Καθήκοντα κηπουρικής για τον Σεπτέμβριο.

λουλουδάτος σχεδιασμός κήπος κηπουρική οικιακή βελτίωση πως να πώς να εγκαταστήσω Πώς να χρησιμοποιήσετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εργασίες κηπουρικής τον Σεπτέμβριο.

 

Κηπουρική εργασία

Εργασίες κηπουρικής Σεπτεμβρίου;

Συμβουλές και ιδέες κηπουρικής του Σεπτεμβρίου. Αξιοποιήστε στο έπακρο τους μήνες της προσπάθειας κηπουρικής που έχετε βάλει. Εάν είναι ψυχρός έξω, φέρτε τα εύθραυστα φυτά μέσα. Ήρθε η ώρα να σπείρει χειμερινά κρεβάτια και βολβούς άνοιξης. Κοιτάξτε το γκαζόν και πάλι για να εξαλείψετε όλα τα επαγόμενα χόρτα και τα ζιζάνια που προκαλούνται από το χτύπημα.

Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, η κορυφαία θεραπεία του γκαζόν σας είναι μια εξαιρετική επιλογή για πηλό, χαλκές ή αμμώδη εδάφη. Ο πλήρης οδηγός μας έχει περισσότερες εποχιακές συμβουλές περίθαλψης γκαζόν. Ένα κενό κήπου μπορεί να τεμαχίσει φύλλα από τα δέντρα και τους θάμνους του γκαζόν σας. Τα φύλλα αποσυντίθενται ταχύτερα εάν χρησιμοποιείται η λειτουργία τεμαχισμού. Ένα γωνιακό μερίδιο είναι προτιμότερο από ένα κάθετο μερίδιο.

Αυτό θα επιτρέψει στο δέντρο να κυριαρχήσει στον άνεμο, το οποίο είναι επωφελές, καθώς η ταλάντευση έχει αποδειχθεί ότι προωθεί την ανάπτυξη του κορμού στα δέντρα. Προστατεύστε τις καλλιέργειες σαλάτας αργά-σεζόν, κολοκυθάκια και άλλα φυτά με κηπευτικό fleece. Ο Σεπτέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας για την υπαίθρια σπορά σπόρων, οπότε πάρτε τους σπόρους ραπανάκι ή μαρούλι πριν γίνει πολύ κρύο! Τώρα είναι η ώρα να συγκεντρωθούν τα σμέουρα του φθινοπώρου, καθώς και τα μήλα και τα αχλάδια (αυτά θα είναι έτοιμα προς το τέλος του μήνα).

Συμβουλές και προτάσεις κηπουρικής για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Παρόλο που το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος, ο κήπος σας μπορεί να συνεχίσει να σας παρέχει ώρες απόλαυσης καθώς τα βράδια τραβούν. Ελάτε σε εξωτερικούς χώρους και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σκληρή δουλειά που έχετε βάλει στον κήπο σας τους τελευταίους μήνες πριν Ο ζεστός καιρός εξαφανίζεται για ένα ακόμη έτος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου, προτείνουμε επίσης να καθαρίσετε την αυλή και τον κήπο σας.

Κηπουρική δουλειές ενός γενικού είδους.

 • Συνεχίστε στο νερό και το deadhead ανάλογα με τις ανάγκες.
 • Αφαιρέστε τα στελέχη ξεθωριασμένων λουλουδιών για να κρατήσετε τα σύνορα που φαίνονται τακτοποιημένα.
 • Πάρτε τη διαδικασία κομποστοποίησης που ξεκίνησε από τότε που η πτώση παράγει πολλά σκουπίδια.

Χλοοτάπητα.

 • Μόλις τελειώσει ο ξηρός καιρός, σκαρφαλώστε και ακουμπήστε το γκαζόν και εφαρμόστε τη ζωοτροφή του φθινοπώρου.
 • Επισκευάστε τις σπασμένες άκρες και παρακολουθήστε τα φαλακρά μπαλώματα, τα χτυπήματα και τα κοίλα
 • Κάντε νέους χλοοτάπητες από σπόρους γύρω από τα μέσα του μήνα (Lay Turf μέχρι τον Νοέμβριο)

Οι ορειβάτες, οι θάμνοι και τα δέντρα, ω μου!

 • Τα κωνοφόρα και τα αειθαλή πρέπει να φυτευτούν και να μεταφερθούν.
 • Τα τριαντάφυλλα θα πρέπει να είναι νεκροί.
 • Τα Privet Hedges θα πρέπει να κλαδεύονται στο τελικό ύψος τους για την εποχή.

Λουλούδια!

 • Οι βολβοί με ελατήριο, αλλά διατηρούν τις τουλίπες και τους υάκινθους να αποθηκευτούν μέχρι το τέλος της σεζόν.
 • Τα φυτά για το χειμώνα και την άνοιξη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αντί του καλοκαιρινού κρεβατιού και θα πρέπει να διατηρούνται καλά ενυδατωμένα.
 • Ο Ντάλια πρέπει να είναι νεκρός.
 • Τα ψηλά λουλούδια πρέπει να υποστηρίζονται.

Αίθρια και καλλιεργητές, ω μου!

 • Η κηπουρική του εμπορευματοκιβωτίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε χειμερινά κρεβάτια φυτά και λαμπτήρες από την άνοιξη.
 • Μειώστε την ποσότητα των τροφίμων που παρέχετε σε μόνιμα φυτά που αναπτύσσονται σε γλάστρες.
 • In colder climates, bring delicate plants inside or under protection.

Vegetables and herbs, of course!

 • Horticultural fleece may be used to protect late-season lettuce and courgette crops.
 • For salad leaves, sow overwintering onions as well as fast crops, such as baby spinach, in the fall.
 • Harvest marrows, French and runner beans, lettuce, rocket, spring onions, autumn cauliflower, cabbages, pencil leeks, maincrop potatoes, onions, and shallots are some of the vegetables available this time of year.
 • Fresh herbs in a pot, including chives, mint, basil, coriander, and parsley

Καρπός!

 • Take time to pick blackberries, the first fall fruiting raspberries, apples as they mature, and the first Conference pears, which will appear towards the end of the month.
 • Cane fruits that have been pruned
 • You may preserve unblemished fruit by wrapping it in newspaper and storing it in a cool, dry location for many weeks.
 • Planting root crops in the ground for the winter includes carrots, beets, parsnips, swedes, turnips, and turnips.

Υπό την κάλυψη του σκότους!

 • Μειώστε την ποσότητα νερού και λίπασμα που χρησιμοποιούνται σε όλα τα φυτά θερμοκηπίου.
 • Φέρτε τα εύθραυστα φυτά μέσα στο Overwinter σε ψυχρότερα κλίματα.
 • Η φύτευση βολβών ελατηρίων σε δοχεία είναι μια καλή ιδέα.
 • Προετοιμάστε ένα μη θερμαινόμενο θερμοκήπιο ή το Ωδείο για τη σπορά των ανθεκτικών ετήσιων για τις πρώτες άνθους της άνοιξης.
 • Οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες και τα αγγούρια δεν πρέπει πλέον να τροφοδοτούνται και το πότισμα πρέπει να μειωθεί.

Προετοιμάστε το γρασίδι σας για τον επερχόμενο κρύο καιρό.

Αφού κόβετε το γρασίδι, σηκώστε κάθε βρύα και ζιζάνια που έχουν συσσωρευτεί. Κόψτε το γκαζόν για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά κόβοντας δεξιά γωνίες προς την κατεύθυνση που το κόψατε για πρώτη φορά. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλα τα ερπυσμένα χόρτα και τα ζιζάνια που παράγονται από το raking αφαιρούνται. Στη συνέχεια, γυρίστε το για να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορήσει μέσα από αυτό και να ανακουφίσει τη συμπίεση. Είτε χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι στον κήπο για να το μαχαιρώσετε περίπου 8-10cm είτε έναν αεροσυθμιστή γκαζόν για να αερίσετε το γρασίδι. Παρέχετε το γρασίδι με μια αξιοπρεπή ροή χλοοτάπητα για τη φόρμουλα - μην κάνετε το λάθος να σκέφτεστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ροή χλοοτάπητας που απομένει από την άνοιξη, αφού δεν είναι κατάλληλη για αυτή τη χρονική περίοδο και μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά από το καλό. Το κορυφαίο ντύσιμο του γκαζόν σας είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε εδάφη που είναι πηλό, χαλκώδη ή αμμώδη, όπως είπε προηγουμένως. Μόνο μια πολύ λεπτή επίστρωση κορυφαίου dressing θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά, αφού η θάνατο του γρασιδιού θα προκαλέσει μαραίλη και θάνατο. Περισσότερες εποχιακές συμβουλές περίθαλψης γκαζόν μπορούν να βρεθούν στον ολοκληρωμένο οδηγό μας.

Φυτά χειμερινά κλινοσκεπάσματα καθώς και βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη.

Μετά το τελευταίο των καλοκαιρινών κρεβατιών έφτασε στο τέλος του δρόμου, αφαιρέστε τα από τα κρεβάτια, τα σύνορα και τα δοχεία. Τώρα που έχετε δημιουργήσει ένα μέρος, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία για να σπείρει το χειμερινό κρεβάτι. Δωρηκτό πάνω από τα τμήματα, που εργάζονται σε κάποια καλά-δρομολογημένη οργανική ύλη, και στη συνέχεια μεταμοσχεύστε το χειμερινό κλινοσκεπάσματα στους χώρους μεταξύ των πιρούνι .. βεβαιωθείτε ότι τα φυτά διατηρούνται καλά ενισχυμένα ενώ παίρνουν τα ρουλεμάν τους.

Αφαιρέστε τυχόν πεσμένα φύλλα.

Μην αναβάλλετε τον καθαρισμό του γκαζόν σας μέχρι το τέλος της σεζόν. Εάν τα φύλλα παραμένουν στο γκαζόν σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα περιορίσουν την ποσότητα φωτός που φτάνει στο γρασίδι, προκαλώντας το να γίνει κίτρινο. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τον καθαρισμό των φύλλων σε τακτική βάση, λίγο κάθε φορά. Για ευρείες, επίπεδες εκτάσεις γρασιδιού, θα αρκεί μια τσουγκράνα γκαζόν. Ωστόσο, θα είναι ανέφικτο για τα σύνορα, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε κενό στον κήπο. Εάν το χρησιμοποιείτε σε λειτουργία Shredder, τα φύλλα θα διασπάσουν πολύ πιο γρήγορα όταν λιπασματοποιούνται. Απλώς τα στοιβάζετε σε λεπτά στρώματα στον κάδο κομποστοποίησης με άλλα οργανικά απόβλητα για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μαλακτικό εδάφους από τα φύλλα που έχουν πέσει στο γκαζόν σας; Ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες μας.

Υποστηρίξτε την ανάπτυξη των δέντρων και των ορειβάτη.

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένονται το φθινόπωρο, οπότε τα ποντάρισαν φρέσκα δέντρα για να εξασφαλίσουν ότι θα λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Με αυτόν τον τρόπο, θα προστατεύονται από την κουνιστή ζημιά, γεγονός που μπορεί να τους αναγκάσει να ανυψώσουν και να χάσουν την αγκυροβόληση ρίζας τους, ή ακόμα και να τους αναγκάσουν να σπάσουν. As an alternative to utilizing a single vertical stake, an angled stake is recommended. This will enable the tree to swing in the wind rather than being completely stiff - which is good since swaying has been shown to stimulate trunk development in trees. These all need a framework to support their new growth when it emerges in the spring, and it's frequently simpler to build the framework now that they've reached the end of their growing period. Frames are available in a variety of forms, which determine the direction in which your plants will grow.

Bring in the harvest of the fall season.

Απολαύστε πολλά υπέροχα εγχώρια λαχανικά εν τω μεταξύ, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών και των ασκαλώνια, των γαλλικών φασολιών και των φασολιών δρομολογίων, των καλλιεργειών σαλάτας όπως το σπανάκι και το λάχανο και άλλα λαχανικά της επιλογής σας. Ο μήνας του Σεπτεμβρίου είναι ο τελευταίος μήνας για τη φύτευση υπαίθριων σπόρων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει οποιοδήποτε τελευταίο λεπτό ραπανάκι ή σπορά μαρούλι πριν ο καιρός μετατραπεί πολύ ψυχρός! Το Fleece της κηπουρικής θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την προστασία των καλλιεργειών σαλάτας αργά σεζόν, των κολοκυθιών και των άλλων φυτών που εξακολουθούν να αναπτύσσονται στις αρχικές τους τοποθεσίες. Αφήστε τις ντομάτες στα αμπέλια μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα πρέπει να συγκομιδήσετε όλα τα υπόλοιπα φρούτα και να το αποθηκεύσετε σε ένα χείλος για να ωριμάσετε. Μπορεί να αρχίσετε να συλλέγετε τα πρώτα φθινόπωρο-φρέσκα σμέουρα τώρα, καθώς και άλλα φρούτα δέντρων όπως τα μήλα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και τα αχλάδια (που εμφανίζονται επίσης) (αυτά θα είναι έτοιμα προς το τέλος του μήνα). Κάντε προσεκτικά να τα επιλέξετε μόλις αρχίσουν να ωριμάζουν. Προκειμένου να προσδιοριστεί εάν τα μήλα ή τα αχλάδια είναι έτοιμα να συγκομιστούν, στρίψτε προσεκτικά ένα από τα φρούτα που αναπτύσσονται στο εν λόγω δέντρο. Εάν το φρούτο απομακρύνεται εύκολα από το στέλεχος, είναι ώριμο.

Ποιες είναι οι εργασίες κηπουρικής του Σεπτεμβρίου;

 • Συμβουλές και ιδέες κηπουρικής του Σεπτεμβρίου.
 • Αξιοποιήστε στο έπακρο τους μήνες της προσπάθειας κηπουρικής που έχετε βάλει.
 • Εάν είναι ψυχρό έξω, φέρτε τα εύθραυστα φυτά μέσα.
 • Ήρθε η ώρα να σπείρει χειμερινά κρεβάτια και βολβούς άνοιξης.
 • Κοιτάξτε το γκαζόν και πάλι για να εξαλείψετε όλα τα επαγόμενα χόρτα και τα ζιζάνια που προκαλούνται από το χτύπημα.
 • Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, η κορυφαία θεραπεία του γκαζόν σας είναι μια εξαιρετική επιλογή για πηλό, χαλκές ή αμμώδη εδάφη.
 • Ο πλήρης οδηγός μας έχει περισσότερες εποχιακές συμβουλές περίθαλψης γκαζόν.
 • Ένα κενό κήπου μπορεί να τεμαχίσει φύλλα από τα δέντρα και τους θάμνους του γκαζόν σας.
 • Τα φύλλα αποσυντίθενται ταχύτερα εάν χρησιμοποιείται η λειτουργία τεμαχισμού.
 • Ένα γωνιακό μερίδιο είναι προτιμότερο από ένα κάθετο μερίδιο.
 • Αυτό θα επιτρέψει στο δέντρο να κυριαρχήσει στον άνεμο, το οποίο είναι επωφελές, καθώς η ταλάντευση έχει αποδειχθεί ότι προωθεί την ανάπτυξη του κορμού στα δέντρα.
 • Προστατεύστε τις καλλιέργειες σαλάτας αργά-σεζόν, κολοκυθάκια και άλλα φυτά με κηπευτικό fleece.
 • Ο Σεπτέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας για την υπαίθρια σπορά σπόρων, οπότε πάρτε τους σπόρους ραπανάκι ή μαρούλι πριν γίνει πολύ κρύο!
 • Τώρα είναι η ώρα να συγκεντρωθούν τα σμέουρα του φθινοπώρου, καθώς και τα μήλα και τα αχλάδια (αυτά θα είναι έτοιμα προς το τέλος του μήνα).

Γραμμένο από
BrookPad ΟμάδαΠαλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους