Πώς να επιλέξετε το μπάνιο σας;

κανονίστε ένα μπάνιο λούτρο τουαλέτα σχεδίαση μπάνιου ιδέες μπάνιου μπανιέρα μπανιέρα ή ντους

Τι παράγοντες θα πρέπει να εξετάσει κατά την επιλογή ενός μπάνιου;

μοντέρνα μπανιέρα και τσιμεντένια τείχη

Τι είδους μπάνιο πρέπει να κάνεις;

Θέλεις να αγοράσεις καινούριο μπάνιο;

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από μπάνια προς πώληση που είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία σχεδίων και τιμών. Οι κορυφαίες μάρκες είναι διαθέσιμες σε βαθιά μειωμένες τιμές, καθώς και την πιο σύγχρονη τεχνολογία και την κολύμβηση. Μπάνιο ντους με ένα ενιαίο τέλος είναι το πιο κοινό είδος για τα σπίτια, επειδή είναι τόσο πρακτικό και ευέλικτο, και είναι η πιο προσιτή. Τα διπλά τζακούζι και τα freestanding μπάνια είναι πιο πολυτελή στυλ που συχνά εμφανίζονται σε μεγαλύτερα μπάνια ή σε ξενοδοχεία. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γωνιακή μπανιέρα για τη διατήρηση του χώρου σε μικροσκοπικά λουτρά ή ως παρακμιτική και πλούσια εναλλακτική λύση σε μεγαλύτερες περιοχές κολύμβησης.

Τι παράγοντες θα πρέπει να εξετάσει κατά την επιλογή ενός μπάνιου;

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε το μέγεθος του μπάνιου που θέλετε (το οποίο θα καθορίζεται από την ποσότητα του δωματίου που έχετε στη διάθεσή σας) και πόσα χρήματα θέλετε να ξοδεύετε. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ποιος θα χρησιμοποιεί το μπάνιο: το μπάνιο σας πρέπει να ανταποκριθεί στις διαφορετικές απαιτήσεις μιας οικογένειας, μόνο ενήλικες, ή ηλικιωμένα άτομα που μπορεί να είναι σε θέση να κινούνται ελεύθερα; Είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα ντους πάνω από το μπάνιο, ή σκοπεύετε να έχετε μια ξεχωριστή καμπίνα ντους; Κάντε μια σαφή διάκριση μεταξύ της λειτουργίας του μπάνιου και του είδους του μπάνιου που θα καλύψει τις ανάγκες σας. Οι επιλογές σχεδιασμού του μπάνιου καθορίζονται κυρίως από την αισθητική που θέλετε να επιτύχετε και τις δικές σας προτιμήσεις-θα θέλατε μια τραγανή, καθαρή σύγχρονη εμφάνιση, μια παραδοσιακή αίσθηση να ταιριάζει με ένα παλαιότερο σπίτι, ή ένα συνδυασμό των δύο; Οι κατασκευαστές παρέχουν τώρα μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές σχεδιασμού, έτσι αφού έχετε καθορίσει τι είδους μπάνιο που χρειάζεστε, εμπιστεύονται το ένστικτό σας όταν πρόκειται για την επιλογή ενός στυλ.

 • Πρώτα, επιλέξτε το μέγεθος του μπάνιου και πόσα χρήματα θέλετε να ξοδεύετε.
 • Οικογένεια, ενήλικες, και ηλικιωμένα άτομα που μπορεί να είναι σε θέση να περπατήσει για ελεύθερα θα πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν το μπάνιο.
 • Η προσωπική γεύση υπαγορεύει την πλειοψηφία των επιλογών του μπάνιου, όπως η σύγχρονη ή ιστορική.

Τι είναι τα διαφορετικά είδη λουτρών?

 • Λουτρά με νύχια και πόδια βάθους.
 • Λουτρά που έχουν εσοχή ή εσοχή.
 • Λουτρά που είναι ελεύθερα.
 • Λουτρά που είναι κρυμμένα στις γωνίες.
 • Μπάνια με υδρομασάζ.
 • Λουτρά με ντους.
 • Το ατσάλι χρησιμοποιείται για την κατασκευή λουτρών.

Τι είναι τα Μονόκλινα Λουτρά, ακριβώς;

Αυτό είναι το πιο συχνά χρησιμοποιείται μπάνιο σε βρετανικά σπίτια, δεδομένου ότι τα υδραυλικά είναι όλα συμπυκνωμένα σε ένα βαθύτερο τέλος, επιτρέποντας την εγκατάσταση ενός προαιρετικού ντους σε αυτό το τέλος, αν το επιθυμείτε. Το άλλο άκρο της μπανιέρας είναι συχνά ελαφρώς κεκλιμένο για να παρέχει μια ευχάριστη στάση για το χρήστη. Ένα λουτρό με ένα μόνο τέλος απαιτεί δύο τοίχους, εκ των οποίων ο ένας πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 180cm, προκειμένου να εγκατασταθεί. Η βρύση, η υπερχείλιση και οι θέσεις αποβλήτων βρίσκονται στο τέλος ενός μονοθέσιου μπάνιου (σε αντίθεση με ένα διπλό λουτρό όπου βρίσκεται στο κέντρο). Τα περισσότερα χαρακτηριστικά μια απότομη πλευρά που είναι εξαιρετική για ντους (δεδομένου ότι μπορείτε να πάρετε επάνω και κάτω πιο εύκολα ενάντια στον τοίχο), και ένα κλίση άκρη που είναι ιδανικό για την τοποθέτηση κάτω άνετα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα λουτρό και ένα μπάνιο με διπλό τέλος, ακριβώς;

Σε σύγκριση με τους ομόλογους ομολόγους του, οι διπλές μπανιέρες διακρίνονται από το γεγονός ότι τόσο οι βρύες όσο και τα απόβλητα εγκαθίστανται στο κέντρο του κελύφους της μπανιέρας. Εξαιτίας αυτού, και τα δύο άκρα του λουτρού μπορεί να κατασκευαστεί με μια κλίση, επιτρέποντας δύο άτομα να ξαπλώσουν και να χαλαρώσουν την ίδια στιγμή-χωρίς κάποιος από σας να είναι poked από τις βρύσες.

Τι είναι τα δίκλινα, ακριβώς;

Μερικοί άνθρωποι αμφισβητούν εάν όλες οι μπανιέρες δεν έχουν δύο άκρα, αλλά αυτό που αναφέρεται είναι μια μπανιέρα με τις βρύσες και τα σκουπίδια που βρίσκονται στο κέντρο. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ορείχαλκο σε κάθε άκρο, με αποτέλεσμα μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία κολύμβησης για έναν ή περισσότερους ανθρώπους. Είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για ένα οικογενειακό λουτρό (για νέους) όσο και για ένα πολυτελές μπάνιο μόνο για ενήλικες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι μπανιέρες διπλού άκρου είναι συχνά κάπως ευρύτερες από τα κανονικά λουτρά με ένα άκρο, οπότε φροντίστε να λάβετε ακριβείς μετρήσεις. Εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε ένα παλαιότερο λουτρό με ένα νέο, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Τα διπλά τερματικά λουτρά έχουν σχεδιαστεί με τα απόβλητα και τις βρύσες είτε στο κέντρο της μπανιέρας είτε τοποθετούνται στον τοίχο της μπανιέρας. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο άκρα του λουτρού έχουν μέτρια κλίση και ότι υπάρχει επαρκής χώρος για δύο άτομα να λούζουν ταυτόχρονα στο λουτρό.

Είναι καλή ιδέα να πάρετε διπλά τερματισμένα λουτρά;

Οι μπανιέρες με διπλό άκρο είναι ιδανικές για χρήση από δύο άτομα ή, πιο συχνά, από ένα άτομο που προτιμά λίγο επιπλέον δωμάτιο στο μπάνιο τους. Φαίνονται επίσης πιο συμμετρικά όταν τα σκουπίδια και η υπερχείλιση βρίσκονται στην ίδια θέση.

Είναι πιο δαπανηρό να έχετε ένα λουτρό διπλής λήξης;

Εκτός από το γεγονός ότι οι μπανιέρες διπλών άκρων είναι συχνά μεγαλύτερες από τις μπανιέρες μεμονωμένα, είναι επίσης πιο δαπανηρά στις περισσότερες περιπτώσεις. Επιπλέον, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, η βρύση της μπανιέρας για μια μπανιέρα διπλού άκρου μπορεί μερικές φορές να είναι πιο ακριβή από την ίδια την μπανιέρα-ιδιαίτερα αν θέλετε ένα ελεύθερο πλήρωσης που είναι μια βιτρίνα από μόνη της.

Τι είναι οι ελεύθερες μπανιέρες;
Εάν ο χώρος είναι διαθέσιμος, ένα ελεύθερο λουτρό μπορεί πραγματικά να φέρει ένα δωμάτιο στη ζωή και να φανεί πιο πολυτελές. Και οι δύο είναι όμορφοι για να κοιτάξουν και να προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία κολύμβησης. Εξετάστε προσεκτικά το μέγεθος του δωματίου σας, καθώς θα πρέπει ιδανικά να έχετε αρκετό χώρο για να μετακινηθείτε ελεύθερα γύρω από την μπανιέρα σε δύο ή περισσότερες πλευρές, τουλάχιστον. Ανάλογα με το πού μετακινείται το μπάνιο ανεξάρτητων, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε τις βρύσες και τις τρύπες σε μια εντελώς διαφορετική θέση - πιθανώς στο κέντρο του δαπέδου. Μπορεί να μην υπάρχει χώρος στο χείλος του λουτρού, πράγμα που σημαίνει ότι τα μπουκάλια σαμπουάν και άλλες ανέσεις θα πρέπει να αποθηκεύονται αλλού. Μια ανεξάρτητη μπανιέρα είναι μια μπανιέρα που ολοκληρώνεται από όλες τις πλευρές και είναι σε θέση να σταθεί μόνη της, σε αντίθεση με μια αυτόνομη μπανιέρα. Οι ελεύθερες μπανιέρες συχνά θεωρούνται περισσότερο από ένα έπιπλο από ένα λειτουργικό εξάρτημα μπάνιου, παρά το γεγονός ότι εκτελούν με τον ίδιο τρόπο με τις ενσωματωμένες μπανιέρες.

Αξίζει να επενδύσετε σε μια αυτόνομη μπανιέρα;

Οι μπανιέρες που είναι ανεξάρτητες προορίζονται να περπατήσουν και στις τέσσερις πλευρές. Ως αποτέλεσμα, καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο στο μπάνιο από μια μπανιέρα αλκοόλ του ίδιου μεγέθους. Ωστόσο, δεδομένου ότι μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν οπουδήποτε και δεν χρειάζονται την ύπαρξη ενός τοίχου νερού, σας παρέχουν περισσότερη ελευθερία σχεδιασμού κατά το σχεδιασμό του μπάνιου σας.

Τι είναι τα ανεξάρτητα λουτρά που τα καθιστούν τόσο δημοφιλή;

Κοίτα. Η πλειοψηφία των ατόμων που επιλέγουν μια αυτόνομη μπανιέρα το κάνουν επειδή τους αρέσει ο τρόπος που φαίνεται. Μοναδική, και κάνει μια δήλωση που συνήθως συνδέεται με πολυτέλεια-τα περισσότερα ιαματικά λουτρά θα περιλαμβάνουν ανεξάρτητες μπανιέρες ως εστιακό σημείο των εγκαταστάσεών τους.

μπανιέρα freestanding στο μπάνιο

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη μπανιέρας;

Τι συνεπάγεται ένα μπάνιο ντους;

Μια κοινή επιλογή αν δεν έχετε αρκετό χώρο για ένα ξεχωριστό μπάνιο και ντους είναι αυτή η μονάδα συνδυασμού. Ένα ντους είναι εγκατεστημένο πάνω από ένα μπάνιο, και το τέλος του ντους είναι συχνά καμπυλωτό ή τετράγωνο σε μορφή για να παρέχει κάποιο πρόσθετο πλάτος. Οι καμπυλωτές αναφέρονται συχνά ως σχήματα P, ενώ τα τετράγωνα αναφέρονται ως σχήματα L. Εκτός από την προσφορά μια πιο άνετη περιοχή ντους, επιτρέπουν επίσης για ένα πιο χαλαρωτικό μπάνιο. Θα πρέπει να καθορίσει εάν ή όχι η προεξοχή ενός μπάνιου σε σχήμα P ή L μπορεί να χωρέσει στο προβλεπόμενο μπάνιο σας, καθώς και αν θα χρειαστείτε ένα μοντέλο αριστερά ή δεξιά πριν προχωρήσετε. Μια χρήσιμη ιδέα είναι να σχεδιάζεται η επιθυμητή ρύθμιση του μπάνιου σας από πάνω, η οποία θα κάνει ευκολότερη την ανάκληση της θέσης κάθε έπιπλο.

Τι είναι τα "Corner Baths";

Όταν το διάστημα δεν είναι ένα πρόβλημα, ένα γωνιακό μπάνιο μπορεί να είναι μια πολύ πρακτική δυνατότητα εξοικονόμησης χώρου για ένα μικροσκοπικό δωμάτιο, ή μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο-από-μέσο πολυτελές σημείο επαφής, όταν είναι. Στο τμήμα premium της αγοράς, τα μοντέλα με επιλογές τζετ υδρομασάζ και χτιστές καρέκλες με χτιστά παρέχουν μια εμπειρία "spa στο σπίτι" για το χρήστη. Πολλά μπάνια γωνία μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένα με ντους που τοποθετείται πάνω τους για την προστιθέμενη ευκολία. Ένα γωνιακό μπάνιο μπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα χώρο που δεν έχει αρκετό μήκος τοίχου για να επιτρέψει ένα πιο ίσιο μπάνιο με το ίδιο μήκος. Ωστόσο, δεδομένου ότι τείνουν να είναι βαθύτερα και περιστασιακά ευρύτερα από ένα τυπικό ευθύγραμμες μπάνιο, μπορεί να χρειάζονται περισσότερο ζεστό νερό για να γεμίσει, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι το σύστημά σας είναι σε θέση να χειριστεί την επιπλέον ζήτηση πριν από την αγορά τους.

Τι ακριβώς είναι τα "Steel Baths";

Τα λουτρά χάλυβα υψηλής ποιότητας είναι πολύ ανθεκτικά και θα φαίνονται εξίσου όμορφα σε είκοσι χρόνια όπως έκαναν όταν εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά. Είναι ανθεκτικά στο να στρεβλώνουν, να ξεθωριάζουν, να σκίζουν και να ξύνουν. Ο χάλυβας έχει επικάλυψη με μια επιφάνεια σμάλτου, η οποία παρέχει ένα καλύτερο βερνίκι για το χάλυβα. Μπορεί να είναι ένας κατάλληλος συμβιβασμός ανάμεσα σε ένα ακρυλικό μπάνιο και ένα χύμα σιδερένιο μπάνιο, δεδομένου ότι παρέχουν μερικά από τα πλεονεκτήματα και των δύο. Ωστόσο, αν και το χάλυβα είναι εξαιρετική κατά τη διεξαγωγή και τη διατήρηση της θερμότητας από το νερό του μπάνιου, τα τοιχώματα και τα άκρα του μπάνιο παραμένουν κρύα στο άγγιγμα, η οποία μπορεί να είναι off-τοποθέτηση για μερικούς ανθρώπους. Χαλυβουργικά λουτρά είναι τώρα διαθέσιμα σε μια ποικιλία μορφών και μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων freestanding, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας μορφοποίησης χάλυβα. Τι είναι το μπάνιο ντους και πώς λειτουργεί; Ακόμα κι αν το έχεις δει εκατό φορές πιο πριν, αυτό εννοούμε όταν λέμε "μπάνιο ντους". Ένα ντους που τοποθετείται πάνω από ένα μπάνιο είναι το μόνο που χρειάζεται για να πάρει τη δουλειά κάνει σε αυτή την περίπτωση. Ενώ κάνετε μπάνιο, θα σταθεί στο μπάνιο, και είτε μια οθόνη ή ένα ντους κουρτίνα χρησιμοποιείται για την πρόληψη του νερού από spilling σε όλο το μέρος.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα μπάνιο και ένα μπάνιο με ένα συνημμένο ντους;

Γενικά, η λήψη ντους καταναλώνει λιγότερο νερό από το να κάνει μπάνιο με πλήρες ωράριο. Το νερό τρέχει μέσα από ένα τυπικό ντους με ρυθμό 2,5 γαλόνια ανά λεπτό. Η κατανάλωση νερού για ένα πλήρες μπάνιο μπορεί να φτάσει μέχρι και 70 γαλόνια. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ένα ντους θα καταναλώνει λιγότερο νερό στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Ποια είναι η λειτουργία ενός ντους;

Για να χρησιμοποιήσετε τη βαλβίδα ντους, γυρίστε την αποκοπή, η οποία αντλεί νερό από την παροχή νερού σας. (Βλέπε παρακάτω παράδειγμα.) Κρύο νερό στέλνεται απευθείας στο κρύο σωλήνα, ενώ ζεστό νερό δρομολογείται μέσω του θερμαντήρα νερού πριν από την επίτευξη του κρύου σωλήνα. Το νερό από τους δύο σωλήνες έρχεται μαζί στη βαλβίδα ντους, όπου είναι αναμεμειγμένο μαζί και αποστέλλονται στην κεφαλή ντους ή μπανιέρα για χρήση.

Ντους ή μπάνιο, το οποίο είναι πιο υγιεινό και ασφαλές;

Πρώτα και πρώτα, ας εξετάσουμε το προφανές: τα ντους είναι πολύ πιο καθαρά από τα λουτρά. Ο συνδυασμός νερού και σαπουνιού στο σώμα σας διασπά τα έλαια, τη θλίψη και την εφίδρωση που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα σας, ενώ κάνετε ντους. Στη συνέχεια, το νερό που έχει χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει το σώμα σας, ξεπλένεται αμέσως στην τουαλέτα.

Θα κάνεις μπάνιο στο μπάνιο;

Με ένα ντους πάνω από το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο και των δύο κόσμων: μια μακρά, καταπραϋντική εμποτίζεται ή ένα γρήγορο ξέπλυμα, ανάλογα με τη διάθεσή σας και πώς θα επιλέξετε να περάσετε το χρόνο σας. Ένα λουτρό ντους δεν πρέπει να θεωρείται μόνο ως μέσο επίτευξης συμβιβασμού. Ένας διοργανωτής μπάνιο είναι μια ελκυστική και απλή μέθοδος για να κανονίσετε το περιεχόμενο ενός μπάνιου.

Τι ακριβώς είναι το Whirlpool Baths;

Τα λουτρικά με στροβιλοκινητήρες είναι ιδανικά για όσους θέλουν να χαλαρώσουν εντελώς και εντελώς. Με το ζεστό νερό jets μασάζ των μυών, θα βιώσουν ένα υψηλότερο βαθμό ευχαρίστησης και ανακούφιση από το στρες. Οι σύγχρονες αντλίες είναι πολύ πιο ήσυχα από τα προηγούμενα μοντέλα, και είναι επίσης σημαντικά πιο φθηνά, επιτρέπον σας να απολαύσετε τα οφέλη από μια εμπειρία τζακούζι στην άνεση του σπιτιού σας. Κατά γενικό κανόνα, τα συστήματα υδρομασάζ μπορούν να προστεθούν ως επιλογή για κάθε ακρυλικό λουτρό, συμπεριλαμβανομένων των Ταμπών σχήματος P και L, λουτρών με διπλό ή μονό τέλος, λουτρά γωνιών, λουτρά inset και λουτρά. Ωστόσο, τα ανεξάρτητα λουτρά δεν είναι συμβατά με συστήματα υδρομασάζ. Ένα υδρομασάζ είναι μια μπανιέρα που έχει εξοπλιστεί με υδρομασάζ. Τα αεριωθήματα βρίσκονται στην πλευρά του κελύφους του μπάνιου και ελέγχονται από χειριστήρια που είτε έχουν τοποθετηθεί στο κατάστρωμα του μπάνιου είτε είναι τοποθετημένα εξ αποστάσεως κοντά στην μπανιέρα.

 • Whirlpool τζετ λουτρά είναι καλό για χαλάρωση για το πλήρως χαλαρό.
 • Ζεστό νερό που στροβίζει τους μυς οδηγεί σε περισσότερη απόλαυση και μείωση του στρες.
 • Ένα υδρομασάζ είναι μια μπανιέρα με υδρομασάζ.

Ποιος είναι ο σκοπός ενός υδρομασάζ;

Μια μπανιέρα υδρομασάζ είναι μια μπανιέρα που είναι εξοπλισμένο με αυτόνομο νερό jets που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσει να χαλαρώσετε και μασάζ των μυών ενώ κολύμβησης. Τα τζετ είναι εξοπλισμένα με νερό ή αέρα και προορίζονται να κάνουν μασάζ στο σώμα σας για ένα πιο θεραπευτικό μπάνιο, με έμφαση στην άνεση και την ευεξία σας.

Αξίζει να ξοδεύεις λεφτά σε ένα υδρομασάζ;

Ένα υδρομασάζ είναι μια εξαιρετική αγορά, αν πάσχετε από προβλήματα υγείας που μπορεί να ανακουφιστεί από υδροθεραπεία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Είναι επίσης μια μεγάλη προσθήκη σε κάθε μπάνιο για τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινή τους εμπειρία κολύμβησης και αισθάνονται πιο ήρεμοι και ανανεωμένο, ενώ το κάνουν.

Όταν πρόκειται για ζεστό Ταμπς, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι "καυτές μπανιέρες" κατασκευάζονται από ξύλο, με ένα χιτώνιο τοποθετημένο μέσα στην μπανιέρα. Μπορεί να σας δώσουν αυτό το "jet motion", αλλά δεν έχουν τα καθίσματα που έχουν να σας προσφέρουν οι ακρυλικές ίνες. Μια "δίνη", με την έννοια ότι ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως, αναφέρεται στην κυκλική "κίνηση νερού" που εμφανίζεται σε οποιοδήποτε σπα ή υδρομασάζ.

Είναι δαπανηρό να λειτουργεί ένα υδρομασάζ;

Πόσο κοστίζει να λειτουργήσει μια δίνη; Μια αντλία σε ένα οικιστικό σύστημα υδρομασάζ είναι συνήθως βαθμολογείται σε περίπου 4 amps, ή 0.37Kw, και έτσι θα κοστίσει περίπου 3 πένες ανά ώρα για να λειτουργήσει, ανάλογα με το κόστος μιας μονάδας ενέργειας στη χώρα σας.

δωρεάν μόνιμη μπανιέρα.

Πώς επιλέγεις το κατάλληλο μπάνιο;

Κατ ' αρχήν, τι ακριβώς είναι η μπανιέρα;

Μια μπανιέρα είναι ένα δοχείο που περιέχει νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει μπάνιο έναν άνθρωπο ή ένα ζώο σε αυτό. Σωλήνες κατασκευασμένα από θερμοσχηματισμένο ακρυλικό, πορσελάνινο-enameled χάλυβα, fiberglass-ενισχυμένο πολυεστέρα, ή κεραμικό χυτοσίδηρο είναι τα πιο κοινά είδη σύγχρονων μπανιέρες. Ο Ντέιβιντ Ντάνμπαρ Μπιούικ, ένας Αμερικανός που γεννήθηκε στη Σκωτία, ήταν αυτός που ανέπτυξε την τεχνική για την παραγωγή χυτοσιδήρου. Οι μπανιέρες είναι εξοπλισμένες με υπερχείλιση και αποχετώσεις, καθώς και βρύσεις που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω τους. Είναι συνήθως ενσωματωμένες, αν και μπορεί επίσης να είναι ελεύθερες ή θαμμένες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ποιο είναι το ιστορικό υπόβαθρο των μπανιέρες και το μπάνιο;

Τα αποδεικτικά στοιχεία της παλαιότερης επιζώντος μπανιέρας του παγκοσμίως ανακαλύφθηκαν στο ελληνικό νησί της Κρήτης, όπου κατασκευάστηκε μια μπανιέρα βάθρου που μετρώντας 1,5 μέτρα (5 πόδια) σε μήκος από σκληρυμένα πήλινα σκεύη. Η μπανιέρα, η οποία έφτασε στο ύψος της δημοτικότητάς της στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, μπορεί να εντοπίσει τις ρίζες του πίσω στα μέσα του 18ου αιώνα, όταν εισήχθη η μπάλα και το νύχι σχεδιασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις Κάτω Χώρες. Οι πρώιμες μπανιέρες στην Αγγλία κατασκευάστηκαν συχνά από χυτοσίδηρο ή ακόμα και κασσίτερο και χαλκό, με ένα λεπτό στρώμα χρώματος που προστέθηκε στην επιφάνεια που ήταν επιρρεπής στο ξεφλούδισμα με την πάροδο του χρόνου. Στη δεκαετία του 1880, ενώ εργαζόταν για την εταιρεία Manufacturing Alexander στο Ντιτρόιτ, ο David Buick ανέπτυξε μια μέθοδο για την προσάρτηση του σμάλτου πορσελάνης στο χυτοσίδηρο. Η επιχείρηση, μαζί με τους ανταγωνιστές όπως η Kohler Company και η J. L. Mott Iron Works, άρχισαν να πωλούν μπανιέρες από χυτοσίδηρο από πορσελάνη. Οι ενσωματωμένες μπανιέρες με ένα μικροσκοπικό μέτωπο της ποδιάς έγιναν πιο δημοφιλείς στο μεταγενέστερο τμήμα του εικοστού αιώνα, αντικαθιστώντας την κάποτε δημοφιλή μπανιέρα. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού θα επωφεληθεί από την ευκολία συντήρησης και περισσότερες επιλογές σχεδιασμού που παρέχονται από αυτήν την κλειστή διάταξη.

 • Μία μπανιέρα βάθρου έχει ανακαλυφθεί περίπου 1,5 μέτρα (5 πόδια) στο ελληνικό νησί της Κρήτης.
 • Για όσο χρονικό διάστημα οι Ολλανδοί κατασκευάζουν μπανιέρες νυχιών, ο σχεδιασμός της μπάλας και του νύχι ήταν εμφανής.
 • Οι αγγλικές πρώιμες μπανιέρες κατασκευάστηκαν συνήθως είτε από χυτοσίδηρο είτε από κασσίτερο, με ένα λεπτό χρώμα που καλύπτει σταδιακά.

Ποιο είναι το καταλληλότερο υλικό κολύμβησης;

Υλικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας μπανιέρας. Πλαστικό: Κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα ή ακρυλικά, οι πλαστικές μπανιέρες παρέχουν την ευελιξία του μεγαλύτερου σχεδιασμού λόγω της ικανότητάς τους να διαμορφώνονται σε μια ποικιλία μορφών. Μια επικάλυψη από πορσελάνη-ενωτή εφαρμόζεται σε μπανιέρες από ανοξείδωτο χάλυβα, οι οποίες είναι το λιγότερο δαπανηρό είδος μπανιέρας.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να εξετάσω κατά την επιλογή μπάνιου;

Μια εξαιρετικά μεγάλη μπανιέρα προτείνεται συχνά εάν το σπίτι σας μπορεί να το φιλοξενήσει και έχετε τον απαραίτητο χώρο. Εάν έχετε χώρο για ανεξάρτητες ή γωνιακές μπανιέρες, με κάθε τρόπο, προχωρήστε και αποκτήστε ένα από αυτά τα σχέδια. Ωστόσο, εάν έχετε περιορισμένο ποσό δωματίου, οι alcoves, drop-in και μούσκεμα μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για εσάς.

Ποιο είναι το σωστό όνομα για μια μπανιέρα;

Από το 1968, το "spa whirlpool" αναπτύχθηκε από την εταιρεία υδραυλικών συστατικών Jacuzzi και ο όρος "τζακούζι" έχει γίνει από τότε γενικός όρος για σπα ή υδρομασάζ.

Αναρωτιόμουν ποιο είναι το πιο άνετο σχήμα μπάνιου.

Υπάρχει ένας επίπεδης πυθμένα στην πλειοψηφία των μπανιέρες και των ντους. Τα λουτρά με εργονομικό πυθμένα, όπου το πίσω τμήμα είναι χαμηλότερο από τα πόδια, είναι τα πιο ευχάριστα για να κάνετε μπάνιο. Δεν θα πέσετε πλέον στο λουτρό, αφού είστε σταθεροί και υποστηρίζονται επαρκώς από το νερό.

Αξίζει να επενδύσετε σε μπανιέρα σε σχήμα L;

Τα λουτρά με τη μορφή ενός L ή A P παρέχουν μια πιο ευρύχωρη εμπειρία κολύμβησης χωρίς την ανάγκη για ξεχωριστό ντους. Ο σχεδιασμός τους είναι κομψός και μικρός, επιτρέποντας να χρησιμοποιηθεί περισσότερο χώρο στην περιοχή ντους. Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν μια μεγάλη εμπειρία κολύμβησης, αλλά δεν έχουν το χώρο για ξεχωριστό ντους, αυτές οι μονάδες είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Οι μεγάλες μπανιέρες αναφέρονται ως;

Οι μπανιέρες σε μια γωνία είναι μεγάλες, τριγωνικές μπανιέρες που, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε μια γωνία ενός χώρου μπάνιου. Ως αποτέλεσμα του μεγάλου αποτυπώματος στο πάτωμα του μπάνιου, οι γωνιακές μπανιέρες είναι συχνά αρκετά δαπανηρές. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να γεμίσει αυτή η μπανιέρα, το οποίο είναι ένα μειονέκτημα του σχεδιασμού του.

Λοιπόν, ποια είναι η σύνθεση μιας φτηνής μπανιέρας;

Οι μπανιέρες από υαλοβάμβακα είναι μια άλλη φθηνή επιλογή. Η επιφανειακή επικάλυψη, η ρητίνη πολυεστέρα και η ενίσχυση από υαλοβάμβακα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτού του είδους μπανιέρα. Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πιο δαπανηρές από τις μπανιέρες από υαλοβάμβακα. Παρ 'όλα αυτά, οι μπανιέρες από υαλοβάμβακα είναι λιγότερο ανθεκτικές από το ακρυλικό.

Ποιο είναι το ανώτερο υλικό για μπανιέρες: υαλοβάμβακα ή ακρυλικό;

Σε σύγκριση με τις γυάλινες μπανιέρες, οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ πιο ανθεκτικά. Το σπάσιμο, το σπάσιμο ή το ξεθώριμα μιας ακρυλικής μπανιέρας είναι πολύ σπάνιο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου, fiberglass Ταμπς μπορεί να εξασθενίσει, κάταγμα, και να ξύσει. Απλές λύσεις καθαρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα και των δύο τύπων.

Σε ποια μπανιέρα είναι το πιο φιλικό προς τον καθαρισμό σχεδιασμό;

Όταν πρόκειται για την κατασκευή μπανιέρα, πορσελάνη enameled χάλυβα είναι ένα ευρέως χρησιμοποιημένο και πολύ φθηνό υλικό. Ακρυλικό και fiberglass μπανιέρες είναι συχνά ελαφρύτερο σε βάρος από αυτά τα είδη μπανιέρες. Μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε, δεδομένου ότι είναι πολύ μακράς διαρκείας.

Τι παράγοντες θα πρέπει να εξετάσει κατά την αγορά μια μπανιέρα;

Μια επιπλέον μεγάλη μπανιέρα συνιστάται συχνά αν το σπίτι σας μπορεί να φιλοξενήσει το και έχετε τον απαραίτητο χώρο. Αν έχετε χώρο για freestanding ή γωνιά μπανιέρες, με όλα τα μέσα, πηγαίνετε να πάρετε ένα από αυτά τα σχέδια. Ωστόσο, αν έχετε μια περιορισμένη ποσότητα του δωματίου, εσοχές, πτώση, και μούλιασμα μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για σας.

Οι ακρυλικές μπανιέρες έχουν μακρά διάρκεια ζωής;

Μια οικονομικώς αποδοτική και μακροχρόνια εναλλακτική λύση στο fiberglass για την μπανιέρα σας, ακρυλικό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με ένα άλλο ισχυρό θεμελιώδες υλικό, όπως ένα πολυμερές υψηλής τεχνολογίας. Ακρυλικές μπανιέρες έχουν διάρκεια ζωής περίπου 10 με 15 χρόνια, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη διάρκεια ζωής ενός fiberglass μπανιέρα.

Είναι πιθανό τα ανεξάρτητα λουτρά να είναι ξεπερασμένα;

Το freestanding μπανιέρα είναι ένα δημοφιλές σχέδιο ανακαίνισης μπάνιο που μπορεί σύντομα να πάει έξω από το στυλ .... Το βάρος μιας ελεύθερης μπανιέρας είναι επίσης σημαντικό, και ένας ενισχυμένος όροφος μπορεί να είναι απαραίτητο. Τα ντους που δεν έχουν πόρτα είναι διαθέσιμα. Εκτός από την αύξηση του ποσού του χώρου δαπέδου που διατίθεται στο μπάνιο σας, μια πόρτα ντους αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης ενός ζητήματος ύγρανσης.

Είναι τα τοιχώματα της μπανιέρας μου από κεραμικό ή σμάλτο?

Η διαφορά μεταξύ μιας πορσελάνης και μιας μπανιέρας σμάλτου είναι δύσκολο να δει με την πρώτη ματιά. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει ένα απλό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό τύπων μπανιέρα: ένα μαγνήτη. Θα είναι μαγνητικά λόγω του ότι τα σμάλτα είναι κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο ή χάλυβα. Θα έχετε μια πορσελάνη, αν ο μαγνήτης δεν ακολουθεί.

Πόσο ανθεκτικό είναι το fiberglass όταν πρόκειται για μπανιέρες και ντους;

Όταν πρόκειται για μπανιέρες, τόσο ακρυλικό και fiberglass είναι εξαιρετικές επιλογές. Για όσους αναζητούν μια πιο φθηνή εναλλακτική λύση που εξακολουθεί να προσφέρει ένα υψηλό βαθμό ευελιξίας, fiberglass είναι η καλύτερη επιλογή. Επειδή το fiberglass χρησιμοποιείται στην παραγωγή της πλειονότητας των tubs, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των βολβών.

Ο λόγος για την πυρόλυση των υαλοπινάκων είναι ασαφής.

Ρωγμές σε fiberglass Ταμπς είναι διαδεδομένη για μια ποικιλία από αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων. Λόγω της ευελιξίας και της bendability του fiberglass υλικό όταν εφαρμόζεται το βάρος, μια μπανιέρα πρέπει να υποστηρίζεται κατάλληλα, προκειμένου να επιβιώσει η επαναλαμβανόμενη χρήση. Η πτώση των βαρέων αντικειμένων σε μια γυάλινη μπανιέρα μπορεί να προκαλέσει nicks και κατάγματα στην επιφανειακή επίστρωση.

Ποια είναι προτιμότερη: πορσελάνη ή ακρυλικό;

Το κόστος και ο χρόνος εγκατάστασης των ακρυλικών Ταμπς είναι λιγότερο από αυτά των πορσελάνης tubs, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικό και πιο δύσκολο να καθαριστεί και να διατηρηθεί. Ωστόσο, οι τούμπες πορσελάνης είναι πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε και είναι πιο δαπανηρή από τις ακρυλικές μπανιέρες. Οι πορσελάνινες μπανιέρες είναι επίσης πιο εύρωστα, ξυστά και στιβαρά, καθώς και απλούστερα για να καθαρίζουν και να διατηρούν.

Τα καλύτερα λουτρά είναι αυτά που αντέχουν περισσότερο.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε χυτές σωλήνες σιδήρου χύνοντας ζεστό, υγρό σίδηρο σε ένα καλούπι στην κατάλληλη μορφή, ισοπεδώνοντας το έξω, και το καλύπτει με ένα παχύ στρώμα σμάλτο. Με το τσιπ, το ξύσμα, και την ανθεκτική επίστρωση, καθώς και την αντοχή του στα περισσότερα είδη χημικών, είναι ίσως η πιο σκληρή μπανιέρα που θα βρείτε.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για να εξετάσει κατά την επιλογή ενός μπάνιου;

 • Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός των σχεδίων μπάνιου και επιλογές τιμών για να διαλέξετε.
 • Προσιτές μάρκες υψηλής ποιότητας προσφέρονται, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μόδας μαγιό.
 • Μεγαλύτερα μπάνια ή σε ξενοδοχεία, οι άνθρωποι συχνά βλέπουν πιο πολυτελή δίκλινα και freestanding μπανιέρες.
 • Μια συζήτηση προκύπτει για το αν όλες οι μπανιέρες έχουν δύο άκρες, όπως σε μια μπανιέρα με βρύες και σκουπίδια που βρίσκονται στη μέση.
 • Σε μικρότερους χώρους, μια γωνιά μπανιέρα μπορεί να είναι μια πιο πρακτική λύση εξοικονόμηση χώρου, αλλά σε μεγαλύτερους χώρους, μπορεί να είναι ένα πολυτελές σημείο εστίασης.
 • Χαλύβδιες μπανιέρες εξαιρετικής ποιότητας είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και διαρκούν πολύ στο μέλλον.
 • Ένα υδρομασάζ είναι μια μπανιέρα με υδρομασάζ.
 • Για να χαλαρώσετε τους μυς και την κυκλοφορία.
 • Αυτά τα τζετ μπορεί να χρησιμοποιούν είτε νερό ή αέρα για την παροχή εφέ μασάζ και επικεντρώνονται στην χαλάρωση και την ευεξία.
 • Στη δεκαετία του 1880, ο Ντέιβιντ Μπιούικ ανακάλυψε μια τεχνική για την προσθήκη σμάλτου από πορσελάνη σε χυτοσίδηρο.
 • Η εταιρεία, μαζί με τους αντιπάλους της, άρχισε να πωλεί πορσελάνη enameled χύτευση μπανιέρες στις αρχές του 1900.
 • Ακρυλικές μπανιέρες είναι, ωστόσο, πιο ανθεκτικό από fiberglass.
 • Ακρυλικό και fiberglass λουτρά είναι επίσης μεγάλες επιλογές.

Σενάριο:
BrookPad Ομάδα!

 Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους