Hyperfocus από τον Chris Bailey

Επιχείρηση Chris Bailey Δεξιότητες δημιουργικότητας Χρηματοδότηση Υπερωθητική εστία Διαχείριση Δεξιότητες διαχείρισης Αυτο -βοήθεια Διαχείριση χρόνου

Πώς να εργαστείτε λιγότερο για να επιτύχετε περισσότερα

Πώς να εργαστείτε λιγότερο για να επιτύχετε περισσότερα

Αγορά βιβλίου - Hyperfocus από τον Chris Bailey

Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου Hyperfocus;

Με το HyperFocus (2018), θα ανακαλύψετε πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο της προσοχής σας. Θα σας δείξει πώς να αυξήσετε τόσο την παραγωγικότητά σας όσο και τη δημιουργικότητά σας, μαθαίνοντας να ανακατευθύνετε την προσοχή σας. Συνδυάστε την αυστηρή εστίαση με τη δημιουργική σκέψη για να δώσετε τις βάσεις για μια πιο φωτεινή, πιο αποτελεσματική έκδοση της δικής σας αυτο-έκφρασης.

Ποιο είναι το κοινό -στόχος για το βιβλίο HyperFocus;

  • Υψηλές φλόγες που προσπαθούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους ακόμη περισσότερο
  • Οι αναλογείς με σύντομη προσοχή είναι όλο και πιο συνηθισμένοι.
  • Δημιουργικά για την επιφυλακή για φρέσκες και ενδιαφέρουσες έννοιες

Ποιο είναι το υπόβαθρο του Chris Bailey;

Ο Chris Bailey είναι εμπειρογνώμονας συγγραφέα και παραγωγικότητας που εδρεύει στην καναδική επαρχία του Οντάριο. Έχει συνεισφέρει σε δημοσιεύσεις όπως η New York Times, η Εθνική θέση και η Επισκόπηση Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ. Είναι επίσης ο συντάκτης του έργου παραγωγικότητας, το οποίο είναι ένα βιβλίο για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Τι ακριβώς είναι για μένα; Μάθετε πώς να ανακτήσετε τον πλήρη έλεγχο της εστίασής σας.

Θυμάσαι ακόμη και μια περίοδο όταν είχατε μια σταθερή προσοχή που διήρκεσε περισσότερο από λίγα λεπτά; Υπήρχε μια στιγμή που θα μπορούσατε να γλιστρήσετε μέσα από την εργασία χωρίς να απομακρυνθείτε και να πάρετε ώρες για να κάνετε κάτι που θα σας πήρε τώρα μέρες για να ολοκληρώσετε; Ρεαλιστικά, πιθανότατα θυμάστε μια περίοδο όταν τα πράγματα ήταν έτσι - αλλά ήταν πιθανότατα πριν από την ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων και πριν δημιουργηθεί το Facebook. Για να το θέσω με άλλο τρόπο, ήταν μια στιγμή. Ο σκοπός αυτού του εγγράφου είναι να σας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Η ικανότητα εστίασης μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση μερικών βασικών εννοιών και απλών μεθόδων. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να είστε πιο δημιουργικοί ως αποτέλεσμα. Αυτό το σύνολο σημειώσεων θα εξηγήσει γιατί ο καθορισμός ενός ωριαίου συναγερμού μπορεί να είναι επωφελής για τη συγκέντρωσή σας, πώς η ονειροπόληση μπορεί να βοηθήσει στον προγραμματισμό και τι είναι το ScatterFocus.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να απολαύσετε την υπερ -εστίαση πιο συχνά.

Φανταστείτε να επιστρέψετε στην τελευταία φορά που είχατε μια εξαιρετικά παραγωγική μέρα στη δουλειά - όταν ήσασταν στο παιχνίδι σας, κάνοντας τα πράγματα σε ένα ασυνήθιστα σύντομο χρονικό διάστημα; Οι ημέρες όπως αυτό δεν έρχονται πολύ συχνά, αλλά όταν το κάνουν, αξίζει να δώσουν προσοχή. Αλλά τι είναι γι 'αυτούς που τους κάνει να ξεχωρίζουν από το πλήθος; Πώς καταφέρνετε να κάνετε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Λοιπόν, η ικανότητά σας να παραμείνετε επικεντρωμένοι στη δουλειά στο χέρι είναι ένα μεγάλο μέρος της λύσης. Ως αποτέλεσμα, η δουλειά σας παύει να είναι μια δουλειά και αντ 'αυτού γίνεται συναρπαστική, με αποτέλεσμα την συνειδητοποίηση ότι κάθε φορά που κοιτάζετε στο ρολόι, έχει πάει μια άλλη ώρα. Όταν βρίσκεστε σε αυτό το πλαίσιο του μυαλού, το μυαλό σας είναι αφοσιωμένο, απροσδιόριστο και ξυράφι. Με άλλα λόγια, είστε υπερ-επίγνωση του περιβάλλοντος σας. Το πιο σημαντικό μάθημα εδώ είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να εκτιμήσετε περισσότερο το Hyperfocus.

Εσείς, όπως και η πλειοψηφία των ανθρώπων, πιθανότατα έχετε βιώσει περιόδους υπερ -εστίασης σε κάποιο σημείο της ζωής σας. Αλλά πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την ικανότητα και να την κάνετε κανονική εμφάνιση; Πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε κάτι που είναι απροσδόκητο σε κάτι που είναι αξιόπιστο και συχνό; Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που πραγματικά κάνετε όταν υπερ -εστιάζετε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την ερώτηση. Για αρχάριους, έχετε την τάση να αφιερώσετε ολόκληρη τη συγκέντρωσή σας σε μία μόνο εργασία κάθε φορά. Δεν κάνετε περισσότερα από ένα πράγμα κάθε φορά. Αντί να εργάζεστε με εξαγριωμένο τρόπο και να μετακινηθείτε από το ένα έργο στο άλλο, συγκεντρώνετε τις προσπάθειές σας σε ένα μόνο έργο και παραμένετε επικεντρωμένες σε αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία με επιτυχία. Μείνετε επίσης μακριά από τυχόν περισπασμούς. Κανονικά, είναι πάρα πολύ δελεαστικό να ανοίξετε τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και να περιηγηθείτε για 20 λεπτά, αλλά όταν υπερβείτε, μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση των συνηθειών χρονικών συνηθειών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν γνωρίζετε τις σκέψεις σας που απομακρύνονται ή ότι ποτέ δεν μπείτε στον πειρασμό να ελέγξετε το τηλέφωνό σας: είστε. Μετά από όλα, είστε ακόμα ένα άτομο με συναισθήματα. Αντί να δώσετε σε αυτούς τους πειρασμούς, το υπερ -εστιασμένο μυαλό σας θεωρεί ότι είναι απλούστερο να επιστρέψει στη δουλειά στο χέρι μετά από τους πειρασμούς που έχουν περάσει. Η διαδικασία επίτευξης και διατήρησης μιας κατάστασης υπερωθητικής μπορεί να κατανεμηθεί σε τέσσερις φάσεις. Πρώτον, εστιάστε την προσοχή σας σε ένα ενιαίο, σχετικό στοιχείο ενδιαφέροντος. Δεύτερον, αφαιρέστε τυχόν περισπασμούς - ακόμη και εσωτερικές, όπως ονειροπόληση - από το περιβάλλον σας. Στη συνέχεια, κρατήστε την προσοχή σας επικεντρωμένη στη δουλειά που έχετε αποφασίσει να κάνετε και, τέλος, σκόπιμα ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας κάθε φορά που αρχίζουν να απομακρύνονται. Μην ανησυχείτε αν αυτό φαίνεται να είναι ένα δύσκολο έργο. Στις επόμενες ενότητες, θα προχωρήσουμε σε διάφορες ιδέες και μεθόδους που θα καθιστούν απλούστερη την επίτευξη υπερ -εστίαση.

Η ικανότητα διατήρησης της αυτογνωσίας και της σκόπιμης συγκέντρωσης είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική διαχείριση της προσοχής.

Σχεδόν όλα όσα κάνετε στη ζωή απαιτούν κάποιο επίπεδο συγκέντρωσης. Εάν θέλετε να δώσετε όλα σας σε οποιαδήποτε δουλειά εργάζεστε, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που κάνετε. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα: η ικανότητά σας να δώσετε προσοχή είναι σοβαρά περιορισμένη. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των πραγμάτων που μπορείτε να δώσετε προσοχή στην ίδια στιγμή σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση. Ο Timothy Wilson του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, καθηγητής ψυχολογίας, πιστεύει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λαμβάνει περίπου έντεκα εκατομμύρια πληροφορίες ανά δευτερόλεπτο. Αλλά ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός σκέψεων που μπορείτε να επεξεργαστείτε συνειδητά ταυτόχρονα; Υπάρχουν μόνο 40 από αυτούς. Για να χειροτερέψετε τα πράγματα, το ποσό των πληροφοριών που μπορείτε να αποθηκεύσετε στη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας είναι πολύ πιο περιορισμένη από πριν. Υπάρχουν περίπου επτά πράγματα - τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες ή δραστηριότητες που πρέπει να ολοκληρώσετε - στον κατάλογο.

Πώς μπορείτε λοιπόν να εκτελέσετε στο υψηλότερο επίπεδο όταν γνωρίζετε τους εγγενείς περιορισμούς σας; Το πιο σημαντικό μάθημα για να απομακρυνθεί από αυτό είναι: η δυνατότητα διατήρησης της αυτογνωσίας και της σκόπιμης συγκέντρωσης είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική διαχείριση της προσοχής. Μπορεί να είναι χρήσιμο να συλλάβετε την προσοχή σας ως μια μικροσκοπική, περιορισμένη περιοχή που μπορεί να γεμίσει εύκολα - ένα είδος προσοχής - ενώ σκέφτεστε πώς να δώσετε προσοχή. Το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι τόσο μεγάλη απαιτεί ότι όλα όσα εισέρχονται σε αυτό ρυθμίζονται σωστά. Όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση, για παράδειγμα, ο ψυχικός σας χώρος πρέπει να καταλαμβάνεται με την παρουσίαση του συναδέλφου σας και όχι με ιδέες για το τι θα έχετε για μεσημεριανό γεύμα. Μία από τις δυσκολίες είναι ότι συμμετέχετε τόσο στις δικές σας ιδέες που σπάνια αφιερώνετε χρόνο για να τις εξετάσετε. Όταν έχετε μια περιπλανώμενη ιδέα που πιέζει την περιέργειά σας, υποσυνείδητα εγκαταλείπετε τον χώρο της προσοχής σε αυτή τη σκέψη.

Είναι σε αυτό το σημείο όταν η μετα-ευαισθητοποίηση γίνεται σημαντική. Η μετα-ευαισθητοποίηση ορίζεται ως η ικανότητα να βγαίνει έξω από τις σκέψεις κάποιου και να συνειδητοποιεί τι σκέφτεται κάποιος. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βρεθείτε ονειροπόληση για το γεύμα σας στο μεσημεριανό γεύμα και να εκτρέψετε σκόπιμα την προσοχή σας μακριά από το φαγητό και προς τους συναδέλφους σας. Στόχος που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ακούγοντας τους συναδέλφους σας, εργάζεστε σε μια αναφορά ή απλά διαβάζοντας ένα βιβλίο, θα πρέπει να είστε σε θέση να εντοπίσετε ακριβώς όπου θέλετε να εστιάσετε την εστίασή σας σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, η μετα-ευαισθητοποίηση και η πρόθεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η μετα-ευαισθητοποίηση χρησιμεύει ως υπενθύμιση για να ελέγξετε τον χώρο προσοχής σας και οι στόχοι χρησιμεύουν ως οδηγός για το πού πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας όταν είναι απαραίτητο.

Ορίστε ένα συναγερμό για κάθε ώρα στο δωμάτιό σας και όταν σβήνει, αναρωτηθείτε: "Τι είναι στην περιοχή προσοχής μου αυτή τη στιγμή;" Ήταν σύμφωνα με τους στόχους μου; Πολύ σύντομα, θα ανακαλύψετε ότι αυτός ο τρόπος σκέψης έχει γίνει μια συνήθεια, σας παίρνει ένα βήμα πιο κοντά στις τακτικές περιόδους υπερωλεσμάτων.

Εξαλείψτε τις περισπασμούς από το περιβάλλον σας για να επιτύχετε το Hyperfocus.

Ρίξε μια ματιά σε αυτό. Καθίζετε στο σταθμό εργασίας σας. Βάζετε το χρόνο σας. Η εστίασή σας έχει περιοριστεί στη δουλειά σας και είστε στα πρόθυρα να είστε υπερ -εστιασμένοι σε αυτό. Τότε, ξαφνικά, το τηλέφωνό σας χτυπά. Η πλειοψηφία από εμάς θα φτάσει αυτόματα και θα εξετάσει την ειδοποίηση, η οποία είναι κατανοητή. Ό, τι συμβαίνει, η ροή σας έχει διαταραχθεί επειδή το τηλέφωνό σας έχει εισβάλει στην περιοχή προσοχής σας και έφερε μια σειρά από άλλες ιδέες μαζί του. Αυτοί οι τύποι διακοπών και εκτροπών είναι από τα σημαντικότερα εμπόδια για την επίτευξη υπερφόρτωσης. Τώρα, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από κάθε πιθανό snag. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε και να υποβάλετε σε οποιεσδήποτε περισπασμούς που έρχονται στο δρόμο σας. Το πιο σημαντικό μήνυμα έχει ως εξής: Εξαλείψτε τις περισπασμούς από το περιβάλλον σας προκειμένου να επιτευχθεί η υπερ -εστίαση.

Αποφύγετε τη δυσκολία και τον κίνδυνο να προσπαθήσετε να αποφύγετε εκ των προτέρων τις περισπασμούς, αφαιρώντας τον κίνδυνο και εξοικονομώντας τον εαυτό σας χρόνο και προβλήματα. Λοιπόν, πώς μπορείτε να εντοπίσετε έναν κίνδυνο; Για να το πούμε απλά, θα πρέπει να εξετάσετε το περιβάλλον σας και να αναζητήσετε οτιδήποτε είναι πιο συναρπαστικό και ελκυστικό από τη δουλειά που πρέπει να εκτελέσετε. Ο όρος "περιβάλλον" αναφέρεται σε κάτι περισσότερο από απλά το πραγματικό περιβάλλον σας σε αυτό το πλαίσιο. Σκεφτείτε την απαγόρευση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης από την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας - ή απλά αλλάζοντας την αρχική σας σελίδα - αν συμβαίνει αυτό. Εάν το τηλέφωνό σας είναι πηγή απόσπασης της προσοχής, δοκιμάστε να το αφήσετε σε διαφορετικό δωμάτιο.

Είναι κατανοητό ότι ο καθένας δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοεί το τηλέφωνό τους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Οι πελάτες και οι συνεργάτες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Η οικογένειά σας μπορεί να χρειαστεί επικοινωνία από καιρό σε καιρό. Για όσους βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, δοκιμάστε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία αεροπλάνου και να επανασυνδεθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα εξακολουθείτε να είστε προσβάσιμοι με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν θα πάρετε το τηλέφωνό σας σαν ρομπότ κάθε φορά που το μπιπ. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Εάν εργάζεστε σε μια ομάδα, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσετε το email σας όλη την ημέρα. Αντ 'αυτού, κάντε την πρακτική για να ελέγξετε το email σας σε τακτά χρονικά διαστήματα-κάθε ώρα ή κάθε μισή ώρα εάν είναι απαραίτητο-και όχι όλα ταυτόχρονα. Και πάλι, ο στόχος είναι να τοποθετηθεί ο ίδιος μακριά από την προσοχή από την προσοχή των buzzes και τα μπιπ που διαφορετικά θα παρεμβαίνουν στην ικανότητά σας να υπερ -εστιάζουν.

Και αν αισθάνεστε τον εαυτό σας να παραβλέπεται από άλλες ιδέες, αφιερώστε μια στιγμή για να σταματήσετε και να γράψετε όλα όσα είναι στο μυαλό σας. Μπορείτε να βρείτε τίποτα περισσότερο από μια λίστα υποχρεώσεων, ή μπορεί να βρείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Εν πάση περιπτώσει, η διαδικασία γραφής των ιδεών αποσπάσματος βοηθά να τις βγάλετε από το μυαλό σας, επιτρέποντάς σας να αφιερώσετε περισσότερη εστίαση στη δουλειά.

Το ScatterFocus είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να σχεδιάζετε και να σκέφτεστε δημιουργικά.

Το HyperFocus είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο. Ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μπορεί να αποκτηθεί με τη δυνατότητα να αφιερώσει συνεχή, εστιασμένη προσοχή στη δραστηριότητα στην οποία ασχολείται τώρα. Ωστόσο, παρά την αξία της, η υπερ -εστίαση δεν επαρκεί από μόνη της. Κάθε φορά, το μυαλό σας χρειάζεται χρόνο για να χαλαρώσετε και να επαναφορτίσετε - και, ακόμα πιο σημαντικά, πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να είστε δημιουργικοί. Για να εξηγήσετε περαιτέρω, το HyperFocus είναι εξαιρετικό για να προωθήσετε μακρά, δύσκολα καθήκοντα - αλλά είναι πιο επιτυχημένη όταν έχετε ήδη αποφασίσει για μια πορεία δράσης. Όταν οι συνθήκες απαιτούν τη χρήση της δημιουργικότητας και της μοναδικότητας, πρέπει να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση: Το ScatterFocus είναι μια συντομογραφία για το ScatterFocus Το σημαντικότερο μάθημα σε αυτές τις σημειώσεις είναι ότι το ScatterFocus μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να σκεφτείτε δημιουργικά.

Μέχρι τώρα, πιθανότατα καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι η ονειροπόληση είναι κακό. Και αυτό έχει νόημα - η υπερ -εστίαση και το περιπλανώμενο μυαλό είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους. Ακόμα κι έτσι, η ονειροπόληση δεν είναι πάντα κακό. Στην πραγματικότητα, μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το ScatterFocus, έναν τύπο δημιουργικής και διάχυτης σκέψης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προγραμματίσει το μέλλον καθώς και να βρει νέες έννοιες και ιδέες. Ενώ υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, υπάρχουν και ορισμένες σημαντικές διακρίσεις. Για παράδειγμα, ενώ η HyperFocus σας βοηθά να παρακολουθήσετε δραστηριότητες στο παρόν, το ScatterFocus ασχολείται πολύ συχνά με τα καθήκοντα στο μέλλον. Έχει αποδειχθεί ότι όταν το μυαλό σας περιπλανηθεί, θα περάσει το 48 τοις εκατό του χρόνου σκέψης για το μέλλον. Όταν πρόκειται για την πραγματοποίηση σχεδίων, αυτή η μελλοντική προκατάληψη ή η πρόβλεψη για να σκεφτούμε το μέλλον, είναι αυτό που κάνει το ScatterFocus τόσο χρήσιμο.

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης του ScatterFocus, είναι χρήσιμο να το χωρίσουμε σε τρία ξεχωριστά είδη σκέψης. Το πρώτο από αυτά είναι ο τρόπος λήψης. Η λειτουργία σύλληψης είναι ο πιο βασικός και, για πολλούς ανθρώπους, οι πιο βαρετές, των διαφόρων τρόπων λήψης. Πρόκειται για την ανάληψη απολογισμού ό, τι είναι στο μυαλό σας εκείνη τη στιγμή. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αξίζει να περάσετε λίγα λεπτά για να καθίσετε με ένα στυλό και χαρτί και να γράψετε οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό. Οι ημιτελείς θέσεις εργασίας, τα ημιτελή καθήκοντα και τα αναπάντητα μηνύματα είναι όλα συχνή περιστατικά. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ιδέες σας επιτρέπει να δεσμεύσετε κρίσιμα χαλαρά άκρα και να απελευθερώσετε το μυαλό σας για να σκεφτείτε άλλα βασικά πράγματα. Τότε υπάρχει ο τρόπος επίλυσης προβλημάτων. Με λίγα λόγια, αυτό είναι ακριβώς αυτό που λέει στο κασσίτερο. Ένα μόνο θέμα κρατιέται στο μυαλό σας και οι σκέψεις σας επιτρέπεται να περιστρέφονται γύρω από αυτό, αναζητώντας νέες προοπτικές, ιδέες και λύσεις στο πρόβλημα στο χέρι.

Το τελευταίο είδος ScatterFocus είναι γνωστό ως συνήθης λειτουργία ή συνήθης λειτουργία. Αυτό μπαίνει στο παιχνίδι οποτεδήποτε κάνετε μια βασική, επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα που απαιτεί μόνο ένα μέρος της συγκέντρωσής σας, ενώ παράλληλα σας επιτρέπει αρκετό χρόνο για ενδοσκόπηση. Εάν έχετε βρεθεί ποτέ να σκέφτεστε κάτι για να κάνετε τα πιάτα, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με την έννοια της συνηθισμένης διασκορπισμένης εστίασης.

Μπορείτε να συνδέσετε τις κουκίδες μεταξύ των προφανώς μη σχετιζόμενων πληροφοριών χρησιμοποιώντας το ScatterFocus.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης διαλογισμού ή ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε, έχετε δώσει ποτέ προσοχή στη ροή των σκέψεών σας; Εάν έχετε, πιθανότατα έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τυχαία είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του μυαλού ανάπαυσης. Η χαλαρή κατάσταση του μυαλού σας επιτρέπει την αυθόρμητη έκρηξη των αναμνήσεων, των εικόνων και των σκέψεων που έρχονται στην επιφάνεια απρόσκλητη - και συχνά χωρίς καμία εμφανή λογική ή μοτίβο. Όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε ή να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας, αυτές οι τυχαίες ιδέες μπορεί να είναι πολύ αποσπασματικές. Ωστόσο, αν προσπαθείτε να σκεφτείτε δημιουργικά, μπορεί μερικές φορές να αποδειχθούν ένα lifesaver.

Σε αυτή την περίπτωση, η απρόβλεπτη προέρχεται από το προεπιλεγμένο δίκτυο του εγκεφάλου σας, το οποίο είναι το σύστημα που ξεκινάει όταν η προσοχή σας δεν επικεντρώνεται σε κάτι συγκεκριμένο. Όταν ενεργοποιηθεί το προεπιλεγμένο δίκτυο, ένα τεράστιο νευρωνικό σύστημα που καλύπτει πολλές διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου αρχίζει να λειτουργεί από κοινού μεταξύ τους. Κατά συνέπεια, τι συνέβη; Αρκετές εξαιρετικές προτάσεις. Το πιο σημαντικό μάθημα για να απομακρυνθείτε από αυτό είναι: μπορείτε να συνδέσετε τις τελείες μεταξύ των προφανώς μη σχετιζόμενων πληροφοριών χρησιμοποιώντας το ScatterFocus. Το φαινόμενο Zeigarnik είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ScatterFocus μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες και δημιουργικές ανακαλύψεις και είναι ένας από τους λόγους που το ScatterFocus μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες και δημιουργικές ανακαλύψεις. Ως επί το πλείστον, αυτό αντικατοπτρίζει την τάση του εγκεφάλου να ασχολείται με τα τρέχοντα έργα και όχι τα τελικά. Ξοδεύετε περισσότερο χρόνο σκέψης για τα τρέχοντα θέματα από ό, τι κάνετε για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την πρακτική του εφαρμογή, το φαινόμενο Zeigarnik υποδηλώνει ότι οποτεδήποτε αφήνετε ένα πρόβλημα ανεπίλυτο, το μυαλό σας αρχίζει να εργάζεται σε αυτό πίσω από τις σκηνές. Εάν συναντήσετε μια πληροφορία που σχετίζεται με την εξίσωση, το ενσωματώνετε υποσυνείδητα στην εξίσωση - συχνά με εκπληκτικές συνέπειες. Πάρτε, για παράδειγμα, Archimedes. Σε μια πολύ γνωστή ιστορία, έκανε μπάνιο όταν είδε την στάθμη του νερού να αυξάνεται-και αμέσως κατανοούσε πώς να υπολογίσει τον όγκο των ακανόνιστων αντικειμένων μετρώντας τον όγκο τους. Λόγω της επίδρασης του Zeigarnik, το ζήτημα παρέμεινε ανεπίλυτο στο μυαλό του για μεγάλο χρονικό διάστημα - έως ότου μια νέα παρατήρηση παρείχε το κλειδί για την επίλυσή του. Λοιπόν, ποιοι είναι οι δημιουργικοί τρόποι να επωφεληθούν από αυτό το φαινόμενο; Καθίζετε και ελπίζετε για έμπνευση να χτυπήσετε;

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Κάντε την πρακτική για να σημειώσετε τυχόν προβλήματα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε και να επιστρέψετε στον κατάλογο σε συχνή βάση. Η ανάγνωση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις ανησυχίες σας στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας, ενώ παράλληλα σας κρατά σε στενή επαφή με φρέσκες ιδέες και εμπειρίες.

Βεβαιωθείτε ότι η διάνοια σας είναι καλά θηραμένη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια διάσπαρτη εστίαση.

Ως αποτέλεσμα, το ScatterFocus σας βοηθά να κάνετε διορατικές συνδέσεις μεταξύ μιας ποικιλίας παρατηρήσεων και σκέψεων. Σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε συνδέσεις μεταξύ νέων και παλαιών ζητημάτων - και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγεί ακόμη και σε λύσεις. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα ζήτημα να ξεπεράσουμε την κατάσταση και να περιμένουμε μια λάμψη έμπνευσης για να σας χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Εάν το ScatterFocus είναι για τη σύνδεση των κουκίδων, τότε πρόκειται για το λόγο ότι η συγκέντρωση κουκίδων είναι επίσης σημαντική - καθώς η ποιότητα των πληροφοριών που απορροφάτε επηρεάζει την ποιότητα των ιδεών που θα πάρετε από αυτό στο μέλλον. Για να το θέσουμε με άλλο τρόπο, απαιτούνται εξαιρετικές πρώτες ύλες για το ScatterFocus για να δημιουργήσει καλές ιδέες. Το πιο σημαντικό μάθημα για να απομακρυνθείτε από αυτό είναι: Βεβαιωθείτε ότι η διάνοιά σας είναι καλά θηραμένη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια διάσπαρτη εστίαση.

Σε σύγκριση με το τηλέφωνό σας, το οποίο μερικές φορές εξαντλείται από τον αποθηκευτικό χώρο, ο εγκέφαλός σας έχει σχεδόν απεριόριστη χωρητικότητα αποθήκευσης. Δυστυχώς, για να δημιουργήσετε αναμνήσεις, πρέπει να βασιστείτε σε έναν πολύ πιο περιορισμένο πόρο: την προσοχή σας, η οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμη. Όπως έχετε ήδη μάθει, η προσοχή σας είναι ντροπή σύντομη. Υπάρχουν μόνο τόσα πολλά πράγματα στα οποία μπορείτε να επικεντρωθείτε σε οποιαδήποτε στιγμή σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Εάν θέλετε να τροφοδοτήσετε το μυαλό σας, πρέπει να είστε επιλεκτικοί για τα υλικά που καταναλώνετε και να επιλέξετε μόνο το καλύτερο. Μια αποτελεσματική προσέγγιση είναι να μάθετε περισσότερα σχετικά με την περιοχή ενδιαφέροντος σας και να οικοδομήσετε έναν ψυχικό αστερισμό συνδεδεμένων κουκίδων στο κεφάλι σας καθώς μαθαίνετε περισσότερα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είστε αρχιτέκτονας, ερευνώντας τα σχέδια, τις ζωές και τις τεχνικές εργασίας των διάσημων αρχιτεκτόνων έχει πολύ νόημα.

Having said that, be cautious not to let a single topic take up all of your time and attention. When you think about it, the beauty of focus is the way it mixes different kinds of information. The most essential thing is that the informational dots you ingest should be of good quality, regardless of their area of origination. Binge-watching television and browsing through social networking sites are two sure-fire ways to feed your intellect — reading biographies and taking online courses are two less sure-fire methods. When it comes to information consumption, one approach to becoming more selective is to view every choice as a competition for your attention. What would that TV program say in a pitch – and how would that pitch compare to the offer that the podcast would make – is something we should all think about. Which would provide you with the most amount of scatterfocus enrichment?

In the same way that you select healthy meals for your health, you should make certain that everything you read, watch, and listen to has genuine intellectual worth for the purpose of your creativity.

Hyperfocus is brought to a close with a final summation.

There are two important points to take away from this set of notes: The first is that by adopting hyperfocus, you may maintain your concentration on a critical job at hand. When you hyperfocus, you eliminate distractions from your surroundings and become aware of what is taking up space in your head. Furthermore, every time your attention wanders, refocus it back on track. Keep in mind that scatterfocus may assist you in solving difficult issues that need the use of innovative solutions as well. The goal of scattered focus is to allow the mind to wander and make unexpected connections.The ability to feed your mind and ponder may aid in the development of a scattered focus.Take actionable advice and drink a cup of coffee to help you hyperfocus on your εργασία. Caffeine and hyperfocus are a marriage made in heaven, according to research. Caffeine helps you stay awake and concentrate while you're working. It aids in your ability to persist when your job becomes monotonous. The ability to enhance performance in a variety of cognitive activities is probably the most significant benefit. Consequently, the next time you need a burst of strong focus, make sure you have a cup of coffee on hand - it tastes delicious, to begin with.

Αγορά βιβλίου - Hyperfocus από τον Chris Bailey

Γραμμένο από BrookPad Team based on Hyperfocus by Chris BaileyΠαλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους