείων. Ίσως θα ανακαλύψετε ότι αυτό συνεπάγεται τη μέτρηση από τη βρύση σας στο ανώτατο όριο σας, και στη συνέχεια από το πάτωμα της σοφίτας σας στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Εάν υπάρχουν διάφορα επίπεδα μεταξύ των δύο τοποθεσιών, μετρήστε το ύψος από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο και προσθέστε τα όλα μαζί. Θυμηθείτε να υπολογίσετε επίσης το βάθος κάθε επιπέδου. Καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μετρήσετε όσο το δυνατόν ακριβώς ακριβώς, μέχρι το πλησιέστερο μέτρο. Για κάθε μέτρο μείωσης της ανύψωσης, χάνεται η πίεση 0,1 bar (βλ. Πίνακα παρακάτω). Τα συστήματα νερού υψηλής πίεσης ορίζονται ως εκείνα που τρέχουν σε ή πάνω από 1,0 bar (10 m πτώσης) πίεσης νερού. Οι αναγνώσεις πίεσης μικρότερες από 1,0 bar θεωρούνται χαμηλής πίεσης. Κάθε φορά που είστε έτοιμοι να επιλέξετε μια βρύση ή ντους, θα παρατηρήσετε ότι η πίεση του νερού που έχει σχεδιαστεί θα είναι σαφώς επισημασμένη. Βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα που επιλέγετε είναι συμβατά με την πίεση σας θα εγγυηθούν ότι εκτελούν αποτελεσματικά στο σπίτι σας. Η αλλαγή των υδραυλικών σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την πίεση του νερού, για παράδειγμα διατηρώντας την βαλβίδα διακοπής σας ανοιχτή όταν ενεργοποιείτε το νερό (αλλά όχι πλήρως).

Τι είδους βρύσες πρέπει να χρησιμοποιήσω με βάση την πίεση του νερού μου;

Θα πρέπει να αναζητήσετε βρύσες κουζίνας που επισημαίνονται ως κατάλληλα για συστήματα υψηλής και χαμηλής πίεσης νερού, εάν έχετε χαμηλή πίεση νερού στο σπίτι σας. Ελέγξτε αν η ελάχιστη πίεση του νερού είναι η ίδια με, ή κάπως χαμηλότερη από το τρέχον επίπεδο πίεσης του νερού. Είναι δυνατόν να επιλέξετε βρύσες που είναι κατάλληλες τόσο για συστήματα υψηλής όσο και για χαμηλή πίεση νερού ή βρύσες που είναι κατάλληλες μόνο για συστήματα υψηλής και χαμηλής πίεσης νερού εάν έχετε υψηλή πίεση νερού.

Ποιο ντους πρέπει να χρησιμοποιήσω με βάση την πίεση του νερού μου;

Ένα σύστημα χαμηλής πίεσης παρέχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών ντους. Προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη πίεση, τα ντους μίξερ (με ή χωρίς αντλία), τα ψηφιακά ντους (με ή χωρίς αντλία), τα ηλεκτρικά ντους και τα ντους ισχύος είναι αποδεκτές επιλογές. Ένα σύστημα υψηλής πίεσης (είτε επιτυγχάνεται με είτε χωρίς αντλία) θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερο ρυθμό ροής, ο οποίος θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα ντους και άλλα χαρακτηριστικά όπως τα αεριωθούμενα αεριωθούμενα αεριωθούμενα και τη δυνατότητα να έχετε δύο ή περισσότερες βρύσες ή ντους που τρέχουν στο Ίδια στιγμή. Ένα σύστημα υψηλής πίεσης θα λειτουργήσει καλά με ένα ντους μίξερ, καθώς και ένα ηλεκτρικό ντους ή ένα ψηφιακό σύστημα ντους. Δεν χρειάζεται να οικοδομηθεί μια αντλία, αφού η πίεση του νερού θα πρέπει να είναι ήδη επαρκής σε αυτή την κατάσταση.

Αυξήστε το οκτάνιο.

Προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση, η προσθήκη μιας αντλίας θα βοηθήσει στην ενίσχυση των συστημάτων χαμηλής πίεσης του νερού. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε την κατάλληλη αντλία. Οι θετικές αντλίες προορίζονται να παρέχονται από τη βαρύτητα και επομένως ονομάζονται ως τέτοια. Πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα μέτρο χώρου μεταξύ του πυθμένα της δεξαμενής κρύου νερού και της αντλίας για να λειτουργούν σωστά. Οι καθολικές αντλίες (επίσης γνωστές ως αρνητικές αντλίες) είναι αντλίες νερού που δεν χρειάζονται συνεχή ροή νερού για να λειτουργούν. Είναι κατάλληλα σε καταστάσεις όπου το ντους είναι είτε επίπεδο με ή πάνω από τη δεξαμενή ψυχρού νερού, όπως σε μετατροπή σοφίτα ή ανακαίνιση μπάνιου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε μια αντλία με δίδυμο πτερυγίων και μία αντλία μεμονωμένων πτερυγίων ανάλογα με τις ανάγκες σας. Προκειμένου να αυξηθεί εξίσου τόσο η παροχή ζεστού όσο και το κρύο νερό, προορίζεται να εγκατασταθεί μια αντλία διπλής πτερυγίων και στις δύο γραμμές νερού. Μια ενιαία πτερωτή, από την άλλη πλευρά, μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε μία μόνο παροχή νερού - είτε ζεστό είτε κρύο - και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερες από μία πηγές νερού. Κατά την επιλογή μιας αντλίας, λάβετε υπόψη όπου θα εγκατασταθεί. Οι αντλίες θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά εάν χρησιμοποιούνται για να ωθήσουν το νερό αντί να αντλήσουν νερό. Προκειμένου να παρέχετε εύκολη πρόσβαση στην αντλία για μελλοντικές επισκευές, η αντλία σας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα κοντά στον κύλινδρο ζεστού νερού εάν είναι καθόλου εφικτό.

Οι πιο σημαντικές πτυχές του συστήματος πίεσης του νερού.

 • Προκειμένου να δημιουργηθεί πίεση, τα συστήματα πίεσης του νερού αποτελούνται από δεξαμενές αποθήκευσης λέβητα και νερού, οι οποίες λειτουργούν παράλληλα για να το επιτύχουν.
 • Οι τύποι συστημάτων που περιλαμβάνουν τη βαρύτητα Fed, το Combi Boiler και τους Unvented Loilers είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι συστημάτων που χρησιμοποιούνται.
 • Εάν έχετε παροχή νερού χαμηλής πίεσης, θα πρέπει να επιλέξετε βρύσες που λειτουργούν σε χαμηλότερες πιέσεις νερού για να αποφύγετε την καύση των δακτύλων σας.
 • Είναι φυσιολογικό να περιμένουμε τις πιέσεις μεταξύ ενός και δύο μπαρ σε τακτική βάση.
 • Ένα από τα πλεονεκτήματα των συστημάτων νερού υψηλής πίεσης είναι ότι είναι συμβατά με μια ευρεία ποικιλία βρύσων.
 • Επιλέξτε μεταξύ της πρόσληψης ενός υδραυλικού για να ρίξετε μια ματιά και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μετρητή πίεσης, το οποίο μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας ή να το κάνετε μόνοι σας με τη βοήθεια ενός δωρεάν ηλεκτρονικού αριθμομηχανή.
 • Τα συστήματα που λειτουργούν σε ή πάνω από 1,0 bar (10 m πτώσης) στην πίεση του νερού αναφέρονται ως συστήματα υψηλής πίεσης.
 • Κάντε κάθε προσπάθεια μέτρησης με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, μέχρι τον πλησιέστερο μετρητή, καθώς κάθε μέτρο απώλειας ανύψωσης έχει ως αποτέλεσμα απώλεια πίεσης 0,1 bar.
 • Βελτιώστε την πίεση του νερού μεταβάλλοντας τα υδραυλικά σας, όπως αφήνοντας την βαλβίδα διακοπής σας ανοιχτή όταν ενεργοποιείτε το νερό (αλλά όχι πλήρως).
 • Μια αντλία διπλής πτερυγίων έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ποσότητα ζεστού και κρύου νερού που διατίθεται ταυτόχρονα.
 • Το ντους θα πρέπει να είναι επίπεδο με ή πάνω από τη δεξαμενή ψυχρού νερού για να είναι αποτελεσματική.
 • Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μία μόνο πτερωτή με περισσότερες από μία πηγές νερού, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε μία μόνο παροχή νερού.
 • Κατά την επιλογή μιας αντλίας, λάβετε υπόψη την τοποθεσία στην οποία θα τοποθετηθεί.
 • Είναι πιο αποτελεσματικό για να λειτουργούν οι αντλίες εάν χρησιμοποιούνται για να ωθήσουν το νερό αντί να τραβήξουν νερό.

Γραμμένο από
BrookPad ΟμάδαΠαλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους