Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός θερμοκηπίου.

ΫΙΥ κήπος κηπουρική Θερμοκήπιο πως να φυτά

Ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να κατασκευάσετε ένα θερμοκήπιο;

 

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός θερμοκηπίου.

Οι πιο σημαντικές πτυχές των οδηγιών κατασκευής του θερμοκηπίου.

Τα θερμοκήπια έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, με ξύλο ή (πιο συχνά) πλαίσια αλουμινίου. Από το εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή χώρο για να σκουπίσετε το γυαλί κάθε σεζόν. Ένα μεγάλο δέντρο κοντά στο θερμοκήπιο σας μπορεί να παράγει σπασμένο γυαλί λόγω πτωτικού άκρου. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να εξασφαλίσουν το θεμέλιο του θερμοκηπίου στο έδαφος. Αποτρέψτε τις λασπώδεις μονοπάτια του εδάφους σε ένα θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας πλάκες σκυροδέματος ή πέτρες.

Βάλτε χαλίκια ή ξύλινα τσιπ ανάμεσα στις σανίδες συγκράτησης. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να επιτευχθεί αυτό. Ο κύριος σκοπός του θερμοκηπίου είναι να μεγεθύνει το φως του ήλιου ενώ προστατεύει τα φυτά από το κρύο. Η αγορά ενός κιτ τυπικού μεγέθους που δεν χρειάζεται αλλαγές μπορεί να είναι φθηνότερη από τη συναρμολόγηση όλων των εαυτών σας. Παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να επενδύσετε χρήματα, τα αποτελέσματα θα αξίζει τον κόπο.

Επειδή πολλά φυτά όπως η άμεση ηλιοφάνεια, κρατήστε το θερμοκήπιο σας μακριά από κτίρια και δέντρα. Εάν χρησιμοποιείτε ξύλο, επιλέξτε ένα είδος που είναι ανθεκτικό στην υγρασία και τη σήψη, όπως ο κέδρος ή το redwood. Εάν διατηρηθεί σωστά, αυτό το είδος επικάλυψης μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια. Ο σωστός εξαερισμός διατηρεί τα έντομα και προωθεί την επικονίαση στο θερμοκήπιο. Εάν έχετε μικρά παιδιά, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε γυάλινα πλαίσια πολυανθρακικού στο θερμοκήπιο σας.

Το συνηθισμένο γυαλί των κηπευτικών μπορεί να είναι επικίνδυνο. Πρώτον, ελέγξτε σίγουρα ότι τα παξιμάδια και τα μπουλόνια της δομής είναι επίπεδα και ασφαλή. Στη συνέχεια, κλιπ κάθε κομμάτι γυαλιού πάνω στο πλαίσιο, ενώ φοράει γάντια και γυαλιά ασφαλείας. Η προσθήκη ενός θερμοκηπίου μπορεί να αναπνεύσει νέα ζωή στο τοπίο σας. Προσφέρει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για να διαδώσετε τα φυτά, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε κάποια νωρίτερα κατά τη διάρκεια της σεζόν, να προστατεύσετε άλλους από τον παγετό και να αναπτύξετε εξωτικά είδη σε ζεστασιά όλο το χρόνο.

Παρασκευή.

Τα θερμοκήπια διατίθενται σε διάφορες μορφές και μεγέθη, με πλαίσια από ξύλο ή (πιο συχνά) αλουμίνιο, το οποίο έχει το πλεονέκτημα να απαιτεί λιγότερη συντήρηση με την πάροδο του χρόνου. Προσπαθήστε να αποκτήσετε το μεγαλύτερο θερμοκήπιο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ή να βρείτε χώρο, αφού θα ανακαλύψετε ότι τα φυτά καταναλώνουν γρήγορα την διαθέσιμη περιοχή.

Υαλοπίνακα.

Υπάρχουν τρεις σημαντικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας εδώ. Το Horticultural Glass είναι το πιο συνηθισμένο και λιγότερο δαπανηρό είδος γυαλιού. Το σκληρό γυαλί είναι μια πιο ανθεκτική επιλογή - και αυτή που είναι ασφαλέστερη αν έχετε νέους να παίζουν στην αυλή. Τα πολυανθρακικά πάνελ, τα οποία είναι ακόμη πιο σκληρά από το γυαλί επειδή διαχέουν το φως του ήλιου, μειώνουν την καύση ακόμα περισσότερο.

Πρόσβαση.

Από έξω, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να περπατήσετε γύρω από το θερμοκήπιο σας και να καθαρίσετε το ποτήρι κάθε σεζόν.

Εξαερισμός.

Είναι απαραίτητο να έχουμε την κατάλληλη ποσότητα εξαερισμού προκειμένου να διατηρηθεί η ρύθμιση της θερμοκρασίας και η κυκλοφορία του αέρα. Η έλλειψη επαρκούς νερού αυξάνει την ποσότητα υγρασίας και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου των φυτών. Εκτός από τους ρυθμιζόμενους αεραγωγούς αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε θερμοστατικά ελεγχόμενες αυτοματοποιημένες οπές που δεν χρειάζονται πηγή ενέργειας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα του Λούβρου, τα οποία παρέχουν ρυθμιζόμενο και χωρίς διαστρέψιμο εξαερισμό.

Σκίαση.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, θα πρέπει να παρέχετε σκιά για το θερμοκήπιο σας για να αποτρέψετε την καύση και τα φυτά σας από το να καούν. Υπάρχουν τρεις βασικές εναλλακτικές λύσεις: η τοποθέτηση του θερμοκηπίου σας κάτω από ένα μεγάλο δέντρο δεν είναι μια έξυπνη ιδέα, αφού ένα πεσμένο άκρο μπορεί να προκαλέσει τη θρυμματισμένη του γυαλιού.

Θέρμανση.

Μπορεί να χρειαστεί να θερμαίνετε το θερμοκήπιο σας κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών ή για να καλλιεργήσετε συγκεκριμένα φυτά. Για άλλη μια φορά, έχετε μια ποικιλία επιλογών για να διαλέξετε:

Αρδευση.

Το τριχοειδές στρώμα, το οποίο συγκρατεί το νερό και το απελευθερώνει ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού, επαρκεί για την πλειονότητα των εφαρμογών θερμοκηπίου. Εναλλακτικά, ένας σωλήνας από μια εξωτερική βρύση νερού μπορεί να τρέξει κατά μήκος του εδάφους. Θα μπορούσατε επίσης να εγκαταστήσετε ένα χρονομετρημένο διακόπτη για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας ποτίζονται αυτόματα - κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ταξιδεύετε συχνά.

Χαράσσονται μονοπάτια.

Όταν σχεδιάζετε το θερμοκήπιο σας, είναι πιο βολικό να σχεδιάσετε μονοπάτια γύρω και μέσα στη δομή πριν ξεκινήσετε την κατασκευή. Για να αποφύγετε τη λασπώδη διαδρομή του εδάφους σε ένα θερμοκήπιο, κατασκευάστε μια διαδρομή από πλάκες από σκυρόδεμα ή πλακόστρωτες πέτρες ή απλά βάλτε χαλίκι ή χοντρό τσιπ ξύλου ανάμεσα σε σανίδες συγκράτησης που είναι προσαρτημένες σε μανταλάκια που σφυρηλατούνται στο έδαφος.

Είναι δυνατή η προσάρτηση της βάσης ενός θερμοκηπίου στο έδαφος με πολλούς τρόπους.

Αγοράστε ένα ξεχωριστό, ειδικά σχεδιασμένο θεμέλιο γαλβανισμένου χάλυβα (το οποίο μπορεί επίσης να αγοραστεί σε μορφή επίπεδης συσκευασίας) στο οποίο μπορεί να στερεωθεί το πλαίσιο του θερμοκηπίου σας χρησιμοποιώντας εξαρτήματα πλαισίου ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας από το μηδέν. Η βάση αυξάνει το ύψος του θερμοκηπίου σας και καθιστά απλούστερη την κατασκευή, αλλά δεν απαιτείται - ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ή το θεμέλιο είναι καλά στερεωμένο σε μια επίπεδη, επίπεδη επιφάνεια. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε αυτό:

Η εγκατάσταση της θεμελίωσης ενός θερμοκηπίου είναι μια απλή διαδικασία.

Παρακάτω αναφέρονται οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να συνδέσετε το θεμέλιο και το πλαίσιο σας με μια πορεία τούβλων σε τσιμεντοειδή βάση. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ξανά το κιτ πριν αρχίσετε να διασφαλίζετε ότι έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι σύνδεσμοι βάσης και πλαισίου.

 1. Συναρμολογήστε τη βάση από γαλβανισμένο χάλυβα, ακολουθώντας τις οδηγίες συναρμολόγησης που σας έχουν δοθεί. Για να εργαστείτε αποτελεσματικά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια επίπεδη και επίπεδη επιφάνεια, όπως φύλλα κόντρα πλακέ ή ινοσανίδες. Δημιουργήστε μια σταθερή και επίπεδη βάση για τη βάση σας, καθορίζοντας μια βάση για να υποδείξετε τη θέση της βάσης σας. Αυτό πρέπει να είναι πλάτος 200 χιλιοστών για να είναι αποτελεσματικό. Χρησιμοποιώντας δύο γραμμές οικοδόμου παράλληλες σε κάθε πλευρά της βάσης, σημειώστε τις άκρες της βάσης στα 50mm από την εξωτερική όψη και 150 χιλιοστά από την εσωτερική όψη, αντίστοιχα, σε κάθε πλευρά.
 2. Ανασκάψτε την τάφρο βάσης σε βάθος 100 mm και γεμίστε την με σκυρόδεμα για να ολοκληρώσετε το έργο. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι απόλυτα επίπεδη. Όταν το σκυρόδεμα είναι εντελώς στεγνό, τοποθετήστε τη βάση πάνω του και σχεδιάστε μια γραμμή γύρω από την εξωτερική άκρη με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, στο κέντρο της βάσης, βάλτε μια πορεία από τούβλα για να σχηματίσουν ένα θεμέλιο. Εξετάστε εάν οι εξωτερικές όψεις των τούβλων είναι επίπεδες με τις εξωτερικές άκρες του πλαισίου και αφήστε το κονίαμα να σκληρύνει για 24 ώρες πριν συνεχίσετε.
 3. Τοποθετήστε τη βάση στο θεμέλιο τούβλου που έχετε ήδη προετοιμάσει.

Πώς να κατασκευάσετε το θερμοκήπιο σας.

Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε ξανά ότι έχετε τις οδηγίες του κατασκευαστή και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Προτού μπορέσετε να σφίξετε εντελώς τα παξιμάδια και τις βίδες, θα πρέπει να συναρμολογήσετε ολόκληρο το πλαίσιο και να ελέγξετε ότι είναι ίσιο και τετράγωνο, μεταξύ άλλων.

Είναι λιγότερο δαπανηρή η κατασκευή ενός θερμοκηπίου από την αγορά ενός;

Πολλά άτομα θα πίστευαν ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα Χτίζοντας το δικό τους θερμοκήπιο αντί να αγοράσουν ένα ως κιτ. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ωστόσο. Η αγορά ενός κιτ τυπικού μεγέθους που δεν απαιτεί τροποποιήσεις μπορεί να είναι πιο οικονομικά αποδοτική από τη συναρμολόγηση όλων των υλικών μόνοι σας. Εάν αγοράζετε ένα κιτ κανονικού μεγέθους που δεν απαιτεί τροποποιήσεις, ίσως μπορείτε να το βρείτε σε χαμηλότερη τιμή από τη συναρμολόγηση όλων των υλικών μόνοι σας.

Αξίζει να επενδύσετε στην κατασκευή ενός θερμοκηπίου;

Επενδύει σε ένα θερμοκήπιο μια καλή επένδυση; Εάν ρωτάτε τον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, τότε η απάντηση είναι ναι, ένα θερμοκήπιο είναι μια αξιόλογη επένδυση. Έχοντας ένα θερμοκήπιο σας επιτρέπει να παράγετε φυτά και λαχανικά όλο το χρόνο από τότε που προσφέρει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνετε μια οικονομική δέσμευση, τα αποτελέσματα της εργασίας σας θα αξίζουν καλά.

Τι ακριβώς είναι η λειτουργία ενός θερμοκηπίου;

Η κύρια λειτουργία ενός εσωτερικού θερμοκηπίου είναι να ενισχύσει το φως του ήλιου ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα φυτά από ψυχρές θερμοκρασίες.

Τι είδους ξύλο πρέπει να χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα θερμοκήπιο;

Ωστόσο, τα θερμοκήπια είναι υγρά, υγρά περιβάλλοντα και τα περισσότερα ξύλα θα λυγίσουν και θα αποσυντεθούν ως αποτέλεσμα της συνεχούς παρουσίας υγρασίας που υπάρχει σε περιβάλλον θερμοκηπίου. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το ξύλο, επιλέξτε ένα είδος που έχει τη φήμη ότι είναι ανθεκτικό στην υγρασία και τη φθορά, όπως το κέδρο ή το redwood. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χημικά επεξεργασμένο ξύλο που προορίζεται για υπαίθρια χρήση.

Ποιο είναι το πιο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή ενός θερμοκηπίου;

Το πολυανθρακικό πλαστικό θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά υλικά που καλύπτουν το θερμοκήπιο που διατίθενται σήμερα. Αυτό το πλαστικό είναι ένα πλαστικό πολυαιθυλενίου διπλού ή διπλού τοιχώματος που αποτελείται από πολυαιθυλένιο. Το προσδόκιμο ζωής αυτού του είδους κάλυψης είναι 10 ή περισσότερα χρόνια εάν διατηρείται σωστά. Λόγω της ικανότητας διατήρησης της θερμότητας και της υγρασίας, η κηπουρική μπορεί να γίνει όλο το χρόνο με σχετική ευκολία.

Είναι απαραίτητο να εξαερίζουμε τα θερμοκήπια;

Τα θερμοκήπια και τα φυτά τους είναι ευαίσθητα σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων αν δεν έχουν αρκετό αέρα. Εξασφαλίζει επίσης ότι τα φυτά σας έχουν αρκετή ποσότητα καθαρού αέρα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για φωτοσυνθετικούς σκοπούς. Επίσης, είναι απαραίτητο το γεγονός ότι ο σωστός εξαερισμός θα διατηρήσει τις προσβολές των εντόμων στον κόλπο και θα προωθήσει ζωτική επικονίαση μέσα στο θερμοκήπιο.

Πότε είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να αγοράσετε ένα θερμοκήπιο;

Η πλειοψηφία του χρόνου, η αγορά ενός θερμοκηπίου γίνεται καλύτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αποκτήστε το 3 έως 4 εβδομάδες πριν θέλετε να αρχίσετε να μεγαλώνετε αν είναι δυνατόν. Η αγορά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο μπορεί να είναι πολύ αργά από τότε που χρειάζεται χρόνος για την επεξεργασία της παραγγελίας, τη μεταφορά και την προετοιμασία της τοποθεσίας εγκατάστασης.

Είναι απαραίτητο το θερμοκήπιο να βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως;

Ως επί το πλείστον, ένα θερμοκήπιο θα πρέπει να πάρει άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον 6 ώρες κάθε μέρα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το ιδανικό μέρος για να εντοπίσετε το θερμοκήπιο σας είναι μακριά από τα κτίρια και τα δέντρα, καθώς πολλά φυτά ευδοκιμούν σε άμεσο ηλιακό φως. Η μερική σκιά, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι προτιμότερη σε πολύ φωτεινές περιοχές, τοποθεσίες μεγάλου υψομέτρου ή σε φυτά που προτιμούν σκιά.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ξύλινου θερμοκηπίου;

Ότι είχε σταθεί για 60 χρόνια ήταν απίστευτο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η τελευταία φορά που είχε χρησιμοποιηθεί και διατηρηθεί ήταν περίπου δέκα χρόνια πριν. Αυτό καταδεικνύει ότι, με σωστή συντήρηση, ένα ξύλινο θερμοκήπιο υψηλής ποιότητας μπορεί να υπομείνει για γενιές.

Πρώτον και πρώτα, η ασφάλεια είναι πρωταρχική.

Εάν έχετε παιδιά (ή αν παίζουν μερικές φορές στην αυλή σας), είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε γυάλινα πάνελ πολυανθρακικά στο θερμοκήπιο σας για να το κάνετε πιο φιλικό προς τα παιδιά. Ordinary horticultural glass may pose a danger to the user.

 1. Begin by putting out the parts for one gable end of your greenhouse on a level surface and gluing them together. Arrange them into place with care, ensuring that metal parts and bolts are installed the correct way around and that angled components are leaning in the proper direction.
 2. To construct the first side, loosely fasten the parts together with a few bolts. Repeat the process with the opposite end, and then for the sides as well.
 3. The sides and gable ends of the structure should now be bolted together and screwed to the foundation. At this point, you should leave all of the nuts and screws free.
 4. Συνδέστε τη ράβδο της κορυφογραμμής οροφής, βιδώνοντας τη χαλαρά ανάμεσα στα δύο άκρα της κατασκευής οροφής. Εγκαταστήστε τα εξαρτήματα εξαερισμού οροφής, μεταφέροντάς τα και, στη συνέχεια, βιδώστε τις ράβδους υαλοπινάκων.
 5. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε την πλατεία ενός οικοδόμου και ένα επίπεδο πνεύματος για να βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το πλαίσιο είναι ευθεία και ότι οι γωνίες είναι τετράγωνες.
 6. Όταν είστε βέβαιοι ότι όλα είναι επίπεδα και αληθινά, σφίξτε όλα τα καρύδια και τα μπουλόνια στη δομή (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέουν το πλαίσιο στη βάση).
 7. Τα συνδετήρες πλαισίου διαμέτρου 25mm χρησιμοποιούνται για την προσάρτηση της μεταλλικής βάσης στο πλίνθο από τούβλα. Θυμηθείτε να τα τρυπήσετε σε όλη τη διαδρομή μέσα από τη βάση και στο τούβλο - και φροντίστε να τρυπήσετε μόνο σε τούβλο σε αντίθεση με το τσιμέντο.
 8. Η δομή του εξαερισμού οροφής πρέπει να συγκεντρωθεί. Όταν τελειώσετε το βιδωτό μαζί, σύρετε το στη θέση της κατά μήκος της κορυφογραμμής οροφής. Πεπερασμένος!
 9. Σπρώξτε και σύρετε τη λεπτή ευέλικτη γραμμή καουτσούκ στις μικρές τρύπες γύρω από το πλαίσιο, φροντίζοντας να είναι πλήρως τοποθετημένο.
 10. Καθώς εργάζεστε μέχρι την οροφή, εισάγετε κάθε παράθυρο γυαλιού στο πλαίσιο και συνδέστε το με κλιπ, φροντίστε να φοράτε γάντια και γυαλιά ασφαλείας όλη την ώρα. Μόλις αποκτήσετε το κρέμονται από αυτό, θα πρέπει να βρείτε τη διαδικασία για να είναι γρήγορη και απλή. Πάντα να προχωράτε με προσοχή, να είστε υπομονετικοί και να ελέγχετε διπλά ότι το γυαλί που χρησιμοποιείτε είναι το σωστό μέγεθος για το τμήμα του πλαισίου που γυρίζετε.
 11. Τα κλιπ Glazing πρέπει να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάντε μια προσπάθεια να τους κρατήσετε εξίσου σε απόσταση.
 12. Συναρμολογήστε την πόρτα, τοποθετήστε το γυαλί και σύρετε τη θέση στη θέση του.

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός θερμοκηπίου.

 • Τα θερμοκήπια έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, με ξύλο ή (πιο συχνά) πλαίσια αλουμινίου.
 • Από το εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή χώρο για να σκουπίσετε το γυαλί κάθε σεζόν.
 • Ένα μεγάλο δέντρο κοντά στο θερμοκήπιο σας μπορεί να παράγει σπασμένο γυαλί λόγω πτωτικού άκρου.
 • Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να εξασφαλίσουν το θεμέλιο του θερμοκηπίου στο έδαφος.
 • Αποτρέψτε τις λασπώδεις μονοπάτια του εδάφους σε ένα θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας πλάκες σκυροδέματος ή πέτρες.
 • Βάλτε χαλίκια ή ξύλινα τσιπ ανάμεσα στις σανίδες συγκράτησης.
 • Υπάρχουν τρεις τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.
 • Ο κύριος σκοπός του θερμοκηπίου είναι να μεγεθύνει το φως του ήλιου ενώ προστατεύει τα φυτά από το κρύο.
 • Η αγορά ενός κιτ τυπικού μεγέθους που δεν χρειάζεται αλλαγές μπορεί να είναι φθηνότερη από τη συναρμολόγηση όλων των εαυτών σας.
 • Παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να επενδύσετε χρήματα, τα αποτελέσματα θα αξίζει τον κόπο.
 • Επειδή πολλά φυτά όπως η άμεση ηλιοφάνεια, κρατήστε το θερμοκήπιο σας μακριά από κτίρια και δέντρα.
 • Εάν χρησιμοποιείτε ξύλο, επιλέξτε ένα είδος που είναι ανθεκτικό στην υγρασία και τη σήψη, όπως ο κέδρος ή το redwood.
 • Εάν διατηρηθεί σωστά, αυτό το είδος επικάλυψης μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια.
 • Ο σωστός εξαερισμός διατηρεί τα έντομα και προωθεί την επικονίαση στο θερμοκήπιο.
 • Εάν έχετε μικρά παιδιά, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε γυάλινα πλαίσια πολυανθρακικού στο θερμοκήπιο σας.
 • Το συνηθισμένο γυαλί των κηπευτικών μπορεί να είναι επικίνδυνο.
 • Πρώτον, ελέγξτε σίγουρα ότι τα παξιμάδια και τα μπουλόνια της δομής είναι επίπεδα και ασφαλή.
 • Στη συνέχεια, κλιπ κάθε κομμάτι γυαλιού πάνω στο πλαίσιο, ενώ φοράει γάντια και γυαλιά ασφαλείας.

Γραμμένο από
BrookPad ΟμάδαΠαλαιότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους